تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836098110
اگر حضرت امام قطعنامه 598 را نپذیرفته بود...
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اگر حضرت امام قطعنامه 598 را نپذیرفته بود...
امام فرصت نیافت تا جزییات این مصلحت را بازگوید اما به نظر می رسد نوعی روشن بینی در آن نهفته بود چرا که تنها دو سال بعد روند سقوط صدام آغاز شد و بی آن که مردم ایران هزینه بیشتری بپردازند پس از 12 سال سرانجام به دست آمریکایی ها برافتاد...27 تیر را می توان روز شجاعت امام خمینی نامید و روز مصلحت.
مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت:
«و اما در مورد قبول قطعنامه که حقیقتا مساله بسیار تلخ و ناگواری برای همه و خصوصا برای من بود، این که من تا چند روز قبل معتقد به همان شیوه دفاع و مواضع اعلام شده در جنگ بودم و مصلحت نظام و کشور و انقلاب را در اجرای آن می دیدم ولی به واسطه حوادث و عواملی که فعلا از ذکر آن خودداری می کنم - و به امید خداوند در آینده روشن خواهد شد.
وبا توجه به نظر تمامی کارشناسان سیاسی و نظامی سطح بالای کشور - که من به تعهد و دلسوزی و صداقت آنان ایمان دارم - با قبول قطعنامه و آتش بس موافقت نمودم و در مقطع کنونی آن را به مصلحت انقلاب و نظام می دانم و خدا می داند اگر نبود انگیزه ای که همه ما و عزت ما و اعتبار ما باید در مسیر مصلحت اسلام و مسلمن قربانی شود، هرگز راضی به این عمل نمی بودم و مرگ و شهادت برایم گواراتر بود...
- خوشا به حال شما ملت، خوشا به حال شما زنان و مردان، خوشا به حال جانبازان و اسیران و مفقودین و خانواده های معظم شهیدان و بدا به حال من که هنوز مانده ام و جام زهرآلود قطعنامه را سرکشیده ام...
- من باز می گویم قبول این مساله برایم از زهر کشنده تر است ولی راضی به رضای خدایم و برای رضایت او این جرعه را نوشیدم...
-گمان نکنید من در جریان کار جنگ و مسوولان آن نیستم.مسوولان، مورد اعتماد من هستند. آنها را از این تصمیمی که گرفته اند شماتت نکنید که برای آنان نیز سخت و ناگوار بوده است.»
این عبارات، بخش هایی از پیام تاریخی امام خمینی رهبر فقید انقلاب اسلامی تنها 48 ساعت پس از اعلام پذیرش قطعنامه 598 شورای امنیت سازمان ملل متحد از سوی جمهوری اسلامی ایران در 27 تیر 1367 است که به جنگ هشت ساله ایران و عراق پایان داد و امروز 26 سال از آن روز می گذرد.(سازمان ملل البته 29 مرداد 1367 را به عنوان روز آتش بس در جنگ هشت ساله ثبت کرده است. اما قبول قطعنامه و ورود سازمان ملل به میانجی گری آتش بس و بازگشت به مرزهای بین المللی ازهمان 27 تیر شروع شده بود.)
با این که پایان هر جنگی خوشایند است اما چون جمهوری اسلامی تاکید کرده بود تا کیفر متجاوز و سقوط حزب بعث و صدام حسین به عنوان تنبیه آنان حاضر به قبول آتش بس نیست، طبعا این همان پایانی نبود که ایران در پی آن بود. با این حال همین که برای اولین بار در تاریخ معاصر در جنگی همه جانبه ذره ای از خاک ایران کم نشد و دشمن به هدف خود که ساقط کردن جمهوری اسلامی بود دست نیافت پذیرش قطعنامه را هر چند به منزله پیروزی مطلق تصویر نمی کرد اما اقدامی از سر ضعف هم تلقی نشد.
27 تیر البته روزی نیست که مانند فتح خرمشهر در سوم خرداد 1361 جشن گرفته شود اما روز حقارت و شکست هم نیست واز این رو احساس دوگانه ای را یادآور می شود.
هم خرسندی مردم از پایان جنگی که جان 300 هزار جوان ایرانی پای آن قربان شده بود ، 500 هزار تن را مجروح و جانباز ساخته، ده ها هزار نفر را در اردوگاه های دشمن گرفتار ساخته ، صدها میلیارد دلار خسارت به بار آورده و پی گیری آرمان های دموکراتیک انقلاب را به تاخیر انداخته بود در پی داشت و هم شوک رزمندگانی را که باور نمی کردند رهبری که بر شعار «جنگ جنگ تا پیروزی» تاکید کرده بود به آتش بس رضایت دهد.
27 تیر را نمی توان به مثابه روز صلح، شیرین دانست که مهم ترین تعبیر مرتبط با آن همان «جام زهر» است که امام به کار برد و به همین سیاق نمی توان این روز را روز فتح دانست و از این رو هر سال هفته آغاز جنگ به عنوان نماد مقاومت دربرابر تجاوز دشمن گرامی داشته می شود و نه مانند غالب کشورها روز ختم آن.
27 تیر اما بی گمان "روز شجاعت امام خمینی" است. روز دیگری در توصیف شجاعت های او و این بار بر پایه «مصلحت».
تصور کنید اگر امام تن به پایان جنگ نمی داد و کمتر از یک سال بعد هم درمی گذشت - که چنین هم شد- جانشین ایشان با چه چالش سهمگینی رو به رو می شد. به یاد آوریم که آیت الله خامنه ای پس از انتخاب به رهبری تصریح کردند: « ملتزم و متعهدم درس های الهی امام خمینی را مو به مو به کار بندم» و طبعا تصمیم درباره پایان جنگ اگر نه غیر ممکن که دشوار می نمود.
پس شجاعت اول قبول قطعنامه هموار ساختن راه برای جانشین خود بود. چه، در هر حالت دیگر همه دچار مشکل می شدند. اگر می پذیرفتند این سخن در می گرفت که «اگر امام بود» و اگر نمی پذیرفتند «تا کی و تا کجا قابل ادامه بود»؟
شجاعت دوم ترجیح مصلحت کشور و مردم بر آبروی خود بود. امام در آن لحظه نگران نبود که تصویر قاطع و آشتی ناپذیر او خدشه ببیند - که البته باز هم ندید- و از موضع خود گذشت.
شجاعت سوم این بود که تمام مسوولیت را خود قبول کرد. حال آن که می توانست سکوت کند تا جامعه در این تصور فرو رود که امام به رغم نظر خود و با فشار پذیرفته است. البته با اکراه پذیرفته بود -که اگر چنین نبود تعبیر جام زهر را به کار نمی برد- اما تصریح کرد:« گمان نکنید من در جریان کار جنگ و مسوولان آن نیستم. آنها مورد اعتماد من هستند.»
این رفتار امام پاسخی به فداکاری تاریخی جانشین وقت فرماندهی کل قوا - اکبر هاشمی رفسنجانی - هم بود که پیشنهاد می کند «اعتبار شما در این قضیه هزینه نشود. من در مقام جانشین فرمانده کل قوا پذیرش قطعنامه و پایان جنگ را اعلام می کنم و بعد هر چند که جنگ تمام می شود اما مرا برکنار کنید تا از چشم شما نبینند.»
امام اما پای یاران خود ایستاد. چندان که آنان 25 سال با او همراه بودند. پس تمام مسوولیت را خود می پذیرد تا فرماندهان و رزمندگان نیز دچار سرخوردگی و یاس نشوند.
رهبری که با واژگان انقلابی شناخته می شد در این پیام بارها واژه «مصلحت» را به کار می برد تا بعدتر اتهامی متوجه سیاسیون مصلحت اندیش نشود. چرا که تشخیص مصلحت با اهل سیاست است نه نظامی ها و در همین پیام نیز از «نظر تمامی کارشناسان سیاسی و نظامی سطح بالای کشور» سخن گفته می شود.
امام فرصت نیافت تا جزییات این مصلحت را بازگوید اما به نظر می رسد نوعی روشن بینی در آن نهفته بود چرا که تنها دو سال بعد روند سقوط صدام آغاز شد و بی آن که مردم ایران هزینه بیشتری بپردازند پس از 12 سال سرانجام به دست آمریکایی ها برافتاد.
27 تیر روز شجاعت امام است به خاطر ترجیح مرارت جام زهر قبول قطعنامه بر احساس حلاوت اصرار بر مواضع گذشته. به سبب ترجیح نظر «تمام کارشناسان سیاسی و نظامی» بر «نظر خود تا چند روز قبل از آن». به دلیل قبول مسوولیت به جای نسبت دادن آن به دیگران.
قبول این مصلحت البته چنان برای امام تلخ و سنگین بود که در 11 ماه بعد از آن که در این جهان زیست هیچ گاه دیگر در دیداری عمومی در حسینیه جماران سخن نگفت. تنها دو دیدار رسمی با اعضای هیات دولت و ادوارد شوارد نادزه وزیر خارجه وقت اتحاد شوروی سابق داشت و اگر چه پیام هایی صادر کرد و تصمیمات مهم و انتصابات تاثیر گذار داشت اما کام او از قبول قطعنامه تلخ بود هر چند که کام مردم را با پایان جنگ، شیرین کرد.
27 تیر روزاتخاذ یک تصمیم بزرگ است: صرف نظرکردن از یک هدف برای تامین مصلحتی بزرگ تر. روزی که این صدا در گوش تاریخ می پیچد:
« من با مردم عزیز ایران پیمان بسته بودم تا آخرین قطره خون و آخرین نفس بجنگم اما تصمیم امروز من فقط برای تشخیص مصلحت بود و تنها به امید رحمت و رضای خدا از هر آنچه گفتم گذشتم و اگر آبرویی داشتم با خدا معامله کردم تا راحتی خود را بر رضایت حق و راحتی مردم مقدم ندارم.»
27 تیر 67 را اگر نتوان به عنوان روز فتح جشن گرفت می توان به خاطر شجاعت امام در تغییر نظر خود و ترجیح مصلحت و واقع گرایی سیاسی بر آرمان خواهی های پرهزینه گرامی داشت.
کسانی اما هستند که اصرار دارند از این روز تصویر تیره و تاری بسازند که انگار چند سیاستمدار آبروی بنیانگذار نظام را به مخاطره انداختند.
کسانی که به جای مرور و تفسیر پیام امام در 29 تیر 1367 که بارها و بارها در آن به واژه «مصلحت» اشاره شده در پی متهمان خیالی یی هستند که بر جنگ 8 ساله نقطه پایان گذاشتند و از بازی های روزگار این که غالب فرماندهان و نقش آفرینان جنگ خود چنین مدعایی ندارند و طَبق طَبق ادعا از آنانی شنیده می شود که نقش چندانی هم در جنگ ایفا نکردند.
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
آیتالله جنتی در جمع خبرنگاران: آیتالله محمدی گیلانی از شاگردان مورد علاقه حضرت امام (ره) بودند
آیتالله جنتی در جمع خبرنگاران آیتالله محمدی گیلانی از شاگردان مورد علاقه حضرت امام ره بودنددبیر شورای نگهبان با بیان اینکه آیتالله محمدی گیلانی مردی عالم درسخوانده و زحمتکشیده بودند اظهارداشت ایشان از شاگردان مورد علاقه حضرت امام ره بودند و در تدریس نیز طلبهپروری میروزنامه مردمسالاری:عده ای پذیرش قطعنامه598توسط امام را خلاف عزت ایران می دانند
روزنامه مردمسالاری عده ای پذیرش قطعنامه598توسط امام را خلاف عزت ایران می دانند سیاست > دیپلماسی - روزنامه مردمسالاری در سرمقاله خود نوشت بيستوهفتم تيرماه روز تاريخسازي در ايران معاصر است روز گذار از جنگ به صلح روز پذيرش قطعنامه 598 از سوي جمهوري اسلاميآیتالله هاشمی رفسنجانی:اعلام پایان جنگ به رزمندهها برای امام «جام زهر» بود/ پذیرش قطعنامه 598 شبیه
آیتالله هاشمی رفسنجانی اعلام پایان جنگ به رزمندهها برای امام جام زهر بود پذیرش قطعنامه 598 شبیه صلح حدیبیه پیامبر ص بود رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت همه میدانستیم که غربیها و روسها آمادهاند همه چیز را بدهند تا آتش بس را قبول کنیم لذا اینکه برای امام تلخی داشت و مانند جافطاری به رنگ عشق با طعم رحمت بر خوان کرم حضرت امام رضا (ع)
افطاری به رنگ عشق با طعم رحمت بر خوان کرم حضرت امام رضا ع مشهد – ایرنا – غروب هر روز ماه مبارک رمضان در گوشه ای از سرزمین خورشید هشتم در زیر نور گنبد زرد طلا حضرت امام رضا ع به روی شیفتگانش سفره ای به وسعت جهان اسلام همراه با عشق می گستراند تا روزه داران بر خوان کرمش بنشینامام جمعه اهلسنت لافت قشم: حضرت خدیجه (ص) اسوه اخلاص و استقامت در راه اسلام بود
امام جمعه اهلسنت لافت قشم حضرت خدیجه ص اسوه اخلاص و استقامت در راه اسلام بودامامجمعه اهلسنت لافت قشم گفت امالمومنین خدیجه اسوه حقخواهی اخلاص و استقامت در راه اسلام بودند و یکی از بهترین الگوها برای زنان مسلمان هستند به گزارش خبرگزاری فارس از قشم شیخ سید احمد پوازی عصربازخوانی قطعنامه ی 598 شورای امنیت
فیسبوک تویتر Google Cloob بازخوانی قطعنامه ی 598 شورای امنیت بندرعباس -ایرنا- جمهوری اسلامی ایران به طور رسمی در 27 تیر 1367 خورشیدی قطعنامه ی 598 شورای امنیت سازمان ملل را پذیرفت هشتمین قطعنامه ای که در طول هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران صادر شده بود و ایران با پذیرش آن حدوره امام حسن شناسی در حرم حضرت معصومه آغاز شد
به مناسبت ماه مبارک رمضان دوره امام حسن شناسی در حرم حضرت معصومه آغاز شد خبرگزاری رسا ـ دوره کوتاه مدت امام حسن ع شناسی با حضور اساتید برجسته قرآنی در ماه مبارک رمضان در حرم بانوی کرامت آغاز شد به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل آستان مقدس حضرتواکاوی نظرات سرلشکر شهید احمد سوداگر در باره قطعنامههای جنگ تحمیلی
جمعه ۲۷ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۴ در روز 27 تیرماه 1367 جمهوری اسلامی ایران قطعنامه 598 سازمان ملل متحد را پذیرفت تا حسننیت خود را در هشت سال دفاعمقدس ثابت کند و دشمن متجاوز را در چهارچوب قوانین بینالمللی به تمکین وادارد قرارداد معروف 1975که به مرزهای معین دو کشور تأکید میکرد ازسبد کالا بین خانوارهای عضو کمیته امداد حضرت امام (ره) پیشوا توزیع شد
سبد کالا بین خانوارهای عضو کمیته امداد حضرت امام ره پیشوا توزیع شد ورامین – ایرنا – رئیس کمیته امداد حضرت امام ره شهرستان پیشوا از توزیع سبد کالا ویژه خانواده های تحت پوشش این کمیته خبر داد مهدی سامانی روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت همزمان با سالروز ولادت کریم اهلمفسر و اندیشمند کشوری قرآن کریم در بیجار: امامت حضرت علی(ع) و سایر ائمه برای کل مذاهب است
مفسر و اندیشمند کشوری قرآن کریم در بیجار امامت حضرت علی ع و سایر ائمه برای کل مذاهب استمفسر و اندیشمند قرآن کریم با اشاره به شخصیت والای امام علی ع گفت امامت حضرت علی ع و سایر ائمه منحصر به شیعه نیست بلکه برای کل جوامع و مذاهب است به گزارش خبرگزاری فارس از بیجار آیتالله عسفره افطار ایتام با نوه امام راحل در حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره)
فیسبوک تویتر Google Cloob سفره افطار ایتام با نوه امام راحل در حرم مطهر حضرت امام خمینی ره شهرری - ایرنا - نوه امام راحل برسر سفره افطار ایتام مختلف در حرم مطهر حضرت امام خمینی ره نشست و روزه خود را در کنار آنان گشود حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی ره یادگار امام رافعاليت هاي قرآني در کشور مرهون زحمات حضرت امام خميني (ره)
۲۶ تير ۱۳۹۳ ۱۷ ۱۲ب ظ معاون هماهنگ کننده فرماندهي انتظامي استان قم فعاليت هاي قرآني در کشور مرهون زحمات حضرت امام خميني ره معاون هماهنگ کننده فرماندهي انتظامي استان قم در ديدار با سه خانواده قرآني از حافظان 3 جزء 5 جزء 7 جزء و همچنين حافظ کل قرآن کريم گفت فعاليت هاي قرآنامام جمعه اهرم: اگر کشورهای عربی استقلال داشتند کار فلسطین به اینجا نمیکشید
امام جمعه اهرم اگر کشورهای عربی استقلال داشتند کار فلسطین به اینجا نمیکشیدامام جمعه گفت اگر رهبر کشورهای عربی از خود یک ذره استقلال داشتند یقیناً کار مردم بیگناه فلسطین به اینجا نمیکشید به گزارش خبرگزاری فارس از تنگستان حجتالاسلام عیسی راستگو در خطبههای این هفته نماز جمعهاز پذیرش رسمی قطعنامه 598 از سوی ایران تا تأسیس نیروی انتظامی
امروز در تاریخ از پذیرش رسمی قطعنامه 598 از سوی ایران تا تأسیس نیروی انتظامی پذیرش رسمی قطعنامه 598 از سوی ایران تأسیس نیروی انتظامی کشف ماهیت کهکشانِ راه شیری ارتحال آیت اللَّه سیدرضا بهاءالدینی و از مهمترین رخدادهای تاریخی امروز است به گزارش مجله شبانه باشگاه خبغرویان: چرا مذاکرات هستهای را با مذاکره حضرت عباس در شب عاشورا با شمر مقایسه نمیکنند و حرف از صلح امام حسن م
غرویان چرا مذاکرات هستهای را با مذاکره حضرت عباس در شب عاشورا با شمر مقایسه نمیکنند و حرف از صلح امام حسن میزنند دلواپسان زمینهساز فتنهای دیگر در کشور خواهند شد یک استاد حوزه علمیه قم اعتقاد دارد که دلواپسان با رفتار خود زمینه ساز بروز فتنه دیگری در کشور خواهند شد حجت الاامام جمعه اردبیل: عدالت علی (ع) اجازه خودنمایی به مسئولان را نمیدهد/جامعه تماشاگر بیرحم است
امام جمعه اردبیل عدالت علی ع اجازه خودنمایی به مسئولان را نمیدهد جامعه تماشاگر بیرحم استامام جمعه اردبیل گفت عدالت علی ع اجازه نمیدهد در مسند قدرت کسی بخواهد براساس هوا و هوس خود رفتار کند به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل آیتالله سید حسن عاملی در مراسم احیای شب قدراستقبال اینستاگرامی از پیشنهاد شهاب مرادی درباره تکریم حضرت خدیجه(س)
استقبال اینستاگرامی از پیشنهاد شهاب مرادی درباره تکریم حضرت خدیجه س شهاب مرادی برای دومین سال پیشنهاد جالبش در مورد روز وفات ام المومنین خدیجه کبری سلام الله علیها را مطرح کرد به گزارش نامه نیوز شهاب مرادی برای دومین سال پیشنهاد جالبش در مورد روز وفات ام المومنین خدیجه کبری سلا-
سیاسی
پربازدیدترینها