واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
فرهنگ و هنر > رادیو و تلویزیون
مدیرعامل تصویرشهر به «عبور ممنوع» رسید/ مرور خاطرات مردم از واقعه گوهرشاد
بازدید مدیرعامل تصویر شهر از پشت صحنه تله فیلم «عبور ممنوع» و همکاری شبکه دو سیما با دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در جمعآوری خاطرات کشف حجاب و واقعه گوهرشاد از جمله اخبار حوزه تلویزیون امروز است.
به گزارش خبرگزاری مهر، سیدهادی منبتی مدیرعامل موسسه تصویر شهر، سیدعلی اکبر محمودی مدیر گروه فیلم و سریال شبکه تهران به همراه رضا اصلاح مدیر تولید این موسسه از پشت صحنه فیلم تلویزیونی «عبور ممنوع» به کارگردانی داریوش ربیعی بازدید کردند. «عبور ممنوع» از تولیدات مشترک موسسه تصویر شهر است که تصویربرداری آن همزمان با عید سعید فطر در مناطق تجریش و خیابان ولیعصر آغاز شد و در راه آهن تهران و ایستگاه مترو ادامه خواهد داشت. هم اکنون هم 60 درصد از کار انجام شده است. فیلم تلویزیونی «عبور ممنوع» داستان چهار دانشجوی دختر را روایت می کند که از چهار مسیر مختلف خود را به راه آهن می رسانند تا برای آخرین امتحان دانشگاهشان راهی مشهد شوند اما در مسیر رسیدن به قطار برای هر کدام ماجرایی شکل می گیرد و... در فیلم «عبور ممنوع» بهارک صالح نیا، مهسا طاهری، ایران مسعودی، وحید الهویی، فریده دریامجد، علی اصغر طبسی و بهنام صفاری به ایفای نقش می پردازند. دیگر عوامل فیلم تلویزیونی «عبور ممنوع» عبارتند از: تهیه کننده: افشین صادقی، کارگردان: داریوش ربیعی، نویسنده: اصغر عبدالهی، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: حمیدرضا نعمتی، دستیار دوم کارگردان: میثم یزدان پناه، مدیر تولید: حسن خضرآبادی، مدیر تصویربرداری: مجید قربان فر، دستیار: بنیامین مهدی زاده، صدابردار: مهراد ابوالقاسمی، طراح گریم: شهرزاد عقیقی، طراح صحنه و لباس: امید مظاهری، عکاس: نرگس مقدسی، منشی صحنه: شیما باقری، دستیار صحنه: احمد سلیمانی، مجری گریم: مهشاد اصفهانی، مجری طرح: مصطفی زهره وند، محصول مشترک موسسه تصویر شهر- سازمان زیباسازی و شبکه پنج سیما
خاطرات کشف حجاب و واقعه گوهرشاد جمع آوری میشود مهدی کریمی مدیر گروه فرهنگ، تاریخ و هنر شبکه دو درباره جمعآوری خاطرات کشف حجاب در دوره رضاخان و واقعه گوهرشاد با همکاری دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: نزدیک به 80 سال از جنایت مسجد گوهرشاد توسط رضاخان می گذرد. جنایتی که یکی از بیشمار وقایعی است که در طول 6 سال تعقیب و گریز حکومت رضاخانی برجسته شده است. در این دوره از تاریخ معاصر ایران 6 سال زنان محجبه ای ایرانی با ترس از خانه بیرون می آمدند و مردان از گزند ماموران حکومت لباس غربی به تن می کردند. وی ادامه داد: از چنین واقعه ای با این سطح از گستردگی و درگیری، خاطرات اندک و انگشت شماری ثبت شده است و بسیاری از کسانی که آن وقایع را درک کرده اند یا از دنیا رفته اند و یا در سنین بالا هستند، بنابراین ثبت و ضبط از این مستندات تاریخی ضروری به نظر می رسد. کریمی با اعلام اینکه جمع آوری خاطرات مردم کوچه و بازار از آن برهه مهم و حساس تاریخ معاصر ایران تنها با نهضتی خودجوش و مردمی امکانپذیر است، افزود: در همین راستا سایت گوهرشاد تلاش میکند تا با فراهم کردن امکان ارسال خاطرات بستر این حرکت خودجوش مردمی را فراهم کند، دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی هم دست به ابتکاری زده است و سایت goharshad.net را برای جمع آوری خاطرات این روزها راه اندازی کرده است. مدیر گروه فرهنگ، تاریخ و هنر بیان کرد: اندک افرادی که از آن برهه زمانی خاطره مستقیم دارند، کسانی که با یک واسطه مثل پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ و ... خاطرات آن دوره را در ذهن دارند، می توانند سوژه های مناسبی برای مصاحبه و ثبت خاطرات باشند. کریمی در پایان از پخش فایلهای تصویری مخاطبان خبر داد و گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته و با همکاری دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، سایت شبکه دو نسبت به اطلاع رسانی و انتشار فراخوان شرکت در این طرح مهم اقدام خواهد کرد. فایلهای تصویری ارسال شده توسط مخاطبان نیز در برنامههایی مانند «یک برش زندگی» پخش خواهند شد. به گفته مدیر گروه فرهنگ، تاریخ و هنر شبکه دو متون مکتوب، صداهای ضبط شده و مصاحبه تصویری قابل ارائه در این طرح فراگیر هستند.
۱۳۹۳/۵/۲۰ - ۱۶:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]