واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی
3 سناریوی ضربتی افزایش تولید گاز/ آغاز ماراتن چراغ خاموش گازی ایران- قطر
همزمان با وعده وزیر نفت به رئیس جمهور برای افزایش ظرفیت تولید گاز، سه سناریوی افزایش 80 تا 100 میلیون متر مکعبی تولید گاز ایران تا پیش از فصل زمستان در حالی عملیاتی شده که با تحقق اهداف افزایش تولید گاز در پارس جنوبی، ماراتن جدید ایران از قطر برای سبقت در افزایش تولید گاز آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، بیژن زنگنه وزیر نفت یکی از مهمترین برنامه های عملیاتی صنعت نفت و گاز در سال جاری را افزایش 80 تا 100 میلیون مترمکعبی افزایش ظرفیت تولید گاز تا پیش از فرا رسیدن فصل زمستان اعلام کرده است.
به منظور اجرای ضربتی افزایش ظرفیت تولید گاز طبیعی ایران دو سناریوی کلان شامل افزایش تولید گاز در فازهای 12، 15 و 16 پارس جنوبی و افزایش تولید گاز در منطقه زاگرس جنوبی در دستور کار قرار گرفته است.
پیش بینی می شود با اجرای این سه طرح گازی به ترتیب از محل طرح توسعه فاز 12 روزانه 60 میلیون مترمکعب، طرح توسعه فاز 15 و 16 پارس جنوبی 40 تا 45 میلیون مترمکعب و طرح افزایش تولید گاز در منطقه زاگرس جنوبی حدود 10 میلیون مترمکعب در روز به تولید گاز ایران افزایش یابد.
افزایش تولید گاز در بزرگترین فاز پارس جنوبی
از زمستان ماه سال گذشته تولید گاز در فاز 12 به عنوان بزرگترین فاز پارس جنوبی آغاز شده است و هم اکنون به طور متوسط روزانه 25 میلیون مترمکعب گاز در این پروژه مشترک گازی تولید می شود.
سید هادی میرباقری مدیر پیگیری پروژههای پتروپارس در گفتگو با مهر درباره برنامه زمان بندی افزایش ظرفیت تولید گاز در فاز 12 پارس جنوبی، گفت: پیش بینی می شود تا پیش از فرا رسیدن فصل سرما ظرفیت تولید 60 میلیون مترمکعب گاز در بزرگترین فاز پارس جنوبی فراهم شود.
در شرایط فعلی تمامی سازه های فراساحلی فاز 12 پارس جنوبی برای راه اندازی در خلیج فارس نصب شده اند و همزمان با مراحل نهایی پیش راهاندازی و راهاندازی دو سکوی دریایی باقیمانده آخرین مراحل حفاری چاه ها هم در حال انجام است.
افزایش چراغ خاموش تولید گاز در پارس جنوبی در کنار تکمیل و راه اندازی بخش های مختلف فراساحلی و پالایشگاه های ساحلی فاز 12 پارس جنوبی، مراحل نهایی راه اندازی و آغاز بهره برداری از فاز 15 و 16 پارس جنوبی هم آغاز شده است.
علی اکبر شعبانپور مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در تشریح آخرین وضعیت طرح توسعه فاز 15 و 16 پارس جنوبی، گفته است: هم اکنون به طور همزمان مراحل راه اندازی نهایی دو سکوی دریایی و خطوط لوله زیر دریایی این دو فاز مشترک گازی در حال انجام است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه تاکنون دو ردیف شیرین سازی پالایشگاهی فاز 15 و 16 پارس جنوبی راه اندازی شده است، تصریح کرد: تا پیش از آغاز فصل زمستان دو ترین شیرین سازی گاز واحدهای پالایشگاهی این پروژه مشترک گازی راه اندازی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارسبا اشاره به پایان مراحل حفاری دریایی فاز 15 و 16 پارس جنوبی، بیان کرد: سکوی فاز 16 پارس جنوبی هم تا مهر ماه سال جاری در آب های خلیج فارس به طور کامل در مدار بهره برداری قرار خواهد گرفت.
در مجموع پیش بینی می شود با بهره برداری و راه اندازی نهایی سکوهای دریایی و استفاده از گاز ترش فازهای 6 تا 8 پارس جنوبی، ظرفیت تولید گاز در این پروزه مشترک گازی تا فصل زمستان به حدود 40 تا 45 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد که بااحتساب افزایش تولید گاز در فاز 12 عملا ایران به صورت چراغ خاموش فاصله گازی خود با قطر را در پارس جنوبی کم می کند.
طرح ضربتی افزایش تولید گاز در زاگرس جنوبی
پس از پارس جنوبی، بزرگترین حوزه تولید کننده گاز طبیعی ایران منطقه زاگرس جنوبی است به طوری که بیش از 230 میلیون متر مکعب ظرفیت تولید گاز در این منطقه وجود دارد.
احمد سراجی مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در تشریح جزئیات اجرای یک طرح ضربتی افزایش تولید گاز طبیعی در منطقه زاگرس جنوبی، گفت: عملیات اجرایی این طرح شامل حفر 14 حلقه چاه، نصب تسهیلات سرچاهی و بهره برداری از آن است.
این مقام مسئول با بیان اینکه هدف از اجرای این پروژه افزایش 9.5 تا 10 میلیون متر مکعبی ظرفیت تولید روزانه گاز ایران در منطقه زاگرس جنوبی است، تاکید کرد: در حال حاضر منطقه زاگرس جنوبی حدود 40 درصد گاز مصرفی کشور را تامین میکند.
به گزارش مهر، در کنار این طرح های ضربتی افزایش تولید گاز، اجرای طرح های اولویت دوم افزایش تولید گاز با بهره برداری از طرح توسعه فازهای به اصطلاح 35 ماهه پارس جنوبی، طرح توسعه میادین گازی کیش، لاوان، فرزاد A و B، آرش، دی، سفید زاخور، سفید باغون، هالگان و طرح های جمع آوری گازهای همراه نفت از دیگر پروژه های در دست اجرای صنعت نفت است.
بر اساس وعده مسئولان شرکت ملی نفت ایران باید تا سه سال اینده ظرفیت تولید گاز طبیعی ایران در حوزه بالادستی به بیش از یک میلیارد متر مکعب در روز افزایش یابد.
۱۳۹۳/۵/۳ - ۱۱:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]