تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833017619
اقتصاد مقاومتی و ارتباط با دنیای خارج
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اقتصاد مقاومتی و ارتباط با دنیای خارج
یکی از خصوصیات اقتصاد مقاومتی، ارتباط با دنیای خارج، نه بهصورت یک ارتباط یکطرفه و تسلط اجانب و بیگانگان بر ما، بلکه یک ارتباط برمبنای بدهبستان منطقی با هدف خودکفایی و شکوفایی توان داخلی و در نهایت صرفهجویی ارزی است.
به این مطلب امتیاز دهید
قدم اولیه برای خنثیسازی تحریمها؟
گروه اقتصادی برهان/ دکتر عبدالمجید شیخی؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی، امام خامنهای (حفظهاللهتعالی) در بیانات مختلفی دربارهی اقتصاد مقاومتی، ویژگیهای مختلفی را برشمردهاند. در یک دستهبندی کلی میتوان این ویژگیها را به دو بخش متکی به اقدامات داخلی و اقدامات خارجی تقسیم نمود. در واقع اقتصاد مقاومتی یک راهبرد درازمدت در مدیریت اقتصاد کشور و طراحی الگو و رژیمی برای تعالی و پیشرفت جامعه برمبنای اصول اقتصاد اسلامی است.
مبانی اقتصاد مقاومتی باید براساس مبانی اقتصاد اسلامی و شرایط بومی کشور تعریف شود؛ چراکه این الگو باید با زیستبوم کشور تطبیق داشته باشد. در این الگو، شاخصها باید بهگونهای طراحی شود که در عرصهی بینالمللی و در کشاکش با اقتصاد جهانی بیش از تأثیرپذیری، تأثیرگذار باشد، ولی نباید از آن آسیب ببیند.
اقتصاد مقاومتی ارتباط با دنیای خارج را برمبنای بدهبستان منطقی تنظیم میکند. بدین ترتیب که این رابطه یکطرفه و ناشی از ضعف نیست، بلکه براساس استعداد و توان داخلی تقسیم کار بینالمللی اقتضای برقراری ارتباط با دنیای بیرون را برای هر کشور ایجاب میکند. ثانیاً این نوع اقتصاد برپایهی خودکفایی و شکوفایی توان و استعدادهای داخلی و بالفعل کردن بنیان تولید استوار است. از ترکیب دو دسته اقدامات، یک راهبرد مشخصی در اقتصاد مقاومتی استحصال میشود و آن کسب قدرت چانهزنی در اقتصاد جهانی با تکیه بر امتیاز تولید داخل است؛ بهطوریکه با استفاده از این تولیدات در رابطه با سایر کشورها، کشور از حالت چانهپذیری خارج میشود و از محدودیتها و تحریمهای احتمالی نیز در امان میماند.
در اقتصاد مقاومتی، رژیم تجاری کشور دارای سه بُعد جایگزینی واردات، افزایش صادرات محصولات راهبردی و سیاست صرفهجویی ارزی است. برای اجرایی کردن الگوی اقتصاد مقاومتی، باید همزمان دو گروه اقدامات را انجام داد. تجربهی یک سال امید بستن دولت یازدهم به نرمش دشمنان قسمخوردهی نظام و تحقق پیشبینی امام خامنهای (حفظهاللهتعالی) مبنی بر عدم اعتماد به آنها دیگر کافی است و نشان داد آنان از مواضع خصمانهی خود هرگز کوتاه نمیآیند و هدف آنها خلع سلاح تمامعیار کشور در عرصهی اقتصاد و سیاست و فرهنگ و محو کردن تجربهی موفق یک نظام متکی به خود در جوامع اسلامی و ذبح انگیزههای ضداستعماری در کشورهای اسلامی و جهان سوم است.
دولت جنایتکار آمریکا با سیطرهی پول دلار بر اقتصاد جهانی بعد از کنفرانس برتنوودز، پایههای دزدی منابع کشورها را برای خود میخکوب کرد و در دههی گذشته، اروپا نیز برای رفع این سیطره، به اقدام مشابهی دست زد و منطقهی یورو را با پول واحد برای خود تعریف کرد و در رتبهی دوم چاپیدن ثروتهای ملل قرار گرفت. امروز هر دلار آمریکا که در دستان هر شهروندی قرار دارد، نشاندهندهی بدهی آمریکا به اوست. بنابراین بزرگترین بدهکار دنیا آمریکا و سپس جامعهی اروپاست.
در چند دههی گذشته، کار آمریکا چاپ کاغذ بیپشتوانه (دلار) و صدور آن به کشورها و در عوض غصب ثروتهای آنها، اعم از کالاها، انرژی، خدمات و اشیای قیمتی بوده است. به همین دلیل، این دزدی است که تراز تجاری آمریکا همیشه منفی است و بیش از 7 تریلیون دلار بدهی انباشته دارد، ولی هیچگونه احتیاطی بابت کاهش هزینههای نظامی و وارداتی در دولت و کنگره مشاهده نمیشود، زیرا صدور کاغذ دلار مشکل این کشور را حل میکند.
بیشک بارزترین جلوهی ربا که در قرآن کریم با خصوصیت «اضعافاً مضاعفه» از آن یاد میشود، در همین چاپ کاغذ بیپشتوانه، یعنی دلار آمریکاست. کشوری که خود را وابسته به معاملات و تبدیل ثروت داخلی به دلار و یورو و یا هر پول خارجی دیگری کرده باشد، در واقع خود را اسیر جریان کنترلشدهی فدرالرزرو آمریکا یا بانک مرکزی اروپا نموده است. به همین دلیل، کنترل تبادلات ارز است که دست به اقدام موفقی به نام تحریم اقتصادی، بهویژه تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران میزنند، زیرا بدون اجازهی آنان، مبادلهی کالا با این دو ارز امکانپذیر نیست.
برای کشور ما و بهخصوص با اتخاذ الگوی اقتصاد مقاومتی، عار است که زیر سلطهی اجانب برویم و بزرگترین روزنهی اثرپذیری تحریمها اکنون همین وابستگی به منطقهی یورو و دلار است. قرآن کریم میفرماید: «ولن یجعل الله للکافرین علی المومنین سبیله» (نسا: 141) «وَلَن یَجْعَلَ اللّهُ لِلْکَافِرِینَ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلاً»: خداوند برای کافران بر مؤمنان راه تسلطی قرار نداده است. (نساء: 141) در واقع تحریم دو بُعد کلی دارد؛ یکی تحریم صدور کالا از تحریمکنندگان و ورود کالا به آنها و دیگری تحریم مبادله و رصد آن از طریق مبادله با ارزهای رایج تحت کنترل آنها. بُعد دوم بسیار مؤثرتر و کاراتر است، زیرا کشور ما میتواند تقریباً تمام نیازهای خود را از بازارهای دیگر تأمین کند، ولی مشروط به اینکه با ارز دیگری معامله نماید. از گزارشهای موثق اطلاع حاصل شده است که بسیاری از کشورها، حتی آنهایی که دوست و همپیمان آمریکا هستند، مثل کرهی جنوبی، حاضرند با عقد پیمان دوجانبه و چندجانبه با پول ملی خود معامله کنند. چین نیز قبلاً این آمادگی را اعلام نموده است و روسیه نیز که اکنون کاملاً در شرایط این آمادگی به سر میبرد. اصولاً نفع اقتصادی حتی کمپانیهای بینالمللی نیز همین گشایش اعتبار و معامله و کسب سود است.
اگر مبادلات با پول دوجانبه و چندجانبه انجام پذیرد، تسویهی دیون نیز بهراحتی و بهصورت دو جانبه یا چندجانبه انجام میپذیرد و لذا علاوه بر رفع شر و سلطهی ظالمانهی دلار و یورو، هزینهی مبادله نیز بهشدت کاهش پیدا میکند. اصولاً مبادرت به پیمانهای دوجانبه یا چندجانبهی پولی بهسان رانندگی در راه امن دیگری است.
پیمان بریکس BRICS)) که بین کشورهای چین، روسیه، هند، برزیل و آفریقای جنوبی برای پذیرش یک واحد پولی مستقل در سال 2011 تشکیل شد، نشان از آمادگی بخشی از دنیا (با 30 درصد مساحت و 42 درصد جمعیت دنیا)، برای رفع سلطهی اجانب و غصب و دزدی منابع آنها توسط آمریکا و اروپاست. چه دلیلی برای ما باقی مانده تا این سلطهی بسیار بزرگ و ظالمانه را از خود دور نکنیم.
اگر مبادلات با پول دوجانبه و چندجانبه انجام پذیرد، تسویهی دیون نیز بهراحتی و بهصورت دوجانبه یا چندجانبه انجام میپذیرد و لذا علاوه بر رفع شر و سلطهی ظالمانهی دلار و یورو، هزینهی مبادله نیز بهشدت کاهش پیدا میکند. اصولاً مبادرت به پیمانهای دوجانبه یا چندجانبهی پولی بهسان رانندگی در راه امن دیگری بدون عوارض سلطه و هزینههای تسویهی دیون و خروج از بزرگراه استعماری دلار و یورو و گریز از پرداخت حق توحش و سهم ارباب به آمریکای جنایتکار و اروپای واحد خبیث است.
چرا باید دستگاههای اداری سنتی ما همیشه آخرین کسانی باشند که از خواب غفلت بیدار میشوند؟ حتی با کوچکترین اقدامات مبادلهای نیز میتوان پول ملی را در کشورهای طرف قراردادهای مبادله و سفر برقرار کرد. بهطور مثال، زائران ما سالانه میلیونها دلار و ریال سعودی در کشور عربستان خرید میکنند. اگر زوار تشویق شوند که فقط پول داخلی را به آنجا ببرند و فروشندگان آن کشور چارهای جز این نبینند که با پول ایرانی معامله کنند و همچنین دولت اطمینان دهد که پول ایرانی را با ریال سعودی معاوضه خواهد کرد. تمام فروشندگان در آنجا ریال ایران را قبول خواهند نمود.
هماکنون بخشی از خرید ایرانیان با همین پول داخلی انجام میشود. همین شرایط را میتوان بین سایر کشورهای اهل تبادل کالا، خدمت و سفر انجام داد. فروش نفت را، ولو کشور وابستهای چون عربستان قبول نکند، میتوان با توافق دوجانبه رأساً تبدیل به پول دوجانبه و داخلی با کشور مقابل نمود. مبنا نیز تعریف ارزش دلار با طلا و سپس تعریف ارزش پول دوجانبه با طلا باشد.
این اقدامات بیرونی همچون اقدامات درونی در اقتصاد نیاز به یک دولت کارآمد و دلسوز دارد که با عدول از شعارهای یکساله که عملاً نتیجهای به دنبال نداشته است، برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی، یک اجماع و عزم عمومی و همهجانبه با یک مدیریت اجرایی توانمند به وجود بیاورد. باید بانک مرکزی موظف باشد گزارش اقدامات عقد قراردادهای دوجانبه و چندجانبهی پولی را به دولت و مردم بدهد. دستیابی به این شرایط نیز کار خیلی سختی نیست؛ چراکه امکاناتی فراتر از توان ما نیاز ندارد و با همین امکانات و استعدادهای موجود میتوان به آن دست یافت. در واقع برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی، بیش از آنکه نیازمند انجام برخی از کارها باشیم، نیازمند آن هستیم که بسیاری از کارها را انجام ندهیم. برای مثال، همانند تجربهی یک سال گذشته، مدیریت اقتصادی کشور خود نباید در بازار نوسان ایجاد کند و به انتظارات تورمی جامعه دامن بزند و حرف خود را مرتباً نقض کند. در این صورت، دیگر چه اعتمادی بین عوامل بازار باقی میماند؟/برهان/110
۰۷/۰۵/۱۳۹۳ - ۱۱:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
محسن پدرام: اقتصاد مقاومتی، مصون ماندن از نوسانات اقتصاد جهانی است
محسن پدرام اقتصاد مقاومتی مصون ماندن از نوسانات اقتصاد جهانی استبخش داخلی الف 3 مرداد 93تاریخ انتشار جمعه ۳ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵ ۲۶ عضو هیأت مدیره بانک قرضالحسنه مهر ایران گفت سیاستگذار پولی در چارچوب اقتصاد مقاومتی موظف است از طریق نظارت و هدایت فعالیت بانجذب سرمایه گذار برای شهرهای جدید در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است
فیسبوک تویتر Google Cloob معاون وزیر راه و شهرسازی جذب سرمایه گذار برای شهرهای جدید در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است تهران - ایرنا - معاون وزیر راه و شهرسازی گفت شهرهای جدید با جذب سرمایه گذار و جلب منابع مالی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی گام برداشته و در همین راستا نسل نو شهرهکارشناس اقتصادی: جذب سرمایه گذار خارجی راهکار خروج از رکود است
کارشناس اقتصادی جذب سرمایه گذار خارجی راهکار خروج از رکود است اصفهان- ایرنا- مدیر قطب اقتصاد بین الملل دانشگاه اصفهان گفت یکی از راهکارهای خروج از رکود که دولت به دنبال آن است جذب سرمایه گذار خارجی است سید کمیل طیبی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود از نتایج جذبدلایل بازگشت خارجیها به بازار ایران/ هدیه ویژه دولت به فعالان اقتصادی
اقتصادی اقتصاد کلان تب بازار ارز فروکش کرد دلایل بازگشت خارجیها به بازار ایران هدیه ویژه دولت به فعالان اقتصادی رئیس دفتر رئیس جمهوری با اشاره به فروکش کردن التهابات بازار ارز هدیه دولت تدبیر و امید به فعالان اقتصادی را ایجاد محیط کسب و کار آرام و قابل محاسبه عنوان کرد و گفتاهداف و سیاستهای اقتصاد مقاومتی دو وزارتخانه دیگر تصویب شد
اقتصادی اقتصاد کلان توسط شورای اقتصاد اهداف و سیاستهای اقتصاد مقاومتی دو وزارتخانه دیگر تصویب شد جلسه شورای اقتصاد پیش از ظهر امروز دوشنبه به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد و برنامه های دو وزارتخانه برای تحقق اقتصاد مقاومتی به تصویب رسید به گزارش خبرگزاری مهر در ادامهفروش زعفران بهنام دیگران متناقض با اقتصاد مقاومتی است
یکشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۰ نادیده گرفتن اصول اقتصادی در کشور موجب شده که زعفران از ایران بدون بستهبندی به اسپانیا صادر و به اسم آن ها تمام شود که این مساله با تحقق اقتصاد مقاومتی منافات دارد عبدالمجید دامغانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دبیر انجمن علموانع رسیدن به اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی بررسی شد
راههای تحقق اقتصاد مقاومتی موانع رسیدن به اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی بررسی شد عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی باید به فکر افزایش بازدهی تولید باشیم به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز مرادی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتحقق اقتصاد مقاومتی در گرو علمی شدن کشاورزان
شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۹ بخش کشاورزی به عنوان تامینکننده امنیت غذایی نقش بسزایی در کشور دارد به طوری که می توان ابن بخش را چرخه محرکه اقتصاد کشور قلمداد کرد و اگر در این راستا کشاورزان علمی شوند یعنی از تولید نهادهها تا توزیع و انبارداری محصولات با روشهای علمی صورت بگیرد میبا کشاورزی سنتی اقتصاد مقاومتی محقق نمیشود
شنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۱ طرح اقتصاد مقاومتی طرحی بسته و درونگرا نیست بلکه یک اقتصاد پویا و روان است به طوری که می توان گفت اقتصاد مقاومتی تنها در گرو افزایش علم ترویج و تولید اقتصادی است و اگر کشاورزی کشوری علمی نباشد اقتصاد مقاومتی در آن محقق نمیشود عبدالله سلیمانی- رییس سابچه سیاستهایی مغایر با اقتصاد مقاومتی است؟
چه سیاستهایی مغایر با اقتصاد مقاومتی است به عقیدهی دکتر عباسعلی ابونوری از آنجایی که انقلاب ما یک انقلاب مذهبی بوده است بنابراین لازم بود که تاکنون سیاستهای اقتصاد مقاومتی اقتصاد اسلامی تدوین شود و به مرحلهی اجرا درآید تا مانند قانون اساسی تمامی قوانین و آییننامههای اقاقتصاد مقاومتي و اهميت توجه به كشاورزان جوان روستايي
اقتصاد مقاومتي و اهميت توجه به كشاورزان جوان روستايي توجه به كشاورزي يكي از نيازهاي اساسي كشور است مقام معظم رهبري ايران با اين گستردگي جغرافيايي كه از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب داراي تنوع آب و هوايي است در آن مناطق بسيار گرم و كم باران و نيز بالعكس مناطق بسيار سرد و پر باتازهترین مصوبات شورای اقتصاد/ اتمام تدوین برنامههای اقتصاد مقاومتی دستگاهها
اقتصادی اقتصاد کلان تازهترین مصوبات شورای اقتصاد اتمام تدوین برنامههای اقتصاد مقاومتی دستگاهها جلسه شورای اقتصاد به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار و پس از بررسی و تصویب اهداف و برنامه های اقتصاد مقاومتی 3 دستگاه اجرایی باقیمانده بخش نخست از تدوین برنامه های دستگاه های ابررسی بخشی از بسته سیاستی خروج از رکود درستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی
فیسبوک تویتر Google Cloob بررسی بخشی از بسته سیاستی خروج از رکود درستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی تهران - ایرنا - ستاد هماهنگی امور اقتصاد مقاومتی در جلسه ای به ریاست رئیس جمهوری بخشی از بسته سیاستی و برنامه های دولت برای خروج غیر تورمی از رکود را مورد بحث و بررسی قرار داد به گزامحور اقتصاد مقاومتی در کشاورزی افزایش بهرهوری است
دوشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۴ مدیریت نادرست وزارت جهاد کشاورزی بی توجهی به تخصص و تجربه مقررات نامناسب پرداخت تسهیلات بانکی به کشاورزان و مقررات نامناسب بازرگانی و صادرات از مشکلات موجود بخش کشاورزی هستند که برای تحقق اقتصاد مقاومتی در این بخش باید به آنها توجه کرد منصور بهروزی لتدوين برنامه ششم توسعه صنعت گاز با محوريت اقتصاد مقاومتی
مدیر برنامه ریزی شرکت ملی گاز ایران خبر داد تدوين برنامه ششم توسعه صنعت گاز با محوريت اقتصاد مقاومتی مدیر برنامه ریزی شرکت ملی گاز ایران گفت برنامه ششم توسعه صنعت گاز در 6 محور و بر اساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی تدوین می شود به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از شانتحقق اقتصاد مقاومتی ضامن ارتقا جایگاه منافع ملی در کشور است
یک کارشناس مسائل اقتصادی تحقق اقتصاد مقاومتی ضامن ارتقا جایگاه منافع ملی در کشور است تهران - ایرنا - یک کارشناس مسائل اقتصادی تحقق اقتصاد مقاومتی را عاملی مهم و تضمین کننده در ارتقا جایگاه منافع ملی در کشور عنوان کرد و گفت برای تحقق سیاست های کلان این الگو مدیران اقتصادی بایدکارشناس اقتصادی: جذب سرمایه گذاری خارجی راهکار خروج از رکود است
کارشناس اقتصادی جذب سرمایه گذاری خارجی راهکار خروج از رکود است اصفهان- ایرنا- مدیر قطب اقتصاد بین الملل دانشگاه اصفهان گفت یکی از راهکارهای خروج از رکود که دولت به دنبال آن است جذب سرمایه گذاری خارجی است سید کمیل طیبی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود از نتایج جذ-
اقتصادی
پربازدیدترینها