واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پيشرفت كشوردر گرو گذر از مسير علم و فناوري است
رشت - خبرگزاري مهر: رئيس پارك علم و فناوري گيلان گفت: اگر قرار باشد در كشور پيشرفت داشته باشيم راه آن گذر از مسير علم و فناوري است.
به گزارش خبرنگار مهر، مجيد متقي طلب عصر سه شنبه در جمع پژوهشگران استان به مناسبت هفته پژوهش در رشت افزود: توسعه اقتصادي دانش بنيان بر پايه هاي نامحسوس، مديريت يكپارچه و نوآوري و فناوري است.
وي اظهارداشت: دارايي به دو نوع محسوس و نامحسوس تقسيم مي شود كه دارايي محسوس اموال و دارايي هاي معمولي را كه در اطراف و پيرامون همه است شامل مي شود و دارايي نامحسوس نيز ركن اصلي در پيشرفت جوامع جهاني است.
رئيس پارك علم و فناوري گيلان با اشاره به گزارش رقابت پذيري جهاني كه هر ساله منتشر مي شود، گفت: در گزارش رقابت پذيري جهاني، كشورها بر مبناي 16 فناوري برتر دنيا رده بندي مي شوند كه تا چه اندازه كشورها ميزان آمادگي براي پذيرش توسعه را دارند.
وي اذعان داشت: محورهاي تشكيل دهنده قدرت رقابت 12 محور است كه انواع و اقسام مقوله هاي پيشرفت توسعه در آن ديده مي شود كه يك مقوله آن نوآوري است كه موضوع روز است.
متقي طلب با تاكيد بر اينكه نظام ملي نوآوري بايد در داخل كشور شكل بگيرد، گفت: بر اساس نتايج مطالعه يونيدو ساختار مديريت علمي، ساختار اقتصادي كشور و عدم هماهنگي در سامانه علم و فناري از دلايل تجاري نشدن علم و فناوري در كشور و ضعيف بودن قدرت رقابت اقتصاد كشور بصورت پايه اي است.
وي در ادامه كاربرد فناوري را به عنوان شاخص براي تعيين قدرت رقابت پذيري كشورها عنوان كرد و افزود: در حال حاضر از نظر تكنولوژيي كه به عنوان شاخص براي كشورهاست به غير از فناوري هايي كه در حوزه هسته اي، سلول هاي بنيادي و ساخت انرژي هاي نو در كشور صورت گرفه وضعيت كشور به گونه ايست كه تا بخواهيم به كشورهايي كه 9 تا 14 تا 16 فناوري قابل كابرد دارند، برسيم فاصله داريم.
رئيس پارك علم و فناري استان تصريح كرد: تحقيق تبديل پول به دانش و نوآوري تبديل دانش به ثروت است اما در ارتباط با نوآوري مي توان گفت كه تجاري سازي همان نوآوري است.
وي همچنين بيرون كشيدن تحقيقات و پژوهش را از قفسه ها و تبديل آن ها به تجاري سازي را نيازمند عزمي جدي دانست و افزود: از سال 89 قانون شركت هاي دانش بنيان تصويب و صندوق پژوهش نوآوري ايجاد شد كه قرار بود سه ميليارد دلار اعتبار براي آن در نظر بگيرند اما تاكنون تنها 25 ميليارد تومان اعتبار اختصاص داده شده كه آن هم بصورت موثر مورد استفاده قرار نگرفته است.
متقي طلب با اشاره به اينكه شاخص هاي تعيين ظرفيت تجاري سازي فناوري در سه محدوده علمي و فناوري، محدوده بازار و محدوده قانوني در استان است، متذكر شد: براي موضوعات مختلف كارگروه داريم و اميد است بحث پژوهش در تمام سال مورد توجه قرار گيرد و تنها به اين هفته محدود نشود.
وي گفت: روابط دولت، دانشگاه و صنعت براي دستيابي به اهداف مزبور بايد به صورت روابط مارپيچ باشد.
رئيس پارك علم و فناوري گيلان اظهار داشت: نقش دانش، دانش افزايي و پژوهش بر كسي پوشيده نسيت و اگر قرار باشد در كشور پيشرفت داشته باشيم راه آن گذر از مسير علم و فناوري است.
كد خبر: 2197852
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۱۹:۰۰
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]