تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق بزرگ‏تر خداوند اين است كه او را بپرستى و چيزى را با او شريك نسازى، كه اگر خال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835780434




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غرور غالب شود مردم به ما رای نخواهند داد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

غرور غالب شود مردم به ما رای نخواهند داد تهران - ایرنا - روزنامه «شرق» از مصاحبه خود با «علی عبدالعلی زاده» این جملات را برجسته کرده است: بخشی از آرای آقای روحانی ناشی از عملکرد منفی آقای احمدی نژاد بود.کجای اصول می گوید دروغ از مسوولان پذیرفته است. اگر غرور غالب شود مردم به ما رای نخواهند داد.


در مطلبی که روز شنبه در این روزنامه منتشر شد آمده است: علی عبدالعلی زاده مشاور وزیر کشور در امور توسعه مناطق است، اما پیش تر وزیر مسکن دوران اصلاحات و استاندار استان آذربایجان شرقی بود.
اصلاح طلب است اما معتقد است که اصلاح طلبان نیز همانند هر فعال سیاسی دیگری، برای دستیابی به قدرت فعالیت می کنند.
تاکید دارد باید آگاهی مردم بالا رود و در این صورت حتی مشکل هایی مانند ردصلاحیت ها در انتخابات و حصر حل خواهد شد.
از انتصاب های وزارت کشور، چندان دل خوشی ندارد و معتقد است وعده دولت درباره مسوولیت سپاری به اقوام، هنوز، عملی نشده است.
گفت وگو با عبدالعلی زاده هم درباره امروز بود و هم ناظر بر فردا. درمورد انتخابات مجلس دهم هشدار می دهد اگر اصلاح طلبان درس های سال 84 را فراموش کنند، ناکام خواهند ماند.
س: شعار دولت فعلی «تدبیر و امید» بود. به نظر شما سهم مورد دوم یعنی امید در این دولت چقدر است؟
ج: خود دولت آقای روحانی محصول یک امید است، امید اصلاح طلبان به آگاهی مردم و در ادامه عملکرد منفی آقای احمدی نژاد، یک بار دیگر، مردم به اصلاح طلبان اعتماد کردند و مدیریت کشور را به دست ایشان دادند.
همین امید باعث شد که در انتخابات شرکت فعالی صورت گرفت و با وجود اینکه نامزد اصلی شان آقای هاشمی ناکام ماند، با این حال عقب نشینی رخ نداد و دولتی سر کار آمد که هرچند صددرصد اصلاح طلب نیست اما به قول آقای خاتمی، گفتمان اصلاح طلبی توسط آن ارایه شده است و مردم به این گفتمان رای داده اند.
در مدت اندکی که از فعالیت دولت می گذرد، موفقیت دولت در سیاست خارجی امیدهای زیادی را هم به وجود آورده است.
ما اگر بخواهیم با دنیا با زبان منطق و نگاه برد- برد برخورد کنیم می شود خیلی کارها کرد. در سیاست داخلی و مسایل اقتصادی دولت هنوز مطلبی را مطرح نکرده است و اگر وزرای مختلف راجع به این مسایل اظهارنظر کرده اند، بدون هماهنگی و تناسب بوده است.
بنابراین منتظریم ببینیم که دولت در مسایل داخلی و به خصوص مسایل اقتصادی چه سیاست هایی در پیش خواهد گرفت که بتوان بر اساس آن درباره آینده قضاوت کرد.
س: به نظر شما منشا امیدواری کنونی چیست، اقدامات دولت، رفتار اصلاح طلب ها یا... ؟
ج: هیچ کدام، منشا امید اعتقاد و جهان بینی ماست. ما قصد خدمت داریم و نگاه ما درباره آینده کشور مبتنی بر مردمسالاری در سیاست داخلی و رابطه برد- برد در سیاست خارجی است، پایگاه اصلی امید ماست. مردم می توانند اصلاح طلبان را انتخاب نکنند، اینکه مردم نگاه اصلاح طلبی را انتخاب می کنند می تواند پایگاه امیدواری اصلاح طلبان را تقویت کند، ولی همین مردم در سال 84 به نگاه اصلاح طلبی رای ندادند. البته این به معنای عدم پذیرش نگاه اصلاح طلبانه نبود.
این رفتار نادرست ما بود که با دست کم گرفتن رقیب و حضور مغرورانه در انتخابات شکست خوردیم.
بنابراین منشا امیدواری مردم، تفکری است که ما داریم.
اگر غرور بر ما غالب شود و اگر دنبال منافع مادی باشیم، مردم تشخیص داده و به ما رای نخواهند داد.
ما شاهد یکسری مشکلات حل نشده هستیم. از این رو برخی معتقدند آینده چندان روشن نیست.
این افراد معتقدند که عقب نشینی کنونی رقبای اصلاح طلبان تاکتیکی است و در سال 76 نیز مخالفان اصلاحات تنها یک عقب نشینی تاکتیکی برای یک پیشروی باثبات تر انجام دادند.
یک شبه با یک پیروزی همه مسایل حل نمی شود.
زمان، تدبیر، حرکت نظام یافته و با برنامه باید باشد. طبیعی است هرگونه آزادی اجتماعی و برخورداری از حقوق شهروندی مدیون آگاهی مردم است.
آگاهی مردم ما هنوز به مرحله ای نرسیده که بتوانند حقوق خود را بخواهند. پس اینکه مردم رای خاصی داده اند به این معنی نیست که حتما حقوق شهروندی و آزادی بیان به وجود بیاید.
رایی که آقای روحانی گرفت با وعده این مسایل به دست آمده بود.
بخشی از این طریق بود، اما بخشی دیگر ناشی از عملکرد منفی آقای احمدی نژاد بود. مردم دیده بودند که آقای احمدی نژاد چه تیشه ای به ریشه مملکت زده است.
در واقع برای گریز آن وضعیت بود که به این سمت حرکت کردند. از سوی دیگر مردم میان نامزدهایی که حضور داشتند، مواضع آقای روحانی را متفاوت تر از جریان آقای احمدی نژاد دیدند.
هر جریانی به آقای احمدی نژاد نزدیک تر بود رای اش هم کمتر بود. هر چه شعار نامزدها از احمدی نژاد فاصله بیشتری می گرفت، رغبت مردم برای رای به او بیشتر می شد.
بنابراین، نگوییم تنها شعارهای آقای روحانی رای آورد بلکه بخش قابل توجهی از رای مدیون عملکرد آقای احمدی نژاد بود.
مردم آقای روحانی را هم می سنجند و او چهار سال فرصت دارد شعارهایش را عملی کند.
در پایان چهار سال اگر مردم ببینند که شعار و عملکرد آقای روحانی فاصله معنا داری دارد، دوباره به ایشان رای نخواهند داد.
برای حل مسایل باید در جامعه ظرفیت سازی کنیم.
س: انتخاب روحانی به معنای ناکامی و عقب نشینی اصولگرایان است مانند رخداد 84 برای اصلاح طلبان. اما یک تفاوت وجود دارد و آن اینکه برخلاف تجربه دولت اصلاحات، تجربه احمدی نژاد برای اصولگرایان اصلا تجربه خوشایندی نبود و هزینه های زیادی به کشور تحمیل کرد، چه تضمینی هست که این دور باز تکرار نشود؟
ج : قبول دارم که مخالفان عقب نشینی تاکتیکی کرده اند. پس از سال 76 هم همین تصور ایجاد شده بود که باعث شد سال 84 اصلاحات ناکام بمانند.
حال آنکه جناح راست آن زمان دگردیسی کرد و تحت عنوان اصولگرایان وارد شد. اصولگرایان هم همین اشتباه را مرتکب شدند.
فکر کردند که پس از سال 88 اصلاح طلبی در کشور مرده است. این ادعای تهی را تکرار کردند و گفتند که خودشان هم باور کردند. از این رو انتخابات 92 قبل از آنکه جایزه بزرگی برای اصلاح طلبان باشد، پاسخ محکمی به اصولگرایان بود تا از خواب بیدار شوند.
نمی شود که از یک دولت خلاف گر حمایت کرد و در انتخابات پیروز شد. نمی شود که از یک دولتی که اقتصاد را در نمی یابد، دولتی که ربط میان نقدینگی و تورم را درک نمی کند، حمایت کرد و دوباره در انتخابات پیروز شد. کجای اصول می گوید دروغ از مسوولان پذیرفته است. آنها می دانستند که احمدی نژاد خلاف می گوید، چرا اعتراض نکردند و ساکت ماندند. اصولگرایان به این خاطر ضربه خوردند.
این طور نیست که قدرت اداره کشور برای همیشه در دستان یک جناح باقی بماند. این رای مردم خواهد بود که قدرت را دست به دست خواهد کرد و در همین جابه جا شدن قدرت، آگاهی مردم نیز افزایش خواهد یافت. آگاهی مردم امروز از جریان اصلاحات و اصولگرایان در مقایسه با سال 76 خیلی بیشتر است و در آینده بیشتر خواهد شد.
قطعا هر کس بتواند آگاهی مردم را بیشتر کند دستاورد بیشتری از اعتماد مردم نصیب شان خواهد شد.
س: ما در سال 84 شاهد تفرقه در اردوگاه اصلاح طلبان بودیم و از سوی دیگر در مجلس هفتم شاهد ردصلاحیت های گسترده نامزد های اصلاح طلب. اگر اولی را مانع درونی و دومی را مانع بیرونی بدانیم، به نظر شما این دو مانع حضور اصلاح طلبان در مجلس نهم خواهد شد؟
ج: بحث حذف های انتخاباتی بحث مهمی است. چطور ممکن است برخی رسانه های رسمی یا رسانه های وابسته به یک جناح آبروی برخی فعالان سیاسی رقیب را با اتهام و اهانت ببرند و به آنان اجازه یک کلمه دفاع ار خودشان را ندهند.
خب چرا این اتفاق می افتد، برای اینکه می خواهند مردم را ناآگاه نگه دارند اما اساس تضمین حکومت اسلامی، آگاهی مردم است.
تفرق اصلاح طلبان نیز به غرور اصلاح طلبان باز می گردد. کم تدبیری اصلاح طلبان بود که باعث ناکامی در سال 84 شد.
در آن سال چقدر به نامزد های اصلاح طلب اصرار کردیم که به نفع یکی کنار بکشند، هر یک می گفتند این دفعه رای مال من است. اصلاح طلبان با 19میلیون نفر به کاندیدای پنج میلیونی باختند.
اگر همین درس را در انتخابات بعدی آویزه گوش خود کنند همان طور که در خرداد 92 کردند، می توانند پیروز شوند. در انتخابات مجلس آینده عامل بیرونی باید مهار شود. عامل درونی نیز با رفتار عقلانی اصلاح طلبان تضمین خواهد شد.
اگر تفرق آرا داشته باشیم مجلس را از دست خواهیم داد و خردورزی شرط اصلی پیروزی در رقابت است.
س:راهکار تحقق این اهداف چیست؟
ج:حتما ما باید مکانیسمی برای وحدت در اصلاح طلبان داشته باشیم. معتقدم که این کار توسط آگاهی مردم درست می شود.
ببینید ما در چند سال گذشته شاهد خیلی از چرخش ها بودیم. آگاهی مردم خود فریاد بلندی است که می تواند به گوش بسیاری برسد. لازم نیست آگاهی مردم همراه با تخریب باشد. این آگاهی با رای دادن و حمایت از یک تفکر و جناح تبلور می یابد.
در انتخابات 92 بود که زمینه های مذاکره با تاکتیک برد- برد هسته ای ایجاد شد. آرای مردم می تواند تندروهای رقیب را نیز وادار به پذیرش نتایج چارچوب قانونی کند.
س: ما شاهدیم که ایران دارای ساختار اجتماعی متکثری است و ما شاهد وجود اقوام، ادیان و فرهنگ های متفاوت هستیم. مطالبات فراوانی در جامعه مدنی در این راستا وجود دارد. از سویی دیگر یک گسستی میان جامعه مدنی و اصلاح طلبان وجود داشته است، شما اکنون این گسست را چگونه ارزیابی می کنید. اصلاح طلبان چقدر برای شنیدن و انجام مطالبات جامعه مدنی آماده تر شده اند؟
ج: هنوز این آمادگی در مرحله ضعیفی است. تکثر در یک کشور نعمتی خدادادی است. اصلاح طلبان شعار هواداری از تکثر را داده اند، اما در عمل چه در دولت آقای خاتمی و چه آقای روحانی با این تکثر همراهی نکرده اند.
نمونه این عدم همراهی این است که دولت آقای روحانی یک استاندار بومی، حتی در یک استانی که جمعیت آن غالباً سنی هستند ندارد. مگر ما معتقد به شایسته سالاری نیستیم؟ تا کی می خواهیم در برخی استان ها از مشارکت آنها استفاده نکنیم. اولین حق شهروندی هر شهروند با هر اعتقاد، مذهب و دین قدرت اعمال نظر در امر سیاسی است.
آیا ما در این سه ماه که فصل گزینش های روحانی بود، چنین فرصتی را دیدیم؟
س: آقای دکتر ریشه این رفتار چیست؟
ج: مانند کسانی نباشیم که وقتی در قدرت نیستند وعده های بسیاری می دهند اما وقتی به قدرت می رسند به شدت محافظه کار می شوند.
س: در دولت گذشته شاهد نوعی رفتار غیر سیاسی بودیم و فضای طرح برای مطالبات جامعه مدنی فراهم نشد، دولت فعلی به دنبال تغییر این فضا بود از جمله فعالیت هایی مانند تاسیس فرهنگستان ادبیات ترکی در جهت خروج از این وضعیت بوده است. شما وضعیت را چگونه ارزیابی می کنید؟
ج:در هشت سال دولت آقای احمدی نژاد اکثریت استانداران، وزرا، معاونان وزرا و حتی مدیران کل از نیروهای غیر سیاسی بوده اند.
ویژگی اینگونه مدیران آن است که ترجیح می دهند با ابزار غیر سیاسی، مشکلات را حل کنند.
یکی از خیر و برکت های دولت آقای روحانی این است که نیروهای دیوانسالار و متمایل به راهکارهای قانونی را جایگزین اینگونه مدیران کرد.
امیدواریم فضای غیر سیاسی شکسته و فضای مدنی در کشور برقرار شود که البته تا حدودی نیز همین اتفاق افتاده است.
**1654**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




12/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن