واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نوشیدنی پاستوریزه اما مضر و مسئولیت قضا - هادی مولوی نیا تهران - ایرنا - ساده و صریح؛ وزیر بهداشت، درمان و آمورش پزشکی گفت که «بدترین نوع چربی صنعتی وارداتی در کارخانه های تولید فرآورده های لبنی به شیر و ماست افزوده می شود».
هشدار مشروح وزیر در ایرنا با بیشترین سطح اطلاع رسانی به صورت فوری منتشر شد که بازتابی گسترده در فضای مجازی و افکار عمومی داشت.
بازی سودآور اما زیان بار تولید کنندگان و کارخانه داران لبنی با سلامتی مردم بویژه کودکانی که هر روز می شنوند باید چهار لیوان شیر بخورند تا قد بکشند و سالم بمانند، ولی نمی دانند بیشتر به دکتر و دارو نیازمند می شوند، از سال ها پیش آغاز شده و همچنان ادامه دارد به گونه ای که آرام ترین وزیر را هم به اعتراض آشکار واداشته است.
شرکت های بزرگی که هر روز میلیاردها تومان خرج تبلیغات رنگین اما غیرواقعی خود در رسانه های مختلف می کنند، برای سود بسیار بیشتر، شیر مخزن های چربی ناسالم پالم را باز می کنند و درون بطری های شیر و ماست های پرچرب و خامه ای با نشان پاستوریزه به مردم «هدیه» می دهند.
این تولید کنندگان هر روز بیش از گذشته به دولت فشار وارد می آورند تا اجازه دهد محصولات خود را از شیر و ماست آلوده تا بستنی مشکوک به پالم را گران تر کنند.
این نگرش و راهبرد برای صنعت ایران بویژه غذایی با هدف دستیابی به سود نامشروع به هر قیمتی و فریب مشتریان میلیونی با تبلیغات دروغین، هدیه و قرعه کشی های چند صد میلیونی، تاکنون از زبان مقامات رسمی بیان نشده بود که سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پرشکی این تابو را شکست و رسما اعلام کرد، گزارش این تخلفات کهنه را در اختیار رییس جمهوری قرار داده است.
این سودجویی ها سابقه طولانی و فرامرزی نیز دارد بگونه ای که چین نیز دو سال پیش شاهد مرگ کودکان بر اثر تغذیه با شبرخشک دارای پودر ملامین بود که به یک جنجال جهانی تبدیل شد، اما با برخورد قاطع قضایی و مجازات سخت متخلفان، این پرونده بررسی شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف کنندگان روغن پالم در شیر و ماست از بدترین نوع چربی صنعتی استفاده کرده اند و به همین دلیل بزودی اسامی آنها اعلام می شود.
سیدحسن هاشمی روز دوشنبه در حاشیه مراسم افتتاحیه برنامه اجرای کمیته تخصصی تدوین کننده راهکارهای اجرایی سیاست های کلی سلامت افزود: وزارت بهداشت به هیچ کارخانه لبنی مجوز استفاده از روغن پالم نداده، روغن پالم به دلیل سودآوری بالا در لبنیات استفاده می شود و این تخلفات بسیار بارز بوده است.
وی در رابطه با وجود روغن پالم بیش از حد مجاز در روغن های خوراکی و لبنیات گفت: پالم روغنی است که سال های سال از کشور مالزی وارد می شود و به دلیل قیمت ارزان و سودآوری بالا، بیش از گذشته وارد شده است.
وزیر بهداشت ادامه داد: این روغن به دلیل کیفیتی که دارد برای سلامتی مضر است و لبنیات به بازار آمده نشان می دهد به جای چربی طبیعی از بدترین نوع چربی صنعتی یا همان پالم استفاده کرده اند.
هاشمی با رد تکذیب صنایع لبنی در استفاده از روغن پالم، گفت: گزارش های ما موجود است و اگر لازم باشد آن را رسانه ای می کنیم، ما مجوز ورود این محصولات را نمی دهیم بلکه وزارت صنعت و جهاد کشاورزی متولی واردات آن هستند.
هشدارهای وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از این موارد بیشتر بود، اما اکنون با پیشگامی هاشمی و حساست ویژه حسن روحانی رییس جمهوری، باید با عاملان انجام و ادامه این اقدامات که عالمانه و عامدانه با وجود در دسترس بودن گزارش های تخصصی مضر بودن افزودنی پالم، این چربی را به شیر و ماست و شاید هم بستنی های پاستوریزه افزوده اند، با اقدام فوری مدعی العموم برخورد شود.
از سوی دیگر، مسئولان سابق و شاید کنونی سازمان های نظارتی و بهداشتی عریض و طویل بویژه در حوزه استاندارد که با وجود هزاران بازرس و کارشناس نتوانسته بودند این روند چند ساله را قطع کنند یا چشم خود را بر این تخلف آشکار بستند، در این زمینه مسئولیت بزرگی دارند که باید مورد توجه دستگاه قضایی برای صیانت از حقوق و سلامتی مردم قرار گیرد.
این در حالی است که هر روز میلیون ها لیتر شیر به گفته بالاترین مقام رسمی سلامتی و بهداشت با «بدترین نوع چربی صنعتی» و ماست در کشور بویژه توسط کودکان و سالمندان مصرف می شد.
سابقه استفاده از گوشت های آلوده و فاسد در فرآورده های غذایی پرمصرف از جمله سوسیس و کالباس، افزودن پودر استخوان به این فرآورده ها، اضافه کردن چربی های غیرخوراکی دام ها و همچنین در مواردی امعا و احشا در این صنعت غذایی، نشان می دهد که با اقدام به موقع دستگاه قضایی اعتماد مردم در این زمینه بازسازی شد، هر چند که نظارت بر واحدهای غیرمجاز یا زیر پله ای نمی تواند به آسانی ممکن شود و باید در این باره هم راهکاری اتخاذ کرد.
در این دوره مردم با کاهش یا قطع استفاده از فرآورده های گوشتی آلوده و جایگزین های خانگی به جای فست فودهایی که حتی در صورت داشتن بالاترین استانداردها مفید نیستند، این پیام را به عاملان سودجویی بیشتر دادند که می توانند با شیوه های مردمی به متخلفین بیاموزند سودجویانه با سلامتی مردم برخورد نکنند.
اول**
14/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]