واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آغاز جمع آوری دیش های ماهواره با جرثقیل بالابر در غرب تهران و مشهد
جمعآوری دیشهای ماهواره به شیوههای ابداعی و عجیب همچنان ادامه دارد. در جدیدترین مورد از این دست روزهای گذشته برخی «وبسایت»های خبری عکسی را منتشر کردند که در شهر مشهد از جرثقیل بالابر برای برداشتن دیشهای ماهواره نصبشده در بالکن و نمای آپارتمانها استفاده شده بود.
آفتاب: شرق نوشت: آنگونه که در این عکس مشخص است دو جرثقیل بالابر در کنار دو مجموعه آپارتمانی پارک شده است و بالابر این جرثقیلها به محل نصب دیشها رفته تا دیش ماهوارهها را جمعآوری کنند.
پیش از این هم پلیس تهران از عملیات راپل برای برداشتن دیشها از پنجره و بالکن و سقف آپارتمانهای بلند استفاده کرده بود. استفاده از جرثقیل بالابر در حالی صورت میگیرد که در یکسال گذشته مسوولان دولتی بهویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بینتیجه و ناکارآمدبودن اقداماتی نظیر ارسال پارازیت و برداشتن دیش ماهواره خانهها سخن گفته بودند.
15خرداد سال 1392 نیز حسن روحانی در یکی از مناظرههای انتخاباتی گفته بود جمعآوری دیشهای ماهواره هیچ نتیجهای نداشته است، او این مطلب را در پاسخ به این سوال که دولت شما برای حفظ حقوق شهروندی و حفظ حریم خصوصی شهروندان چه برنامههایی دارد؟ اعلام کرد و گفت: «طبق اصل سوم قانون اساسی، اساس حقوق شهروندی این است که همه ایرانیان و همه آنهایی که تبعه ایران هستند از حقوق شهروندی مساوی برخوردارند. مساله مهمتر مساله حریم خصوصی است. حریم خصوصی بسیار مهم است. من تعجب میکنم، شنیدم نیروی انتظامی در یک رسانهای گفته بود که با راپل میتوانیم روی پشتبام برویم، چون خصوصی نیست و مجموعه 10 آپارتمان است. من واقعا دچار حیرت شدم، زیرا اگر پشتبام فضای مشاع است، برای صاحبان آپارتمان است نه بین آنها.»
روحانی در ادامه گفته بود: «کسانی که تحقیق کردهاند، گفتهاند که جمعآوری دیشهای ماهواره هیچ نتیجهای نداشته است. آمارها نشان میدهد که 50درصد مردم از رسانههای خارجی استفاده میکنند، بنابراین ورود به حریم خصوصی ممنوع است.»
10روز پیش هم علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه یک برنامه با تاکید بر ضرورت بازشدن فضا، به دورانی اشاره کرد که با «ویدیو» و «فکس» هم مشکل داشتیم. جنتی با اشاره به لزوم بازشدن فضا در حوزه فرهنگ و سایر حوزهها گفت: «در حال حاضر، آمریکاییها مشغول نصب 14 ماهواره در ارتفاع پایینتر از هزارکیلومتر هستند. بعد از آن شما راحت میتوانید با موبایلهایتان شبکههای ماهوارهای را در کوچه و خیابان ببینید. ما بهجای اینکه فکر کنیم چگونه بهترین استفاده را از این امکانات ببریم فکر میکنیم چطور رویش پارازیت بیندازیم که دیگران هم نتوانند از آنها استفاده کنند. باید این ذهنیت اصلاح شود وگرنه با این فکرها فرهنگ رشد نمیکند.»
این اولینبار نبود که وزیر ارشاد در نقد شیوههایی مانند جمعآوری دیشهای ماهوارهای سخن میگفت، او دستکم یکبار دیگر نیز در پاییز سال گذشته در یک نشست خبری با اشاره به اقداماتی از این دست گفت: «با هیچ روشی نمیتوان مانع ارتباطات جهانی شد و با «فیلترینگ» نمیتوان مانع دسترسی آزاد به اطلاعات شد، به همین دلیل چارهای جز تولید محتوا نداریم. همانگونه که در شبکههای تلویزیونی نتوانستیم با ایجاد «پارازیت» و ممانعت از نصب «دیش»، دسترسی به این شبکهها را محدود کنیم، با فیلترینگ هم نمیشود تاثیری در دسترسی به اطلاعات گذاشت.»
سخنان علی جنتی در حالی مطرح شد که برخوردهای نیروی انتظامی با «دیش»های ماهواره نصبشده روی پشتبام خانهها، بارها خبرساز و واکنشبرانگیز شده است. طی سالهای گذشته نیروهای پلیس در اجرای ماموریت خود و با انجام طرحهایی چندمرحلهای، اقدام به جمعآوری دیشهای ماهواره از پشتبام خانهها کردهاند. در یکی از خبرسازترین مراحل اینگونه طرحها، نیروهای پلیس در سال 90 با اجرای عملیات «راپل» از طریق هوایی بر بام یا بالکن مجتمعهای مسکونی فرود آمده و «دیش»های ماهواره را جمعآوری کردند.
سردار اسماعیل احمدیمقدم، فرمانده نیروی انتظامی خردادماه سال گذشته در واکنشی به انتقادها از اینگونه اقدامات «ناجا» طی سخنانی در همایش سراسری مسوولان و رابطین «انصار حزبالله» کشور گفت: «برخی به نیروی انتظامی معترض بودند که چرا اقدام به جمعآوری ماهوارهها میکنید؛ چراکه اساسا فایده و اثری بر آن مترتب نیست. این درحالی است که دو پاسخ برای این افراد وجود دارد؛ اول اینکه در روز رستاخیز که این افراد مدعی شدند چرا حکومت اسلامی خطای ما را مشاهده کرد و جلو ما را نگرفت، باری بر دوش ما نخواهد بود و حقی از ایشان بر گردن ما نیست. اما پاسخ دوم را آمار مستند بیان میکند که حکایت از اثربخشی روش نیروی انتظامی در عمل دارد؛ چنانکه نسبت استفاده از ماهواره پیش از اقدامات ناجا در تهران 60درصد و در شهرستانها 40درصد بود و پس از اجرای طرح جمعآوری آنتنها این نسبت در تهران به 45 تا 50 و در شهرستان به 20درصد رسید.»
با وجود این اظهارنظر فرمانده پلیس، اما در شهریورماه سال گذشته وزیر ارشاد در دیدار با آیتاللهالعظمی نوریهمدانی خبر استفاده 60درصد مردم تهران از ماهواره را بر زبان آورد؛ آماری که اعلام رسمی آن، اتفاقی نادر و شاید بیسابقه محسوب میشد.
شیوههای ابتکاری برای جمعآوری و تخریب ماهوارهها البته تنها به اجرای عملیات «راپل» و حضور جرثقیل بالابر در بالکن خانههای مردم خلاصه نمیشود، طرح جمعآوری داوطلبانه ماهوارهها که در آن از مردم خواسته میشد بهصورت داوطلبانه ماهوارههای خود را به پایگاههای بسیج تحویل بدهند و همچنین تخریب دیشهای جمعآوریشده توسط تانک نفربر در شیراز از جمله دیگرطرحها از این دست بوده است.
«جمعآوری ماهوارهها بهصورت چراغ خاموش در نقاط مختلف تهران و بهویژه غرب پایتخت آغاز شده است. بهطوریکه برخی از مردم در غرب تهران گفتهاند که طی روزهای اخیر ماموران ناجا با مراجعه به خانههای آنان دیشهای ماهواره را جمعآوری کردهاند.»
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]