واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۹:۵۰ب.ظ)
توسط مرکز اصلاح نژاد دام منطقهي شمال غرب و غرب کشور صورت پذيرفت؛ تامين نيمي از اسپرم هاي دامي استان آذربايجان شرقي رئيس مرکز اصلاح نژاد دام منطقهي شمال غرب و غرب کشور گفت: نيمي از تلقيحات انجام پذيرفته در استان آذربايجان شرقي با اسپرم هاي توليد شده در اين مرکز انجام مي گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، مهندس رضا انوري با اشاره به اينکه مرکز اصلاح نژاد دام منطقه ي شمال غرب و غرب کشور، توانايي توليد اسپرم از نژاد برتر با استانداردهاي جهاني را دارد، گفت: تنها راه حفظ ذخاير نژادهاي بومي در شرايط فشارهاي بينالمللي موجود، انجام برنامههاي اصلاح نژاد آنهاست که براي اين کار با ايجاد رشد ژنتيکي در تودههاي گاوبومي ميتوان رقابت ميان گاوهاي بومي و گاوهاي وارداتي يا آميخته را به نفع گاوهاي بومي تخفيف داد.
وي با بيان اينکه مرکز اصلاح نژاد دام منطقهي شمالغرب وغرب کشور در سال 1342 با هدف آموزش شيوه هاي نوين دامپروري تاسيس و در سال 1344 به بهره برداري رسيد افزود: پس از پايان دوران دفاع مقدس باتوجه به اينکه کشور در آن مقطع از نظر گوشت و شير با کمبود روبرو بود لذا در سال 1370 قدمهاي اساسي در اين مورد برداشته شد و با هدف بالابردن توان توليد شير و گوشت گاوهاي کشور در فعاليت هاي خود تغييرات اساسي انجام داد.
مهندس انوري بهبود و اصلاح ژنتيکي دام ها و گسترش شبکه تلقيح مصنوعي را از جمله اين فعاليت ها برشمرده و افزود: هم اينک در اين مرکز توليد، انجماد و توزيع اسپرم با سيستم هاي مجهز و به روز با يک تيم مجرب کارشناسي انجام مي پذيرد و در شرايط فعلي تعداد 28 راس گاو نر از چهار نژاد هلشتاين، بروان سوييس، سمينتال و آميخته سرابي در مرکز جهت توليد اسپرم نگهداري مي شود.
وي با بيان اينکه مرکز اصلاح نژاد دام منطقه شمال غرب و غرب کشور هماکنون با سه نوبت اسپرمگيري و انجماد بهطور متوسط 4هزار دز اسپرم در هفته توليد ميکند، افزود: در تانک ذخيره ي اسپرم اين مرکز بيش از 180هزار دز اسپرم از نژادهاي مختلف دامي از جمله هلشتاين، سمينتال و اسپرم سرابي موجود است که در صورت تامين اعتبار ميتواند توليد خود را سالانه به 200 هزار دز برساند. مهندس انوري با بيان اينکه حدود 40 درصد از تلقيحات انجامي در کشور از طريق تلقيح مصنوعي انجام مي پذيرد ادامه داد: مي توان با گسترش بهينه شبکه تلقيح مصنوعي اين آمار را افزايش داده و روند رشد ژنتيکي دام ها را هرچه بيشتر افزايش داد و سبب توسعه کمي و کيفي توليدات و در نهايت اقتصادي کردن اين صنعت گرديد.
رئيس مرکز اصلاح نژاد دام منطقهي شمال غرب و غرب کشور با اشاره به اينکه در چند سال اخير استفاده از تلقيح مصنوعي توانسته است ميزان توليد شير گاوهاي بومي را از حدود 5 کيلوگرم به 15 کيلوگرم افزايش و نيز متوسط افزايش وزن روزانه گوساله هاي پرواري را از 600 گرم در روز به 1300 گرم برساند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]