واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جهانگيري: با بودجه 93 انتظار خروج از ركود نداشته باشيد
به رغم اينكه بودجه دولت در سال 93 وضعيت بهتري پيدا كرد، نميتوان انتظار داشت اين بودجه بتواند كمك شاياني به شرايط ركود اقتصادي داشته باشد.
معاون اول رئيسجمهور، صاحبنظران اقتصادي كشور را به همراهي با دولت فراخواند و با اشاره به مشكلات موجود در بازار سرمايه وكمبود منابع مالي براي خروج از شرايط ركود، تصريح كرد: به رغم اينكه بودجه دولت در سال 93 وضعيت بهتري پيدا كرد، نميتوان انتظار داشت اين بودجه بتواند كمك شاياني به شرايط ركود اقتصادي داشته باشد.
به گزارش «جوان» اسحاق جهانگيري در نشست هم انديشي جمعي از اقتصاددانان با تيم اقتصادي دولت كه با موضوع خروج از ركود و رونق اقتصادي در سالن شهيد بهشتي نهاد رياست جمهوري برگزار شد، به برخي از مشكلات كه دولت تدبير و اميد از ابتدا با آن مواجه بود، اشاره و سياستگذاريهاي دولت براي حل اين مشكلات را بيان كرد.
معاون اول رئيسجمهور با بيان اينكه شرايط اقتصادي كشور به گونهاي است كه اقتصاددانان نيز احساس مسئوليت ميكنند، گفت: دولت آماده دريافت نقدها و پيشنهادات صاحبنظران اقتصادي است.
جهانگيري خاطرنشان كرد: دولت يازدهم در شرايط دشواري كار خود را آغاز كرد و لازم بود در خصوص برخي مسائل با سرعت تصميمگيري كند.
معاون اول رئيسجمهور بار ديگر به طرح مشكلات پرداخت و گفت: التهاب در بازار ارز، چندنرخه بودن ارز، محدوديت در فروش نفت و همچنين موانع پيش روي نقل و انتقالات مالي براي خريد كالاهاي اساسي به عنوان برخي از معضلات پيش روي دولت تدبير و اميد ياد است. وي افزود: دولت يازدهم با مشكلات متعدد ديگري نيز مواجه بود كه از آن جمله طرح مسكن مهر بود كه با اتكا به منابع بانك مركزي به اجرا درآمده بود و هيچ منبع مالي ديگري نداشت و منجر به ايجاد تورم شديد در كشور شده بود.
معاون اول رئيسجمهور از ساماندهي بخش بهداشت و درمان و امنيت غذايي به عنوان برنامههاي ديگر دولت تدبير و اميد در همين مدت سپري شده ياد و خاطر نشان كرد: دولت در بودجه سال 93 از مجلس شوراي اسلامي مجوز گرفته تا براي اصلاح شيوههاي مصرف انرژي 100 ميليارد دلار از منابع وزارت نفت را اختصاص دهد.
معاون اول رئيسجمهور، با اشاره به مشكلات موجود در بازار سرمايه وكمبود منابع مالي براي خروج از شرايط ركود اقتصادي، تصريح كرد: به رغم اينكه بودجه دولت در سال 93 وضعيت بهتري پيدا كرد، نميتوان انتظار داشت اين بودجه بتواند اقتصاد را از ركود خارج كند.
جهانگيري در بخش پاياني سخنان خود از اقتصاددانان و صاحبنظران دانشگاهي خواست با ارائه پيشنهادات، انتقادات و نظرات كارشناسي، دولت را براي برنامهريزي مناسب جهت خروج از ركود ياري كنند.
31 درصد منابع نفتي امسال به صندوق توسعه ملي واريز شد
هر چند كه معاون اول رئيسجمهور نسبت به كارايي بودجه براي خارج كردن اقتصاد از ركود ترديد دارد اما گويي سخنگوي دولت اميدوار است تا بودجه سال 93 بتواند تحركات مثبتي را در جهت بهبود شرايط اقتصادي در كشور ايجاد كند. از سوي ديگر معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهوري در نشست همانديشي با جمعي از اقتصاددانان با بيان اينكه سال گذشته 28درصد از منابع نفتي به صندوق توسعه ملي واريز شد، گفت: در سال جاري اين رقم به 31 درصد افزايش يافته است.
محمدباقر نوبخت افزود: بيش از 20 ميليارد دلار در صندوق توسعه ملي سرمايه داريم كه امكان استفاده از آن براي بخش خصوصي وجود دارد.
وي اظهار داشت: اطمينان ميدهم دولت نه تنها از درآمدهاي حاصل از منابع نفتي استفاده كرده بلكه تلاش كرده است به منابع صندوق نيز بيفزايد يعني 3 درصد از منابعي كه ميتوانستيم هزينه كنيم به صندوق توسعه ملي دادهايم تا براي فعالسازي بخش خصوصي استفاده شود.
وي ادامه داد: قصد داريم بيش از 90 هزار ميليارد تومان از طريق شركتهاي دولتي در طرحهاي توسعهاي سرمايهگذاري كنيم كه اين اقدام در سه ماهه گذشته نيز انجام شده و منتظر نتايج و آثار آن هستيم.
نوبخت، برنامهريزي براي خروج از ركود را ضروري دانست و گفت: در سال جاري براي خروج از ركود و حركت به سمت رونق اقتصاد، منابعي را تجهيز كرده و مصمم به استفاده از آن هستيم.
وي اضافه كرد: تلاش دولت بر اين است 41 هزار ميليارد تومان در طرحهاي عمراني سرمايهگذاري كند كه اين كار را با نخستين تخصيص طي اين سه ماه آغاز كرد. سخنگوي دولت با اشاره به طرحهاي نيمهكاره باقي مانده از قبل افزود: با توجه به اينكه اعتبارات ما حدود 41هزار ميليارد تومان براي تملك داراييهاي سرمايهاي بود ناچار شديم صرفاً طرحهايي كه پيشرفت فيزيكي بالاي 80 درصد داشتهاند را برگزينيم.
نوبخت توضيح داد: بيش از 246 طرح را كه داراي توجيه كافي و مؤثر در توليد بودهاند انتخاب كرديم و در حال حاضر با توجه به اينكه براي اعتبارات جاري خود فقط 25 درصد براي سه ماهه اول تخصيص دادهايم، سهم اين موارد نيز (طرحهاي نيمه تمام) 35درصد است.
نوبخت تأكيد كرد: تغيير رويكرد در بودجه 93 به اينگونه است كه هم تخصيصهاي جاري در نظر گرفته شده است و هم به سمت تخصيص داراييهاي سرمايهاي پيش ميرويم.
وي توضيح داد: در سال 92 با وجود مشكلات مالي فراوان بيش از 23هزار و 500 ميليارد تومان اعتبار براي طرحهاي عمراني اختصاص داده شد كه اين رقم نسبت به سال قبل كه در حد 13 هزار و 600 ميليارد تومان بود، قابل توجه است.
سخنگوي دولت اظهار داشت: سال گذشته مطالبات معوقه بسياري از پيمانكاران را پرداخت كرديم و كار ديگري كه در بودجه 93 مد نظر گرفته و در حال اجراي آن هستيم استفاده از35 هزار ميليارد فايناس است. نوبخت در پايان گفت: طي يكماه اخير تلاش كردهايم بودجه 94 را برپايه عملكرد تهيه كنيم ضمن اينكه يك برنامه دوساله هم براي سالهاي 93 و 94 در خصوص رشد توليد و افزايش اشتغال تهيه كردهايم.
در اين نشست كه وزراي صنعت، معدن و تجارت، جهاد كشاورزي، رئيس كل بانك مركزي، معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهور، دبير هيئت دولت، رئيس هيئت عامل صندوق توسعه ملي، مشاور اقتصادي رئيسجمهور و رئيس مركز توسعه روستايي و مناطق محروم كشور نيز حضور داشتند، پس از سخنان جهانگيري، اساتيد و صاحبنظران اقتصادي كشور در حال ارائه نظرات، ديدگاهها و پيشنهادات خود براي رفع مشكلات اقتصادي كشور هستند.
نویسنده : هادي غلامحسيني
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]