واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۸:۴۶ب.ظ)
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام: ايران مصمم به تعامل منطقه اي و بين المللي است رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به تقاضاي سرپرست هيأت ايتاليايي در خصوص ترسيم دورنماي سياست خارجي ايران، گفت: نگاه دولت فعلي كه برخاسته از آراي مردم است، در تعامل و همكاري براساس احترام متقابل با دنيا جدّي است و تصادفي نيست كه حل مسايل هسته اي در اولويت برنامه هاي دولت براي سياست خارجي قرار مي گيرد.
آيت الله هاشمي رفسنجاني صبح امروز در ديدار اعضاي هيأت پارلماني ايتاليا، تاريخ باستاني را وجه مشترك دو كشور خواند و گفت: سابقه ديرينه ايران و ايتاليا در تاريخ جهان، آينده اي را براي مسؤولان دو كشور ترسيم مي کند كه براي همكاري عميق تر، فكر و برنامه ريزي بيشتري كنند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به تقاضاي سرپرست هيأت ايتاليايي در خصوص ترسيم دورنماي سياست خارجي ايران، گفت: نگاه دولت فعلي كه برخاسته از آراي مردم است، در تعامل و همكاري براساس احترام متقابل با دنيا جدّي است و تصادفي نيست كه حل مسايل هسته اي در اولويت برنامه هاي دولت براي سياست خارجي قرار مي گيرد.
آيت الله هاشمي رفسنجاني، فضاي باز را اساس برنامه هاي دولت در سياست داخلي دانست و گفت: موافقان و مخالفان ابراز عقيده مي كنند و دولت با ثبات سياسي و بر اساس اصل قرآني همه حرف ها را مي شنود و بهترين ها را انتخاب مي کند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به سفر قبل از انقلاب خود به ايتاليا و ارائه تحليلي از عملكرد دولت هاي متعدد ايتاليا در دوره هاي مختلف، گفت: در زمان جنگ ايتاليا به تعهداتش عمل نمي كرد، امّا در دوران سازندگي، همكاري هاي خوبي در تقويت صنعت و توليد فولاد داشت و براي الان و آينده هم منافع دو كشور در همكاري بيشتر است.
او در پاسخ به سؤال خانم سناتور لوكوتز باريكيوتي در خصوص پرونده هسته اي، جايگاه زن در جامعه و آينده روابط ايران با جهان، گفت: با توجه به جامعه تحصيلكرده، مخصوصاً حضور خانم ها در مقاطع عالي تحصيلي و حاكميت تعقل و تدبير ديپلماتيك در فضاي مذاكرات، به آينده مسايل هسته اي و روابط با جهان خوشبين هستيم.
همچنين در پاسخ به سؤال سناتور وينچنزو آمندولا درباره روابط ايران و عربستان، گفت: راه حل مسايل دو كشور با توجه به مشتركات منطقه اي و اسلامي و تجربه عملي گذشته كه يخ هاي روابط را آب كرده بود، خيلي آسان است.
ايشان افزود: مذاكره من و ملك عبدالله در مقاطع برگزاري كنفرانس اسلامي در سنگال و سپس در سفر ايشان به ايران، اختلافات دو كشور درباره ميزان توليد نفت و روابط كشورهاي اسلامي را تبديل به همكاري و همدلي كرد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام درباره تحولات كشورهاي شمال آفريقا و نوع نگاه ايران، گفت: تندروها حركت انقلابي مردم آن كشورها را منحرف كردند و نارضايتي مردم از هرج ومرج هاي سياسي و اجتماعي باعث برگشت نظامي ها شده است.
ايشان افزود: استبداد، استعمار و افراط سه ضلع يك مثلث شوم هستند كه مردم آن مناطق را گرفتار كرده است.
آيت الله هاشمي رفسنجاني، در پاسخ به سؤال آقاي گرگوريو جيتي درباره خصوصي سازي، گفت: مشكلات فعاليت بخش خصوصي با اصلاح اصل 44 قانون اساسي در مجمع تشخيص مصلحت نظام برطرف شد كه اگر درست اجرا مي شد، شاهد درخشش آن در جامعه و همكاري بخش خصوصي بين المللي بوديم.
ايشان با اشاره به تصويب محل هاي مصرف براي درآمدهاي حاصل از واگذاري ها به بخش خصوصي گفت: در مصوبات مجمع، درآمدها در خدمت تقويت بخش خصوصي و تعاوني ها و معيشت نيازمندان است كه اميدواريم دولت آقاي روحاني، آن سياست را به مسير درست خويش بر گرداند.
در آغاز اين ديدار، سناتور اتئوره روزاتو نيز با تأكيد بر روابط عميق دو كشور، گفت: حضور اين هيأت در راستاي تحولاتي است كه با آغاز دولت آقاي روحاني در روابط جمهوري اسلامي با اروپا ايجاد شده است.
نماينده مجلس سنا از حزب دموكراتيك با ارائه گزارشي از تنوع قوميت ها در جغرافياي ايتاليا و تعدد افكار و احزاب سياسي، گفت: خواستار گسترش روابط ايران و ايتاليا در عالي-ترين سطوح هستيم.
وي با بيان اهداف برگزاري نمايشگاه سال 2015 ايتاليا در ميلان گفت: فضاي وسيعي در قلب نمايشگاه براي ايران در نظر گرفته شد تا هم بهتر خود را معرفي كند و هم مردم ما بيشتر توانايي هاي كشور شما را بشناسند.
آقاي روزاتو با ستايش از روحيه مدنيت و فرهيختگي فرهنگي ايران گفت: براي شناسايي هر كشوري بايد با مردم آن كشور گفت وگو كرد و ايران مردمي متمدن و با فرهنگ دارد.
وي با يادآوري سوابق همكاري آيت الله هاشمي رفسنجاني با دولت هاي ايتاليا گفت: نقش جناب¬عالي و جايگاه ايران در مسايل منطقه اي و بين المللي هميشه مورد توجه مسؤولان كشور متبوعم خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]