تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836084479




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زلزله های پی در پی در هرمزگان را جدی بگیریم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زلزله های پی در پی در هرمزگان را جدی بگیریم بندرعباس- ایرنا- در یک بازه زمانی از 31 تیر تا ششم مرداد ماه جاری که وضعیت زلزله را در کشور بررسی کنیم تنها استانی که در این مدت شش بار زلزله ای با قدرت چهار ریشتر به بالا را تجربه کرده، هرمزگان است و البته نقاط کانونی آن هم در شرق، غرب و جنوب استان ثبت شده است.


زلزله ها در ین مدت به ترتیب چهار و یک دهم ، پنج ، چهار، چهارو نیم ، چهار و دو دهم و پنج و نیم ریشتری در جناح بستک ، دهبارز رودان ، میناب ، چارک ، جناح و هندورابی بوده و از نظر مرکز لرزه نگاری دارای اهمیت و به عنوان زلزله های مهم یاد شده است.
البته از اواخر تیر ماه تاکنون (11مرداد ماه93) در همین مناطق بویژه هندورابی 9 پس لرزه سه تا سه و هشت دهم ریشتری رخ داده که بیشتر در اعماق 10تا 19کیلومتر زمین از سوی مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران اعلام شده است.
آنچه که بیش از هر زمانی مردم هرمزگان را نگران می کند وجود زلزله های مکرر در نقاط مختلف استان است که بطور معمول از لحاظ دوام ابنیه ضعف دارند و احتمال خرابی و آسیب دیدگی جانی و مالی دران نقاط دور از ذهن نیست.
زلزله ها برای مردم هرمزگان در یک دهه گذشته شدت بیشتری به خود گرفته و تلفات انسانی و خسارت مالی در قشم ، بشاگرد ، بستک و بندرعباس داشته که برخی از این خسارت ها در بخش ساختمانی هنوز جبران نشده است.
چهار سال پیش در قشم و در سال گذشته شهرستان های بشاگرد و بستک زلزله های پنج و شش ریشتری در سه نقطه شرق ، غرب و جنوب هرمزگان رخ داد که در نتیجه دونفر کشته و شمار زیادی زخمی و حداقل به چند هزار واحد مسکونی شامل تخریب و ترک خوردگی خسارت وارد که مردم بستک همچنان در اسکان موقت بسر می برند.
در گذشته هم این موضوع یادآوری شده بود که هرمزگان نیازمند یک سازمان قوی امدادی از هرحیث بوده که هم دارای امکانات مثل شناورهای پیشرفته امداد رسان ( بخشی از هرمزگان شامل کیش ، قشم، هرمز، لارک ، هنگام ، ابوموسی ،تنب بزرگ وکوچک ، هندروابی و شیدور جزیره هستند) چرخبال ، خودورها و سگ های آدم یاب و سایر تجهیزات می باشد .
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان دراین باره می گوید:از 12تیرماه سالجاری تاکنون 10زلزله بالای چهار ریشتر در این استان رخ داده که دو مورد آن بالای پنج ریشتر بوده است.
امیر ارسلان بهاری ضمن تاکید بر نظارت کار ناظران ساخت و ساز بویژه واحدهای مسکونی نوساز افزود: بستک ،گوهران بشاگرد و هندورابی به عنوان کانون های اصلی زلزله های بالای چهار ریشتر می باشد.
وی ادامه داد: بندر خمیر، لافت و درگهان و سوزای قشم ، گوهران بشاگرد، فارغان حاجی آباد، جناح بستک، هندورابی کیش، گچین وفین بندرعباس، دهبارز رودان کنگ وچارک بندرلنگه، پارسیان و میناب از کانون های ضعیف زلزله در هرمزگان تشکیل می دهند.
وی تصریح کرد: در سال 92 استان هرمزگان 525بار زلزله به خود دیده که ازاین تعداد 409بار بالای سه ریشتر، 95باربالای چهار ریشتر ، 16بار بالای پنج ریشتر و یک بار هم شش ودو دهم ( گوهران بشاگرد) بوده است .
وی با بیان اینکه آمار زلزله های یک دهه گذشته نشان می دهد که هرمزگان از استان های زلزله خیز کشور بوده و آمار بالای 500بار لرزیدن استان گویای این مطلب است که برای ساخت و سازها و ابنیه ها از مصالح محکم و با دوام و نظارت قوی صورت گیرد تا دچار آسیب نشویم.
آمار تکان دهنده از مسوولان مدیریت بحران استان حاکیست که با زلزله وپس لرزه های فراوان در بین استان ها پر شمار و بالاترین ریشتر زلزله به خود اختصاص داده واین یعنی خطر دربیخ گوش مردم ومسوولان قرارگرفته است.
اما قبل از هر چیز برنامه ریزی برای تکمیل زیر ساخت های مسکونی و نظارت قوی تر بر ساخت و سازهای مسکونی بوده که در مناطق روستایی بیشتر این نظارت ها طلب می کند و در قبال تسهیلاتی که پرداخت می شود ومصالحی که بکار گرفته می شود نظارت ها هم واقعی باشد.
برخی بواسطه نداشتن سرمایه کافی برای تکمیل کردن واحدهای مسکونی و سرهم آوردن ساختمانی که قرار است یک عمر خود وخانواده درآن زندگی کنند درحق خود ظلم می کنند و خواهان بکار گیری مصالح ضعیف ترمی شوند ونمونه های در بشاگرد دیده شد که حتی واحدهایی که تازه ساخته شده بودند بدلیل آنچه شرح آن رفت همراه سایر ساختمان ها فرو ریختند.
چگونه می شود ما هم در امر ساخت و ساز بناهایی بسازیم که در برابر زلزله های هفت ریشتری دوام بیاورد و خم به آبرو نیارود نه با زلزله های چهار و پنج ریشتری مثل تلی از خاک شود انگار بنایی ساخته نشده است.
همواره در خبرها می خوانیم بر اثر زلزله هفت ریشتری یک نفر در ژاپن زخمی شد واقعا یا ریشتر آن زیاد عنوان شده و آنقدر نبوده و یا ساختمان های آنها آنقدر محکم است که در برابر زلزله های بزرگ مقاوم است.
به عقیده کارشناسان بواسطه خشکسالی های 15سال اخیر و برداشت بی رویه از منابع زیرزمینی بویژه آب و پایین رفتن سفره های زیر زمینی پوسته زمین در حال فرو رفتن و خلا و در نهایت موجب حرکت زمین از جمله زلزله و رانش زمین در کشور بویژه در هرمزگان منجر شده لذا سو گیری ما به سمت قوی شدن زیرپایمان که همان سفت کاری ابنیه باشد.
یادمان نرود که هرمزگان بر روی گسل زلزله قرار گرفته و در بین استان های کشور یکی از زلزله خیزترین استان و حتی در بین زلزله های بالای چهار ریشتری باز هم مقام اول دارد و اینجاست که ساز و کار و راهکار را بیشتر طلب می کند که هم استانی زلزله خیز و با قدرت بالاست .
امروز که این مطلب نوشته می شود یکبار دیگر یاد آور می شوم نظارت بیشتری بر ساخت و سازهایی که با وام و تسهیلات توسط برخی از کسانی که به عنوان سازنده در شهر بندرعباس و حتی شهرهای دیگر هرمزگان شود.
این را هم باید گفت که ایران جزو 10 کشور حادثه خیز جهان بوده و 97 درصد مناطق آن زلزله خیز است و هر چند وقت یکبار یکی از نقاط کشور با آمدن زلزله بحث زلزله داغ می شود و مدتی بعد هم فروکش می کند و تنها زلزله های بزرگ مثل بم ،منجیل ، رودبار ، آذربایجان ، فین که تلفات انسانی زیاد داشت در ذهن مان باقی می ماند.
استاد زلزله شناسی ایران چندی پیش در این باره گفته بود: ایران همواره استعداد مواجهه با 39 مورد از 41 مورد بلایای طبیعی مهم دنیا را داراست و این زلزله های پی در پی و به نسبت شدید که در نقاط مختلف کشور رخ می دهد زنگ خطری است برای زلزله های بعدی که دیر یا زود رخ می دهد لذا جا دارد مسوولان کشور برای پیشگیری از خطرات و عوارض زلزله ها و حوادث بعدی چاره ای جدی و اساسی اتخاذ کنند.
پروفسور بهرام عکاشه، با بیان اینکه زلزله به خودی خود مخرب نیست و بی توجهی ما در بحث ساخت و سازها و بی توجهی به مقاوم سازی ساختمان ها باعث خطرآفرینی می شود، افزود: تقریبا همه زلزله ها پس لرزه هایی دارند و این پس لرزه ها هم خطرناک هستند لذا تنها توصیه من به مردم این است که پس از لرزه اصلی، تا جایی که ممکن است از حضور در خانه ها و اماکن غیر مقاوم خودداری کنند.
وی شهرهای کشور را از نظر میزان خطر زلزله به چهار دسته شامل خطر خیلی زیاد، زیاد، متوسط و کم تقسیم کرد و اظهار داشت میان حدود 500 شهر کشور که لرزه خیزی آنها مورد مطالعه قرار گرفته، تنها 15 شهر کم خطر هستند و اکثر آنها آسیب پذیری زیادی نسبت به زلزله دارند و ایران باید برای به حداقل رساندن خطرات زلزله آماده باشد.
این استاد پیشکسوت زلزله شناسی تصریح کرد: بنده معتقدم تمام روستاهای کشور در مقابل زلزله پنج ریشتر آسیب پذیر هستند و حتی برخی از ساختمان های شهر تهران هم در برابر زلزله پنج ریشتری فرو می ریزند.
عکاشه ، با بیان این مطلب که علم زلزله شناسی هنوز در پیش بینی زلزله ناتوان است، یاد آور شد: باید همیشه گوش به زنگ زلزله باشیم، اینکه برای کشور و شهر تهران ستاد بحران ایجاد شده، قدم بزرگی در آمادگی در برابر زلزله محسوب می شود؛ اما به اعتقاد من باید برای همه شهرهای کشور ستاد بحران شکل بگیرد.ک/4
گزارش از خلیل تنیده
668



11/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن