واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دانش و فناوری
اعتراض محققان امریکایی به سیاستمداران/ بودجههای علمی صرف امور نظامی میشود
اعتراض محققان امریکایی در عدم اختصاص بودجه لازم برای تحقیقات و اکتشافات علمی به گوش مقامات سنا در امریکا رسیده تا به این مقوله با نگاه جدی تری نگریسته شود.
به گزارش خبرنگار مهر، در روزهای گذشته، خبرگزاری های انگلیسی و امریکایی به خبر مهمی در رابطه با اعتراضات محققان و دانشمندان امریکایی در عدم اختصاص بودجه لازم برای فعالیت ها و همینطور تحقیقات و اکتشافات علمی پرداخته و نوشتند: " محققان امریکایی نسبت به اینکه بودجه کشورشان به جای اینکه در بخش تحقیقات و تولید سرمایه گذاری شود، در مصارف نظامی خرج می شود، معترض هستند"
جان پورتر، یکی از سناتورهای سابق عضو حزب جمهوری خواهان ایالات متحده امریکا در این رابطه گفت : " من باید درباره این موضوع با مقامات ارشد صحبت کنم. "
پورتر در ادامه می گوید:" در عصر مدرنیته نمی توان از فعالیت های پزشکی یا علمی باز ماند. این موضوع تا جایی پیش می رود که بحث های دیگری مانند بیوتکنولوژی، مهندسی بافت، ژنتیک و غیره نیز به بحث های مهم علمی و پزشکی افزوده شده اند. در صورتی که بهبود سلامت و همینطور پیشرفت در زمینه های علمی، پزشکی می تواند رشد اقتصادی را در برداشته باشد."
بنا به آمار منتشر شده ای که از صحت و درستی آنها اطلاعاتی در دسترس نیست، امریکا بیش از 2 تریلیون دلار برای جنگ در کشورهایی که فرسنگ ها از آنها فاصله دارد، هزینه کرده است. این مبلغ چند برابر هزینه ای است که بایستی به فعالیت های داخلی امریکا اختصاص داده شود.
بن بست بودجه فعالیت های علمی در امریکا عمده علت های مرگ و میر در کشور امریکا را می توان حملات و نارسایی های قلبی، انواع سرطان، آلزایمر، دیابت، بیماری های کلیوی و... دانست. در صورتی که در یک دهه گذشته و با وجود پیشرفت های شاخص محققان دانشگاه های امریکایی نباید شاهد چنین مرگ و میرهایی بود. عوامل عمده مرگ و میر شهروندان امریکایی را می توان بازهم در عدم اختصاص بودجه لازم برای ادامه فعالیت ها به آنها توجیه کرد، زیرا سران امریکایی اهداف نظامی را به اهداف علمی ترجیح می دهند."
یک روزنامه امریکایی می نویسد: "در سال های گذشته، کشورها در زمینه های پزشکی مانند سلول های بنیادی، سرطان خون، سندروم های مختلف، مهندسی بافت یا حتی درمان نابینایی پیشرفت های چشم گیری داشته اند. در حال حاضر و با اختصاص بودجه لازم می توان بیماری هایی مانند آلزایمر را درمان کرد اما به دلیل عدم اختصاص بودجه لازم، درمان بیماران آلزایمری به تاخیر افتاده و شاید تا سال 2020 که مقامات امریکایی دست از گسترش قدرت در کشورهای آسیایی بردارند، بتوان بیماران آلزایمری را درمان کرد." سلول های بنیادی، یکی دیگر از مواردی است که در سال های اخیر به دلایل مختلف در امریکا به تعویق افتاده و به آن پرداخته نمی شود. در صورتی که سلول های بنیادی یکی از بحث برانگیزترین درمان های عصر حاضر به شمار می روند. اختصاص بودجه هنگفت امریکا در عراق و افغانستان وزارت دفاع آمریکا از کاهش چشمگیر حجم قراردادها در مقایسه با سال گذشته خبر داده است اما بازهم اهداف نظامی بر اهداف علمی ارجحیت دارند. این درحالی است که یکی از خبرگزاری های مشهور انگلیسی در گزارشی اعلام کرد: کسری بودجه کلانی که دولت اوباما با آن مواجه است بر کمکهای نظامی بلاعوض به اسرائیل تاثیری نگذاشته، به خصوص در عرصه دفاع موشکی. باراک اوباما در ماه های گذشته و در بدو ورود به اسرائیل در حوالی فرودگاه تل آویو از سپر دفاع هوایی کوتاه اسرائیلی ها بازدید کرد. گفته می شود اسرائیل از این سیستم برای رهگیری و نابود کردن راکتهای گروههای حماس و حزب الله لبنان استفاده میکند. دولت باراک اوباما تقویت نظامی اسرائیل، عربستان و امارات را در برنامه کاری خود قرار داده است، اقدامی که رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه را گرم تر و فروش صنایع نظامی آمریکا را هم پر رونق تر خواهد کرد. توجه ارتش امریکا به چاپگرهای سه بعدی دستگاه های پرینت سه بعدی چند سالی است که به صورت تجاری در کشورهای مختلف صنعتی مورد استفاده قرار گرفته اند. چاپ سه بعدی در تمامی زمینه ها از جمله صنعتی، پزشکی، آشپزی و غیره به کار گرفته شده است. اما مقامات امریکایی بازهم قبل از اینکه به موارد پزشکی و سلامتی این چاپگرها اهمیت بدهند، بلافاصله به سراغ موارد نظامی چاپگرها رفته اند تا از قافله عقب نمانند. بنابراین به هیچ وجه تصادفی نیست که اگر ارتش امریکا هزینه های قابل توجهی را در مراکز پژوهشی مربوط به این فناوری سرمایه گذاری کند.
نشریات امریکایی انگشت اتهام را به سوی مقامات کشورشان گرفته و می نویسند: "بیماری که در دوران کودکی قابل درمان است چرا باید تا دوران نوجوانی ادامه یابد؟ آیا نباید اولویت ها و همینطور شاخص سرمایه گذاری های ایالات متحده امریکا بازبینی شوند؟"
۱۳۹۳/۴/۲ - ۰۸:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]