واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
تپش قلبتان را جدی بگیرید
دکتر محمدرضا سمیعی نسب با بیان اینکه تپش قلب یک هشدار است و باید جدی گرفته شود، اظهار کرد: تپش قلب بیماری محسوب نمی شود بلکه نشانه یک بیماری است که ممکن است علت آن بیماری قلبی باشد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا، وی با بیان اینکه علائم برخی بیماری های غیرقلبی ممکن است به صورت تپش قلب بروز یابد، افزود: گروه وسیعی از حالت ها و بیماری های مختلف می تواند در بروز تپش قلب نقش داشته باشد برای نمونه تپش قلب شایع ترین علامت اضطراب است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در برخی موارد بیماری های تیروئید به صورت تپش قلب خود را نشان می دهد، افزود: تپش قلب در افرادی که مبتلا به پرکاری یا کم کاری تیروئید و یا کم خونی هستند نیز وجود دارد.
سمیعی نسب گفت: معمولا افراد به علت تپش قلب به پزشک قلب مراجعه می کنند اما با گرفتن یک شرح حال ساده از بیمار می توان از ابتلا یا عدم ابتلای او به بیماری قلبی آگاه شد.
وی با بیان اینکه اولین سوال از بیماری که با نشانه تپش قلبی مراجعه کرده سابقه ابتلا به سایر بیماری های قلبی است، افزود: تپش قلب در بیمارانی که سابقه ابتلا به تنگی عروق کرونر یا نارسایی قلبی دارند یک هشدار به حساب می آید و باید جدی گرفته شود.
این متخصص قلب و عروق اضافه کرد: توجه به شرح حال بیمار و نوع تپش قلب اهمیت بسزایی در تشخیص علت بروز تپش دارد برای مثال تپش هایی که به صورت ناگهانی شروع و تمام می شود معمولا منشا قلبی دارند.
سمیعی نسب گفت: معمولا در تپش هایی که به دلیل بیماری قلبی اتفاق فتاده می افتد بیمار زمان دقیق آغاز و پایان تپش را می داند در حالی که اگر تپش قلب به علت کم خونی، پرکاری تیروئید و اضطراب باشد بیمار در طول روز تپش قلب دارد امام زمان دقیقی برای آن ذکر نمی کند.
وی با اشاره به اینکه توجه به علائمی که همراه با تپش قلب ایجاد می شود می تواند به روند درمان بیماری کمک کند، افزود: اگر تپش قلب منجر به سرگیجه و تنگی نفس شود احتمال ابتلا به بیمار قلبی وجود دارد و باید جدی گرفته شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: شکایت بیماران از تپش قلب بیماری شایعی است و حدود 20 درصد افرادی که به کلینیک های سرپایی مراجعه می کنند از تپش قلب شکایت دارند و تپش یکی از بیماری های شایع قلبی است.
سمیعی نسب با تاکید بر اینکه تپش قلب در تمام موارد نشانه بیماری های بدخیم نیست و ممکن است به دلیل اضطراب یا کم خونی ایجاد شده باشد، افزود: درمان این بیماری ها موجب برطرف شدن تپش قلب می شود.
وی گفت: تپش قلب در هر دو جنس مشاهده شده است اما با توجه به اینکه بیماری هایی مانند کم خونی، اضطراب و پرکاری تیروئید در زنان شایع تر از مردان است تپش هایی که علت های غیرقلبی دارند در زنان بیشتر دیده می شود.
این متخصص قلب و عروق با اشاره به اینکه تپش قلب همراه با درد قفسه سینه می تواند نشانه ابتلا به تنگی عروق کرونر باشد، افزود: در اغلب بیمارانی که با نشانه تپش قلب به پزشک مراجعه می کنند درمان قطعی است.
سمیعی نسب گفت: در برخی موارد تپش قلب مادرزادی است و در این بیماران به دلیل مشکل ساختاری در سیستم های هدایتی قلب حملات تپش قلب ناگهانی اتفاق می افتد و زندگی بیمار را با اختلال رو به رو می کند.
وی با اشاره به اینکه از طریق روش های تشخیصی مانند مطالعه الکتروفیزیولوژی می توان سیستم هدایتی قلب را بررسی کرد، افزود: با استفاده از این روش راه های هدایتی اضافه قابل تشخیص است و در اکثر موارد پزشکان می توانند با امواج رادیو فرکانسی مسیرهای هدایتی را بسوزانند و تپش های سریع قلب بیمار درمان قطعی یابد.
1393/2/17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]