تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836134885
صدا و سیما؛ چالش های پیش رو و راهکارهای خروج از رکود
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صدا و سیما؛ چالش های پیش رو و راهکارهای خروج از رکود تهران-ایرنا- عملکرد نه چندان رضایت بخش سازمان صدا و سیما در سال های گذشته، موضوعی است که بسیاری از مخاطبان و کارشناسان ارتباطات و رسانه به آن اذعان دارند؛ اگر چه چالش های متعددی در ایجاد این شرایط نامناسب دخیل هستند، اما راهکارهایی را می توان برای خروج از آن پیشنهاد داد.
سازمان «صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران» به عنوان مرجعی مهم برای مخاطبان ایرانی، وظایف مهمی در مسیر اغنای آموزشی، فرهنگی، سیاسی و همچنین سرگرم سازی جامعه بر عهده دارد.
صدا و سیما سازمانی است که با بهره گیری از بودجه ی دولتی و دیگر درآمدهای قانونی که برای آن پیش بینی شده، موظف به ساخت برنامه های پر محتوا و قدرتمند است تا بتواند پاسخگوی نیاز مخاطبان ایرانی در گوشه و کنار دنیا باشد.
با وجود آن که وظایف صدا و سیما در قبال جامعه تعریف شده و مشخص است، به نظر می رسد این سازمان در مسیر اجرای وظایف خود در برابر شهروندان ایرانی تا حدی کاهلی به خرج می دهد.
به اعتقاد کارشناسان، برنامه سازی های ضعیف و به تازگی پخش حجم بالا و بی سابقه ی آگهی های بازرگانی در لا به لای برنامه های مختلف، نمود برجسته یی از عملکرد نه چندان رضایت بخش صدا و سیما طی سال های گذشته است.
کارشناسان بر این باورند که دلایل مختلفی برای پیدایش این رویه در عملکرد صدا و سیما وجود دارد؛ رویه یی که باعث نارضایتی گسترده ی مخاطبان برنامه های مختلف تلویزیونی و رادیویی در سال های گذشته و جذب این مخاطبان به شبکه های مختلف ماهواره یی شده است.
ضعف عملکرد در سطوح مدیریتی، هدر رفتن بودجه، اجرای سیاست های بسته و مشخص و وجود خط قرمزهای فراوان در مسیر فعالیت و برنامه سازی ها در سازمان در صدا وسیما، از جمله دلایلی است که به ارایه ی عملکردی قابل نقد از طرف سازمان صدا و سیما منجر شده است.
به منظور بررسی بیشتر این موضوع و یافتن راهکارهای خروج از رکود در برنامه های صدا و سیما به عنوان رسانه ی ملی، گروه پژوهش های خبری ایرنا به گفت و گو با «محمد مهدی فرقانی» استاد دانشگاه و صاحبنظر در مسایل ارتباطات و رسانه و «مجید ابهری» جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی پرداخت.
*** چالش های موجود در مسیر فعالیت صدا و سیما
کارشناسان بر این باورند که دلایل مختلفی برای پیدایش رویه ی نه چندان رضایت بخش در عملکرد صدا و سیما وجود دارد.
در این زمینه عده یی با نگاهی انتقادی انگشت اتهام را به سمت سطوح مدیریتی و نظارتی در سازمان صدا و سیما نشانه می گیرند و برخی هم بودجه ی ناکافی را که در اختیار صدا و سیما قرار می گیرد، مهم ترین دلیل برای آن چه عملکرد ناموفق صدا وسیما خوانده می شود می دانند.
محمد مهدی فرقانی در این زمینه تاکید کرد که به طور اصولی در تلویزیون های دولتی نمی توان انتظاری را که از یک تلویزیون خصوصی داریم داشته باشیم.
فرقانی از محدودیت ها و حاکم بودن نگاه های سیاسی و ایدیولوژیک خاص در تلویزیون های دولتی که باعث خود سانسوری و جلوگیری از بروز خلاقیت ها می شود، به عنوان دلیل مهم دیگری نام برد که باعث پایین آمدن کیفیت عملکرد صدا و سیما شده است.
این صاحبنظر در مسایل ارتباطات افزود: به دلیل حاکم بودن نگاه های سیاسی و ایدیولوژیک خاص، نمی توان انتظاری را که از یک تلویزیون خصوصی داریم از تلویزیون دولتی نیز داشته باشیم. این یکی از مهم ترین دلایلی است که به پایین آمدن کیفیت کار منجر می شود؛ زیرا حتی برنامه های شاد و سرگرم کننده هم باید در یک قالب از پیش تعریف شده عرضه شوند و در نتیجه راه بروز خلاقیت ها تا حدی محدود می شود.
فرقانی در ادامه با یادآوری این مطلب که صدا و سیما با وجود پخش آگهی های انبوه و بهره گیری از بودجه های مختلف باز هم به تازگی به عنوان سازمانی زیان ده معرفی شده است، تاکید کرد: این موضوع با تاکید بر جنبه های مدیریتی آن قابل تامل است. چرایی این موضوع باید بررسی شود، شاید مشکل های مدیریتی یا اتلاف منابع وجود دارد. سازمانی که این همه درآمد حاصل از آگهی دارد و رقم های کلانی را هم از بودجه ی عمومی کشور استفاده می کند، زیان ده بودنش خیلی محل تامل است.
مجید ابهری اما در این ارتباط نگاه متفاوتی دارد. وی در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا گفت: یکی از انتقادهای وارد به روند فعالیت صدا و سیما آگهی های بازرگانی کسل کننده ی این رسانه است. البته مدیران و دست اندرکاران صدا و سیما در دفاع از این تبلیغات اظهار می دارند که بودجه ی صدا و سیما تکافوی هزینه های جاری آن را نمی دهد تا چه رسد به تولید محصولات فاخر که البته این ادعا درست است.
ابهری افزود: طبق بررسی هایی که بنده انجام داده ام، بودجه ی صدا و سیما کافی نیست. وقتی صدا و سیما برای تهیه ی یک سریال مانند «مختارنامه» بودجه یی نزدیک به 8 میلیارد تومان نیاز دارد، بودجه ی کنونی این سازمان کفاف برنامه سازی های فاخر را نمی دهد. صدا و سیما برای تهیه ی یک سریال یا برنامه ی فاخر نیاز به بودجه دارد. هم اکنون این سازمان مجبور است تهیه ی سریال ها را به باندهای خاصی با یک گروه هنرپیشه واگذار کند.
این جامعه شناس در ادامه اما از مجموعه یی از محدودیت ها، خط قرمزها و ضعف بعضی از سیستم های مدیریتی در صدا و سیما و در برخی موارد گزینش سلیقه یی هنرمندان و کارشناسان در این رسانه به عنوان چالش های دیگری یاد کرد که در کنار چالش نخستین-یعنی کمبود بودجه- به ضعف عملکرد این سازمان منجر شده است.
*** راهکارهای صدا و سیما برای خروج از عملکرد نقدپذیر
با وجود چالش های فراوانی که در مسیر فعالیت سازمان صدا و سیما وجود دارد، به اعتقاد کارشناسان راهکارهایی نیز می توان پیش بینی کرد که عملکرد این سازمان به مراتب کارآمدتر و سازنده تر شود.
مجید ابهری در ادامه ی گفت و گو با پژوهشگر ایرنا در توضیح این راهکارها گفت: توقع نخبگان اجتماعی این است که از بودجه های هنگفتی که برای بعضی از جلسه ها، همایش ها و مسافرت های بدون بازخورد فرهنگی در بخش ها و نهادهای مختلف دولتی هزینه می شود، کاسته شود و این بودجه در اختیار سازمانی چون صدا وسیما قرار گیرد تا این نهاد در شرایط حساس کنونی و فعالیت گسترده و متنوع شبکه های ماهواره یی بتواند با قدرت به تولید محصولات فرهنگی بپردازد و از پخش آگهی های بازرگانی خسته کننده به ویژه هنگام پخش برنامه ی کودکان خودداری کند.
این جامعه شناس و آسیب شناس اجتماعی که در زمینه ی فعالیت سازمان صدا و سیما پژوهش هایی را نیز انجام داده است، در ادامه و در پاسخ به این پرسش که آیا همایش ها و مسافرت های اضافی که به هدر رفتن بودجه منجر می شوند در صدا و سیما هم برگزار می شوند یا نه گفت: برگزاری همایش ها و نشست هایی از این دست که بازخورد فرهنگی چندانی هم ندارند، در صدا و سیما هم وجود دارد اما میزان آن در مقایسه با سازمان های دیگر کمتر است.
به گفته ی ابهری با توجه به پژوهش های جدید وی، ریخت و پاش های مالی در صدا و سیما از جمله سفر هیات های مختلف برای شرکت در مجالس گوناگون نسبت به سال های گذشته کمتر شده است.
به باور ابهری دولت باید بودجه ی قابل توجهی را به صدا و سیما اختصاص دهد و مدیران این نهاد هم باید از کارشناسان، هنرمندان نخبه و فرهنگ مدار استفاده کند و اجازه ندهد مافیای هنری تولید محصولات رادیویی و تلویزیونی را به انحصار خود در بیاورد.
باید خاطر نشان کرد رفع چالش های موجود در مسیر فعالیت های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، به عنوان رسانه یی ملی از اهمیت ویژه یی برخوردار است و آن گونه که کارشناسان معتقدند، رسیدن به این هدف همت و همکاری همه جانبه یی را می طلبد تا رسانه ی ملی بتواند مخاطبان ایرانی در گوشه و کنار جهان را به خود جذب کند و از پناه بردن مخاطبان ایرانی به شبکه های مختلف ماهواره یی بکاهد.
در صورت اجرا نشدن سیاست های اصلاحی در عملکرد صدا و سیما و رفع نشدن چالش های این سازمان، بی شک صدا و سیما همه روزه تعداد زیادی از مخاطبان خود را از دست خواهد داد.
به گفته ی محمد مهدی فرقانی در همین ارتباط، ادامه ی رکود و نبود تنوع و گیرایی در برنامه ها باعث می شود مخاطب احساس کند که از محتوای برنامه ها رضایت ندارد و اغنا نمی شود و در نتیجه کانال ها و منابع دیگر را چه از نظر اطلاع رسانی و چه از نظر سرگرمی انتخاب کند. این موضوع بین تلویزیون و مخاطبانش فاصله می اندازد و این بدترین اتفاقی است که می تواند برای یک رسانه بیافتد.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم**9282** 9275**2054
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
خروج از رکود؛ از پیشنهاد تا عمل/ حرفی از روشهای اجرایی در بسته دولت به میان نیامده است
استانها غرب لرستان در گفتگو با رئیس اتاق خرم آباد بررسی شد خروج از رکود از پیشنهاد تا عمل حرفی از روشهای اجرایی در بسته دولت به میان نیامده است خرم آباد - خبرگزاری مهر رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی خرمآباد با اشاره به روند خروج از وضعیت رکورد تورمی کنونی حاکفارس گزارش میدهد راهکارهای غیر تورمی خروج از رکود/ فروش اموال مازاد دستگاهها برای طرحهای عمرانی
فارس گزارش میدهدراهکارهای غیر تورمی خروج از رکود فروش اموال مازاد دستگاهها برای طرحهای عمرانیطبق بسته سیاستی خروج از رکود غیر تورمی دستگاههای اجرایی موظف هستند طرحهای عمرانی خود در بخشهای مختلف که کمتر از ۵۰ درصد پیشرفت دارد را به بخش خصوصی یا تعاونی بدهند به گزارش خبرنگراهکار خروج غیرتورمی از رکود/۸ ریالی از اعتبار عمرانی پرداخت نشده/اصلاح ساختاری پیشنیاز خروج از رکود/ معطلی ۲
راهکار خروج غیرتورمی از رکود ۸ریالی از اعتبار عمرانی پرداخت نشده اصلاح ساختاری پیشنیاز خروج از رکود معطلی ۲ساله تولید کننده برای تسهیلاتنماینده مردم تبریز در مجلس با بیان اینکه اصلاح ساختارها پیشنیاز اجرای بسته خروج از رکود است گفت بسته خروج از رکود دولت باید تضمین لازم را بتأثير مثبت بسته پيشنهادي دولت جهت خروج از رکود بر بازار سرمايه
۳۰ تير ۱۳۹۳ ۱۲ ۱۰ب ظ تأثير مثبت بسته پيشنهادي دولت جهت خروج از رکود بر بازار سرمايه با توجه به تمديد مذاکرات به مدت 4 ماه ديگر اميد جهت دستيابي به توافقات در بازار سرمايه نيز ايجاد خواهد شد اگرچه بهبود سريع شرايط اقتصادي مستلزم گذشت زمان و روند ميان مدت و بلندمدت است به گزارتشریح راهکارهای دولت برای خروج از رکود تورمی
فیسبوک تویتر Google Cloob توسط مشاور اقتصادی رییس جمهوری بیان شد تشریح راهکارهای دولت برای خروج از رکود تورمی تهران- ایرنا- مشاور رییس جمهوری در امور اقتصادی با اشاره به عوامل اصلی مشکلات اقتصادی در چند سال گذشته راهکارهای دولت برای برون رفت از رکود تورمی که در قالب چهار فاکتوراهکار خروج غیر تورمی از رکود/۴ عضو کمیسیون کشاورزی در گفتوگو با فارس: بخش کشاورزی به عنوان زیربنای توسعه و پ
راهکار خروج غیر تورمی از رکود ۴ عضو کمیسیون کشاورزی در گفتوگو با فارس بخش کشاورزی به عنوان زیربنای توسعه و پیشتاز خروج از رکود استعضو کمیسیون کشاورزی گفت بخش کشاورزی در خروج از رکود تأثیرگذار است زیرا این بخش زیربنای توسعه و اقتصاد کشور است و اگر در آن به خودکفایی نرسیم بایدراهکارهای سیف برای خروج غیرتورمی از رکود
راهکارهای سیف برای خروج غیرتورمی از رکود رئیسکل بانک مرکزی در جلسه با مدیران بانکها و موسسات اعتباری با اشاره به راههای برون رفت غیرتورمی از رکود گفت نیمی از این تسهیلات قابل عرضه با هدف حفظ وضع موجود و برای تامین سرمایه در گردش بنگاههای اقتصادی با اختصاص یابد کد خبر ۴۱۹۷تشریح بسته پیشنهادی خروج از رکود از زبان طیب نیا
تشریح بسته پیشنهادی خروج از رکود از زبان طیب نیاتاریخ انتشار يکشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۵۹ وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام اینکه با اجرایی شدن بسته سیاستی برای خروج از رکود دولت مقابله با تورم را تا جایی ادامه میدهد که شاهد تورم تک رقمی باشیم گفت به دنبال حذف مالیاراهکارهای آل اسحاق برای خروج غیرتورمی از رکود/ نقش بورس در تامین مالی شرکتها بیشتر شود
راهکارهای آل اسحاق برای خروج غیرتورمی از رکود نقش بورس در تامین مالی شرکتها بیشتر شود رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت اگر رفتار بانکها حمایت از تولیدات به ویژه صادرات محور باشد ارزش افزوده بخشهای مختلف اقتصادی هم زیاد خواهد شد و اثر تورمی هم کمتر می شود افزایسیف در در جمع مدیران بانکی خبر داد راهکارهای خروج غیرتورمی از رکود/دو شرط تسهیلاتدهی به بنگاهها/ خروج معوقا
سیف در در جمع مدیران بانکی خبر دادراهکارهای خروج غیرتورمی از رکود دو شرط تسهیلاتدهی به بنگاهها خروج معوقات غیرجاری از پیگیری ستاد مبارزه با مفاسدرئیسکل بانک مرکزی در جلسه با مدیران بانکها و موسسات اعتباری با اشاره به راههای برون رفت غیرتورمی از رکود گفت نیمی از این تسهیلراهکارهای خروج غیرتورمی از رکود/ ۱۵ خالقی: الزامات اجرای بسته خروج غیر تورمی از رکود/ تجربه ناموفق ترزیق پول د
راهکارهای خروج غیرتورمی از رکود ۱۵خالقی الزامات اجرای بسته خروج غیر تورمی از رکود تجربه ناموفق ترزیق پول در دولت قبلعضو هیات مدیره خانه صنعت با تشریح الزامات اجرای بسته خروج غیر تورمی از رکود گفت تحریک بازار و ایجاد تقاضا باید طوری صورت گیرد که باعث ایجاد تورم نشود آرمان خابسته پیشنهادی دولت برای خروج از رکود چیست؟
بسته پیشنهادی دولت برای خروج از رکود چیست تاریخ انتشار پنجشنبه ۲۶ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۳۵ پس از آنکه سیاستهای دولت برای کنترل نرخ تورم از سال گذشته تاکنون افزایش میزان رکود اقتصادی در کشور را رقم زد این بار دولت برنامه خود را برای خروج از این رکود بدون افزایش نرخ تورم ارائهراهکار خروج غیر تورمی از رکود/۷ پیشنهاد کمیسیون انرژی برای خروج از رکود/ایجاد اشتغال از دیپلماسی انرژی
راهکار خروج غیر تورمی از رکود ۷پیشنهاد کمیسیون انرژی برای خروج از رکود ایجاد اشتغال از دیپلماسی انرژیعضو کمیسیون انرژی با اشاره به پیشنهادات کمیسیون انرژی برای خروج از رکود گفت توسعه صنایع پاییندست نفت و گاز و استفاده صحیح از دیپلماسی انرژی میتواند به خروج از رکود کمک کند احمهیئت دولت فردا به طور اختصاصی راهکارهای خروج از رکود را بررسی میکند
هیئت دولت فردا به طور اختصاصی راهکارهای خروج از رکود را بررسی میکند اقتصاد > اقتصاد کلان - ایسنا نوشت معاون رییس جمهوراز بررسی راهکارهای خروج از رکود در جلسه روز آینده هیات دولت خبر داد و گفت در این خصوص بستهای به تصویب خواهد رسید سورنا ستاری مراهکارهای خروج غیرتورمی از رکود به بیان آلاسحاق: نقش بورس در تامین مالی شرکتها بیشتر شود
راهکارهای خروج غیرتورمی از رکود به بیان آلاسحاق نقش بورس در تامین مالی شرکتها بیشتر شود اقتصاد > اقتصاد کلان - مهر نوشت یحیی آل اسحاق در گفتگویی اظهار کرد در طرح دولت برای خروج بنگاههای تولیدی از رکود بر نقش بنگاههای پیش رو در بازارهای داخلی صادراتاقتصاد ایران در انتظار اجرای نسخه خروج از رکود تورمی
فیسبوک تویتر Google Cloob اقتصاد ایران در انتظار اجرای نسخه خروج از رکود تورمی تهران- ایرنا- هرچند اقتصاد کشور از زمان آغاز به کار دولت یازدهم که تقریبا یک سال از آن می گذرد شاهد کاهش نرخ تورم بوده اما سایه رکود همچنان بر سر آن است و دولت این روزها با ارایه بسته ای تلاش کرد نسخهارائه گزارش سياست هاي خروج غير تورمي از رکود در دولت
نيلي ارائه گزارش سياست هاي خروج غير تورمي از رکود در دولت مشاور اقتصادي رئيس جمهور گفت گزارش سياست هاي اقتصادي دولت براي خروج غير تورمي از رکود در سالهاي 93 و 94 امروز در دولت ارائه شد و عصر امروز يا فردا در پايگاه اطلاع رساني دولت منتشر مي شود به گزارش خبرنگاراقتصادی باشگاه خ-
سیاسی
پربازدیدترینها