واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مرور سخنرانی ادای سوگند بشار اسد؛
کد خبر: ۴۱۷۲۲۷
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۳ - 17 July 2014
رئیسجمهور سوریه در مراسم ادای سوگند چشم انداز آینده کشورش را ترسیم کرد و با انتقاد از عربستان و ترکیه، تاکید کرد که فلسطین را فراموش نمیکند.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری «النشره»، تمامی جزئیات در مراسم ادای سوگند بشار اسد ریاست جمهوری سوریه برنامهریزی شده بود. از اولین دقایق ورود بشار به کاخ ریاستجمهوری که بر تپهای مشرف به دمشق قرار دارد و سپس گام برداشتن با اطمینان وی در مقابل گارد ریاستجمهوری پاسخی به تمام کسانی بود که وی را به مخفی شدن متهم میکنند.
البته این اولین باری نیست که اسد در عموم ظاهر میشود. بشار و خانوادهاش تا قبل از بحران، هر از چند وقت یکبار در مکانهای عمومی مانند رستورانها ظاهر میشدند. حتی یکبار که مسئولان یک ایست بازرسی خودرویی را نگه میدارند متوجه میشوند بشار اسد به تنهایی و بدون هیچ محافظی راننده خودرو است. در گام بعدی و باز شدن دربهای کاخهای ریاستجمهوری به شیوه روسها علاوه براینکه به هیبت و اهمیت مراسم همراه با سلام نظامی منظم اشاره داشت اما نشان از عمق رابطه سوریه با روسها و التزام با آن بود.
این مراسم و رفتار بشار اسد برای دوست و دشمن و همپیمان این پیام را داشت: این است اسد پس از سه سال جنگ علیه وی، کسی که با رای بالای مردم و پس از شکست تمام توطئهها علیه وی در زمینههای مختلف حال مقتدرانه در مراسم ادای سوگند ریاستجمهوری حاضر شده است. بشار اسد سپس در سخنان خود مردم سوریه را به مبارزه با تروریسم و فساد و تکمیل طرحهای ناتمام و نیز بازسازی کشور وعده داد و این بدین معناست که وی به آینده مینگرد نه گذشته.
اسد نام (شهر) رقه و حلب (که بخشی از آن در کنترل تروریستهاست) را عمدا جداگانه ذکر کرد تا اشاره کند که از هیچ بخش سوریه نمیگذرد. اینها پیامهایی ملی مبنی بر حفظ وحدت سوریه است. اسد در سخنانش به ضرورت مبارزه با تروریسم پرداخت زیرا میدانست همه مردم خواهان آن هستند.
رئیسجمهوری سوریه مطمئنتر از هر زمان دیگری ظاهر شد و در ادامه به درگیریهای خونین دهه هشتاد (در سوریه) پرداخت و به اخوانالمسلیمن اشاره داشت و آنها را «اخوان الشیاطین» نامید. وی سپس به نقش عربستان و شخص بندر بن سلطان و نیز نقش ترکیه و شخص رجب طیب اردوغان در پشتیبانی از تروریستها پرداخت و شکست آنها را یادآور شد و با اطمینان از پیروزی سخن گفت.
اسد دوپهلو حرف نزد. این ویژگی در مسئله فلسطین کاملا آشکار شد. از سویی از توجه ویژهاش به مسئله فلسطین سخن گفت و از سویی دیگر به موضع حماس در قبال سوریه اشاره کرد اما (اسم حماس را ذکر نکرد و) گفت که این موضوع (اختلاف حماس با سوریه) باعث نمیشود وی فلسطین و ملت آن را فراموش کند و به دیگران نیز توصیه کرد میان این دو (برخی سران سیاسی و مردم) تفاوت قائل شوند.
وی در ادامه گفت که سوریها در کنار کسانی باقی میمانند که در طول بحران با آنها بودهاند وسپس به ایران، چین، روسیه و مقاومت لبنان اشاره کرد. سخنرانی اسد برای سوریها غیرمنتظره نبود. آنها با تحولات میدانی روزمره زندگی میکنند و دوستان و دشمنان سوریه را میشناسند.
می دانند که گروهای افراطی وجود دارند که جایی میان میانهروها ندارند و کمرنگ شدن گستره فعالیت تروریستهای داعش و جبههالنصره و از بین رفتن ارتش آزاد را حس کردهاند. بشار اسد در سخنرانی خود اشاره کرد که درها به روی کسانی که در مقابل دولت ایستادند اما حال قصد بازگشت دارند باز است و بدین وسیله بر آشتیها به عنوان یک راهحل سیاسی تاکید کرد.
اسد در ادامه بر حل بحران دمشق با اعتماد بر سوریها و نه فرستادگان بینالمللی اشاره کرد و حال دیگر مردم سوریه نیز پس از برخورد دولتهای بینالمللی با بحران سوریه به اصول ثابتی که بشار اسد به آن اشاره کرده است، اطمینان پیدا کردهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]