تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):کسی که برای جلب رضایت و خوشنودی مردم ، موجب خشم و غضب خداوند شود، خداوند او را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836119375




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دومین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه چگونه گذشت از اصرار دانشگاه تا ناز کردن صنعت/ دولت عامل جدایی صنعت و دانشگاه


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دومین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه چگونه گذشت
از اصرار دانشگاه تا ناز کردن صنعت/ دولت عامل جدایی صنعت و دانشگاه
دومین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه در محل دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی کرمان با ارائه آخرین دستاوردهای پژوهشی و فناوری در صنعت برگزار شد.

خبرگزاری فارس: از اصرار دانشگاه تا ناز کردن صنعت/ دولت عامل جدایی صنعت و دانشگاه


به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، دومین همایش ملی تعامل صنعت و معدن امروز در محل دانشگاه تحصیلات تکمیلی و صنعتی کرمان آغاز شد، دانشگاه هایتک ماهان در کرمان میزبان جمع کثیری از چهره‌های علمی و سیاسی و جمع کوچکی از صنعتگران و کارآفرینان بود. این همایش به دلیل عدم حضور به موقع میهمانان خارج از استان با یک ساعت تاخیر آغاز شد، نمایشگاهی با مساحت 500 متر مربع با 60 غرفه از دستاوردهای اتاق بازرگانی ایران، شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های علم و فناوری، پژوهش‌های دانشگاهیان و فناوری‌های صنعتگرانی همچون مجتمع گل‌گهر سیرجان و لاستیک بارز، شرکت صنایع مس شهید باهنر و... به چشم می‌خورد، اما باز هم جای غرفه‌های پیوند صنعت و دانشگاه که نشان از همکاری‌های تنگاتنگ ‌آنها باشد، خالی بود.

اهداف دومین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه چه بود؟ اهداف برگزاری این همایش ارائه و عرضه آخرین دستاوردهای پژوهشی و فناوری در صنعت، تبیین نقش و اهمیت پژوهش و فناوری در حل مشکلات صنعت، بحث و تبادل‌نظر واحدهای صنعتی برگزیده در ارتباط با پروژه‌های انجام شده، توسعه و بهبود ارتباط صنعت و دانشگاه، تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی و فناوری و ارائه نمونه‌های موفق ارتباط صنعت و دانشگاه عنوان شد. مقالات در چه محورهایی ارائه شد؟ - آسیب‌شناسی نظام آموزش عالی و تعامل صنعت و دانشگاه - تنگناها و مشکلات موجود در مسیر ارتباط صنعت و دانشگاه و روش‌های برون‌رفت از آنها - موانع قانونی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ارتباط صنعت و دانشگاه - توسعه صنعت و آموزش عالی بر مبنای آمایش سرزمین - تعامل صنعت و دانشگاه در چارچوب اقتصاد مقاومتی - تاثیر تعامل صنعت و دانشگاه در بهبود فضای کسب و کار - اقتصاد دانش بنیان و تعامل صنعت و دانشگاه - زیرساختارها و راهکارهای استفاده از دستاوردهای علمی دانشگاه‌ها در صنعت - تبیین مدل ارتباطی صنعت و دانشگاه با تکیه بر مدل ایرانی اسلامی سیدعبدالمجید جلایی دبیر این همایش علاوه بر اینکه بر اتکا به محورهای اقتصاد دانش‌بنیان و استفاده از سرریزهای انرژی تاکید داشت، سه مشکل اساسی را در توسعه صنعت و آموزش عالی بر مبنای آمایش سرزمین عنوان کرد.

سه مشکل اساسی در توسعه صنعت و دانشگاه بر مبنای آمایش سرزمین وی عقیده داشت که صنایع تاخیری از مجموعه‌های پیشرفته عقب ماندند، آموزش بر مبنای تقاضای اجتماعی صورت می‌گیرد نه نیازهای اقتصادی و سوم اینکه فضای حاکم موجود در جامعه مانند تورم‌های نوسانی و بی‌ثباتی نرخ‌ها ریسک‌پذیری فعالیت‌های دانشگاهیان در عرصه صنعت را کاهش می‌دهد. جلایی با اشاره به جایگاه نسبتا خوب کرمان در کشور از لحاظ پیشرفت‌های اقتصادی تصریح کرد: فعالیت‌های اقتصادی 40 درصدی مزیت نسبی مداوم دارد که 20 درصد آن در سطح بین‌الملل است و این آمار نسبت به استان‌های دیگر جای امید و پیشرفت دارد. وی افزود: استان کرمان از تمام شاخص‌های سطح متوسط کشور وضعیتی رو به بالا را دارد و در شاخص تغییرات ساختاری حرکت اقتصادی از کشاورزی به سنتی و از سنتی به صنعتی و از صنعتی به سمت خدمات باید در راستای بهره‌وری حداکثر استفاده کرد. دبیر دومین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه خاطرنشان کرد: بیش از 100 اثر به دبیرخانه این همایش ارسال شد که 80 مقاله از سوی دانشگاه‌ها بوده است. خوشحالی دبیر نخستین همایش از افزایش تعداد مقالات در دومین همایش یکی از میهمانان این همایش محمدرضا قمی دبیر نخستین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه بود، وی از دستاوردهای نخستین همایش ملی که سال گذشته در یزد برگزار شده بود، سخن گفت و با ابراز خرسندی از افزایش تعداد مقالات ارسالی در دومین همایش ابراز داشت: ما تنها 40 مقاله دریافت کردیم که 20 مقاله در محورهای اصلی گزینش شدند. وی افزایش ارسال مقالات به این همایش‌ها را نشان از اثربخشی آن دانست و گفت: قطعا در همایش‌های آینده این مقالات از سوی دانشگاهیان و افراد عرصه صنعت بیشتر می‌شود.

علیرضا رزم‌حسینی استاندار کرمان نیز پس از به جا آوردن رسم میهمان نوازی و خوش‌آمدگویی به میهمانان این همایش از سخنرانی‌های عرفی و معمول پرهیز کرد. وی تنها تاکید داشت که طبق فرموده مقام معظم رهبری اقتصاد کشور باید مردمی باشد نه دولتی و ما سعی داریم در راستای اعتمادسازی مردم نسبت به وضعیت و پیشبرد فعالیت‌های اقتصادی کشور تمام توان خود را به کار بگیریم. وقتی دانشگاه اصرار و صنعت ناز می‌کند محمدجواد فدایی رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به ضعف پیوند میان صنعت ودانشگاه اظهار داشت: تا سال گذشته 17 کنگره هماهنگی توسعه صنعت ملی داشتیم و در لزوم تعامل صنعت و دانشگاه شکی نیست و این دو بدون تعامل یکدیگر رو به زوال هستند.

وی افزود: سال گذشته 31 پروژه تحقیقاتی در دانشگاه باهنر کرمان با طرف قراردادهای خارج از دانشگاه انجام شد و حدود چهار درصد از ظرفیت علمی دانشگاه در صنعت حضور داشتند، اما این قراردادها تنها از سوی سه واحد صنعتی بوده است در حالی که بیش از یک‌هزار و 200 واحد فعال صنعتی در استان داریم و این حدود نیم درصد است. البته رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان قول داد که ظرفیت علمی دانشگاه برای ورود به صنعت و تعامل با صنعتگران را تا پایان امسال به 15 درصد افزایش دهد و گفت از رئیس سازمان صنعت، معدن تجارت استان نیز قول گرفته تا ظرفیت نیم درصدی تعامل صنعتگران با دانشگاه را به 10 درصد برسانند. پادرمیانی اتاق بازرگانی برای پیوند دانشگاه و صنعت شاید بهتر است تا اتاق بازرگانی ایران را پُلی برای پیوند صنعت و دانشگاه بنامیم که با برگزاری‌های همایش‌هایی در این زمینه سعی دارد تا هر طور شده رابطه دانشگاه و صنعت را آشتی دهد. رئیس اتاق بازرگانی ایران حتی حاضر نشد به دلیل ایجاد تاخیر در آغاز همایش فرصت سخنرانی چهره‌های علمی و نخبگان عرصه پژوهش گرفته شود و تنها با کمتر از یک دقیقه صحبت به لزوم تلاش همگان برای تعامل صنعت و دانشگاه تاکید کرد.

غلامحسین شافعی برگزاری همایش‌های تعامل میان صنعت و دانشگاه در استان‌های مختلف را با هدف بهره‌مندی از تمام نیروهای فکری و ایده‌های افراد دانش‌پژوه و صنعتی برای رسیدن به این پیوند مفید دانست. گلایه نایب رئیس اتاق بازرگانی از جایگاه ایران در دنیا محسن جلال‌پور نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و رئیس اتاق بازرگانی کرمان نیز با اشاره به وجود نعمت‌های خدادادی و فراهم شدن تمام زیرساخت‌ها در کنار توسعه روز افزون مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان از جایگاه فناوری ایران در جهان گلایه داشت. وی عنوان کرد: در کشور ما به طور متوسط سالانه 28 اختراع صورت می‌گیرد که کره جنوبی 526 برابر، هند 62 برابر، عربستان بیش از 6 برابر و ترکیه بیش از دو برابر کشور ما در زمینه اختراع به طور سالانه فعالیت دارند.

جلالپور تاکید داشت: باید به دلایل عدم موفقیت در پیوند علم و صنعت با دانشگاه پی ببریم و اینکه چه عواملی برای تبدیل علم به فناوری است با وجود اینکه در کشور مراکز رشد، شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری بسیاری وجود دارد. وی افزود: شناسایی مزیت‌های نسبی کشور بر مبنای آینده‌پژوهی به واحدهای تولید، حمایت از توسعه پژوهی، اتخاذ تدابیر لازم به منظور کارایی، ایجاد همسویی و تعامل میان مراکز فرهنگی و دانشگاهی باید در دستور کار قرار گیرد. دولت و درآمدهای نفتی میان صنعت و دانشگاه فاصله می‌اندازد سیدحسین میرمحمدصادقی رئیس موسسه آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی ایران نیز متذکر شد: اگر روند فعلی متکی بودن صنعت و دانشگاه به دولت و درآمدهای نفتی تداوم داشته باشد و خود را از حمایت و تعامل با یکدیگر بی‌نیاز بدانند، قطعا کشور راه به جایی نمی‌برد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر صنعت و دانشگاه به دو عامل مجزا تبدیل شدند که اگر اساتید و دانشجویان برای رسیدن به فرصت‌های مطالعاتی خود را نیازمند صنعت می‌دیدند و در صنعت نیاز به علم احساس می‌شد، اکنون گرفتار مشکلات فعلی در جامعه نبودیم. رئیس موسسه آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی ایران افزود: حضور دولت و حمایت‌های آن از دانشگاه و صنعت سبب ایجاد احساس بی‌نیازی و عدم تعامل این دو عامل شده است. میرمحمدصادقی با اشاره به لزوم پیوند صنعت و دانشگاه عنوان کرد: ورود اتاق بازرگانی به عنوان نماد بخش خصوصی در سکانداری برگزاری همایش‌های لازم در این روند بسیار اثرگذار است و می‌توان به نتایج عملی و کاربردی آن در راستای حل یک معضل قدیمی کشور امیدوار بود. سخنرانی که دست پُر آمد و مجال صحبت نیافت محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی یکی از سخنران‌هایی بود که برای این همایش به صورت تخصصی برنامه داشت از ارائه راهکارهای مفید و مهم در ارتباط با اثربخشی لازم و زودهنگام برای تعامل صنعت و دانشگاه، اما به دلیل فشرده بودن زمان بندی این همایش و تاخیر یک ساعته آغاز همایش مجری برنامه از وی درخواست کرد تا در زمان پنج دقیقه‌ای به صحبت‌های خود خاتمه دهد.

زاهدی که صحبت‌های خود را بسیار منسجم و سامان داده شده تنظیم کرده بود از این موضوع ناراحت شد و گفت: زمانی یک ساعته را برای ارائه صحبت‌هایم در نظر گرفته بودم و با توجه به مباحث در این مدت کوتاه نمی‌توان حرف خاصی زد. هرچند که وی سعی داشت به صورت تیتروار و کوتاه سرفصل صحبت‌های خود را بگوید، اما زمان پنج دقیقه‌ای را به حدود 20 دقیقه افزایش داد و از روی ناچاری مجبور بود به سرعت صحبت‌های خود را نیمه‌کاره رها کند. نارضایتی از وابستگی کشور در واردات و صادرات به کشورهای خاص زاهدی با اشاره به عملکرد ناپسند کشور مبنی بر وابستگی به کشورهای خاص برای واردات و صادرات عنوان کرد: 70 درصد واردات از پنج کشور خاص تامین می‌شود و از طرفی 70 درصد صادرات کشور نیز محدود به چند کشور خاص است. رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: تحریم فروش نفت یک فرصت تاریخی برای تبدیل تهدید به فرصت است که باید از خلاقیت‌ها و نوآوری‌های موجود در کشور برای خنثی سازی این تهدیدها بهره‌مند شویم. وی افزود: خلاقیت و نوآوری از مهم‌ترین مولفه‌های اقتصادی شرکت‌های دانش‌بنیان است که باید با حمایت‌های لام از این عرصه محدودیت‌ها برداشته شود و برای سرمایه‌گذاران ارزش قائل شد. زاهدی ابراز داشت: در حال حاضر با وجود بیش از 5 هزار شرکت دانش‌بنیان و زیرساخت‌های کشور رتبه 17 را در دنیا به خود اختصاص دادیم که این جایگاه فناوری برای کشوری با این همه ظرفیت و امکانات دور از انتظار است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای فرصت‌های مطالعاتی کشور باید مکانیزه‌های مهم تعریف شود، صنایع و معادن به استفاده گسترده از ظرفیت‌های دانشجویی اجبار شود و به نقش دانشگاه‌های علمی کاربردی به عنوان مؤلفه‌های مهم اقتصاد مقاومتی تاکید شود. وی افزود: ایجاد یک سازمان برای سیاست‌گذاری در زمینه‌های آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با بازنگری اساسی در آموزه‌های مراکز آموزش عالی کشور ضروری است به نحوی که حداقل آموزش‌های مهارتی باید 50 تا 70 درصد باشد. زاهدی با اشاره به تفاوت دو واژه فناوری و فن‌آوری اظهار داشت: این دو واژه به یک معنا نیست، باید به انتقال فناوری از خارج به داخل کشور اهتمام ورزیم نه اینکه صرفا فن‌آوری کشوری دیگر را به داخل کشور بیاوریم و وابستگی خود را افزایش دهیم. سوغاتی‌های میهمان ویژه برای دومین همایش ملی صنعت و دانشگاه و اما میهمان ویژه این همایش معاون رئیس جمهور بود، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان از اعطای وام‌های 300 میلیون تومانی صندوق‌های حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان سخن گفت.

وی از اختصاص یک‌هزار میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و اظهار داشت: روند اخذ بودجه انجام شده و در زمان مقرر معافیت مالیاتی به زودی ارائه تسهیلات برای 20 شرکت نخست اعمال می‌شود. معاون علمی و فناوری رئیس جمهور مژده داد: به زودی بورس ایده برای نخستین‌بار با 10 اختراع در بورس راه‌اندازی می‌شود و مخترعان ضمن استفاده از تسهیلات سرمایه‌گذاران بورس از قیمت‌گذاری طرح‌های خود اطمینان حاصل می‌کنند. ستاری که کمک بلاعوض به صنایع را مانند سم می‌دانست، تصریح کرد: باید به دنبال حلقه مفقوده دانشگاه و صنعت بگردیم، برای بودجه پژوهشی یک درصد اختصاص داده می‌شود که همان را هم صرف توسعه و ساخت‌وسازهای شرکت‌های دانش‌بنیان می‌کنند.

حرف‌ و حدیث‌ها پشت سر دانشگاهیان برای ورود به صنعت با وجود آنکه دانشگاه‌ها برای کارآفرینی و تعامل هرچه بیشتر با صنعت تمام توان خود را به کار می‌گیرند و با هزار و یک مشغله دانشگاهی در عرصه صنعت گام برمی‌دارند، باز هم سنگ‌اندازی‌ها و حرف و حدیث‌های مردم تمام‌شدنی ندارد. رئیس بنیاد ملی نخبگان دعوت از دانشجویان صاحب فکر و ایده و هموارسازی مسیر برای ورود آنها به چرخه صنعت را ضروری دانست و گفت: باید ضمن استفاده از ظرفیت‌های موجود کشور و بهره‌مندی از فرمایشات مقام معظم رهبری ارتباط مستحکمی میان صنعت و دانشگاه ایجاد شود. ستاری مثال زد در دانشگاه صنعتی شریف میزان ارتباط با صنعت 10 درصد است، اما مشکلات و حرف و حدیث‌های بسیاری می‌سازند و می‌گویند که اساتید به دنبال کار خصوصی رفتند.

معاون رئیس‌جمهور ابراز داشت: تمام افراد حقیقی و حقوقی جامعه نیازمند حمایت هستند، اما دولت به تنهایی نمی‌تواند در این امر موفق باشد، ما نیز در معاونت علمی بر اساس ابلاغیه‌های مقام معظم رهبری امور مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان را پیگیری می‌کنیم. به گزارش فارس، دومین همایش ملی صنعت و دانشگاه فردا در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان به کار خود پایان می‌دهد.

ارائه مقالات، جمع‌بندی دستاوردهای همایش، رونمایی از سرفصل‌های سند استراتژی تعامل صنعت و دانشگاه و تجلیل و اهدای لوح به  مقالات برتر، حامیان همایش و دست‌اندرکاران (کمیته‌های علمی و اجرایی) فردا صورت می‌گیرد. --------------------------- گزارش از فروغ بوستانچی عکس: محسن رجب‌پور -------------------------- انتهای پیام/80028/غ40

93/01/27 - 22:45





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن