تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بالاترین عبادت، عفت شکم و شهوت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819062193




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حضور وزراي خارجه گواه اهميت مذاکرات


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۲ تير ۱۳۹۳ (۷:۴ق.ظ)
آرمان: حضور وزراي خارجه گواه اهميت مذاکرات
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه آرمان چنين نوشت:
مذاکرات ايران و 1+5 وارد مهم ترين فاز خود شد. آنگونه که دکتر ظريف وزير امورخارجه اظهار داشته پيشرفت 50درصدي در تدوين متن پيش نويس توافقنامه نهايي حاصل شده است بنابراين مي توان ادعا کرد وين6 وارد مراحل حساس خود شده است. پيشرفت 50درصدي در پيش نويس توافقنامه بدان معنا نيست که متون باقيمانده به لحاظ حجم 50درصد متن توافقنامه نهايي را شامل مي شود بلکه به لحاظ محتوا شامل بندها و مفادي است که نياز به چانه زني بيشتري از سوي دو طرف دارد اما آنچه اکنون بيش از هر چيزي به چشم مي آيد اين که دو طرف حداقل هاي قابل قبول را در پيش نويس نهايي پذيرفته اند.
از سوي ديگر مقام معظم رهبري خطوط اصلي مذاکرات را براي همگان ترسيم کردند. بديهي است که مذاکره کنندگان ما در وين بر اساس اين خط مشي گام برمي دارند و قطعا از چارچوب تعيين شده عدول نمي کنند اما ايستادن بر خطوط تعيين شده توسط نظام؛ بدان معنا نيست که راه ها براي تفاهم هسته اي در طول مذاکرات بسته است.
مي توان اينگونه ادعا کرد که ما در عين ترسيم خطوط قرمز به همگان گفته ايم که حاضر به مذاکره هستيم و اين بدان معناست که باز بودن باب گفت و گو نبايد به عقب نشيني از مواضع اصولي ما تعبير شود. به هر حال وين6 از آن جهت به يک ماراتن نفسگير تبديل شد که دو طرف مي خواهند از آخرين فرصت خود در چارچوب توافق 6 ماهه ژنو بيشترين بهره را ببرند اما اگر در روز پاياني مذاکرات وين، يعني20جولاي ايران و اعضاي 1+5 به اين نتيجه برسند که بايد به برخي از موضوعات بيشتر پرداخته شود مسلما به معناي شکست مذاکرات نخواهد بود. ذکر اين نکته در خصوص مذاکرات وين لازم به نظر مي رسد که دو طرف در جريان اين مذاکرات خطوط قرمز يکديگر را درک مي کنند و در تلاشند که در جهت تعامل هر چه بيشتر گام بردارند.
حضور وزراي خارجه 1+5 در روزهاي آتي را مي توان در اين در چارچوب ارزيابي کرد. نقطه مثبت وين6 اين است که هر دو طرف اراده کرده اند تا به نتيجه دست پيدا کنند. گرچه طرف مقابل يعني اعضاي 1+5 در مواردي و مواقعي همانگونه که اذعان مي کنند هماهنگ نيستند. اگر اختلاف روش در ميان اعضاي 1+5 بر مذاکرات هسته اي سايه بيندازد قطعا روند مذاکرات در آينده با کندي روبرو مي شود. به هر روي طرف ايراني با هدف و روشي مشخص در وين به سر مي برد و بر اين اعتقاد است که در مذاکرات هسته اي با اعتماد متقابل مي توان به يک توافق همه جانبه دست يافت.
اکنون همگان به خوبي مي دانند که صداقت ايران در مذاکرات به اثبات رسيده است و طرف غربي نبايد فراموش کند که اگر ايران نمي خواست گفت و گوهاي هسته اي به نتيجه برسد هيچ گاه پاي در مذاکرات وين نمي نهاد. حال که وزيران امور خارجه 1+5 به دعوت کاترين اشتون راهي وين مي شوند بدان معناست که وين6 به مرحله پاياني و البته مهم خود رسيده است. اميد آن که طرفين با درک حساسيت هاي متقابل به دستاوردي مشترک برسند.
نويسنده: علي اکبر فرازي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن