واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: كارگاه آشنايي با انديشه و آثار بانو امين(ره) در حوزه علميه خواهران تهران برگزار شد
گروه خبرنگاران افتخاري/ معصومه طبيبي: كارگاه آشنايي با انديشه و آثار بانو امين(ره)با محوريت تحليل وضعيت سياسي و اجتماعي دوره بانو امين، اول ديماه در محل حوزه علميه خواهران استان تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا)، در آستانه برگزاري كنگره بينالمللي بانو امين(ره) به همت معاونت پژوهش حوزه علميه خواهران استان تهران نشست تخصصي ويژهاي با محوريت تحليل وضعيت سياسي و اجتماعي دوره بانو امين و شخصيت عرفاني و فلسفي و روش تفسيري و سيره اخلاقي وي، اول ديماه با حضور آيتالله محمد قائممقامي، عزتسادات ميرخاني، فائزه مصلحي، طاهره سادات موسوي برگزار شد.
در ابتداي اين كارگاه، مصلحي از سخنرانان اين نشست ضمن گزارش شرايط حاكم بر دوره قاجار و پهلوي و شرح اتفاقات مهم آن دوره همچون ورود فراماسونري به ايران، ظهور بابيت، افتتاح دانشسراي زنان در ايران و كانون بانوان، كشف حجاب كه مصادف با دوران حيات بانو امين(ره) بوده است، به نقش تأثيرگذار افرادي همچون آقا نورالله اصفهاني و خانواده بانو امين(ره) در مبارزه با تهاجم فرهنگي آن دوره پرداخت.
وي بيان كرد: عمده فعاليت تشكلهايي مانند كانون بانوان، سوق اصفهان و ساير شهرهاي ايران به سمت بهائيت بود و افرادي همچون خانم امين و پدر و همسر ايشان ستون مقاومت در مقابل اين جريانات بودهاند.
مصلحي در ادامه به برخي از آثار بانو مانند مخزناللئالي كه درمنقبت حضرت اميرالمؤمنين(ع) است و نيز برخي از شاگردان بانو همچون سيدهاشم حداد و علويه همايوني را معرفي كرد.
در بخش دوم اين كارگاه، آيتالله قائممقامي با تحليل شخصيت عرفاني و فلسفي بانو مجتهده امين(ره)، اظهار كرد: هركس كه ميخواهد به قله عرفان برسد، بايد قله اجتهاد را درنوردد و عرفان در حقيقت ماحصل فقه است يعني آنچه فقيه دريافته اگر در عمل به ظهور برساند، به عرفان دست پيدا ميكند.
وي خاستگاه اوليه عرفان بانو مجتهده امين(ره) را محبت به خدا و اهل بيت(ع) معرفي و بيان كرد: اين بانوي فرهيخته از اين خاستگاه وارد حوزه علماندوزي و فقاهت شدند و در تمام اين مراحل محور اوليه محفوظ بوده و حتي شديدتر شده است.
قائممقامي با بيان اينكه اين بانوي عاليقدر در فلسفه و عرفان استادي نداشته و اصل مطلب مطالعات خودشان بوده است، جايگاه والا و مقام علمي و ديني وي را توصيف كرد.
در ادامه اين نشست، موسوي، سخنران ديگر برنامه، در مورد ويژگيهاي علمي كتاب نفحاتالرحمانيه و جايگاه اخلاق در انديشه بانو صحبت كرد.
سخنران پاياني كارگاه نيز ميرخاني، از اساتيد حوزه و دانشگاه، با اشاره به آيه شريفه «و جاهدوا في الله حق جهاده» بيان كرد: اين بانوي فرهيخته، با تشخيص اهم و مهم مسائل در اين جهاد بسيار ثابتقدم و استوار بود و محدوديتها و شرايط ضيق دوران رضاخان پهلوي نتوانست مانع اقدامات ايشان شود و مصداق حديث حضرت اميرالمؤمنين(ع) است كه فرمود «اغتنموا الفرصة اضاعة الفرصة غصة».
وي با تشريح عملكرد برجسته بانو امين(ره) در دوران پرفشار قاجار و پهلوي، زن مطلوب را زني دغدغهمند توصيف كرد كه به آمال و اهداف زندگي توجه دارد نه به ابزار رفاهي.
ميرخاني با بيان اينكه زن امروز چه ميزان براي عبوديت وقت ميگذارد و كليدهاي اصلي زندگي را از كجا ميگيرد، با اشاره به كتاب اربعين هاشميه بانو مجتهده امين(ره) بيان كرد: ما بايد بدانيم كه علم چيست و بايد دنبال چه باشيم.
يادآور ميشود، در حاشيه اين كارگاه، نمايشگاهي از آثار بانو امين(ره) مانند مخزناللئالي، جامعالشتات، اربعين هاشميه، زندگاني بانوي ايراني، اخلاق و راه سعادت، معاد يا آخرين سير بشر، سير و سلوك برپا شد.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]