تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را رها مكن حتى اگر بعدش شعر باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805701958




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نوروز در جمهوری آذربایجان


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


نوروز در جمهوری آذربایجان وبلاگ > پاک آئین، محسن - برگزاری چهار چارشنبه سوری قبل از نوروز در جمهوری آذربایجان ، در واقع برای آماده شدن و استقبال از نوروز می باشد، این چهارشنبه سوری ها هر کدام بیانگر یکی از چهار عنصر آفرینش طبیعت یعنی آب،آتش،خاک و باد می باشند.

عید نوروز در تمدن هزاران ساله مردم منطقه ریشه دارد و آیین ها و سنن غنی نوروز یکی از مهم ترین اشتراکات فرهنگی و تاریخی ایران و جمهوری آذربایجان هستند. در واقع در هر دو کشور نوروز یک عید باستانی بشمار می رود ،یک سنت مشترک است و فرهنگ این دو سرزمین بدون نوروز ،کامل نیست. در دوران شوروی تلاش زیادی شد تا سنت نوروزی از جامعه حذف گردد و مناسبت های الحادی بر مردم آذربایجان تحمیل شود،اما با فروپاشی شوروی ،جمهوری آذربایجان موفق شد مجددا  فرهنگ نوروزی را احیا کند. اگر چه نوروز کلمه ای فارسی و به معنای روز جدید است ، اما به علت قرابت ها و اشتراکات تاریخی، این کلمه با فرهنگ و ادبیات جمهوری آذربایجان عجین شده است. مردم آذربایجان این عید را عید ارزش های انسانی می دانند ، به یاری نیازمندان و فقرا می شتابند و همان گونه  که در عید قربان و ماه مبارک رمضان، احسان می دهند،در نوروز نیز به همین شکل عمل می کنند. در هر دو کشور توصیه عید نوروز تجدید دیدارها،تکریم بزرگترها،یاد از گذشتگان، احوالپرسی از نزدیکان و دادن عیدی به جوانان است و این رسوم، عامل وحدت و دوستی ملی می باشد. آیین های نوروزی در جمهوری آذربایجان  چهارشنبه سوری ها، جشن های مردمی، آیین های نمایشی سنتی، آیین های بازی و غذا و شیرینی جات نوروزی را شامل می شود. برگزاری چهار چارشنبه سوری قبل از نوروز در جمهوری آذربایجان ، در واقع برای آماده شدن و استقبال از نوروز می باشد، این چهارشنبه سوری ها هر کدام بیانگر یکی از چهار عنصر آفرینش طبیعت یعنی آب،آتش،خاک و باد می باشند. در ان کشور شیرینی هایی مانند شکر بورا،باقلاوا،بالی بادی و شکر چورک که در ایام نوروز پخته  می شوند، هر کدام روی خود نقش هایی دارند که به نمادهای آفرینش و جهان هستی مربوط می شوند. در طول تاریخ محققان عدد هفت را عددی مقدس خوانده اند، در فرهنگ ایرانی نیز این موضوع وجود دارد که در نوروز، هفت شی که با سین شروع می شوند، در سفره گذارده شود، مانند سکه، سرکه، سمنو و...در سفره نوروزی، حتماً باید ماهی هم باشد، فلسفه ضرورت وجود ماهی از دید آذری ها ،این است که در بین تمام جانداران، ماهیان زود تر از بقیه آمدن نوروز را حس می کنند. نوروز عید صله رحم است و مردم سرزمین های نوروزی از جمله ایران و آذربایجان در این عید، به دیدار بزرگترها و اقوام و دوستان نزدیک رفته و با زدودن کدورت ها، الفت و صمیمیت را میان خود تقویت می کنند. نوروز در جمهوری آذربایجان علاوه بر یک عید بزرگ باستانی ، یک تقویم نیز می باشد ، تقویم نوروزی تقویم دقیقی است که در طول تاریخ تکمیل شده و آمدن بهار و بیداری و احیای زندگی طبیعت تنها با تقویم نوروزی منطبق می باشد. نوروز با مسایل دقیق ریاضی از جمله برابری روز و شب نیز آمیخته شده و ملت های صاحب نوروز، نه تنها به این هماهنگی نجومی توجه داشته اند بلکه با آیین های غنی نوروزی تلاش کرده اند این برابری را به داخل جامعه و مردم نیز بیاورند. در مجموع مردم هردو کشور معتقدند که نوروز نه تنها نماد یک تمدن بزرگ بلکه یک عید بین المللی است .در واقع نوروز و فرهنگ غنی آن دیگر تنها عید ایران ، جمهوری آذربایجان و ملل شرقی نیست، بلکه همچون پنجره ای فرهنگ منطقه را برای جهانیان به نمایش گذاشته و تمدن نوروزی، جهانی شده است. توجه سازمان ملل به نوروز نیز از همین حقیقت ناشی می شود، از این رو مردم ایران و جمهوری آذربایجان در طول تاریخ، رسوم نوروزی را حفظ و با غنای بیشتر آن را به نسل های آینده منتقل کرده اند.



سه شنبه 27 اسفند 1392 - 15:12:11





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن