واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
صادر کننده نمونه کشور: کاش با احمدی نژاد دیدار نمی کردم اقتصاد > بازرگانی - صادر کننده نمونه کشور از دور زدن ارباب رجوع در ادارات ایران خبر داد و گفت: کاش با احمدی نژاد دیدار نمی کردم.
سید فخرالدین عامریان که شب گذشته برای معرفی اقتصاد برزیل در برنامه پایش حضور پیدا کرده بود ، اظهار کرد: در ایران ارباب رجوع را پاس داده و دور می زنند. در حالی که وقتی به تمامی ادارات برزیل مراجعه می کنید ابتدا خوش آمدگویی می کنند و بعد مکانی را برای صحبت و رفع مشکل در اختیار ارباب رجوع قرار می دهند. وقتی به ایران می آیم و قرار است به یک اداره دولتی بروم از شب گذشته این نگرانی را دارم که فردا قرار است چه بی احترامی هایی به من شود. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین وی افزود: برخلاف کشور ما که هر دقیقه بخشنامه های متعددی برای تولید کننده صادر می کنند در برزیل قوانین خیلی خوبی وجود دارد و چندان تغییر نمی کند. مهمتر از همه اینکه تسهیلات را با سودهای خیلی کم (بین دو تا هشت درصد) به تولید کننده می دهد. بخش های مختلف راحت تسهیلات مورد نیاز را دریافت کرده و فعالیت خود را آغاز می کنند. برای ثبت و افتتاح شرکت در برزیل تنها ده روز زمان لازم است که البته افراد خارجی باید حتماً یک شریک برزیلی داشته باشند. تاجر ایرانی مقیم برزیل در پاسخ به این سؤال مجری که در کشور ایران برای سرمایه گذاری راحت هستید یا برزیل گفت: برای تجارت در برزیل بسیار راحت تر هستم چون هر وقت به تسهیلات داشته باشم بدون اینکه به بانک مراجعه کنم رؤسای بانک در دفتر من حاضر شوند. عامریان گفت: وقتی ساعت نه صبح یک میلیون اعلام نیاز کنم با سود شش درصد در سال این مبلغ را تا ساعت دوازده ظهر به حساب من واریز می شود. برعکس کشور ایران که برای دریافت تسهیلات باید ضریب حساب مشخص شود و شاید بعد از دو سال وام را پرداخت کنند. صادر کننده نمونه کشور تصریح کرد: از زمانی که در سال 2002 لولا رئیس جمهور برزیل شد. طرح بورس فامیلی را اجرا کرد و به چند استان فقیر یارانه داد. با اجرای این طرح حدود 40 میلیون افراد طبقه فقیر جامعه را به طبقه متوسط رساند. بنابراین صنعت، کشاورزی و کارآفرینی آنها تا سال 2011 پیشرفت خیلی خوبی داشت. وی در پاسخ به این سؤال مجری که حمایت از مخترعان و صاحبان ایده چه تأثیری در رشد اقتصادی برزیل داشته است گفت: در برزیل از صاحبان طرح و ایده حمایت می کند و به راحتی به آنها تسهیلات می دهند. قوانین خیلی خوبی هم دارند.
تاجر ایرانی مقیم برزیل خاطرنشان کرد: برخلاف جوسازی رسانه ها مبنی بر گرفتن رشوه در این کشور من تا به حال این مسئله را مشاهده نکردم و آنها برای کارآفرین و تاجر احترام خیلی خوبی قائل هستد. هر موقع مشکلی داشته باشید و احساس کنید لازم است با وزیر مربوطه ملاقات داشته باشید ظرف کمتر از ده روز به راحتی می توانید با وزیر رو در رو صحبت کنید و اگر جایی اجعاف شده شده باشد سریع پیگیری می کنند. عامریان ادامه داد: برزیل اصلاً این طور نیست به تمام قشر جامعه احترام می گذارند و همه راضی و خوشحال هستند. برعکس ایرانی ها که با دیدن همدیگر بغض می کنند و در آساسنسور پشت به هم می ایستند در برزیل همه از صبح به همدیگر انرژی مثبت می دهند. وی یادآور شد: در ایران اینقدر در رسانه ها بحث رانت به وجود آمده و اینکه افراد تنها با رانت و پارتی می توانند به جایی برسند تمامی جوانان ما پس از فارغ التحصیلی فکر می کنند نمی توانند کاری انجام دهند. در حقیقت به نوعی افراد دلسرد شده اند.
صادر کننده نمونه کشور در پاسخ به این سؤال مجری که توصیه شما به دولت و مجلس ایران چیست گفت: در دولت قبل رحیمی معاون رییس جمهور گفت که از صبح تا شب جلسه هستم و از بیرون خبر ندارم و این خیلی بد است. زمان احمدی نژاد صادر کنندگان باید پنج درصد جایزه صادراتی می گرفتند. طی سفری که رییس جمهور به برزیل داشت از عدم پرداخت جایزه صادراتی اعتراض کردم در ابتدا که خبر نداشت و بعدش هم این جایزه صادراتی را قطع کرد. عامریان گفت : آن زمان در سفر احمدی نژاد به برزیل به وی گفتم در کشورهای دیگر فلان مقدار جایزه صادراتی می دهند ولی در کشور ما 5 درصد است ، که آقای احمدی نژاد طوری گفت راست می گویی که انگار دروغ می گم . بعد که به ایران برگشتم دیدم همان جایزه صادراتی را نیز حذف کردند . کاش با احمدی نژاد دیدار نمی کردم . تاجر ایرانی مقیم برزیل در پایان گفت: به عنوان مثال در سال90 با کلی دردسر و مذاکره برخی از افراد خارجی را برای خرید فرش به ایران آوردیم که شش میلیون دلار خرید داشتند و قرار شد سال بعدش هم 25 میلیون دلار خرید کنند. وقتی از دولت جایزه صادراتی خود را طلب کردیم گفت ما هیچ جایزه صادراتی نمی دهیم. 3939
دوشنبه 16 تیر 1393 - 14:55:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]