واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آمایش سرزمین هنوز در ایران ناشناخته است
کد خبر: ۴۰۹۷۷۰
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۴ - 21 June 2014
مدیرکل دفتر آمایش معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری با بیان اینکه رسالت آمایش سرزمین تامین امنیت برای مردم است، گفت: لازم است دانشگاهها پژوهشهای بیشتری بر روی رسالت آمایش سرزمین داشته باشند چراکه در این زمینه به شدت با خلاء منابع روبرو هستیم.
به گزارش ایسنا، حسین آرامی در همایش آمایش سرزمین که در پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه آمایش سرزمین یکی از مسائل مهم کشور است، اظهارکرد: لازم است تمامی دست اندکاران این حوزه در مورد ابعاد و مولفههایی که نیازمند تحقق این امر است تلاش کنند.
وی با بیان اینکه علی رغم گذشت بیش از 40 سال از طرح آمایش سرزمین در ایران هنوز این موضوع ناشناخته است، افزود: ناشناخته بودن این موضوع نه تنها در بین عام بلکه در بین خواص و در محافل دانشگاهی وحتی میان مدیران اجرایی و دستگاهها اجرایی نظام نیز مغفول مانده است.
مدیرکل دفتر آمایش معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری ادامه داد: باید روشن شود چرا با گذشت چند دهه هنوز در بحث آمایش سرزمین به پاسخ معقولی نرسیدهایم.
آرامی با بیان اینکه باید به لحاظ اجرایی کارهای بسیاری برای تحقق طرح آمایش سرزمین صورت گیرد، افزود: خوشبختانه در برنامه پنجم توفیقات بسیاری در به رسمیت شناختن مباحث مربوط به آمایش در شکل مواد قانون انجام شده است.
وی با بیان اینکه امیدواریم در برنامه ششم این موضوع هم چنان به قوت خود باقی مانده باشد، گفت: آمایش سرزمین نیازمند یک برنامه ریزی دقیق است و باید به یک اتفاق نظر برسیم که واقعا جنس آمایش سرزمین چیست و چرا لازم است که اجرایی شود.
مدیرکل دفتر آمایش معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه لازم است تعامل بسیاری میان دستگاهی مختلف بر اجرایی شدن آمایش سرزمین صورت گیرد، تصریح کرد: باید به نتیجه برسیم که رسالت و انتظار از آمایش سرزمین چیست و جایگاه آن در برنامه ریزی توسعه اقتصاد کلان و بخشی و منطقه ای کجاست.
آرامی جوهره اصلی دولت را تامین امنیت دانست و افزود: رسالت آمایش نیز تامین امنیت برای مردم است و لازم است دانشگاهها پژوهشهای بیشتری بر روی رسالت آمایش سرزمین داشته باشند چراکه در این زمینه به شدت با خلاء منابع روبرو هستیم.
وی با بیان اینکه بیشترین تلاش برای تدوین سند آمایش سرزمین در استان های قزوین و همدان و کم ترین تلاش برای تدوین آن در استانهای کرمانشاه و کردستان صورت گرفته است، اضافه کرد: تدوین سند آمایش سرزمین نیازمند همت استانی است و استاندار، مدیران باید ضرورت تدوین سند آمایش سرزمین را حس کنند.
مدیرکل دفتر آمایش معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری انتخاب مشاورین در تدوین سند آمایش سرزمین را مهم دانست و گفت: حضور فعال کارفرما و بهکارگیری ظرفیتهای کارشناسانه از جمله مواردی است که در تدوین یک سند آمایش سرزمین بسیار تاثیرگذار است.
آرامی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات در زمینه تدوین سند آمایش آینده نگری است که متاسفانه در کشور دیده نمیشود، خاطر نشان کرد: استاندار اصفهان بیش از سایر استانهای کشور نیازمند تدوین این سند است و ضرورت تدوین سند آمایش سرزمین در استان اصفهان بیشتر احساس میشود.
هم چنین یک عضو هیئت علمی دانشگاه مشهد با بیان اینکه در آمایش سرزمین توجه به جمعیت نقاط روستایی از اهمیت بسیاری برخوردار است، اظهار کرد: نظراتی که در خصوص آمایش سرزمین ارایه میشود باید با مطالبات مردم هم خوانی داشته باشد و خواسته مردم در طرح آمایش سرزمین در نظر گرفته شود.
محمدحسین پاپلی یزدی با اشاره به اینکه کارشناسان آمایش باید مناطق محروم را شناسایی و از ظرفیت این مناطق نیز در طرح آمایش سرزمین استفاده کنند، گفت: توسعه یک گفتوگو است نه گفتمان و توسعه بدون گفتوگو امکان ندارد و مدل توسعه بدون در نظر گرفتن این امر یک مدل شکست خورده است.
وی یکی از مؤلفه های آمایش سرزمین را جمعیت دانست و گفت: افزایش جمعیت باید طبق رشد اقتصادی صورت گیرد و باید به این سؤال پاسخ دهیم که سقف جمعیت ایران چقدر باید باشد و چرا لازم است که به این تعداد برسد؟
عضو هیئت علمی دانشگاه مشهد با اشاره به اینکه برای تحقق افزایش جمعیت باید تمام امکانات فراهم باشد، ادامه داد: یک عده محدود متخصصان جمعیت شناس بدون در نظر گرفتن جمعیت پیر شدن جمعیت را بحران میدانند در حالی که خرد جمعی در کشور وجود ندارد و باید از طریق خرد جمعی به کنترل جمعیت بپردازیم.
پاپلی یزدی با بیان اینکه جمعیت شناسان باید در شناخت جمعیت و مسائل مربوط به آمایش سرزمین کارشناسانه نظر دهند، افزود: تحقق آمایش سرزمین بدون شناخت کامل سرزمین و کمیت و کیفیت آن امکان پذیر نیست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]