تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به صداى قارى‏اى كه بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت مى‏كند گوش دهد، براى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832765463




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشکل درياچه اروميه بايد در داخل حوزه آبي حل شود / احيا؛ 15 سال طول خواهد کشيد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۰ تير ۱۳۹۳ (۱۱:۲۱ق.ظ)
در موج بررسي شد؛ مشکل درياچه اروميه بايد در داخل حوزه آبي حل شود / احيا؛ 15 سال طول خواهد کشيد گروه اجتماعي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، روزگاري تالاب و درياچه اروميه به عنوان يکي از زيباترين مناطق طبيعي ايران و جهان به شمار مي آمد، اما؛ اکنون وضعيت اين تالاب چندان خوش نيست.
درياچه اروميه (به مساحت 5000 كيلومتر مربع) درياچه‌اي وسيع و با غلظت نمک فراوان است كه در شمال غربي ايران و بين استان‌هاي آذربايجان غربي و شرقي واقع شده است.همچنين درياچه اروميه يک پارك ملي و يكي از بزرگ ترين سايت‌هاي زيستي موجود در ايران است كه به‌عنوان ذخيره‌گاه زيست‌ كره يونسكو نيز معرفي شده است.
درياچه اروميه و تالاب‌هاي اقماري آن به‌ عنوان يكي از سايت هاي نمونه طرح حفاظت از تالاب‌هاي ايران با مشارکت برنامه عمران سازمان ملل (UNDP/GEF ) انتخاب شده‌است.
حوضهٔ آبريز درياچه اروميه، ۵۱٬۸۷۶ کيلومتر مربع است که پيرامون 3 درصد مساحت کل کشور ايران را دربر مي‌گيرد.
اين حوضه با داشتن دشت‌هايي مانند دشت تبريز، اروميه، مراغه، مهاباد، مياندوآب، نقده، سلماس، پيرانشهر، آذرشهر و اشنويه، يکي از کانون‌هاي ارزشمند فعاليت کشاورزي و دامداري در ايران به‌شمار مي‌رود.
تصوير ماهواره‌اي از درياچه اروميه که در سال ۲۰۰۳ گرفته شده‌است. دو نيم شدن درياچه به خاطر پل ميان گذر درياچه در مرکز آن مشخص است.
درياچه اروميه بزرگ‌ترين آبگير دائمي آسياي غربي است که در شمال غرب فلات ايران قرار گرفته‌است. پارک ملي درياچه اروميه پس از مرداب انزلي، از جالب‌ترين و نغزترين زيستگاه‌هاي طبيعي جانوران در ايران به‌شمار مي‌رود.
اين درياچه درخطر خشک شدن کامل قراردارد و طي ۱۳ سال گذشته ۶ متر کاهش سطح داشته‌است. اختصاص ۹۰٪ منابع آبي منطقه به بخش کشاورزي، تبخير زياد در پي گرم شدن هوا و برداشت غيرمجاز از آب‌هاي زيرزميني در پي حفر چاه از دلايل خشک شدن اين درياچه مي‌باشند. کارشناسان ابراز داشته‌اند در صورت خشک شدن اين درياچه هواي معتدل منطقه تبديل به هواي گرمسيري با بادهاي نمکي خواهد شد و زيست محيط منطقه را تغيير خواهد داد.
تا کنون بيش از 20 طرح براي احيا اين درياچه به دولت ارسال شده است اما اينکه کدام طرح مي تواند نوش داروي درياچه اروميه باشد معلوم نيست.
بي ترديد بعد از پرونده هسته اي و فازهاي مختلف هدفمندي يارانه ها، خبرهاي مربوط به درياچه اروميه و احيا اين منطقه در صدر اخبار رسانه هاي داخلي قرار داشته و البته دارد.
مديران و مسؤولان کوچک و بزرگ دولتي و غير دولتي تقريبا هر روز در مورد درياچه اروميه و احيا اين منطقه سخن مي گويند، اما؛ از حل مشکل و يا حتي ابراز اميدواري نسبت به احياي مجدد درياچه اروميه خبري نيست.
در 2 سال گذشته، هر کسي به فراخور علاقه اش به درياچه اروميه از احياي قريب الوقوع آن با اجراي چند طرح پيشنهادي خبر داد، اما؛ وزير نيرو در آخرين صحبت هاي خود، آب پاکي را روي دست همه ريخت و به اين نکته اشاره کرد که خرابي 15 ساله را در 1 سال نمي توان ترميم کرد.

احياي درياچه اروميه در مدت 15 سال
حميد چيت چيان، وزير نيرو با اشاره به اينکه احياي درياچه اروميه حداقل 15 سال زمان نياز دارد، گفت: انتظار نتيجه عملي کوتاه مدت در خصوص احياي درياچه اروميه منطقي نيست.
وزير نيرو با تأکيد بر اينکه دولت براي احياي درياچه اروميه مصمم است، اظهار داشت: با وجود اينکه در ماه هاي گذشته اقدامات عملياتي گسترده اي براي نجات درياچه اروميه انجام شده است، اما؛ وضعيت فعلي درياچه اروميه، بحراني ملي است.
چيت چيان ادامه داد: اينکه مردم انتظار انجام کارهاي عملياتي در باره درياچه اروميه را داشته باشند، به حق است و در نخستين فرصت اقدامات انجام مي شود.
اين در حالي است که قاضي پور، نماينده مردم اروميه در مجلس، طرح استيضاح وزير نيرو را به مجلس داده است و در بيان دليل استيضاح، احيا نشدن درياچه اروميه را مطرح کرده که مشخص نيست چيت چيان در مدت يک سال چگونه بايدخشکسالي 20 ساله را حل کند.
در ماه گذشته متولي اصلي وزارت نيرو از آدربايجان شرقي و درياچه اروميه بازديد انجام داد در اين بازديد بر اين نکته تاکيد کرد که توسعه بي برنامه بخش کشاورزي، علت اصلي خشکي درياچه اروميه است.

توسعه کشاورزي؛ علت خشکي درياچه اروميه
«حميد چيت‌چيان» در سفر اخير خود به آذربايجان‌ شرقي، با آيت‌الله «محسن مجتهدشبستري» امام جمعه تبريز ديدار کرد و در مورد درياچه اروميه گفت: روند خشک شدن درياچه اروميه از 15 سال پيش آغاز شده و تقريبا همين مقدار زمان براي احياي آن نياز است.
وي علت اصلي خشک شدن درياچه اروميه را توسعه زمين‌هاي کشاورزي در منطقه دانست و افزود: آبي که بايد به درياچه اروميه وارد مي‌شد، اکنون به زمين‌هاي کشاورزي وارد مي رود و اين منشا بدبختي درياچه اروميه است.
چيت‌چيان ادامه داد: هم‌اکنون 480 هزار هکتار زمين کشاورزي در منطقه ي درياچه ي اروميه وجود دارد و بيش از سه ميليارد مترمکعب آبي که بايد وارد درياچه اروميه شود، در زمين‌هاي کشاورزي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
در گفته هاي وزير نيرو نيز مشهود بود که وضعيت وخيم درياچه اروميه مربوط به يک سال و دوسال گذشته نبوده و ريشه در ده هاي گذشته دارد.
در واکنش به مطرح شدن اسم بخش کشاورزي به عنوان متهم اصلي پرونده درياچه اروميه، اين بخش نيز ساکت نماند و هم صدا با برخي از کارشناسان، سد سازي هاي سال هاي گذشته را دليل اين بحران آبي در منطقه اروميه اعلام کرد که اين اظهار نظر نيز بي پاسخ نماند.

مشکل درياچه اروميه، ربطي به سدسازي هاي گذشته ندارد
مهندس عليرضا دائمي، معاون وزير نيرو در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج، در مورد اين موضوع مطرح شده از سوي برخي کارشناسان مبني بر اينکه سد سازي هاي سال هاي گذشته باعث خشک شدن درياچه اروميه شده است، چنين گفت: اين نکته که سد سازي باعث خشک شدن اروميه شده است را نمي توان به صورت صددرصد قبول کرد؛ زيرا سدهاي بزرگ زده شده در اين حوزه همگي مربوط به قبل از انقلاب بوده و اساسا باعث هيچ مشکلي نشدند.
وي به سيلاب ها و روان آب هاي ورودي به درياچه ي اروميه در ساليان نه چندان دور اشاره کرد و افزود: حجم اين آب ورودي گاهي آنقدر زياد بود که شهرها و روستا ها را با تهديد مواجه مي کرد.
دائمي ادامه داد: متاسفانه دهه ي 70 شمسي بسيار خشک و بي آب بود و ديگر از اين روان آب ها و سيلاب هاي خروشان نيز خبري نبود.
بنابر نظر معاون وزير نيرو، خشکسالي عامل خشک شدن تالاب اروميه است و نه سد سازي.

60 هزار چاه آب؛ بلاي جان درياچه اروميه
اين در حالي است که متهم ديگر اين پرونده کشاورزان و بخش کشاورزي هستند که با بهره برداري نامناسب از آب حوزه درياچه اروميه، باري بيش از توان را بر گردن دومين درياچه شور جهان گماردند.
اين ادعاي است که توسط مديران محيط زيست و وزارت نيرويي ها مطرح مي شود و البته وزير جهاد کشاورزي و زير مجموعه ايشان کلا اين اتهام را رد مي کنند.
در آخرين اظهار نظر؛ يکي از مديران سازمان محيط زيست ادعا کرد که اگر 60 هزار چاه زده شده در حوزه درياچه اروميه کور شوند، اين منطقه احيا خواهد شد.
بيشتر چاه هاي اعلام شده توسط اين مدير محيط زيستي مربوط به بخش کشاورزي است که نشان از نقش کشاورزان منطقه در مشکلات سال هاي اخير درياچه اروميه دارد.
اين مطلب را دکتر ضيا الدين شعاعي مدير دفتر مقابله با پديده ي گرد و غبار مطرح کرده است و عقيده دارد که وزارت نيرو با کور کردن اين چاه ها کمک شاياني به احيا درياچه اروميه خواهد کرد.

بي کار کردن مردم به اين راحتي نيست
در مقابل صحبت هاي شعاعي، معاون وزير نيرو از بهم خوردن معيشت مردم منطقه سخن مي گويد که بعد از خشک کردن چاه ها، ديگر نمي توانند به شغل آبا و اجداديشان که همان کشاورزي است ادامه دهند.
مهندس عليرضا دائمي معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي وزير نيرو در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري موج در مورد تغيير شغل کشاورزان حوزه درياچه اروميه براي کم کردن برداشت از حوزه اين درياچه گفت: اين کار بسيار سختي است و شايد شدني نباشد زيرا شما نمي توانيد مردماني که سال هاست با شغلي به نام کشاورزي امرار معاش مي کرده اند بگويي از امروز برويد و کار ديگري انتخاب کنيد.
وي ادامه داد: 60 هزار چاه يعني 60 هزار مجتمع کشاورزي و اگر در هر مجتمع تنها 2خانوار فعال باشند چيزي در حدود 250 هزار نفر از قبال اين چاه ها زندگي مي کنند.
معاون وزير نيرو خاطرنشان کرد: اينکه شما معيشت 250 هزار نفر را به خطر انداخته و حق کار کردن در زمين هايشان را از ايشان سلب کني؛ اساسا شدني نيست و حتي اگر به خواهيد ماهانه به هر خانوار مبلغي بدهيد تا کار نکند نيز، امکان ندارد.
وي در مورد دليل مخالفت خود براي پرداخت ماعوض به کشاورزان گفت: اگر براي هر خانوار کشاورز سالانه 20 ميليون تومان در نظر گرفته شود دولت بايد سالانه بيش از 1200 ميليارد تومان پرداخت کند.
دائمي افزود: ما نمي توانيم به يک کشاورز بگوييم اين مبلغ را بگير و ديگر کار نکن. اين کار جدا از هزينه هاي اقتصادي فراوان، مشکلات اجتماعي نيز به همراه دارد.

72 هزار چاه آب حوزه درياچه اروميه؛ آب ندارد
دکتر اسماعيل کهرم، مشاور رئيس سازمان محيط زيست ايران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج در مورد اين مطلب که گفته مي شود؛ اگر 60 هزار چاه آب موجود در حوزه درياچه اروميه را پر کرد، درياچه اروميه احيا مي شود، گفت: ابتدا بايد عرض کنم تعداد اين چاه ها 72 هزار حلقه است و نه 60 هزار حلقه اما چيزي که مهم تر از تعداد اين چاه ها مي باشد اين است که اين 72 هزار حلقه چاه ديگر آبي ندارند که بخواهيم با بستن آنها درياچه اروميه را نجات دهيم.
وي ادامه داد: فکر بستن چاه هاي کشاورزي مجاز و غيرمجاز اروميه را بايد 6 سال پيش عملي مي کردند، که متاسفانه در آن زمان کسي به فکر درياچه اروميه نبود.
اين کارشناس و فعال حوزه محيط زيست تصريح کرد: يک زماني اين چاه ها پر آب بودند، اما؛ به تدريج با افزايش غلظت نمک و کم شدن موجودي آب روبه رو شده و درحال حاضر تقريبا خشک هستند.
يکي از سوالاتي که هميشه ذهن خبرنگاران را به خود مشغول کرده بود در مورد زمان شروع تغييرات اقليمي در منطقه آذربايجان و درياچه اروميه بود که اين سوال را مسئولات فضايي کشور پاسخ دادند.

مشکل درياچه اروميه، ريشه در گذشته دارد
احمد فاضلي، قائم مقام سازمان فضائي ايران در گفت و گو با خبرنگار موج، اين گفته را تاييد کرده و گفت: سازمان فضايي ايران سال ها پيش نقشه ها و عکس هاي ماهواره اي درياچه ي اروميه را در اختيار مسئولان دولتي قرار داده است.
وي با اشاره به تصاوير گرفته شده از درياچه ي اروميه در 30 سال گذشته ، تصريح کرد: اين تصاوير تغييرات سالانه ي درياچه ي اروميه را به خوبي نشان مي دهند و اگر دوستان به اين اطلاعات توجه مي کردند، مي توانستند برنامه هاي مناسبي را تدوين کنند.
در صحبت هاي فاضلي اين نکته نهفته بود که سال هاست مديران دولتي از مرگ تدريجي درياچه ي اروميه خبر داشتند اما؛ تنها در روزهاي حاد به فکر رفع مشکل افتادند که ديگر مي شود نوش داروي بعد از مرگ...!
مطمئنا اگر دولت ها در اين 20 سال تنها عکس هاي ماهواره اي را در کنار هم قرار مي دادند امروز به جاي برگزار کردن همايش هاي بي مصرف، شايد درياچه ي اروميه همچنان زنده بود.

اولين دل نگراني در مورد درياچه اروميه سال 79 رخ داد
معاون وزير نيرو در واکنش به سخنان فاضلي، به خبرنگار موج گفت: شايد اطلاعات ايشان ناقص است اما تا آنجا که بنده مي دانم، وزارت نيرو از همان 30 سال پيش از نقشه هاي هوايي بهره مي برده است و اين طور نيست که ما از اوضاع و احوال مناطق مختلف کشور بي خبر باشيم.
وي ادامه داد: در سال 79 با همکاري دانشمندان هلندي و انگليسي، درياچه اروميه را مورد بررسي قرار داديم که هم قرار داد و هم نتايج آن موجود است.
البته معلوم نيست که تحقيقات دوستان اروپايي وزارت نيرو در سال 79 به چه چيزي ختم شده و اساسا نتيجه آن همه بررسي چه بوده است؛ اما به هر حال بايد قبول کنيم که افکار پديد آمده در دوره مديريت مدعيان مديريت جهاني و البته دلواپسان امروز، با افکار سال هفتاد و نهي ها کاملا فرق کرده و اين بدان معني است که افرادي در سال 79 دلنگران درياچه اروميه بوده اند اما اين دليل نمي شود که در سال هاي بعد از آن نيز اين دل نگراني ها ادامه پيدا کند.
اما يکي از راه هاي احيا درياچه اروميه که از سوي وزارت نيرو دنبال مي شود، انتقال بين حوزه اي آب از نقاط مختلف کشور مثل ارس و خزر است که البته به مذاق محيط زيستي ها خوش نيامده و صراحتا با آن مخالفت مي کنند.

آقايان، دليل اصلي مشکلات درياچه اروميه را از ياد برده اند
دکتر پروين فرشچي معاون محيط زيست دريايي سازمان محيط زيست در واکنش به طرح انتقال آب حوزه اي به اروميه به خصوص از درياي خزر، به خبرنگار موج گفت: من از طراحان اين طرح يک سوال مي کنم که چند درصد مطمئن هستيد با انتقال آب از خزر به اروميه، مشکل حل خواهد شد.
وي ادامه داد: متاسفانه آقايان طراح دليل اصلي خشکي درياچه اروميه را نمي دانند که اگر مي دانستند، چنين طرحي ارائه نمي کردند.
فرشچي تاکيد کرد: خود آقايان کارشناس آوردند و بعد از بررسي، خود به صراحت اعلام کردند که سدها و ناپايدار بودن روش آبياري در حوزه کشاورزي مشکل درياچه اروميه است؛ حال نمي دانيم چرا مي خواهند با ايجاد مشکلي جديد در شمال کشور، مشکل اروميه را به صورت مقطعي حل کنند.
وي افزود: فرض کنيم که آب انتقالي از درياي مازندران با تمام مشکلات به اروميه رسيد اولا چند سال طول خواهد کشيد تا اين انتقال عملي شود و همين ميزان نيز به طول خواهد انجاميد که آب ماندگاري پيدا کند. در واقع به گفته کارشناسان داخلي و خارجي، بيش از 15 سال طول خواهد کشيد تا آب را در درياچه اروميه ديد.
معاون محيط زيست دريايي سازمان محيط زيست با بيهوده خواندن مطالعات انجام گرفته براي طرح انتقال آب از خزر به اروميه، خاطر نشان کرد: در کشور ما نتيجه يکسري طرح ها از قبل از مطالعه معلوم است.
وي افزود: بيش از 5 ميليارد خرج مي کنيم و دست آخر به نتيجه اي مي رسيم که جهان آن را قبلا تجربه کرده است، ، اما؛ ما مي خواهيم خودمان تجربه کنيم.
واکنش تند و تيز محيط زيستي ها کمي از سرعت کار طرح انتقال آب از خزر به اروميه کاست و اين کندي کار را معاون امور آب و آبفاي وزير نيرو نيز تاييد کرد.

انتقال آب از خزر به اروميه در حد مطالعه است
مهندس رحيم ميداني در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري موج در مورد صحبت هاي مديران سازمان محيط زيست، گفت: هيچ کارشناسي را در جهان پيدا نخواهيد کرد که انتقال بين حوزه اي را رد کند و در کشور ما نيز اين نوع انتقال با اولويت شرب، صورت مي پذيرد.
وي ادامه داد: سازمان محيط زيست به ما اعلام کرده است که براي انتقال آب از خزر به درياچه اروميه بايد ارزيابي زيست محيطي انجام دهيم و ما نيز قبول کرديم.
ميداني ضمن اعلام اين مطلب که ما با انجام ارزيابي زيست محيطي مشکلي نداريم، افزود: هيچ فعاليتي در جهان وجود ندارد که مخاطرات زيست محيطي آن صفر باشد و انتقال آب از خزر نيز بدون مشکل زيست محيطي نيست، اما ما مي خواهيم اين مشکلات را به حداقل برسانيم.
وي تاکيد کرد: يکي از دلايل کندي کار پروژه انتقال آب خزر به سمنان و اروميه، پيگيري هاي پيمانکار براي دريافت ارزيابي زيست محيطي است.
معاون وزير نيرو در مورد اهداف اين انتقال نيز گفت: در پيش بيني هاي اوليه قرار بود 150 ميليون متر مکعب به بخش صنعت منتقل شود که ما مخالفت کرديم و تنها براي صنايعي که بر طبق طرح آمايش سرزمين تاسيس شده باشند اين کار را مجاز دانستيم.
وي در مورد آينده درياچه اروميه گفت: متخصصان هلندي بر اين عقيده هستند که مشکل اين درياچه بايد در داخل حوزه مرتفع گردد و تنها بدين سان، احيا پايدار خواهد ماند.
ميداني خاطرنشان کرد: اگر عوامل ناپايداري را رفع نکنيم، هر مقدار آب که وارد حوزه شود، از بين خواهد رفت و هيچ تضميني براي زنده شدن مجدد درياچه اروميه وجود نخواهد داشت.
بعد از اين همه کش و قوس بالاخره دکتر حسن روحاني دستور احيا اين درياچه زيبا را با کمک تمام امکانات صادر کرد.
رئيس شوراي عالي محيط زيست در جلسه کارگروه نجات درياچه اروميه گفت: درياچه اروميه نبايد در وضعيت کنوني رها شود و دولت آماده است تا هر مقدار که ضرورت داشته باشد، هزينه‌هاي احياي اين درياچه را تأمين کند.
وي با اشاره به ديدگاه‌هاي مختلف، از جمله در خصوص انتقال آب درياي خزر به درياچه اروميه، گفت: در انجام يک طرح ملي بايد همه جوانب و ظرفيت‌هاي علمي کشور را در نظر گرفت و مطالعات تطبيقي در خصوص يک طرح در کشوري ديگر، نبايد موجب تغيير ملاحظات ملي و غفلت از ظرفيت‌ها و الزامات بومي شود.
رئيس شوراي عالي محيط زيست تأکيد کرد: بايد بدون تعصب روي طرحي خاص همه راهکارهاي موجود براي نجات درياچه اروميه را مطالعه کرد و پيامدها و آثار اجراي طرح‌ها به لحاظ اقتصادي، اجتماعي و زيست محيطي را مورد بررسي دقيق قرار داد.
وي با تأکيد بر ضرورت استفاده و بهره‌برداري صحيح از منابع آب‌هاي شيرين، خواستار برنامه‌ريزي وزارتخانه‌هاي نيرو و جهاد کشاورزي براي استفاده بهينه از منابع آب و ايجاد کشاورزي مدرن در سطح منطقه و کشور شد.
متاسفانه در کشور ما درياچه هاي گوناگوني وجود دارند که حال و روزشان اگر از اروميه بدتر نباشد، بهتر هم نيست اما گويي تا زماني که زخم به استخوان نرسد، کسي به فکر نمي افتد.
زاينده رود، پريشان و ده ها تالاب، رودخانه و درياچه کشور بيمارِ، بيمارند اما طبيب اين بيماران دوست ندارد که سر وقت به داد آنها برسد و اساسا دوست د ارد که نوش داروي پس از مرگ سهراب لقب بگيرد.

گزارش از محمد علي رفيعي




















»
تصاویر مرتبط

















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن