واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گردشگری مذهبی سفر رهایی از تعلقات دنیوی تهران - ایرنا - وقتی تعلقات دنیایی به ما وفا نمی کند و تصور می کنیم زندگی مثل روزهای گذشته برای ما آرامبخش نیست به فکر ترک شهر و دیارمان می افتیم تا در جایی دیگر آرام بگیریم.
در این لحظه هیچ چیز جز زیارت آرامگاه امام (ع) و امامزاده ها به ما آرامش نمی بخشد؛ و در واقع با این نسخه آرام می گیریم.
زیارت سنگینی روزهای قبل را از انسان دور کرده و او را سبکبال می کند و حالا پس از زیارت دیگر از آن نگرانی ها و دلواپسی ها خبری نیست.
** ایران کشوری با ظرفیت های بالای گردشگری مذهبی
ایران سرزمین امامزاده ها است؛ در گذشته انسان های بزرگی که نسبت و شجره آنان به امامان (ع) می رسید در جای جای ایران زندگی می کرده اند و اکنون آرامگاه آنان مامن هزاران عاشق و دلسوخته خاندان عصمت و طهارت (ع) شده است.
مسیرهای فراوان زیارتی و عرفانی در ایران وجود دارد. یکی از معروفترین و پرمسافرترین این مسیرها، مسیر تهران به مشهد است.
در همین مسیر برای کسانی که به سفرهایی با موضوع مذهب علاقه مند هستند، ظرفیت منحصر به فردی وجود دارد؛ از جذابیت های فراوان طبیعی گرفته تا آثار تاریخی و باستانی در این مسیر در جلوی چشمان بیننده قرار می گیرد.
** آغاز سفر مذهبی
اکنون سفر خود را در این مسیر آغاز می کنیم. قبل از رسیدن به سمنان، آرامگاه امامزاده ها و سایر بزرگان و همچنین آثار باستانی مختلف در این مسیر وجود دارد که همواره محل حضور زائران و مسافران بوده است.
اینجا بعد از زیارت و کمی هم استراحت به راه خود به طرف مرقد مطهر امام رضا (ع) ادامه می دهیم. هر چه به صحن امام هشتم (ع) نزدیک می شویم گویی زمان به کندی سپری می شود؛ اما باید برای زیارت معشوق این دلواپسی ها را پذیرفت.
در این مسیر آرامگاه شماری از پیامبران هم وجود دارد؛ در مسیر سمنان به سمت استان گلستان وقتی وارد شهر کلاله می شویم مقبره خالد نبی در جلویمان قرار می گیرد و به زیارت آن می رویم؛ اینجا کمی مسیر راهمان را تغییر می دهیم تا از نزدیک به زیارت یوشع و شعیا نبی هم نایل آییم.
بعداز آن در تویسرکان به زیارت حیقوق و در همدان نیز به دیدار حکی و مردخانی می رویم. تا اینجا آمدیم حیف است به زنجان نرویم زیرا در قیدار شهری در این استان قیدار نبی آرامیده است.
زیارت آرامگاه این پیامبر حال و هوای دیگری به ما می بخشد و خود را برای سفر به قزوین جایی که چهار پیغمبر سلام، سلوم، سهولی و القیا خفته اند آماده می کنیم. در این شهر باید بیشتر ماند تا به زیارت همه این پیغمبران نایل شویم.
مسیرهای زیارتی دیگری هم در ایران، بین استانی، داخل استانی و حتی داخل شهری قابل طراحی است؛ اگر این مسیرها طراحی شود آنگاه می توان راحت تر به توسعه گردشگری مذهبی در کشور امیدوار بود.
** توسعه گردشگری مذهبی با حداقل امکانات
اسماعیل کاویانی کارشناس گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: باتوجه به وجود امامزاده ها و مرقد مطهر امام هشتم (ع) در ایران، کشورما در طول سال پذیرای خیل عظیمی از شیفتگان خاندان عصمت و طهارت (ع) است.
وی افزود: این زائران معمولا از کشورهای مسلمان و شیعه وارد کشور می شوند تا به زیارت اماکن مذهبی نایل آیند که از این طریق می توان ضمن اشتغالزایی، در آمدهای زیادی نیز کسب کرد.
کاویانی گفت: بسیاری از امامزاده ها و بزرگان دینی که مرقد مطهر آنان در ایران وجود دارد بخاطر ظلم و جور دژخیمان قرون گذشته به ایران عزیمت کرده اند.
وی افزود: مردم ایران به دلیل میهمان نوازی و علایق دینی همواره پذیرای بزرگان و شخصیت های دینی بوده و به همین دلیل در اغلب نقاط کشور مرقد مطهر امامزاده ها وجود دارد.
کاویانی اظهار کرد این امامزاده ها و بزرگان دینی معمولا یا به شهادت رسیدند یا پس از عمر طبیعی به ملکوت اعلی پیوستند و پیکر مطهر آنان نیز در همین مناطق به خاک سپرده شدند.
وی گفت: برای فعال کردن گردشگری مذهبی در بخش خارجی باید از طریق تبلیغات و شجره نامه این بزرگان نسبت به معرفی این بزرگان اقدام کنیم.
این کارشناس اظهار داشت: مرقد مطهر امام هشتم (ع) در مشهد سالانه پذیرای میلیون ها زائر داخلی و خارجی است و بعداز آن نیز آرامگاه حضرت معصومه (ع) در قم سالانه پذیرای صدها هزار زایر است.
وی گفت: مرقد شاه چراغ برادر امام رضا (ع) در شیراز و همچنین آرامگاه شخصیت های دینی در شهرهای اصفهان از جمله مکان های گردشگری مذهبی بوده که همواره محل حضور زائران وگردشگران مذهبی است.
این کارشناس تصریح کرد برای گسترش گردشگری مذهبی در این مکان ها کافی است حداقل امکانات فراهم آید تا به رونق اشتغال و در آمد در این نقاط منجر شود.
** لزوم ایجاد تاسیسات اقامتی و پذیرایی و حمل و نقلی
مکان ها و مسیرهای زیارتی از لحاظ گردشگری بسیار اهمیت دارد اما قبل از آن باید به ایجاد تاسیسات اقامتی و پذیرایی و حمل و نقلی توجه کنیم تا زائران بیشتری را برای سفرهایی از این قبیل ترغیب کنیم.
شهرهای زیارتی از پتانسیل ها و ظرفیت های خاصی برای ایجاد اشتغال و در آمد زایی برخوردار هستند بنابراین ایجاد تسهیلات در مسیرهای تازه گردشگری زیارتی، ضروری است.
فراهنگ (5) ** 1569**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]