تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه  الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836445102




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا دماسنج اجتماعی نداریم؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا "دماسنج اجتماعی" نداریم؟
کد خبر: ۳۷۹۱۶۶
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۲ - 16 February 2014


مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر با انتقاد از اینکه تاکنون حتی یک بار سنجش "شاخص سلامت "در ایران انجام نشده، نسبت به آینده کشور در حوزه اجتماعی و ادامه این روند هشدار داد و گفت: یکی از مشکلات فعلی این است که نمی‌دانیم در شاخص سلامت کجا هستیم و به کدام سمت حرکت می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، سید حسن موسوی‌چلک با بیان اینکه اعتیاد همانند فلج اطفال نیست که با دادن یک قطره آن را کنترل کرد، اظهار کرد: در اجتماعی کردن و کنترل و کاهش مواد مخدر باید به دنبال راهکارهایی از جنس مشارکت عمومی باشیم چرا که درمان اعتیاد با توجه به نوزایی بودن نیازمند استمرار مشارکت‌ها و برنامه‌های اجرایی است.

وی با تاکید براینکه برای مشارکت باید انگیزه مردم تقویت شود، افزود: رمز موفقیت برای مشارکت مردم در این حوزه ایجاد احساس نیاز در آنهاست و باید بدانیم که نمی‌توانیم حوزه کنترل و کاهش مواد مخدر را اجتماعی کنیم مگر این که تاثیرپذیری اجتماعی از سایر حوزه‌ها نیز مد نظر باشد.

به گفته مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدرگفت: زمانی که یک طرح اقتصادی و یا ملی شکل می‌گیرد باید برای آن پیوست اجتماعی فرهنگی نیز تعریف شود چراکه همه امور از موضوعات اجتماعی و فرهنگی تاثیر می‌گیرند.

موسوی چلک ادامه داد: حاکمیت باید قبل از مجری بودن به دنبال تسهیل و ظرفیت سازی در حوزه اجتماعی باشد چراکه این اقدامات فرصت را برای حضور مردم و سازمانهای مردم نهاد فراهم می کند و در چنین شرایطی دولت چابک می‌تواند هوشمند عمل کرده و در حوزه اعتیاد و آسیبهای اجتماعی آینده گری نیز داشته باشد.

وی با بیان اینکه باید بپذیریم آینده‌ نگری و آینده پژوهی در حوزه اجتماعی جایگاه جدی ندارد، برنامه‌ریزی دولت را عقب‌تر از اتفاقات این حوزه عنوان و بار دیگر بر تشکیل یک سازمان هوشمند اجتماعی تاکید کرد تا بتوان وضعیت اجتماعی را به طور هوشمند رصد کرد.

هشدار از اجرا نشدن سنجش "شاخص سلامت "

مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین با انتقاد از اینکه تاکنون حتی یک بار سنجش "شاخص سلامت " در ایران انجام نشده، نسبت به آینده کشور در حوزه اجتماعی و ادامه این روند هشدار داد و گفت: یکی از مشکلات فعلی این است که نمی‌دانیم در شاخص سلامت کجا هستیم و به کدام سمت حرکت می‌کنیم.

موسوس چلک با انتقاد از نبود" دماسنج اجتماعی" برای ارزیابی وضعیت اجتماعی گفت: در حال حاضر هیچ ارزیابی و آمار دقیقی از وضعیت موجود اجتماعی نداریم، این در حالیست که اگر برنامه‌ریزی برمبنای واقیعت باشد می‌تواند کارآمد باشد.

وی با اشاره به تقویت هویت فرهنگی - اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین مولفه‌های اجتماعی کردن موضوع اعتیاد تصریح کرد: باید بتوانیم احساس تعلق اجتماعی در افراد را افزایش دهیم چرا که این احساس به نوبه خود در تقویت تعامل اجتماعی، انسجام اجتماعی و ارتباط میان نسلی تاثیر بسزایی داشته و باعث ایجاد نشاط و رضایت اجتماعی می‌شود که در نهایت با تجمیع این عوامل به اجتماعی دست پیدا می کنیم که دارای سرمایه‌های اجتماعی خواهد بود.

مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدردر ادامه سازمانهای مردم نهاد را یکی از این ظرفیت‌های مهم جامعه برشمرد و افزود: باید به سمتی برویم که در حوزه‌های سیاست گذاری و برنامه‌ریزی برای اجرا و نظارت بر فعالیت دولت از ظرفیت سمن‌ها استفاده کنیم؛ به این معنا که باید فضایی ایجاد شود که این سازمانها فقط لکه‌گیر جاهایی که دولت توان اجرای آن را ندارد، نباشند، بلکه باید در سیاست گذاری و اجرا نیز حضور پررنگی داشته باشند و در حوزه نظارت نیز باید زمینه حضور سمن‌ها را فراهم کرد.

وی ادامه داد: امروز شاهد هستیم که اتاق بازرگانی در حوزه اقتصاد و سازمان نظام پزشکی بر حوزه سلامت نظارت دارد اما در حوزه اجتماعی کدام سازمان مشابهی وجود دارد؟ لذا این عوامل دست به دست هم داده تا حوزه اجتماعی کارآمدی نداشته باشیم که اعتیاد یکی از حوزه‌های اجتماعی محسوب می‌شود.

موسوی چلک با بیان اینکه حوزه اجتماعی همانند زنجیره‌ای است که از حوزه‌های دیگر تاثیر گرفته و برسایر حوزه‌ها تاثیر می‌گذارد اظهار کرد: با افزایش قاچاق مواد مخدر، امنیت جامعه و سلامت خانواده تهدید شده و بهره‌وری کاهش می‌یابد لذا حوزه اجتماعی باید از حاشیه به متن بازگردد اما می‌بینیم که همچنان در حاشیه است.

گلایه از عدم توجه مجلس در مصوبات به موضوع سلامت روانی- اجتماعی

مدیرکل توسعه مشارکت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر تصویب بودجه 93 در حوزه سلامت جسم را دلیل روشنی برای در حاشیه ماندن موضوعات اجتماعی عنوان کرد و گفت: هرچند که ما مخالف سلامت جسم نیستیم اما اگر سلامت روانی - اجتماعی مد نظر قرار نگیرد آیا سلامت جسم کافی است؟ دلیل توجه به سلامت جسم در این است که عدم توجه به آن به مرگ آنی منجر می‌شود، این در حالیست که عدم توجه به سلامت روانی و آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد به مرگ تدریجی افراد منجر خواهد شد و این مرگ تدریجی در حال حاضر خود را نشان نمی‌دهد بلکه بعدها شاهد این گونه اتفاقات خواهیم بود.

وی با انتقاد از اینکه همچنان مسایل اجتماعی در حاشیه است تصریح کرد: زمانی این موضوعات مورد توجه قرار می‌گیرد که یا رسانه‌ای به سراغ معضل اجتماعی برود و یا خیابانها را به خاطر برنامه‌ای بین المللی همانند سران اجلاس از وجود کارتن‌خوابها و متکدیان پاک کنند.

موسوس چلک، بحث اجتماعی کردن مواد مخدرتوسط وزیر کشور و حضور وی را یک فرصت خوبی برای پرداختن به مباحث آسیبهای اجتماعی و در راس آن اعتیاد عنوان کرد و افزود: نباید در کوتاه مدت انتظار حل همه مشکلات را داشت چراکه نتایج برنامه‌های اجتماعی زمان بر است و در آینده خود را نشان می‌دهد.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن