محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840299243
بودجه شبکه ملی اطلاعات از کجا تامین میشود؟
واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد که جامعه اطلاعاتی مردم مدار و توسعه محور می تواند در دسترسی به اهداف توسعهای مورد توافق بین المللی، موثر واقع شود و این جامعه باید در پاسخگویی به چالشهای جدید در حوزه فناوریهای اطلاعات و ارتباطات، نقش فعالی در برنامه توسعهای پس از 2015 ایفا کند اما چگونه؟
جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد که جامعه اطلاعاتی مردم مدار و توسعه محور می تواند در دسترسی به اهداف توسعهای مورد توافق بین المللی، موثر واقع شود و این جامعه باید در پاسخگویی به چالشهای جدید در حوزه فناوریهای اطلاعات و ارتباطات، نقش فعالی در برنامه توسعهای پس از ۲۰۱۵ ایفا کند اما چگونه؟
به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، به گفته مسوولان حوزه ارتباطات حل شکاف دیجیتالی بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه نیاز به اقداماتی برای حصول اطمینان از دسترسی به فناوریهای اطلاعات و ارتباطات توسط همگان دارد که باید نتیجه آن حمایت از تلاشهای ملی در کشورهای در حال توسعه در این زمینه از طریق ایجاد، توسعه و تقویت ظرفیتها برای تضمین حضور آنها در تمامی زمینههای جامعه اطلاعات جهانی باشد.
طبق اعلام وزیر ارتباطات برخی از مهمترین طرحهای مرتبط با اهداف اجلاس سران درباره جامعه اطلاعات که در ماههای گذشته در جمهوری اسلامی ایران به انجام رسیده شامل فراهمسازی اینترنت پرسرعت برای ۶۵۰۰ روستا و ایجاد ۷ مرکز داده ملی اینترنت (IDC) و ایجاد بیش از ۱۰ هزار مرکز ICT روستایی است که امکان دسترسی به خدمات ICT محور در این مناطق را محقق میکند.
همچنین ایجاد شبکه ملی مدارس ایران و شبکه ملی علمی و فناوری ایران، برای برقراری اتصال مدارس و دانشگاهها، برقراری خدمات دولت الکترونیکی، تسریع توسعه شبکه ملی اطلاعات ایران (ININ) که منجر به گسترش محتوا و خدمات بومی برای مردم میشود هم شامل میشود.
با این حال شکاف دیجیتالی بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه نگران کننده است و کشورهای درحال توسعه باید برای کاهش این شکاف همکاریهای مشترک فزاینده داشته باشند.
در زمینه راهبری اینترنت نیز ایران معتقد است که این مهم ترین بخش از جامعه اطلاعاتی است و باید براساس بیانیه ژنو عمل شود که مطابق آن، تمامی دولت ها باید نقش و مسوولیت برابر در مسایل سیاست گذاری بین المللی مرتبط با اینترنت داشته باشند. امروز در ایران نسبت به سه سال گذشته تغییرات زیادی به ویژه در زمینه بهبود سرویسهای ارتباطی رخ داده که تاثیرگذار بوده و تماس های بینالمللی نسبت به سالهای پیش از کیفیت بهتری برخوردارند و تدوین پروژههای بزرگی همچون شبکه ملی اطلاعات از موارد مهم محسوب میشود و از ملزومات تحقق خواستههای موجود اراده سیاسی است و این اراده سیاسی و دید بزرگ در ایران وجود دارد تا ایران در حرکت به سوی جامعه اطلاعاتی پیشرفت داشته باشد.
خطوط کلی و اصول طراحی شبکه ملی اطلاعات بر اساس قانون برنامه و سیاستهای ابلاغی از سوی شورای عالی فضای مجازی تدوین شد.
از آغاز به کار دولت جدید، پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات به عنوان یکی از مهمترین برنامههای وزارت ارتباطات معرفی و پیگیری شده است. برای این منظور کمیته متشکل مسوولان عالی وزارت ارتباطات تشکیل و خطوط کلی و اصول طراحی شبکه ملی اطلاعات بر اساس قانون برنامه و سیاست های ابلاغی از سوی شورای عالی فضای مجازی تدوین شد.
بررسی برنامه پنجم و تکالیف پیش بینی شده در آن و همچنین زیرساختهای موردنیاز برای تحقق برنامه، از جمله نخستین اقدام های صورت گرفته در این حوزه بود که عملیاتی شد و با مطالعات صورت گرفته مشخص شد که باید حدود ۱۸ میلیون پورت پرسرعت ایجاد شود که تا شروع این دولت ۱۵ درصد آن محقق شده و باید با همکاری بخش خصوصی مابقی زیرساختهای مورد نیاز در این حوزه، در کوتاه ترین زمان ممکن عملیاتی شود.
بر اساس استاندارهای موجود، حداقل پهنای باند مورد نیاز در هر پورت در این حوزه دو مگابایت است و برای تامین پهنای باند مورد نیاز به منظور ارائه سرویس به مخاطبان، باید پهنای باند داخل با افزایش ۲۰ برابری به ۲۰ ترابایت و این شاخص در حوزه بین الملل با افزایش ۵۰ برابری به چهار ترابایت افزایش پیدا کند.
در تکمیل مطالعات در راستای حرکت کشور هم عرض سطح جهانی و تحقق ماموریت تاریخی به عنوان کشور نخست منطقه متوسط رشد کشور مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس آن باید متوسط رشد کشور در دهه پیش رو باید بیش از ۱۰ درصد حوزه ICT طی یک دهه آینده می تواند بخش مهمی از این رشد را تامین کند.
خطوط کلی طراحی شده در شبکه ملی اطلاعات بر اساس مطالعات انجام شده، در نظر گرفتن قانون و مصوبه شورای عالی فضای مجازی تدوین شده و این برنامه شامل پنج سطح اصلی و دو سطح کناری است. از مجموع پنج لایه اصلی، سه لایه مربوط به شبکه زیرساخت و دو لایه متعلق به دیتا و سرویسها است و ارتباط بین الملل در لایه شبکه ملی IP کشور عملیاتی می شود.
زیرساخت سراسری شبکه فیبر، شبکه ملی IP کشور، شبکه ابری دیتای کشور و سرویس ها از جمله مهمترین سطوح اصلی تدوین شده در شبکه ملی اطلاعات است. لایه زیرساختها ترکیب کاملی از فیبر، ماهواره و کمی ماکروویو است و براساس برنامه ریزیهای صورت گرفته و با پروژه های تعریف شده، تا پایان برنامه پنجم توسعه ظرفیت شبکه فیبر کشور به بیش از ۶۰ هزار کیلومتر رسیده و روی آن تجهیزات انتقال نصب خواهد شد.
همچنین، برنامه مشخص به منظور پیاده سازی ابر مراکز داده برای تحقق لایه شبکه دیتای کشور و همچنین ایجاد شبکه دسترسی در لایه سرویسها صورت گرفته است.
برنامه دولت الکترونیکی و انواع سرویس های مختلف که مردم به صورت مسقیم با آنها در ارتباط خواهند بود در لایه سرویس پیاده سازی می شود.
با بررسی های صورت گرفته، حدود یک هزار و ۴۰۰ خدمت قابل ارائه احصاء شده و دستگاهای متولی و خوشههای آن مشخص شده است.
بر اساس پیش بینی صورت گرفته، امکان برقراری ارتباط میان شبکه های اختصاصی دستگاهها با هر سطح از امنیت و با قابلیت مدیریت از سوی دستگاه به اشتراک گذارنده دیتا در شبکه ملی اطلاعات فراهم خواهد شد.
همچنین در کنار اقدام های انجام شده برای پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات، هفت پیوست در حوزههایی نظیر فرهنگی، اقتصادی، تکنولوژی، حقوقی و زیست محیطی پیش بینی است.
اما اخیرا در دیدار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، خطوط کلی طراحی شده و همچنین اقدام های صورت گرفته در حوزه شبکه ملی اطلاعات تشریح و مورد نقد بخش خصوصی قرار گرفت.
دکتر واعظی در دیدار با فعالان بخش خصوصی با بیان این مطلب که پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات یکی از تکالیف قانون برنامه پنجم توسعه است اظهار کرد: در حال حاضر اجرای این شبکه از برنامه پیش بینی شده عقب است ولی مصمم هستیم تا پایان برنامه پنجم توسعه عملیاتی شود و بر همین اساس، کار گسترده ای پیش رو قرار دارد.
در هر حال شبکه ملی اطلاعات پروژه ای است که علاوه بر تمامی شرکتها و سازمانهای زیرمجموعه وزارت ارتباطات، اپراتورهای بخش خصوصی و همچنین همه سازمان ها و دستگاههای اجرایی نیز در روند پیاده سازی آن حضور داشته و مشارکت دارند.
و ظاهرا طراحی این شبکه به دلیل سرمایهگذاری اندکی که میخواست، بدون دریافت بودجه انجام شده اما اجرای شبکه ملی اطلاعات به یک سرمایه گذاری بزرگ احتیاج دارد و در صورت تخصیص بودجه مناسب کار با سرعت بیشتری پیش میرود. طی چند هفته گذشته رایزنیهایی درباره حضور بخش خصوصی در لایه کاربردهای این شبکه با اپراتورها و فعالان این بخش آغاز شده است.
همچنین کمیتهای با عنوان تولید نرمافزار تشکلیل شده تا همزمان با طراحی و پیاده سازی شبکه، دغدغه محتوایی نیز برطرف شود.
اکثر اقدامات در راستایی انجام میشود که این شبکه زودتر اجرایی شود، اما به هرحال تاکنون هنوز هیچ مبلغی به عنوان بودجه عمرانی در اختیار وزارت ارتباطات قرار نگرفته و آنچه تاکنون به عنوان بودجه دریافت شده تنها مربوط به هزینههای جاری مانند پرداخت حقوق کارمندان بوده و پس از آنکه بودجه طرحهای عمرانی واریز شود وزارت ارتباطات مباحث اجرایی مربوط به شبکه ملی اطلاعات را دنبال خواهد کرد.
وزیر ارتباطات در این باره به ایسنا گفته است البته با این وجود براساس طراحی صورت گرفته برای شبکه ملی اطلاعات ما امسال به شدت با کمبود بودجه مواجه خواهیم بود و به همین دلیل ممکن است یکی از راههای ما برای تامین هزینهها انتشار اوراق قرضه باشد.
واعظی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا از بودجه شبکه ملی اطلاعات رقمی به شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی نیز تعلق میگیرد تا صرف نظارت براین طرح شود، توضیح داد: شورای عالی فضای مجازی نیاز به پولهای این چنینی ندارد، چرا که در دولت برای این شورا بودجهای مجزا در نظر گرفته شده و برای پیشبرد برنامههای شورا و نظارت بر طرحها میتوان از همین بودجه استفاده کرد.
وی درباره برخی صحبتها که از لزوم اختصاص ۱۰ تا ۲۰ درصد بودجه شبکه ملی اطلاعات برای بحث نظارت توسط مرکز ملی فضای مجازی مطرح میشود هم اظهار کرد: در گذشته در شورای عالی فضای مجازی روش غلطی وجود داشت و به واسطهی آن عدهای قصد داشتند در امور اجرایی دخالت کنند، اما اکنون می تواند بیشتر تمرکز این شورا بر سیاستگذاری و به تصویب رساندن موارد مختلفی که در انتظار تصویب هستند باشد.
به گفته او وظیفهی دیگر این شورا هم نظارت بر سیاستهاست و برهمین اساس به نظر میرسد افرادی که بحث دریافت بودجه جداگانه برای نظارت را مطرح میکنند بیشتر با ذهنیت گذشته کار میکنند اما بعید است دولت دکتر روحانی با این نوع هزینهها موافق باشد.
مرجع : خبرگزاری ايسنا
تاریخ انتشار : شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
پهنای باند از مسیر فرعی به شبکه ملی اطلاعات نمیرسد!
جمعه ۱۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۷ اخیرا برخی از نمایندگان مجلس خطاب وزیر ارتباطات رفع فیلترینگ و افزایش پهنای باند را موضوعاتی فرعی خواندند و خواستار راه اندازی هر چه سریع تر شبکهی ملی اطلاعات شدند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با توجه به سیاست گذاریهای دولت درایجاد 18 میلیون خط پرسرعت برای شبکه ملی اطلاعات
ایجاد 18 میلیون خط پرسرعت برای شبکه ملی اطلاعات معاون وزیر ارتباطات و فناوری از ایجاد حدود 18 میلیون پورت پرسرعت برای دسترسی کاربران به شبکه ملی اطلاعات خبر داد و گفت تا شروع این دولت فقط 15 درصد این هدف محقق شده است از این رو با همکاری بخش خصوصی باید مابقی زیرساخت های مورد نیااحتمال انتشار اوراق قرضه برای شبکه ملی اطلاعات
شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۹ وزیر ارتباطات از احتمال انتشار اوراق قرضه برای شبکه ملی اطلاعات خبر داد محمود واعظی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا بودجه دو هزار میلیارد تومانی امسال برای شبکه ملی اطلاعات را تایید میکند یا خیایجاد 18 میلیون خط پرسرعت برای شبکه ملی اطلاعات/ ارائه سرویس 2 مگابیتی
دانش و فناوری 7 پیوست برای شبکه ملی اطلاعات ایجاد 18 میلیون خط پرسرعت برای شبکه ملی اطلاعات ارائه سرویس 2 مگابیتی معاون وزیر ارتباطات و فناوری از ایجاد حدود 18 میلیون پورت پرسرعت برای دسترسی کاربران به شبکه ملی اطلاعات خبر داد و گفت تا شروع این دولت فقط 15 درصد این هدف محقق شدعضو کمیسیون فرهنگی مجلس: شبکه ملی اطلاعات در مرحله برنامهریزی و مطالعات قرار دارد
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شبکه ملی اطلاعات در مرحله برنامهریزی و مطالعات قرار داردعضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت در راستای تاکید مقام معظم رهبری در راهاندازی شبکه ملی اطلاعات برنامهریزیها برای راهاندازی این شبکه در حال انجام است به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد حجتثبت اطلاعات بیش از ده هزار نمونه زیستی موجود در کشور در شبکه ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران
ثبت اطلاعات بیش از ده هزار نمونه زیستی موجود در کشور در شبکه ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران اطلاعات بیش از ده هزار نمونه زیستی موجود در مراکز تحقیقاتی کشور بر روی سایت شبکه ملی ذخایر ایران قرار گرفته است سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی رئیس مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در &nbsشبکه ملی اطلاعات از پهنای باند جداشدنی نیست
یکشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۱ یک کارشناس مسائل فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه نمیتوان پهنای باند را جدا از شبکه ملی اطلاعات دید گفت این دو عامل مانند زنجیر به هم متصل هستند درحقیقت نمیتوان بدون پهنای باند شبکه ملی اطلاعات داشت محسن قدکساززاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری داپروژه جدید گوگل تهدیدی برای شبکه ملی!/آیا شبکه ملی اطلاعات می تواند پاسخگوی نیاز کاربران باشد
پروژه جدید گوگل تهدیدی برای شبکه ملی آیا شبکه ملی اطلاعات می تواند پاسخگوی نیاز کاربران باشد مسئلهی تکنولوژی و پیشرفت های آن علیرغم اینکه می تواند یک فرصت باشد در مواردی تبدیل به تهدید میشود مواردی که با کمی تامل و برنامه ریزی می توانند به فرصت های ارزشمندی تبدیل شوند به گزمهمترین اخبار رسانههای مجازی کشور محسن رضایی: اسرائیل در صورت حمله به ایران محو میشود/ پروژه جدید گوگل تهدی
مهمترین اخبار رسانههای مجازی کشورمحسن رضایی اسرائیل در صورت حمله به ایران محو میشود پروژه جدید گوگل تهدیدی برای شبکه ملی شیرین عبادی این روزها کجاست محسن رضایی اسرائیل در صورت حمله به ایران محو میشود پروژه جدید گوگل تهدیدی برای شبکه ملی و شیرین عبادی این روزها کجاست ازگروهبندي پرتفوي شرکت سرمايهگذاري گروه توسعه ملي بر اساس ماتريس شبکه
۱۱ مرداد ۱۳۹۳ ۱۹ ۵۲ب ظ گروهبندي پرتفوي شرکت سرمايهگذاري گروه توسعه ملي بر اساس ماتريس شبکه براي آزمون فرضيههاي پژوهش از آزمون مقايسه متوسط شاخص عملکرد استفاده شده که با توجه به کم بودن تعداد دادهها از جايگزين ناپارامتريک آن من ـ ويتني استفاده شده است به گزارش خبرگزاري ممدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی اعلام کرد افزایش سهم درآمد مالیاتی آذربایجان غربی در تامین بودجه طرحهای عم
مدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی اعلام کردافزایش سهم درآمد مالیاتی آذربایجان غربی در تامین بودجه طرحهای عمران شهریمدیرکل امور مالیاتی آذربایجان غربی گفت سهم درآمد مالیاتی در تامین بودجه و پیشرفت طرحهای عمران شهری شهرداریهای آذربایجان غربی در سال 93 افزایش یافت یعقوب مزرعهبودجه اولین سفر تیم ملی فوتبال ایران چقدر بود؟
بودجه اولین سفر تیم ملی فوتبال ایران چقدر بود در حالی که این روزها هزینه های آماده سازی تیم ملی برای مسابقات مختلف به میلیاردها تومان نیاز دارد تیم ملی فوتبال ایران برای انجام اولین بازی رسمی اش درخواست 6 هزار تومان بودجه از دولت کرده بود به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرآنلایناین خبر به روز میشود پروژه جدید گوگل تهدیدی برای شبکه ملی/ عکس؛ ادای احترام جلاد به قصاب
این خبر به روز میشودپروژه جدید گوگل تهدیدی برای شبکه ملی عکس ادای احترام جلاد به قصابگروه فضای مجازی خبرگزاری فارس هر روز برخی اخبار رسانههای دیگر را در بسته خبری چند خبر آن طرفتر منتشر میکند گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس برخی اخبار رسانههای دیگر را هر روز در ساعت 12 درطراحی سامانه الکترونیکی بودجه ریزی عملیاتی در وزارت بهداشت
اجتماعی بهداشت و سلامت طراحی سامانه الکترونیکی بودجه ریزی عملیاتی در وزارت بهداشت رئیس مرکز توسعه مدیریت و تحول اداری وزارت بهداشت از طراحی سامانه الکترونیکی برنامه ریزی و بودجه ریزی عملیاتی در راستای اجرای سیاست های کلی نظام سلامت خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر دکتر محمدرضا متوسعه شبکه دسترسی ملی برای ارایه خدمات الکترونیکی
توسعه شبکه دسترسی ملی برای ارایه خدمات الکترونیکی تهران - ایرنا - رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت یکی از اصلی ترین برنامه های وزرات ارتباطات توسعه شبکه دسترسی ملی به منظور عرضه خدمات الکترونیکی به مردم است که در قالب شبکه ملی اطلاعات پیگیری و اجرایی می شود به گزارش ایرنا اسخنگوی ریاست امنیت ملی افغانستان: ترویستها و سازمان اطلاعات پاکستان مسئول ناامنیهای اخیر افغانستان هستند
سخنگوی ریاست امنیت ملی افغانستان ترویستها و سازمان اطلاعات پاکستان مسئول ناامنیهای اخیر افغانستان هستندسخنگوی ریاست امنیت ملی افغانستان با تأیید افزایش ناامنی در برخی ولایتهای این کشور گفت مسئولان اصلی این ناامنی ترویستها و سازمان اطلاعات پاکستان هستند به گزارش خبرنگار خبرصبحانه شبکه ملی
صبحانه شبکه ملی برنامه صبحگاهی شبکه یک مردم را با صبحانه شبکه ملی همراهی میکند به گزارش خبرنگار رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران از آنجا که یک برنامهی صبحگاهی باید به گونهای باشد که روز مخاطب را هدف دار کند هر کدام از شبکههای سیما در این عرصه قدمی برداشتهاند که البت-
گوناگون
پربازدیدترینها