تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836021431
11.5 درصد از برق جهان از انرژی هسته ای تولید می شود
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گزارش 2014 اتحادیه جهانی بهره برداران هسته ای: 11.5 درصد از برق جهان از انرژی هسته ای تولید می شود تهران- ایرنا- گزارش 2014 اتحادیه بهره برداران هسته ای حاکی است: باوجود سابقه کوتاه استفاده از انرژی اتمی؛ از 1940 تاکنون تعداد قابل توجهی از کشورهای جهان به این فناوری دست یافته و از مزایای آن بهره مند شده اند. به گونه ای که اکنون 11.5 درصد از برق جهان در راکتورهای اتمی 31 کشور تولید می شود.
به گزارش ایرنا از اتحادیه جهانی بهره برداران هسته ای، در جریان جنگ دوم جهانی تحقیقات مقدماتی بر تولید بمب های حاصل از شکافت اتم های ایزوتوپ های خاص اورانیوم و یا پلوتونیوم تمرکز داشت.
با این حال در دهه 1950 توجه محققان به اهداف صلح آمیز شکافت هسته ای، به ویژه برای تولید برق معطوف شد.
بطوریکه امروز جهان میزان برقی که از انرژی هسته ای تولید می کند به اندازه ای است که در سال 1960 از تمام منابع تولید می شد.
امروزه حدود 11.5 درصد برق جهان از انرژی هسته ای از طریق راکتورهای 31 کشور تولید می شود.
در واقع، کشورهای بسیار بیشتری از 31 کشور یاد شده برق خود را از طریق انرژی هسته ای تامین می کنند.
کشورهای بسیاری نیز به ساخت راکتورهای تحقیقاتی برای ایجاد منبعی از پرتوهای نوترون به منظور تحقیقات علمی و تولید ایزوتوپ های پزشکی و صنعتی اقدام کرده اند.
براساس این گزارش اکنون 54 کشور دارای راکتورهای تحقیقاتی غیر نظامی هستند که بیش از یک سوم آنها در کشورهای در حال توسعه قرار دارند.
در حال حاضر 31 کشور دارای بیش از 430 راکتور انرژی هسته ای برای اهداف تجاری هستند که ظرفت تولید 370 هزار مگاوات برق را دارند.
این میزان بیش از سه برابر کل ظرفیت برقی است که کشورهای فرانسه و آلمان از تمام منابع موجود خود تولید می کنند.
حدود 70 راکتور انرژی هسته ای دیگر نیز در دست ساخت است که معادل 20٪ از ظرفیت های موجود را تشکیل می دهند؛ همچنین بیش از 160 راکتور انرژی دیگر نیز قرار است ساخته شوند که معادل نیمی از ظرفیت موجود هستند.
16 کشور جهان برای تامین دست کم یک چهارم از برق کشور خود به انرژی هسته ای وابسته هستند.
فرانسه حدود سه چهارم برق خود را از انرژی هسته ای تامین می کند این در حالی است که بلژیک، جمهوری چک، مجارستان، اسلواکی، سوئد، سوئیس، اسلوونی و اوکراین یک سوم و یا میزانی بیشتر از برق مصرفی خود را از انرژی هسته ای تامین می کنند.
کره جنوبی، بلغارستان و فنلاند به طور معمول بیش از 30 درصد از برق خود را از انرژی هسته ای تامین می کنند در حالی که در ایالات متحده آمریکا، انگلستان، اسپانیا و روسیه تقریبا یک پنجم برق خود را از انرژی هسته ای می گیرند.
ژاپن برای تامین بیش از یک چهارم برق خود به انرژی هسته ای تکیه دارد .
در میان کشورهای که نیروگاه های هسته ای ندارند ایتالیا و دانمارک تقریبا 10 درصد از برق خود را انرژی هسته ای تامین می کنند.
***بهبود عملکرد راکتورهای هسته ای موجود
همزمان با بازگشت ساخت نیروگاه های هسته ای به سطحی که دهه 1970 و 1980 رسیده بود نیروگاه هایی که اکنون در حال فعالیت هستند برق بیشتری تولید می کنند.
در سال 2011 تولید برق حاصل از نیروگاه های هسته ای دو هزار و 518 میلیارد کیلو وات ساعت بود.
عملکرد نیروگاه هسته ای آمریکا در 20 سال گذشته بطور مداوم بهبود یافته است و ضریب بار این نیروگاه در سال 2012 بطور متوسط 81 درصد بوده است که از 66درصد در سال 1990 و 56 درصد در سال 1980 بیشتر است.
این موضوع باعث شد که آمریکا در جایگاه پیشرو در زمینه بهبود عملکرد نیروگاه هسته ای قرار گیرد و حدود یک سوم برق هسته ای جهان را تولید کند.
تقریبا تمامی کشورهای جهان در تولید انرژی هسته ای دست دارند که در زیر به تعدادی از آنها اشاره شده است:
***چین
دولت چین قصد دارد تا سال 2020 توان تولید هسته ای خود را به 58 گیگاوات انرژی الکتریسته (GWe) افزایش دهد.
چین کار ساخت 17 راکتور نیروگاه هسته ای جدید را در فاصله زمانی میان سال های 2002 تا 2013 به اتمام رسانده است و حدود 30 راکتور جدید نیز یا در دست ساخت دارد و یا تا پایان سال 2014 کار ساخت آنها را آغاز خواهد کرد.
***هند
هند در نظر دارد که تا سال 2020 به عنوان بخشی از سیاست ملی انرژی این کشور توان هسته ای خود را به 14.5 گیگاوات انرژی برق برساند.
این راکتورها شامل راکتورهای آب سبک و سنگین و همچنین رآکتورهای سریع هستند.
هفت راکتور انرژی نیز در دست ساخت قرار دارند.
***روسیه
روسیه قصد دارد با استفاده از راکتورهای آب سبک خود در سطح جهانی تا سال 2020 ظرفیت هسته ای خود را به 30.5 گیگاوات انرژی برساند.
روسیه همچنین در ساخت و تامین مالی نیروگاه های هسته ای جدید در چند کشور فعال است.
***اروپا
فنلاند و فرانسه هر دو در حال گسترش ناوگان نیروگاه های هسته ای خود هستند .
چند کشور در شرق اروپا (بلغارستان، جمهوری چک، مجارستان، رومانی، اسلواکی، اسلونی و ترکیه)اکنون یا در حال ساخت نیروگاه هسته ای هستند و یا برای ساخت نیروگاه های جدید هسته ای برنامه های قطعی دارند.
اسناد انرژی دولت انگلیس در اواسط سال 2006 جایگزینی ناوگان راکتورهای هسته ای قدیمی این کشور را با ساخت جدید هسته ای تایید کرد.
هدف دولت انگلیس برخورداری از 16 گیگاوات انرژی برق از توان هسته ای جدید تا سال 2030 است.
***سوئد برنامه هایش را برای برچیدن پیش از موعد نیروگاه های هسته ای متوقف کرده است و اکنون به شدت در حال سرمایه گذاری در زمینه افزایش طول عمر این نیروگاه هاست.
مجارستان، اسلواکی و اسپانیا همه یا در حال اجرای برنامه افزایش طول عمر نیروگاه های هسته ای خود هستند و یا برای آن برنامه دارند.
آلمان نیز برای افزایش طول عمر نیروگاه های هسته ای خود توافق کرده است.
لهستان نیز در حال اجرای یک برنامه هسته ای با توان تولید شش هزار مگاوات برق است.
استونی و لتونی در حال همکاری برای تاسیس یک تولید کننده انرژی هسته ای در لیتوانی هستند.
بلاروس ساخت اولین راکتور روسی خود را آغاز کرده است و قرار است پس از آن دومی را بسازد.
***آمریکا
در ایالات متحده آمریکا، پنج رآکتور در دست ساخت قرار دارد که چهار عدد از آنها طرح های جدید AP1000 هستند.
یکی از دلایل وقفه در ساخت راکتورهای جدید در ایالات متحده آمریکا تا به امروز تحول بسیار موفق این کشور در استراتژی های نگهداری بوده است.
در طول 15 سال گذشته، تغییرات صورت گرفته استفاده از نیروگاه های هسته ای ایالات متحده را افزایش داده است.
***آمریکای جنوبی
آرژانتین و برزیل هر دو دارای راکتورهای تجاری هسته ای تولید برق هستند و راکتور های اضافی در حال ساخت است.
شیلی یک راکتور تحقیقاتی دارد که عملیاتی شده است و قصد دارد چند راکتور تجاری بسازد.
***کره جنوبی
کره جنوبی سفارش ساخت 12 راکتور هسته ای جدید را داده است و در حال حاضر نیز مشغول تحقیقات گسترده در زمینه طرح های آتی راکتور است.
سازمان بین المللی انرژی اتمی در سپتامبر 2012 اعلام کرد که هفت کشور جدید به زودی برنامه های هسته ای خود را آغاز می کنند.
این سازمان نام این کشورها را اعلام نکرد اما به نظر می رسد لیتوانی، امارات متحده عربی، ترکیه، روسیه، ویتنام، لهستان، و بنگلادش گزینه های احتمالی باشند.
علاوه بر نیروگاه های تجاری هسته ای، حدود 240 راکتور تحقیقاتی در 56 کشور فعالیت دارند و تعداد بیشتری نیز در دست ساخت قرار دارند.
این نیروگاه ها مصارف بسیاری دارند که از آن جمله می توان به مصارف تحقیقاتی، تولید ایزوتوپ های پزشکی و صنعتی اشاره کرد.
علمی(6)**2038**1599
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی: وزارت نیرو بار صنعت برق را از دوش دولت برمیدارد/تولید ۴۵ درصد برق کشور ت
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی وزارت نیرو بار صنعت برق را از دوش دولت برمیدارد تولید ۴۵ درصد برق کشور توسط نیروگاههای خصوصیمعاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه ظرفیت نیروگاهی ایران به بیش از 70 هزار مگاوات افزایش یافته است گفت وزارت نیرو بنا دارد بار صنعت برتوسط قرارگاه شهید باقری سازمان بسیج دانشجویی تولید شد بسته جامع انرژی هستهای و استکبار جهانی
توسط قرارگاه شهید باقری سازمان بسیج دانشجویی تولید شدبسته جامع انرژی هستهای و استکبار جهانینهمین بسته از مجموعه بستههای تشکیلاتی قرارگاه شهید باقری با موضوع "انرژی هستهای و استکبار جهانی" به منظور نقش آفرینی و جریان سازی هرچه بیشتر در دانشگاهها منتشر شد به گزارش گراستفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای در جهان امروز ضرورتی اجتناب ناپذیر است
استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای در جهان امروز ضرورتی اجتناب ناپذیر است خبرگزاری پانا رییس دانشگاه آزاد اسلامی زنجان گفت استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای در جهان امروز ضرورتی اجتناب ناپذیربرای تمام کشورهای جهان است ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۰ فروردين ساعت 13 23 به گزارش سرویس خبرجهانگیرزاده در گفتوگو با فارس: ابرقدرتها نمیتوانند برنامه هستهای ایران را تعطیل کنند/۳۵ سال است که زورگویی
جهانگیرزاده در گفتوگو با فارس ابرقدرتها نمیتوانند برنامه هستهای ایران را تعطیل کنند ۳۵ سال است که زورگوییها را تحمل کردهایمعضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت منافع خود را در دنیا در ۳۵ سال گذشته پیش بردهایم و تسلیم زورگوییهای ابرقدرتها نشدهایم و دشمنان هم نمیتوانندمعامله 50 درصد برق کشور در بورس انرژی تا پایان برنامه پنجم
شنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۸ با پیگیریهای وزارت نیرو شرکت توانیر شرکت مدیریت شبکه برق ایران و بورس انرژی مقرر شد تا پایان برنامه پنجم توسعه 50 درصد برق مصرفی کشور در بورس انرژی داد و ستد شود به گزارش ایسنا رییس اداره عملیات بازار بورس انرژی با بیان این مطلب گفت وزارت نیرودبیر کمیته هسته ای کمیسیون انرژی مجلس: غنی سازی ۲۰ درصدی ادامه دارد
دبیر کمیته هسته ای کمیسیون انرژی مجلس غنی سازی ۲۰ درصدی ادامه داردتاریخ انتشار سه شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۲ ۳۸ دبیر کمیته هستهای کمیسیون انرژی از تداوم غنیسازی سوخت ۲۰ درصد در آینده و در چارچوب توافقنامه هستهای خبر داد و گفت به دلیل افزایش روزافزون به سوخت50 درصد برق کشور در بورس انرژی معامله خواهد شد
رئيس اداره عمليات بازار بورس انرژي 50 درصد برق کشور در بورس انرژی معامله خواهد شد با پيگيري هاي وزارت نيرو شرکت توانير شرکت مديريت شبکه برق ايران و بورس انرژي مقرر شد تا پايان برنامه پنجم توسعه 50 درصد برق مصرفي کشور در بورس انرژي داد و ستد شود به گزارش گروه اقتصادی باشگاه٥٠ درصد برق کشور در بورس انرژی معامله خواهد شد
رییس اداره عملیات بازار بورس انرژی ٥٠ درصد برق کشور در بورس انرژی معامله خواهد شد عسگری گفت همزمان با پیگیری های وزارت نیرو شرکت توانیر شرکت مدیریت شبکه برق ایران و بورس انرژی مقرر شد تا پایان برنامه پنجم توسعه ٥٠ درصد برق مصرفی کشور در بورس انرژی داد و ستد شود به گزارش گرودستیابی ایران به انرژی هسته ای برای مستکبران جهان گران تمام شد
دستیابی ایران به انرژی هسته ای برای مستکبران جهان گران تمام شد همدان- ایرنا- رییس دانشگاه بوعلی سینا همدان گفت دستیابی ایران به انرژی هسته ای برای سردمداران استکبار جهانی گران تمام شد محمدعلی زلفی گل روز چهارشنبه به مناسبت روز ملی فناوری هسته ای در گفت و گو با ایرنا دستیابیتولید برق در میان هوا با بلندترین توربین شناور جهان
سهشنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۵ توربینBuoyant Air قرار است نام خود را به عنوان بلندترین توربین بادی جهان در طول تاریخ به ثبت برساند به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این سیستم که پیشتر در بادهای72 کیلومتر بر ساعت حدود 152 4 متر از زمین اوج گرفته پوستهای ممتصاویر نخستین توربین بادی شناور جهان/ تولید برق در میانه زمین و آسمان
دانش و فناوری تصاویر نخستین توربین بادی شناور جهان تولید برق در میانه زمین و آسمان محققان نوع جدیدی از توربین بادی ساخته اند که در ارتفاعات بالا شناور شده و برق تولید می کند به گزارش خبرگزاری مهر قدرت باد در ارتفاعات قوی و ثابت تر است و همین امر موجب شد توربین هوایی شناور&nbsتولید برق هسته ای چین به 40 میلیون کیلووات می رسد
تولید برق هسته ای چین به 40 میلیون کیلووات می رسد پکن - ایرنا - تازه ترین آمار دولت چین نشان می دهد این کشور تا یک سال دیگر می تواند 40 میلیون کیلووات برق هسته ای تولید کند به گزارش ایرنا 17 نیروگاه برق هسته ای هم اکنون در چین فعال است و دولت این کشور ساخت نیروگاه های دیگر را آدل نگرانیهای رئیس سابق انرژی هستهای درباره توافق ژنو بحث بعدی غرب تعطیلی غنی سازی 5 درصد است/ تعهداتی که در
دل نگرانیهای رئیس سابق انرژی هستهای درباره توافق ژنوبحث بعدی غرب تعطیلی غنی سازی 5 درصد است تعهداتی که در توافق ژنو دادیم بیشتر از امتیازهای دریافتی است پس از مرگ سهراب از حقوقدانان نظر می خواهند ادبیات آن ژنرال صادقانه تر از آن حقوقدان بودرئیس سابق انرژی هستهای درباره توافافزایش هفت درصدی تولید چای در بزرگترین مصرف کننده جهان
افزایش هفت درصدی تولید چای در بزرگترین مصرف کننده جهان دهلی نو - ایرنا -منابع اقتصادی درهند ازافزایش هفت درصدی تولید چای خبر دادند به گزارش ایرنا انجمن چای هند اعلام کرده تولید این محصول در ماه های آوریل تا فوریه گذشته میلادی با هفت درصد افزایش به یک هزارو 152میلیون کیلوگرم رسیدر همایش روز ملی فناوری هسته ای صورت گرفت افتتاح واحد تولید اکسیژن ۱۸ در خنداب اراک توسط رئیس سازمان انرژی اتم
در همایش روز ملی فناوری هسته ای صورت گرفتافتتاح واحد تولید اکسیژن ۱۸ در خنداب اراک توسط رئیس سازمان انرژی اتمیرئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در همایش روز ملی فناوری هسته ای واحد تولید اکسیژن ۱۸ در خنداب اراک را از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح کرد به گزارش خبرگزاری فارس رئیس سازمانرئیس اداره عملیات بورس انرژی 50 درصد برق کشور در بورس انرژی معامله میشود
رئیس اداره عملیات بورس انرژی50 درصد برق کشور در بورس انرژی معامله میشودبا پیگیری های وزارت نیرو شرکت توانیر شرکت مدیریت شبکه برق ایران و بورس انرژی مقرر شد تا پایان برنامه پنجم توسعه 50 درصد برق مصرفی کشور در بورس انرژی داد و ستد شود به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی و امومعامله 50 درصد برق کشور در بورس انرژی
معامله 50 درصد برق کشور در بورس انرژی خبرگزاری پانا با پیگیری های وزارت نیرو شرکت توانیر شرکت مدیریت شبکه برق ایران و بورس انرژی مقرر شد تا پایان برنامه پنجم توسعه 50 درصد برق مصرفی کشور در بورس انرژی داد و ستد شود ۱۳۹۳ شنبه ۱۶ فروردين ساعت 09 43 به گزارش خبرگزاری پانا به نق-
گوناگون
پربازدیدترینها