تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ جلسه قرآنى براى تلاوت و درس در خانه‏اى از خانه‏هاى خدا برقرار نشد، مگر اين...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836202224




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جواد خیابانی، قربانی پُز روشنفکری


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
جواد خیابانی، قربانی پُز روشنفکری

تاریخ انتشار : سه شنبه 17 تیر 1393 ساعت 18:13 | شماره خبر : 1560710270233302490


نام «جواد خیابانی» حس دوگانه ای برای همه ما به وجود می آورد. از یک طرف خاطرات شیرین فوتبالی به خصوص بازی ایران و استرالیا در 8 آذر 76 با صدای او در ذهنمان حک شده و از سوی دیگر نمی دانیم گاف های مکرر او هنگام گزارش بازی را کجای دلمان بگذاریم.

پخش بازی های جام جهانی ثابت کرد عملکرد سایر گزارشگران صدا و سیما اگر بدتر از جواد خیابانی نباشد بهتر هم نیست اما فقط او باید پذیرای انتقادات بی رحمانه در فضای مجازی باشد.
نام «جواد خیابانی» حس دوگانه ای برای همه ما به وجود می آورد. از یک طرف خاطرات شیرین فوتبالی به خصوص بازی ایران و استرالیا در 8 آذر 76 با صدای او در ذهنمان حک شده و از سوی دیگر نمی دانیم گاف های مکرر او هنگام گزارش بازی در چند سال اخیر را کجای دلمان بگذاریم.

به جرأت می توان گفت همیشه یکی از نام های پرتکرار در شبکه های اجتماعی جواد خیابانی است. کافی است وقتی او یک بازی فوتبال را گزارش می کند سری به توئیتر بزنید. کاربران این شبکه بدون لحظه ای تعلل کوچکترین گاف خیابانی را دستمایه شوخی های بی شمار خود قرار می دهند. کاربران فیس بوک و سایر شبکه های اجتماعی و البته وب سایت های خبری داخلی هم به همین روش برای خوشایند مخاطب با این موج همراهی می کنند.
ولی اگر بخواهیم منصفانه نگاه کنیم آیا عملکرد خیابانی تا این حد پر ایراد و غیرقابل تحمل است؟ مگر اینطور نیست که سایر گزارشگرها به غیر از فردوسی پور و احمدی هم در هر بازی اشتباهات مکرری دارند؟ چرا از آنها ایراد نمی گیریم و سوتی هایشان را به اشتراک نمی گذاریم؟
http://cms.jamejamonline.ir/Media/Image/1393/01/25/635330782230472430.jpg


این آش اینقدر شور شده که دیگر کسی توجه نمی کند خیابانی حداقل صدای گرمی برای گزارش دارد، ضمن اینکه درست و بجا هیجان را به مخاطب منتقل می کند. به نظر می رسد ایراد گرفتن از خیابانی به نوعی پز روشنفکری و کول بازی تبدیل شده؛ در واقع واکنش های جمعی ما در مورد خیابانی و امثال او پرده ای دیگر از سبعیت مدرن ماست.

فهمیدن اینکه این شیوه تاختن به جای اصلاح تخریب می کند، نیاز به ضریب هوشی چندان بالایی ندارد. البته شاید عده ای به علت برخوردهای جواد خیابانی با شرکت کنندگان در برنامه «آقای گزارشگر» به او حس خوبی نداشته باشند اما بالاخره جایی باید این روند غیرمنطقی متوقف شود.

یک مقایسه ساده

در روزهای اخیر مطابق انتظار انتقادات گسترده ای از شیوه گزارش جواد خیابانی در بازی های جام جهانی شده است. منتقدان خرده گرفته اند که چرا خیابانی اینقدر در بازی الجزایر طرفدار این تیم بوده یا مثلا صعود الجزایر را به مردم این کشور تبریک گفته؛ انگار آنها از شبکه سه بازی ها را می بینند.

همه این انتقادات درست اما اگر منصفانه به ماجرا نگاه کنیم سایر گزارشگرها هم وضعیت بهتری نداشتند. مثلا در بازی یک هشتم نهایی بلژیک - آمریکا، صادقیان گزارشگر بازی آشکارا به ضرر آمریکا بازی را گزارش می کرد.

او در وقت های اضافه بازی هم اصلا متوجه به بازی آمدن «لوکاکو» نشد و تا چند دقیقه او را با «اوریگی» اشتباه گرفته بود. این گزارشگر حتی دی برونه مهاجم بلژیک را به جای وولفسبورگ، بازیکن چلسی معرفی کرد؛ حالا اگر فقط یکی از این اشتباهات از خیابانی سر زده بود، شبکه های اجتماعی منفجر می شد.

در همین بازی های جام جهانی مثال های متعددی وجود دارد، مثلا سیانکی گزارشگر بازی فرانسه - هندوراس در اظهارنظری عجیب گفت «برخلاف فرانسه که پیراهنشون رو یه تولیدی مطرح تولید کرده (مکث طولانی) اسپانسر هندوراس مطرح نیست.» یا در جای دیگری در همین بازی گفت «شماره سیزدهی رو می بینید که می تونه حتی مثل یه 10 خوب باشه.«

علیرضا علیفر هم که اگر از اظهارنظرهای مکررش در مذمت دفاع خط و تلفظ متفاوت نام بازیکنان بگذریم، در هر بازی جملات عجیب کم نمی گوید؛ مثلا در بازی بلژیک و الجزایر گفت «20 دقیقه تا پایان بازی وقت داریم و تو بیست دقیقه می شه 20 تا گل زد. «
http://cms.jamejamonline.ir/Media/Image/1393/04/08/635396754800956444.jpg


پیمان یوسفی هم که از گذشته ید طولایی در سوتی دادن هنگام گزارش دارد. او در بازی الجزایر - کره جنوبی گفت «الجزایر 10 شوت تو چارچوب داشته که از این تعداد 5 تاش تو چارچوب بوده»؛ حالا باید پرسید چرا کسی این حجم انبوه گاف های سایر گزارشگران را در شبکه های اجتماعی بزرگنمایی نمی کند اما کوچکترین اشتباه جواد خیابانی بارها به اشتراک گذاشته می شود.
آقا معلم یا آقای گزارشگر

جواد خیابانی 48 سال سن دارد و با این حساب از اکثر کسانی که در شبکه های اجتماعی او را مورد تمسخر قرار می دهند چند دهه بزرگتر است. در رشته مهندسی متالوژی تحصیلکرده و از سال 68 به عنوان مدرس هنرستان مشغول به کار شده است. بعدتر در سال 73 به عنوان گزارشگر و مجری ورزشی جذب صدا و سیما می شود و سال بعدش هم ازدواج می کند.

در ابتدای شروع کارش در کنار افرادی مثل بهرام شفیع، عباس بهروان و اسکندر کوتی فقط چند دقیقه فرصت گزارش به او می رسید اما کم کم توانست توانایی های خود را به اثبات برساند. هر چند این روزها از شیوه گزارش خیابانی انتقادات فراوانی می شود اما او در سال 1377 موفق شد جایزه بهترین گزارشگر فوتبال صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را دریافت کند و در سال 1378 نیز از سوی مجله سروش و با انتخاب خوانندگان این مجله بعد از حسین الهی قمشه ای به عنوان محبوبترین چهره تلویزیونی در ایران دست یافت. همچنین در سال های 1384 و 1386 به عنوان بهترین مجری برنامه های ورزشی انتخاب شد. (روزنامه هفت صبح)


تاریخ انتشار : سه شنبه 17 تیر 1393 ساعت 18:13 | شماره خبر : 1560710270233302490





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سینما و تلویزیون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن