واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل محیط زیست قم: مدیریت ریزگردها نقش مهمی درکاهش آلایندگی زیست محیطی قم دارد قم- ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست قم با اشاره به ورود حجم قابل توجهی ریزگرد به قم، گفت: مدیریت ریزگردها نقش مهمی در کاهش آلایندگی زیست محیطی قم دارد.
به گزارش ایرنا، ˈمحمود علی رکنیˈ روز یکشنبه درهفتاد و نهمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به معضل ریزگردها در قم و همچنین نقش یک فرایند ملی و بین المللی درشکل گیری آن،افزود: تالابهای خشک شده در کشورهای عراق، سوریه و همچنین مناطق شمالی کشور عربستان و ریزگردهای نمکی موجود در بستر این رودخانه ها از جمله کانون های برون مرزی هدایت ریزگردها به داخل قم محسوب می شود.
وی همچنین با اشاره به وزش بادهای شرقی به عنوان منشا ورود گردو غبار به قم، افزود: تالابهای حوض سلطان و دریاچه نمک با وسعت حدود 800 هزار هکتار و همچنین عدم تامین حق آبهای زیست محیطی برای آن، ایجاد بستر نمکی زیادی را در پی داشته که این امر سبب ورود حجم زیادی از گرد و غبار به داخل شهر قم شده است.
رکنی با بیان اینکه روز به روز بر شدت نفوذ گردو غبار از این بستر نمکی افزوده می شود، افزود: ذرات نمکی به دلیل اینکه ذرات بسیار ریزی هستند، گازهای آلاینده ناشی از تردد موتور سیکلت و خودروها به خاطر تماس با این ذرات مشکلات متعددی را برای دستگاه تنفسی انسان ایجاد می کنند.
وی با بیان اینکه قم پیشینه و گذشته بسیار خوبی به لحاظ برخورداری از اراضی حاصلخیز داشته است، افزود: باید با مدیریت دقیق و حساب شده و همچنین فرهنگ سازی عمومی این شرایط بار دیگر به قم بازگردانده شود.
مدیر کل محیط زیست قم همچنین با اشاره به دیگر آلاینده های زیست محیطی در قم، فعالیت صنوف مختلف در این استان را از جمله آن بر شمرد، و افزود: هم اکنون حدود 800 واحد صنعتی با روش های سنتی و همچنین جانمایی های نامناسب دراین استان مشغول به کار هستند که فعالیت هر کدام از آنها تا حد فراوانی آلودگی هوا و محیط زیست را موجب می شود.
وی با اشاره به معضل فاضلابهای شهری به عنوان دیگر عوامل آلایندگی محیط زیست درقم، بازچرخانی فاضلاب های شهری در زنجیره حیاتی اقتصادی را برای کاهش آلایندگی ناشی از آن ضروری دانست.
این مسوول همچنین استفاده از گونه های بومی مستمر سازگار و تغییر الگوی کشت با توجه به محدودیت های منابع استان را ضروری عنوان کرد، و افزود: توسعه باغات و فضای سبز باید به میزان بسیار زیادی در شهر قم صورت گیرد.
رکنی همچنین با اشاره به عدم تناسب اعتبارات اختصاص یافته به بحث بیابان زدایی در مقایسه با حجم بالای بیابان در قم، خاطرنشان کرد: در حالی که 98 هزار متر مربع بیابان در استان نیازمند به ایجاد فضای سبز است، اعتبارات اختصاص یافته تنها برای بیابانزدایی 100 تا 200 متر مربع کافی است.
مدیرکل محیط زیست قم همچنین اقداماتی مانند پیاده سازی طرح آمایش سرزمین،مدیریت ترافیک و ناوگان حمل و نقل عمومی و استفاده از سوخت های استاندارد و همچنین بهره گیری از تکنولوژی های مدرن در بحث مدیریت را ضروری دانست، و افزود: با توجه به ظرفیت فراوان قم در بحث گردشگری بهبود وضعیت محیط زیست و طبیعت آن نقش مهمی در جذب گردشگران خارجی به این این استان دارد.ک/3
7403/ 550/
12/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]