تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند مى‏فرمايد: بنده من با هيچ كارى پسنديده‏تر از انجام آن چه كه بر او فرض كردم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833008119




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سايه روشن هاي فاينانس 66 ميليارد دلاري چين


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۲ مرداد ۱۳۹۳ (۰:۴۴ق.ظ)
سايه روشن هاي فاينانس 66 ميليارد دلاري چين گروه اقتصاد سياسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، روابط ايران و چين در ده سال گذشته (1383-1393) گسترش و حتي در بخش هايي جهش نيز داشته است. اين روابط در دوران اوج شکوفايي خود نيز در معرض انتقادات گوناگوني بوده است. گسترش در روابط سياسي و جهش در روابط اقتصادي و تجاري، محصول نگاه مشترک پکن و تهران به يکديگر و نيز نيازمندي ها و ضرورت هاي اقتصادي دو کشور است.
از يک سو چين دومين مصرف کننده بزرگ انرژى در دنيا و دومين اقتصاد بزرگ جهان بعد از آمريکاست و از سوي ديگر ايران نيز يکي از بزرگترين توليد کنندگان و صادر کنندگان نفت جهان و يکي از تامين کنندگان اصلي نفت خام وارداتي چين محسوب مي شود. چين اولين وارد کننده نفت در آسيا است و ايران بعد از عربستان و آنگولا، سومين صادر کننده نفت به چين است.
اين زمينه هاي همکاري دوجانبه به همراه رويکرد سياسي نزديک به هم سبب شد که ديدگاه مشترک در زمينه ي همکاري راهبردي ميان دو طرف شکل گيرد. طبق آمارهاي منتشر شده، در ماه هاى آخر سال ٢٠١٢ ميلادى، ايران روزانه حدود ٤٢٠ هزار بشکه نفت به چين صادر مي کرده است. در مقابل صادرات مستمر نفت ايران به چين، نيز طي ده سال گذشته نقش مهم تري در صادرات کالا به ايران يافته است.
گسترش صادرات کالاهاي چيني به ايران را مي توان تا حدودي نتيجه جهش هاي صادرات محور اقتصاد چين در سال هاي گذشته دانست. اقتصاد چين به عنوان دومين اقتصاد بزرگ جهان در ده سال گذشته بين ٧ تا ١١ درصد رشد مداوم داشته است. نتيجه اين رشد مداوم جهش هاى صادراتى چين به سوي بازارهاي سراسر دنيا شده است.
جهش اصلى در مبادلات تجارى ايران و چين در دولت هاى نهم و دهم رخ داد و دراين دوره شاهد اوج روابط تجاري-اقتصادي چين و ايران بوديم. تشديد تحريم هاى غرب عليه ايران خصوصا در دولت دهم، ايران را هرچه بيشتر به سمت چين و افزايش تعامل با آن سوق داد.
با کاهش دسترسي ايران به بازارهاي آمريکايي و اروپايي، چين به يکي از شرکاي مهم اقتصادي ايران و صادر کنندگان عمده کالا به ايران تبديل شد. در نهايت از اواخر سال 91 و در پي اجراي تحريم بانکي عليه ايران، کشورهاي خريدار نفت ايران از انتقال پول نفت به ايران منع شدند.
چنين تحريمي سبب شد چين به عنوان يکي از عمده ترين وارد کنندگان نفت ايران نتواند پول حاصل از خريد نفت رابه ايران منتقل کند، بنابراين تنها به ايران فقط براي خريد کالا از چين فرصت استفاده از اين درآمدهاي نفتي داده شد. در واقع در چنين شرايطي کشورهاي خريدار نفت ايران، به جاي پول نفت، کالا به ايران دادند و در واقع اقدام به مبادله پاياپاى يا تهاترى با ايران کردند.
بدهي هاي چين به ايران حدود 30 ميليارد دلار برآورد شده است که پس از تحريم بانکي ايران امکان انتقال اين طلب نفتي ايران وجود نداشته است. بخش عمده اي از اختلاف نظرها در نحوه تعامل با چيني ها به اين همين موضوع طلب نفتي ايران برمي گردد.
در سال 1389 توافقي بين دولت ايران و چين شکل گرفت که بر مبناي آن قرار شد تا چين حدود 65 در صد از طلب نفتي ما را کالا بدهد و 35 درصد را پول بدهد. در شرايطي که تحريم عليه ايران هر روز سخت تر مي شد به نظر مي رسيد که دولت طرح ديگري را براي تسويه حساب باچيني ها نمي توانست در پيش بگيرد. در اين ميان يکي از مهمترين مسائل اين بودکه بخش عمده اي از کالاهاي چيني که وارد بازار ايران مي شدند از کيفيت نسبتا نازلي برخوردار بودند.
از سوي ديگر ايران براي اين مبلغ نقدي، آنقدر کالا سراغ ندارد که بخواهد واردات کالا انجام دهد، بنابراين مقرر شد تا اين مبلغ به صورت فاينانس در اختيار پروژه‌هاي ايراني قرار گيرد‌.
در جريان انتخابات رياست جمهوري 92 يکي از مباحث عمده اي که دکتر روحاني در روابط خارجي مطرح کردند بحث اصلاح روابط تجاري – اقتصادي با چين بوده است. يکي از اصلي ترين اصلاحات مورد نظر دکتر روحاني اصلاح همين توافقنامه بود، بنابراين وي در اولين سفري که به چين داشت اين بحث را مطرح کرد.
در نتيجه تلاش براي تغيير اين معامله يکي از نتايج اين بوده است که دو برابر بدهي نفتي که چين به ايران دارد بصورت فاينانس در حوزه هاي مورد توافق دو طرف در ايران تخصيص داده شود. با اين حال در اين طرح نيز ابهاماتي کماکان وجود دارد.
در حالي که بانک مرکزي ايران تعليق ۶۶ ميليارد دلار فاينانس چين را رد کرده، رئيس کميسيون اقتصادي مجلس مي گويد که فاينانس چين قطع شده، اما؛ مذاکرات براي رسيدن به توافق ادامه دارد.
ارسلان فتحي پور اظهار داشته است که چين مي خواهد کمتر از مبالغي که ايران در آنجا پول دارد فاينانس را انجام دهد در حالي که بنا بود دو برابر اين مبلغ را تامين کند. در واکنش بانک مرکزي در عين حال تاکيد شده بود که مذاکرات با چين ادامه دارد و در صورت تفاهم قطعي اجرا خواهد شد.
اما مشکل ظاهرا تنها بر سر ميزان فاينانس نيست. چين ظاهرا قصد دارد فاينانس را براي کالاها و پروژه هايي که خودش تشخيص مي دهد برقرار کند، در حالي که بايد ايران تعيين کند اين اعتبار صرف خريد چه کالا و يا تکميل چه پروژه اي شود.
چين در سال هاي اخير بيشتر از ۵۰ ميليارد دلار قرارداد با ايران در بخش نفت و گاز امضا کرده، ولي؛ به دليل تأخير طولاني در اجراي پروژه ها اخيرا شرکت هاي چيني از بخشي از اين پروژه ها نظير توسعه ميدان نفتي آزادگان جنوبي و فاز ۱۱ پارس جنوبي کنار گذاشته شده اند.
تازه‌ترين خبرها از اعزام هيأت ويژه‌اي از سوي جمهوري اسلامي ايران به سرپرستي ولي‌الله سيف، رئيس کل بانک مرکزي، به کشور چين در روزهاي آينده حکايت دارد تا شايد در اين سفر بسيار مهم، موضوع بازگشايي فاينانس به جاي طلب 30 ميليارد دلاري براي هميشه تعيين تکليف شود.
هم‌اکنون 80 پروژه تعريف شده براي استفاده از فاينانس وجود دارد‌. بيشتر پروژه‌هاي معرفي شده، صنعتي و نفتي است، البته پروژه‌هاي خدماتي همچون اتوبان، اسکله، نيروگاه، سد، پالايشگاه، جاده، پل و فرودگاه در اين فهرست 80 گانه پروژه‌ها به چشم مي‌خورد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن