تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):خوش اخلاقى عبادت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833056216




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حقوق بشر زير چرخ هاي ارابه سياست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۰ تير ۱۳۹۳ (۲۳:۵۰ب.ظ)
رفتار غيرانساني ايالات متحده با کودکان مهاجر؛ حقوق بشر زير چرخ هاي ارابه سياست گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، کمتر از دو ماه پيش رسانه هاي ايالات متحده اعلام کردند که ورود مهاجران غيرقانوني – به خصوص زنان و کودکان – به خاک آمريکا از ماه اکتبر سال گذشته ميلادي (مهر ماه 1392) نسبت به زمان مشابه سال گذشته تقريبا دو برابر شده است و تابحال حدود 52 هزار جوان و کودک مهاجر غيرقانوني در اين منطقه دستگير شده اند.
تقريبا تمامي اين مهاجران اهل کشورهاي آمريکاي مرکزي به خصوص هندوراس، گواتمالا و السالوادور هستند که از مرز آمريکا و مکزيک وارد خاک ايالات متحده مي شوند.
چنانچه از آمار ارائه شده مشخص است، بخش اعظمي از اين مهاجران غيرقانوني را کودکان خردسال تشکيل مي دهند؛ کودکاني تنها و بدون همراه که از بيم آينده نه چندان روشن در اين کشورها و براي دوري از خشونت، فقر و قاچاق مواد مخدر از سوي والدين شان به قاچاقچيان انسان سپرده مي شوند تا شايد در ايالات متحده سرنوشتي متفاوت داشته باشند.
موضوع مهاجرت غيرقانوني از يک سو مساله امنيتي مهمي براي کشور ميزبان محسوب مي شود که مي تواند به عنوان زنگ خطري براي افزايش امنيت مرزها عمل کند و همچنين داراي جنبه هاي اقتصادي و مالي هنگفتي براي کشور ميزبان نيز خواهد بود. با اين وجود نکته اي که در اين مورد خاص بيش از هرچيز اهميت مي يابد، مساله حقوق بشر و رعايت آن در قبال کودکان آمريکاي مرکزي است که هرچند ناخواسته اما به هر حال به کشوري به مراتب امن تر پناه آورده اند. اين موضوع بيش از پيش اهميت عملکرد دولت ايالات متحده در قبال اين موضوع را روشن مي سازد چرا که اين کشور به مراتب بيش از ساير کشورهاي جهان داعيه رعايت حقوق بشر را دارد و اين موضوع سنگ محک مناسبي براي اين ادعا خواهد بود.
نخستين واکنش باراک اوباما به اين موضوع مطرح کردن درخواست بيش از دو ميليارد دلار بودجه براي متوقف کردن موج مهاجرت هاي غيرقانوني از آمريکاي مرکزي به اين کشور، درخواست افزايش قدرت اجرايي مقامات مهاجرتي براي اخراج مهاجران غيرقانوني و درخواست محکوميت هاي سنگين تر براي قاچاقچيان انسان بود. با اين وجود اوباما رقم دقيقي براي بودجه مورد نياز براي سامان دادن اوضاع مهاجرت هاي غيرقانوني و مرزها اعلام نکرد.
تنها با گذشت چند روز، کنگره ايالات متحده لايحه مد نظر باراک اوباما براي اصلاح نظام مهاجرت را تصويب نکرد و ابن موضوع ابتداي مشکلات باراک اوباما و جمهوري خواهان کنگره در موضوع مهاجرت هاي غيرقانوني بود. از سوي ديگر اين تصميم جمهوري خواهان با واکنش اوباما نيز روبرو شد. وي گفت: "تنها تصويب اين قانون مي توانست راه حل دائمي اين مشکل باشد. خودداري جمهوري خواهان از تصويب اين قانون براي امنيت آمريکا خطرناک خواهد بود، که البته تاثيرات منفي آن در اقتصاد و در نهايت در آينده آمريکا مشاهده خواهد شد... آمريکا نمي تواند براي هميشه در انتظار اقدامات آنها بماند. به همين دليل است که امروز به تنهايي تلاشي جديد را براي اصلاح حداکثري در نظام مهاجرتي کشور آغاز مي کنم."
اين واکنش اوباما به معناي جدا شدن راه دولت وي و کنگره در اين موضوع خاص بود؛ که البته در يک سال اخير راه اين دو نهاد سياسي ايالات متحده در موضوع هاي بسياري از هم جدا شده است.
اوباما در يکي از نخستين اقدامات خود جان کري را براي بررسي اوضاع در اين مورد به آمريکاي مرکزي فرستاد و کري در پاناما به نوعي موضع رسمي دولت اوباما در قبال کودکان مهاجر را اعلام کرد و گفت: کودکان مهاجر غيرقانوني بايد از خاک آمريکا اخراج شوند.
اين موضع دولت اوباما در قبال کودکان مهاجر، اعتراضاتي مبني بر غيرانساني بودن و عدم رعايت حقوق بشر را به همراه داشت. يک مقام ارشد آمريکا تاکيد کرد که عليرغم ورود غيرقانوني به خاک آمريکا، دولت اوباما بايد رفتاري انساني تر با اين کودکان مهاجر داشته باشد.
جي جانسون، معاون امنيت مهاجرت آمريکا تاکيد کرد: دولت بايد حق و حقوق بيشتري براي کودکان مهاجر غيرقانوني که به مراکز تحت کنترل و کمپ هاي بازداشت منتقل شده اند، قائل شود. وي گفت: "با وجود آنکه مرزهاي آمريکا به روي مهاجران غيرقانوني بسته است، اما دولت بايد نوع برخورد با کودکان مهاجر را اصلاح کند."
اين موضع دولت اوباما اعتراضات اجتماعي و مدني را نيز به همراه داشت که در همين هنگام اوباما درخواست تخصيص بودجه 3.7 ميليارد دلاري براي امور مهاجرت و مبارزه با مهاجرت غيرقانوني را به کنگره تحويل داد.
باراک اوباما و دولت وي براي توجيه اين رقم موارد آن را يادآور شد که عبارت بودند از: افزايش توانايي دولت باراک اوباما در مبارزه با مهاجرت هاي غيرقانوني در قالب بازداشت هاي گسترده تر مهاجران غيرقانوني، قاچاقچيان انسان و تشکيل جلسات دادگاه و اجراي احکام آنان. همچنين ذکر شد که دولت با اين بودجه قادر به احداث سکونت گاه هاي موقت براي سکونت مهاجران تا زمان تشکيل دادگاه آنان، خواهد بود.
بلافاصله پس از درخواست بودجه از سوي دولت اوباما، انجمن سلامت دولت آمريکا بر ضرورت تخصيص اين بودجه 3.7 ميليارد دلاري تاکيد و اعلام کرد که در صورت عدم تائيد اين بودجه از سوي کنگره، گشت هاي کنترل مرزي با بحران بودجه مواجه شده و همچنين کودکان مهاجر نيز از سرپناه محروم خواهند شد.
بخش آخر اين اظهارنظر، يعني محروميت کودکان از سرپناه مي تواند از موارد عيني نقض حقوق بشر در ايالات متحده محسوب شود. سوال آن است که آيا کشوري که خود را به عنوان بزرگ ترين اقتصاد جهان معرفي مي کند، بودجه لازم براي ساخت سرپناه کودکان مهاجر را در اختيار ندارد؟
با گذشت چند روز، اين موضوع از امري انساني که توجه جامعه جهاني را به خود معطوف کرده بود، تبديل به عرصه کشمکش هاي سياسي و زورآزمايي هاي جناحي در واشنگتن شد. اين موضوع زماني ملموس تر مي شود که فاصله زماني اندک تا انتخابات مجلس سنا را نيز در نظر بگيريم.
آنچه مسلم است موضوعي که تاثير مستقيم بر سرنوشت و زندگي هزاران کودک و جوان مهاجر دارد، از ديد سياستمداران آمريکايي تا حد يک ميان بر و بازي سياسي کم اهميت مي شود.
تنها با گذشت چند روز از ارائه اين بودجه چهره هاي کليدي قانون گذاران حزب جموري خواه از حمايت بودجه درخواستي باراک اوباما براي امور مرزي و مهاجرتي سر باز زدند. در واقع چهره هاي مهم حزب جمهوري خواه ايالات متحده نه تنها از بودجه درخواستي کاخ سفيد براي تقويت امنيت مرزها و پرداختن به امور مهاجرين غيرقانوني حمايت نکردند، بلکه خواستار اخراج هرچه سريع تر کودکان مهاجر شدند.
سناتور جان مک کين، جمهوري خواه اهل آريزونا درباره اين بودجه درخواستي گفت: "بهترين راه، بازگرداندن اين کودکان به کشورهاي مبدا است. به محض اينکه والدين آنها متوجه شوند که تنها بواسطه پول نمي توانند فرزندان خود را به اين کشور بفرستند، اين روند متوقف خواهد شد."
همچنين مايکل مک کاول، جمهوري خواه اهل تگزاس نيز از حمايت بودجه درخواستي امتناع کرد و گفت: "ما يک چک چهار ميليارد دلاري را امضا نمي کنيم. من قانون مهاجرتي 2008 را حمايت مي کنم که بر اخراج کودکان مهاجر تاکيد دارد. اين قانون به مقامات اجازه مي دهد که کودکان مهاجر از آمريکاي لاتين را هرچه سريع تر اخراج کنند."
صحبت هاي مک کين و مک کاول داراي رنگ وبوي موضع قدرت است و در کلام هر دو سناتور شدت برخورد با اين موضوع کاملا به چشم مي خورد. هر دو سناتور سخن از پول و بودجه مي زنند حال آنکه مصلحت را نيز تنها در بعد مالي و در نهايت ملي مي بينند، حتي اگر کودکان مهاجر داراي سرپناه نباشند.
واکنش دولت باراک اوباما نيز در نوع خوا جالب توجه بود؛ وي که پيش از اين سخن از استقلال دولت از کنگره در اين مورد خاص زده بود، تنها يک روز پس از اين اظهارنظرها، نخستين گروه از کودکان مهاجر هندوراسي را به مقصد کشورشان اخراج کرد!
در حالي که به نظر مي رسيد باراک اوباما با اين اقدام تا حدود زيادي خواسته هاي جمهوري خواهان را در برنامه هاي خود گنجانده، اما همچنان آنها روي خوش به وي نشان نمي دهند. آخرين خبرها از تصميم در مورد بودجه درخواستي 3.7 ميليارد دلاري دولت اوباما آنکه جمهوري خواهان عنوان کرده اند که تنها بخشي از اين بودجه تاييد خواهد شد
هال راجرز، سناتور جمهوري خواه کنتاکي، در اين مورد گفت: "ما در حال بررسي و غربال کردن موارد و هزينه هاي ضروري بودجه درخواستي هستيم؛ مواردي که بايد هرچه سريع تر انجام شود. ساير موارد، مسائلي هستند که مي توان آنها را در بودجه سال 2015 قرار داد."
جان بونر، سخنگوي مجلس نمايندگان آمريکا نيز اعلام کرد که تا پايان اين هفته يک طرح جديد مطرح خواهد کرد که براي اين کار منتظر ارزيابي درخواست اوباما از سوي راجرز است.
اين درحالي است که يکي از منابع جمهوري خواهان که نام وي اعلام نشده، گفته است که جمهوري خواهان قصد دارند کمتر از نيمي از مبلغ درخواستي اوباما را تائيد کنند!
با اين تفاسير به نظر مي رسد در بحران کودکان مهاجر به ايالات متحده آنچه که از مقامات آمريکايي و در تصميم گيري هاي آنان کمتر مدنظر قرار مي گيرد، تنها و تنها همين کودکان، آينده و حقوق انساني و اجتماعي آنان است. ايالات متحده به عنوان بزرگ ترين مدعي حقوق بشر در جهان، تابحال مرتکب رفتارهاي بسياري در جهان شده است که هر يک از آنها مصداق بارز نقض حقوق بشر محسوب مي شود، اما اينک به نظر مي رسد که رفتار غيرانساني با کودکان مهاجر تنها و بي سرپناه آمريکاي مرکزي که حتي به خواستِ خود وارد خاک اين کشور نشده اند، را نيز بايد به اين فهرست افزود.
نکته جالب در مورد اين موضوع اينکه اين رفتار غيرانساني دولت ايالات متحده با واکنش ها و اعتراض هاي گروه هاي اجتماعي رو به رو شده اما؛ تا به حال هيچ نهاد رسمي حقوق بشري در مورد آن اظهارنظري نکرده است!














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن