تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به احترام پدر و معلمت از جای برخیز هرچند فرمان روا باشی.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836131083




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تنگه های احد و میدان های آزمایش مومنان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تنگه های احد و میدان های آزمایش مومنان تهران - ایرنا - اگرچه تنگه احد به میدانی برای آزمایش دینداران و مسلمانان واقعی صدر اسلام تبدیل شد اما دنیا و جاذبه های دنیایی را می توان تنگه هایی دانست که همیشه بر سر راه مومنان قرار گرفته و میدان آزمایشی برای آنان است.


پیروزی مسلمانان در غزوه بدر که در سال دوم هجرت واقع شد، باعث شد تا مشرکان مکه حس انتقام جویی را در قریش تشدید ‏کنند و از طرف دیگر بسته شدن راه بازرگانی مردم مکه، از طریق مدینه و عراق فوق العاده آن‏ها را ناراحت کرده بود.
حضرت آیت الله خامنه ای از جنگ احد به عنوان یکی از عبرت های تاریخ یاد کرده و افزودند: وقتی میدان جهاد و امتحانی پیش می‏آید، کمبود ایمانِ ما خودش را نشان می‏دهد.
ایشان جنگ احد را عبرتی برای آزمایش ایمان مسلمانان دانسته و افزودند: شما به اتفاقی که در جنگ احد افتاد، توجه کنید. آن 50 نفری که دچار نفرین همه مسلمان ها در طول این 14 قرن شدند، مسلمان بودند؛ اصحاب پیغمبر بودند؛ خیلی از آنها در جنگ بدر شرکت کرده بودند؛ مردمان بدی نبودند اما همین‏ها دچار آن آفت شدند. یعنی به‏ خاطر جمع ‏آوری غنیمت، گردنه را رها کردند؛ میدان را به دشمن دادند و موجب شدند که مقدار زیادی از خون های پاک بر زمین ریخته شود، خونی مثل خون حمزه سیدالشهداء بر زمین ریخته شد، پیغمبر زخم خورد و حکومت اسلام و نظام نوپای اسلامی دچار تزلزل شد.
آیت الله جعفر سبحانی در کتاب فروغ ابدیت درباره جنگ احد می نویسد: صفوان بن امیه و عکرمه فرزند ابوجهل پس از شکست کفار و مشرکان در جنگ بدر، به ابوسفیان پیشنهاد کردند که چون سران قریش و دلاوران ما در راه حفاظت کاروان تجارتی مکه کشته شدند، هر فردی که در آن کاروان مال التجاره‏ای داشته، باید مبلغی به عنوان تامین هزینه جنگ بپردازد و ابوسفیان نیز این پیشنهاد را تصویب و فورا عملی کرد.
سران قریش که از نیرومندی مسلمانان آگاه و از نزدیک شهامت آن‏ها را در جنگ بدر دیده بودند، بر خود لازم دیدند که با یک ارتش منظم و با دلاوران ورزیده قبایل عرب برای نبرد با رسول خدا(ص) به پا خیزند.
عمرو عاص و چندنفر دیگر مامور شدند که در میان قبیله‏های «کنانه» و «ثقیف» بروند و از آنان کمک بگیرند و دلاورانشان را با وسایل گوناگون برای نبرد با محمد(ص) دعوت کرده و قول دهند که هزینه جنگ و سایر لوازم سفر بر عهده «قریش» باشد که در نتیجه ارتشی چهار هزار نفره را برای جنگ آماده کردند.
اگرچه رسم عرب این نبود که زنان را به میدان نبرد بکشاند ولی این بار زنان بت پرست قریش دوشادوش مردان در این مبارزه شرکت کردند و نقش زنان، خواندن اشعار و کوبیدن بر طبل در میان صفوف ارتش مشرکان بود تا با سخنان تحریک‏آمیز خود، مردان را برای گرفتن انتقام وادار سازند و راه فرار را به روی جنگ‏جویان ببندند. چون فرار از نبرد، توام با اسیر شدن دختران و زنان آنان است و عنصر با شهامت عرب به این خواری تن در نمی‏دهد.
عباس، عموی پیامبر(ص)، آن حضرت را از نقشه جنگی قریش آگاه ساخت و رسول خدا(ص) نامه را خواند ولی مضمون آن را به یاران خود نگفت.
ارتش قریش حرکت کرد و پس از طی مسافتی، به نقطه‏ای به نام «ابواء» رسید که مادر پیامبر (آمنه) در آن‏جا دفن شده است. جوانان سبک سر قریش اصرار ورزیدند که قبر مادر پیامبر را بشکافند و جسد او را بیرون بیاورند ولی دور اندیشان آن‏ها، این عمل را سخت تقبیح کردند و افزودند که ممکن است این کارها بعدها مرسوم شود و دشمنان ما از «بنی بکر» و «بنی خزاعه» قبر مردگان ما را بشکافند.
پیامبر، شب پنج شنبه پنجم ماه شوال سال سوم هجرت، برای کسب خبر، «انس» و «مونس» فرزندان «فضاله» را بیرون مدینه فرستاد تا او را از اخبار قریش آگاه سازند. آن دو نفر خبر آوردند که سپاه قریش نزدیک مدینه است و مرکب‏های خود را برای چرا در کشتزارهای مدینه رها کرده‏اند.
«حباب بن منذر» خبر آورد که پیشروان سپاه قریش به مدینه نزدیک شده‏اند. عصر پنج شنبه، پیشروی بیشتر سپاه قریش به سوی مدینه و استقرار آنان در دامنه کوه احد تایید شد. مسلمانان بیم آن داشتند که قریش با حمله شبانه آسیبی به پیامبر برسانند. از این رو، سران اوس و خزرج، شب را با اسلحه در مسجد به سر می‏بردند و خانه پیامبر و دروازه‏های شهر را نگهبانی می‏کردند، تا روز روشن فرا رسد و تکلیف آنان از نظر تاکتیک جنگی معین شود.
نیروهای قریش، عصر روز پنجشنبه، پنجم شوال سال سوم هجری، در دامنه کوه احد پیاده شدند. پیامبر همان روز و شب جمعه را در مدینه ماند و پس از مشورت با شورای نظامی و یاران خود در روز جمعه ضمن اقامه نماز جمعه در خطبه‎های نماز، مردم را به دفاع و جهاد، دعوت کرد و سپس با سپاهی که افراد آن حدود یکهزار نفر بود، از مدینه به سوی احد حرکت کرد.
در بین راه «عبدالله بن ابی» منافق که معتقد به ماندن در مدینه بود با طرفداران خود که حدود 300 نفر از سپاه را تشکیل می‎دادند به مدینه بازگشتند و در نتیجه پیامبر اکرم(ص) با سپاه 700 نفری به سرزمین احد وارد و در نقطه‎ای در کنار کوه مستقر شد؛ در آن جا در پشت سر، دهانه شکاف کوهی را دید، «عبدالله بن جبیر» را با پنجاه تیرانداز، نگهبان آن دهانه کرد، و به آنها تاکید کرد که تا پایان جنگ در آن جا بمانند و حرکت نکنند.
در روز هفتم، پس از نماز صبح، چند نفر از دلاوران دشمن پیاپی به میدان تاختند و طلب مبارزه کردند، امیرمومنان علی(ع) به میدان رفت و آنها را به هلاکت رسانید، در این هنگام جنگ دسته جمعی آغاز شد، پیامبر(ص) و علی(ع) و حمزه(ع) در پیشاپیش سپاه اسلام با دشمن می‎جنگیدند، اما عواملی موجب شکست مسلمانان شد، افراد برجسته‎ای مانند حمزه عموی پیامبر، مصعب بن عمیر، عبدالله بن جحش، حنظله و برخی دیگر از اصحاب به شهادت رسیدند.
در درگیری شدید نبرد احد یکی از جنگجویان کافر به نام «عمرو بن قمیه» سنگی به سوی پیامبر افکند، که موجب مجروح شدن پیشانی و شکستن بینی و دندان و شکافته شدن لب پایین آن حضرت شد، به طوری که خون چهره نازنین حضرت را پوشانید، او خواست آن حضرت را بکشد، یکی از سرداران جوان و رشید اسلام به نام «مصعب بن عمیر» که شباهت زیادی به پیامبر داشت، خود را سپر آن حضرت قرار داد و با حمله‎های کوبنده‎اش از پیشروی دشمن جلوگیری کرد و در این میان به شهادت رسید.
دشمن خیال کرد که پیامبر را کشته است، از این رو با صدای بلند همین خبر را اعلام کرد و موجب شایعه شد.
این شایعه باعث تضعیف روحیه مسلمانان شد و در مدینه پیچید و زن و مرد را نگران و گریان کرد، حتی عده‎ای از مسلمانان آن چنان خود را باختند که از میدان گریختند، در این هنگام آیه 144 آل عمران نازل شد که «محمد(ص) فقط فرستاده خدا است، و پیش از او فرستادگان دیگری نیز بودند، اگر او بمیرد یا کشته شود، آیا شما به عقب بر می‎گردید؟ (اسلام را رها کرده و به دوران جاهلیت و کفر بازگشت می‎کنید؟) و هر کس به عقب برگردد، هرگز به خدا ضرری نمی‎زند، خداوند به زودی شاکران مقاوم را پاداش خواهد داد.»
رهبر معظم انقلاب درباره تاثیر لغزش سربازان تنگه احد فرمود: اثر منفی عمل روی ایمان و ایمان روی عمل، نتیجه‏اش شکست جنگ احد می‏شود؛ نتیجه‏اش عقب‏ رفت‏های گوناگون دیگر می‏شود؛ نتیجه‏اش این می‏شود که 50 سال بعد از هجرت پیغمبر و 40 سال بعد از وفات آن حضرت، نوه‏ او - یعنی امام حسین (ع) - در مقابل حکومت جانشین پیغمبر قرار می‏گیرد و با آن وضع فجیع به شهادت می‏رسد. من یک‏ وقت گفتم این‏ها عبرت های تاریخ است؛ فراتر از درس است.
فراهنگ(2)** 1003**1569



20/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن