واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس پژوهشکده مطالعات راهبردی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی کالاهای صادراتی با تکنولوژی بالا تنها یک درصد از ترکیب صادراتی را به خود اختصاص می دهد خبرگزاری پانا: رئیس پژوهشکده مطالعات راهبردی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی با بیان اینکه ترکیب صادرات صنعتی ایران بر حسب سطح فناوری نشان می دهد فناوری بالا تنها یک درصد از ترکیب صادرات صنعتی را به خود اختصاص می دهد و در این میان ایجاد نهاد تخصصی خدمات تجاری سازی دانش فنی بسیار ضروری است.
۱۳۹۳ دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ساعت 13:50
به گزارش خبرنگاراقتصادی پانا، حسن پور کارسالاری در نشست تخصصی اقتصاد مقاومتی و توسعه صنایع پیشرفته که در محل موسسه مطالعات و پژوهش های بازررگانی برگزار شد، خاطرنشان کرد: در صادرات ابتدا باید تولیدصادراتی وجود داشته باشد اما ترکیب کالاهای صادراتی بر حسب ثبت فناوری نشان می دهد فناوری متوسط به بالا 43 صادرات ، فناوری متوسط به پایین 40 درصد و فناوری بالا تنها یک درصد از ترکیب صادرات صنعتی ایران را به خود اختصاص می دهد.
وی افزود: این در حالی است که ترکیب صادرات صنعتی جهان بر حسب سطح فناوری نشان می دهد فناوری متوسط به بالا 52 درصد ترکیب صادراتی ، فناوری بالا 19 درصد و صادرات با فناوری متوسط به پایین 22 دردص از ترکیب صادرات صنعتی جهان را به خود اختصاص می د هد.
رئیس پژوهشکده مطالعات راهبردی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی با اشاره به مهمترین چالش های موجود در روند صادرات کشور خاطرنشان کرد: کندی در اجرای صحیح قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، عدم رشد متناسب زیرساخت های مالی و راس نظام بانکی در توسعه مالی کسب و کار دانش بنیان از مهمترین چالشهای این بخش است.
حسن پور تصریح کرد: ایجاد نهادی تخصصی تحت عنوان مرکز عالی خدمات تجاری سازی دانش فنی ضروری است به این دلیل که شکاف بین تقاضا و عرضه دانش فنی مشکل اساسی و محوری تجاری سازی است که نیازمند به ایجاد یک شبکه منسجم بین پژوهش دانش فنی و تولیدکننده های محصول و سرمایه گذاران است.
وی ادامه داد: این نهاد تخصصی می تواند زنجیره و نظامی را شکل دهد تا شکاف موجود از طریق همکاری های شبکه ای کاهش و بهره وری ها استفاده از دانش فنی افزایش یابد.
وی در بخش دیگری از این نشست خاطرنشان کرد: فرایند تولید و عرضه دانش فنی وتبدیل آن به کسب و کار جدید نیازمند زیرساخت های مختلف اطلاعاتی ، حقوقی و مالی است و ایجاد مرکز عالی خدمات تجاری سازی دانش فنی با ملاحظه قرار دادن همه این نیازمندی ها می تواند با استقرار واحدهای فعال در حوزه خدمات تخصصی تجاری سازی زمان رسیدن به کسب و کارهای جدید را کاهش دهد.
رئیس پژوهشکده مطالعات راهبردی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی خاطرنشان کرد: بستر سازی و توسعه تعامل دانشگاه، بنگاه و دولت، ایجاد نظام حقوق مالکیت فکری و پشتیبانی و حمایت از تشکیل خوشه های کسب و کارهای دانش بنیان تولیدی و صادراتی ضروری است.
حسن پور با بیان اینکه بازدهی پول در برخی بخشها بالا است خاطرنشان کرد: به همین دلیل در صنایع پرریسکی مانند: های تک، سرمایه گذاری چندانی نمی شود به همین دلیل ایجادنهادی تخصصی در زمینه فناوری ضروری است .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]