تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836182324
انتخابات نزدیک است؛ آنکارا چگونه با «داعش» تعیین تکلیف می کند؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
انتخابات نزدیک است؛ آنکارا چگونه با «داعش» تعیین تکلیف می کند؟
تلاش حزب حاکم در برگزاری جلسات و نظرسنجیهای مختلف با دامنهای وسیع، ناشی از انتقاداتی است که بهویژه در سالهای اخیر، اپوزیسیون به عملکرد این حزب بهویژه شخص اردوغان وارد کرده است.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، تحلیل پیش رو به نقل از پایگاه اینترنتی «اندیشکده ابرار معاصر» از منظرتان می گذرد: جمهوری ترکیه در ماههایی که گذشت، دوران پرهیاهویی را از سر گذراند. تکاپو در ابعاد مختلف در این کشور بهقدری زیاد است که گاهی دنبال کردن همة جریانهای داخلی و خارجی آن غیرممکن بهنظر میرسد. در عرصه داخلی، ترکیه با چند موضوع اساسی درگیر است: نخست، بحث مربوط به انتخابات ریاستجمهوری این کشور است که با وجود بحثهایی که سالهاست صورت گرفته، هماکنون در اوج قرار دارد. موضوع تغییر نظام حکومتی از پارلمانی به ریاستی فقط به انتخاب رئیس کشور بهصورت مستقیم از سوی مردم محدود نمیشود. تغییراتی که در نهادهای مختلف وابسته و قانون اساسی انجام میگیرد، نظام انتخاباتی، حدود و اختیارات رئیسجمهور از مسائل عمده قابل بحث است. ترکیه در دوره حزب "عدالت و توسعه" دستور کارهای مختلفی را برای خود تعریف کرده و کوشیده است گامبهگام به اهدافش تحقق بخشد. در این میان بحث تغییر نظام حکومتی و اجرای الگوی پوتین-مدودف در این کشور توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در پشت صحنه این انتخابات که برای اولینبار در تاریخ جمهوریت ترکیه رخ میدهد، ترافیک سنگینی وجود دارد. دیدارها، جلسات و مباحث بسیاری در جریان است که اغلب عنوان نخست رسانههای داخلی و اخبار کشور را به خود اختصاص میدهند. احزاب و تشکلهای مختلف در پی معرفی نامزدی هستند که بتواند موفقیت قاطع را برای آن ها به ارمغان آورد. مناظرات بین احزاب و گروههای مختلف گاه به تنش میان آن ها میانجامد؛ اما آنچه همگی بهدرستی بر آن تأکید دارند، معرفی نامزدی است که با درایت و دلسوزی در راستای مصلحت کشور بکوشد.
تلاشهای مربوط به برگزاری همزمان انتخابات ترکیه در 53 کشور مختلف دیگر در جریان است و اردوغان میکوشد در سفر به کشورهای دیگر، آرای شهروندان خود را که در خارج از ترکیه زندگی میکنند، بهسمت نامزد حزب عدالت و توسعه جذب کند. دور نخست انتخابات در 10 اوت برگزار میشود و در صورتی که هیچیک از نامزدها نتوانند اکثریت قاطع را بهدست آورند، به دور دوم در 24 اوت کشیده خواهد شد. در این میان، پس از ماهها گفتگو، دو حزب "جمهوریخواه خلق" و "مام وطن" آقای «اکمل الدین احسان اوغلو» را که طی سالهای گذشته با داشتن مقام دبیری سازمان تشکیلات اسلامی به نامی آشنا در منطقه تبدیل شد، بهعنوان نامزد خود معرفی کردهاند.
اکمل الدین احسان اوغلو
حزب عدالت و توسعه با برگزاری جلسات متعدد با سران مختلف کشور و نظرسنجیهای مختلف هنوز نامزد رسمی خود را معرفی نکرده است؛ اما اعضای مختلف حزب چون "بولنت ارینچ" بر این باورند که هرکسی نامزد این گروه باشد، قطعاً پیروز انتخابات ریاستجمهوری خواهد شد. او میگوید با وجود گزینههای مختلف، اردوغان با کارآیی و دستاوردهایی که طی دوازده سال گذشته داشته است، مناسبترین گزینه برای ریاستجمهوری است و با داشتن پشتیبانی تمام اعضای حزب عدالت و توسعه، یکسوم آرای حزب مام وطن و بیست درصد آرای حزب جمهوری خلق، قطعاً پیروز انتخابات خواهد شد.
نکتهای که در اینجا باید به آن اشاره کرد این است که این میزان تلاش حزب حاکم در برگزاری جلسات و نظرسنجیهای مختلف با دامنهای وسیع، ناشی از انتقاداتی است که بهویژه در سالهای اخیر، اپوزیسیون به عملکرد این حزب بهویژه شخص اردوغان وارد کرده است. ناکامی قطعی حزب حاکم در حل مسأله کردها و عدم اطلاعرسانی درباره روند مذاکرات و آینده قابل پیشبینی، نحوه برخورد غیردموکراتیک پلیس در جریان پارک "گزی" ، محدود شدن برخی حقوق شهروندی در راستای اسلامی کردن اجباری ترکیه، بحث بسته شدن مدارس وابسته به جریان "گولن" ، جریان 17 دسامبر، تضعیف نقش ارتش، تغییر نظام حکومتی ترکیه که بهطور خاص در راستای تثبیت قدرت حزب حاکم ارزیابی میشود، نبود آزادی بیان و مطبوعات و تغییرات قانون اساسی و نیز نوع رویکرد ترکیه در سوریه و عراق و اتحادیه اروپا در کنار کیش شخصیتی اردوغان باعث شده است آینده انتخاباتی که مردم بهصورت مستقیم در آن رئیسجمهور را برخواهند گزید، به اندازهای که گفته میشود قابل پیشبینی نباشد.
پیش از این، دوره ریاستجمهوری هفتساله بود؛ ولی بر اساس قانون جدید، هر رئیسجمهور فقط میتواند دو دوره پنجساله در اقتدار باشد. پیروزی نامزد حزب عدالت و توسعه در انتخابات به معنای تداوم سیاستهای ترکیه در راستای چشمانداز سال 2023 خواهد بود.
مسأله داخلی دیگری که ترکیه در حال حاضر با آن روبروست، بازجوییها، گردآوری دادهها و سیر محاکمات و ادعاهای مختلف مربوط به حادثهای است که از آن بهعنوان کودتای 17 دسامبر یاد میشود. در روزهای گذشته، یازده نفر به جرم کار گذاشتن دستگاه شنود در دفتر اردوغان تحت پیگرد قرار گرفتند. بررسیها درمورد صداهای پخششده همچنان ادامه دارند. مباحث مربوط به دولت موازی که با وجود جابجاییها و تغییرات گسترده در کادرهای مختلف -بهویژه در نظام قضائی- مطرح میشوند و بحث فتحالله گولن که هنوز در بازار رسانههای داخلی و افکارعمومی داغ است، همزمان انتقادات مخالفان را نیز برانگیخته است.
در عرصه خارجی، در شرایطی که ترکیه از وضعیت کنونی خود بهعنوان "انزوای غرورآمیز" یاد میکند، چند مسأله مطرح است: نخست، موضوع اتحادیه اروپاست. ترکیه بهشدت در تلاش است با هماهنگیهای مختلف و ایجاد تغییرات ضروری، پیششرطهای عضویت را بهجای آورد. سفرها و مذاکرات دورهای مختلف نیز در همین راستا ارزیابی میشوند.
طی آخرین اقدام، ترکیه کوشیده است با امضای توافقنامه، تبعیضهای منفی را که در خصوص شهروندان ترک صورت میگیرد، ازجمله درمورد دریافت روادید برای سفر به کشورهای اروپایی، از میان بردارد. در این راستا، طی سه سال آینده هر شهروند ترک میتواند آزادانه و بدون دریافت روادید به سایر کشورهای اروپایی سفر کند. ترکیه این مورد را از مواردی میداند که نشاندهنده استانداردهای دوگانه اتحادیه اروپا در برخورد با این کشور است. در حالی که اتحادیه اروپا خواهان امضای قرارداد استرداد مهاجران به کشور مبدأ است. طی آخرین تحولات، ترکیه خواهان گشوده شدن سرفصلهای 23 و 24 مذاکرات خود با اتحادیه اروپاست. از زمان آغاز مذاکرات رسمی در سال 2005 تا کنون پیشرفت خاصی در مسیر مذاکرات وجود نداشته است. با وجود این، ترکیه همچنان خواهان عضویت کامل در این مجموعه است و از آن بهعنوان هدفی که تا سال 2023 حتماً تحقق خواهد یافت یاد میکند.
موضوع دیگری که در روزهای گذشته در عرصه سیاست خارجی و منطقهای نگرانی تمامی کشورهای منطقه ازجمله ترکیه را سبب شده است، بحث داعش و اقدامات این گروه است که در این کشور بهویژه با موضوع دیپلماتهای گروگان گرفتهشده در کنسولگری ترکیه در موصل در صدر اخبار قرار گرفت. نظرهای مختلفی درباره ارتباط ترکیه با گروه داعش وجود دارد. برخی معتقدند که ترکیه از این گروه حمایت میکند و ضمن ارسال برخی تجهیزات، مرزهای خود را به روی آن باز گذاشته است. برخی دیگر از صاحبنظران بر این باورند که تجربه ترکیه در خلال مسأله سوریه باعث شده است که این کشور خود را از سهگانه آمریکاـاسرائیل-کشورهای عربی بیرون بکشد و بکوشد چهره مخدوششدهای را که در سالهای پیش از بهار عربی از آن بهعنوان قدرت نرم یاد میشد، دوباره ترمیم کند. در این راستا میتوان به گامهای ترکیه در ایجاد رابطه نزدیک با ایران اشاره کرد. از سوی دیگر، ترکیه نیز همچون اتحادیه اروپا و آمریکا این گروه را در فهرست تروریستها قرار داده است. گروه داعش که در ترکیه به «ایشید» معروف است، از دید صاحبنظران و رسانههای ترک، گروهی افراطی-تروریستی است که در پی ایجاد خلافت اسلامی در سرزمینهای عراق و سوریه کنونی از هیچ اقدام وحشیانه و خودسرانهای دریغ نمیکند. این گروه سلفی که از دید ترکیه حمایت آمریکا، عربستان سعودی و قطر را دارد، در تاریخ معاصر خاورمیانه بهقدری افراطی عمل میکند که حتی اعتراض القاعده را نیز بهدنبال داشته است. داعش از دیدگاه ترکیه با نگاه ایدئولوژیک خاصی که دارد، در پی ایجاد ناآرامی در منطقه و بههم ریختن مثلث ایران-ترکیه-عراق است. شعار این گروه با ارتشی حدود هفت هزار نفر در سوریه و ده هزار نفر در عراق که بهویژه پس از خروج آمریکا از عراق قدرت یافت، این است: «جهاد تومور سرطانی» است که با گسترش روزافزون نهتنها عراق بلکه تمام کشورهای همسایه و منطقه را با بحرانی جدی روبرو خواهد کرد.
آنچه در عراق و سوریه رخ میدهد نهتنها فاجعهای بشری، بلکه لکه ننگی بر دامن مسلمانان جهان است. داعش هرچند اسباب نگرانی بسیاری را در جهان فراهم کرده، از چند جهت طعمه خوبی برای تبلیغات منفی علیه اسلام و خاورمیانه است. بهدنبال جنبشهای مردمی کشورهای عربی طی چهار سال گذشته -که البته دستخوش تحولات بسیاری شدند- روح آزادیخواهی و انسانی مردم علیه دیکتاتوریها و ظلمهای موجود، حیرت و همراهی موج عظیمی را بههمراه داشت. آنچه در عراق رخ میدهد، بیشک اسباب تبلیغات گسترده را علیه جامعه مسلمانان در خاورمیانه بار دیگر در دستور کار قرار خواهد داد و زمینه تفرقهافکنی و مداخلات بیشتر را فراهم خواهد کرد. ترکیه بهعنوان کشوری مسلمان که بهویژه با قدرت گرفتن حزب عدالت و توسعه در سالهای گذشته کوشید تصویری مثبت و دموکرات از اسلام و دولت اسلامی از خود به نمایش بگذارد و الگوی خاورمیانه باشد، هماکنون بیش از هر کشور دیگری از تصویر جدیدی که به نام اسلام و جهاد در عراق و سوریه ارائه میشود زیان خواهد دید. در شرایط کنونی نهتنها ایران و ترکیه، بلکه تمامی کشورهای مسلمان منطقه باید تا دیر نشده با اتحاد و همکاری با یکدیگر جلوی فاجعهای را که در حال وقوع است بگیرند و صرفنظر از تفاوتهای مذهبی، به ریسمان اسلام متوسل شوند. داعش نه موضوعی صرفاً محلی و نه مسألهای قابل اغماض است؛ زیرا بحثی صرفاً ایدئولوژیک نیست بلکه بحرانی امنیتی بهشمار میرود. خاورمیانه پیش تر نیز با چنین بحرانهای امنیتی و تفرقهافکنانهای روبرو بوده است. تنها نگاهی به گذشته های نهچندان دور نشان میدهد که نباید به هیچ وجه با انفعال و یا عدم اتحاد، ظهور پدیدهای مخرب و جبرانناپذیر را اجازه داد. نوزدهمین انتخابات ریاستجمهوری ترکیه نزدیک است. ترکیه در عرصه داخلی دورانی مضطرب و پرشور را میگذراند. هنوز حادثه "سوما" از ذهن مردم پاک نشده است و دولت اردوغان میکوشد در زمینههای مختلف با نشان دادن غیرت و اراده، مشروعیت خود را روزافزون کند و در این راستا هیچ اقدامی را که مخل نظم و امنیت ملی باشد در نظر ندارد. هر فرد و واحدی در طول تاریخ اشتباهاتی داشته است. زمانی که آمریکا، عربستان و پاکستان پیهای القاعده را میریختند، فکر نمیکردند روزی از کنترل آن ها خارج شود و مجبور شوند خسارات مادی و معنوی بسیاری را برای جبران بخشی از اشتباه عظیم خود بپردازند. بر همه ماست که از اشتباههای تاریخی عبرت بگیریم و با همکاری متقابل و از بین بردن دشمنی مشترک و استراتژیک، در تاریخ منطقه صفحهای طلایی را ایجاد کنیم و بهسمت خاورمیانهای امن و باثبات پیش رویم.
۰۹/۰۴/۱۳۹۳ - ۰۰:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
برومندی در گفتوگو با فارس: مجلس گزارش وزارت نیرو در مورد تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه را بررسی میکند
برومندی در گفتوگو با فارس مجلس گزارش وزارت نیرو در مورد تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه را بررسی میکندسخنگوی کمیسیون کشاورزی گفت کمیتهای متشکل از نمایندگان و مرکز پژوهشهای مجلس مکلف شدند که تا ۱۵ تیرماه نسبت به بررسی گزارش وزارت نیرو در مورد تعیین تکلیف چاههای فاقد پروانه انقوی جزئیات جلسه کمیسیون امنیت مجلس را تشریح کرد تعیین تکلیف کمیسیون امنیت برای مهاجران افغانی/«آتش داعش
نقوی جزئیات جلسه کمیسیون امنیت مجلس را تشریح کردتعیین تکلیف کمیسیون امنیت برای مهاجران افغانی آتش داعش دامن حامیان آنها را میگیردسخنگوی کمیسیون امنیت مجلس گفت به عقیده رئیس کمیسیون آتش داعش که با دست آمریکا و کشورهای وابسته به او در منطقه افروخته شده به زودی دامن حامیان منطقهآزادی گروگانهای آلمانی در دست داعش با همکاری بغداد - برلین/ آنکارا به جای همکاری اتهامزنی میکند
آزادی گروگانهای آلمانی در دست داعش با همکاری بغداد - برلین آنکارا به جای همکاری اتهامزنی میکنددر حالی که همکاری برلین و بغداد منجر به آزادی ۵۰ کارگر به گروگان گرفته شده از سوی داعش در عراق شد آنکارا به جای همکاری برای آزادی گروگانهای خود در عراق به بغداد اتهام میزند به گقدرت در جهان رسانهای شده، چگونه الگوهای هالیوودی را بازتولید میکند؟ داعش؛ آواتاری تروریستی برای تحریف واقعیت
قدرت در جهان رسانهای شده چگونه الگوهای هالیوودی را بازتولید میکند داعش آواتاری تروریستی برای تحریف واقعیتداعش تنها شکلکی است سیاسی که هیچ حظی از واقعیت نبرده اما فن رسانهای شدن را با استفاده از ترفند اغراق بهخوبی می داند جهان امروز جهانی رسانهای شده است جهانی فرازمانزمان انتخابات هیات فوتبال تهران را «کفاشیان» تعیین می کند
زمان انتخابات هیات فوتبال تهران را کفاشیان تعیین می کند تهران بزرگ- ایرنا- دبیر هیات فوتبال استان تهران گفت با نظر رییس فدراسیون فوتبال به عنوان رییس مجمع انتخابات هیات فوتبال استان تهران برگزار می شود رضا عابدینی عصر سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود انتخابات هیات فواجازه نمی دهیم بازیکن برای تیم تعیین تکلیف کند افشارزاده: امیدوارم ملیپوشان استقلال به ما تخفیف دهند/هنوز اسپ
اجازه نمی دهیم بازیکن برای تیم تعیین تکلیف کندافشارزاده امیدوارم ملیپوشان استقلال به ما تخفیف دهند هنوز اسپانسر دو میلیارد قسط دوم را نداده استمدیرعامل باشگاه استقلال گفت امیدوارم که ملیپوشان استقلال با توجه به مشکلات مالی به ما تخفیف دهند به گزارش خبرگزاری فارس بهرام افشارتعیین تکلیف ۳۰ هزار ملک بدون سند کشور
تعیین تکلیف ۳۰ هزار ملک بدون سند کشورتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۲۲ ۵۹ معاون حقوقی رییس جمهوری گفت ۳۰ هزار ملک بدون سند در کشور وجود دارد که کار تعیین تکلیف این املاک به ویژه در استان هایی که دولت به آنجا سفر استانی داشته در دستور کار قرار دارد الهام امین زادهعضو پارلمان افغانستان در گفتوگو با فارس: نقش «کرزی» در پایان نگرانیهای انتخاباتی تعیین کننده است
عضو پارلمان افغانستان در گفتوگو با فارس نقش کرزی در پایان نگرانیهای انتخاباتی تعیین کننده استعضو پارلمان افغانستان با اشاره به نگرانیهای موجود از افزایش بحران ناشی از انتخابات این کشور اظهار داشت نقش رئیس جمهور افغانستان در پایان نگرانیها و تداوم ثبات در این کشور تعیین کننده/تحولات لیبی/ بازگشت نخستوزیر / لیبی با وجود تداوم ناآرامیها هفته آینده انتخابات برگزار میکند
تحولات لیبی بازگشت نخستوزیر لیبی با وجود تداوم ناآرامیها هفته آینده انتخابات برگزار میکندکمیته انتخابات لیبی اعلام کرد که انتخابات پارلمانی در سراسر این کشور چهارشنبه هفته آتی برگزار خواهد شد و در همین حال وزیر دادگستری لیبی انقلابیون را مسئول اختلال در کار دستگاه قضایی و تتعیین مکان اعدام دسته جمعی عراقی ها به دست داعش
تعیین مکان اعدام دسته جمعی عراقی ها به دست داعش سازمان هیومن رایتس ووتش با بررسی تصاویری که داعش منتشر کرد محل دو گودالی که اجساد در آن انداخته شده بودند را مشخص کرد دیده بان حقوق بشر در گزارشی تاکید کرد تروریست های تکفیری در تکریت عراق سربازان را بطور دسته جمعی اعدام کرده اندتعرفه K جراحی به زودی تعیین تکلیف میشود
دوشنبه ۲ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۹ وزیر بهداشت گفت تعرفه K جراحی که قرار بود اول تیر تعیین تکلیف شود به زودی با بازنگری کتاب ارزش گذاری نسبی خدمات پزشکی تصمیم گیری میشود به گزارش سرویس سلامت ایسنا دکتر سید حسن هاشمی با تاکید بر اهمیت نقش معاونین درمان دانشگاه های علوم پزشکی در تصمیمتعرفه جراحی بزودی تعیین تکلیف می شود
وزیر بهداشت تعرفه جراحی بزودی تعیین تکلیف می شود تهران - ایرنا - وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت تعرفه کا K جراحی که قرار بود اول تیر ماه تعیین تکلیف شود بزودی با بازنگری کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات پزشکی در مورد آن تصمیم گیری می شود تعرفه پزشکی بر مبنای ضریب ضریب کا در335 ميليارد تومان از معوقات بانکي واحدهاي توليدي تعيين تکليف شدند
۲ تير ۱۳۹۳ ۱۱ ۴۹ق ظ استاندار همدان 335 ميليارد تومان از معوقات بانکي واحدهاي توليدي تعيين تکليف شدند استاندار گفت 335 ميليارد تومان از معوقات بانکي بدهکاران بانکي تعيين تکليف شده که مابقي نيز بايد به ترتيب رفع شود به گزارش خبرگزاري موج استاندار همدان برنامه کاري خود را ايجا-
گوناگون
پربازدیدترینها