واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نكوداشت سيد حسامالدين سراج در فرهنگسراي ابنسينا
سرويس فرهنگي، هنري: مراسم بزرگداشت سيدحسامالدين سراج ديروز در فرهنگسراي ابنسينا برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما، سهيل محمودي شاعر، در اين مراسم با اشاره به آخرين اثر منتشر شده از سراج با نام «وداع» گفت: ويژگي اين آلبوم در آن است كه ما معمولاً فكر ميكرديم آثاري كه در حوزه اعتقادي باشند بايد در سطح محافل سنتي و مذهبي برگزار شوند. ولي مخاطبهاي ديگري در حوزههاي معرفتي و اعتقادي هستند كه آثار ويژهتري ميخواهند.
وي افزود: وداع براي مخاطباني بود كه گوش حساستر و جديتري دارند وقتي هنر تكراري باشد و از عنصر نوآوري تُهي، بيتأثير ميشود. واقعه بزرگي مثل محرّم و عاشورا بايد مستمر باقي بماند. چه در سنّت و چه فراتر از سنّت ميتوان نوآوري كرد. تكرار، اثر را از بين ميبرد.
محمودي در ادامه گفت: فكر ميكنم هم در سنت به طراوت نياز داريم و هم در حوزه ادبيات به نوآوريهاي متفاوت. ما نسلي بوديم كه با افتخار بزرگ شديم با پول نفت و پروار كردن افراد بياستعداد، نميتوان اثرگذار بود.
اگر صداي اين نسل كه يكي از آنها سراج است، در جامعه پذيرفته ميشود به دليل تربيت درست نسل اوست.
در ادامه اين مراسم، استاد ايرج نعيمايي با اشاره به جايگاه موسيقي ايراني گفت: در علوم قديمه علم را به 3 قسمت اعلي، متوسط و پايين تقسيم ميكردند. علوم اعلي موضوعات كلي دارند و فراگير هستند مثل پرسش از وجود، حقيقت و خلقت. علوم متوسط، علومي هستند كه در معادلات، كلّي اما در مصاديق جزئي هستند، همچون رياضيات علوم پايين هم همگي به جزئيات ميپردازند. جايگاه موسيقي در گذشته، بين اهل علم داراي اختلاف بود. اما هيچ يك از دانشمندان اعتقاد ندارند كه موسيقي جزو علوم پايين است. عدهاي ميگويند موسيقي متوسط و عدهاي ديگر ميگويند موسيقي اعلي است. اما عُرفا عموماً اعتقاد دارند موسيقي جزو علوم اعلي است به اين دليل كه اگر كم است، نبايد بر كيفيت تأثير بگذارد اگر نغمهاي خوانده ميشود، و باعث حُزن ميگردد، اين از كيفيت اثر است.
وي افزود: شخصيتي مثل سراج، بيش از آنچه كه مديون زحمات خود در حوزه معرفتي باشد، مديون حالتهاي دروني، سلوكي و رياضتهايي است كه كشيده. دكتر ارجمند رئيس مركز موسيقي حوزه هنري در اين مراسم گفت: اگر سراج پايهگذار بخش موسيقي در حوزه هنري است، من امروز افتخار ميكنم در جايگاهي قرار دارم كه ايشان پايهگذار آن بودهاند. اگر ما امروز اينجا جمع شدهايم هنر ما نيست، توانايي سراج است كه ما را در اينجا دور هم جمع كرده.
ما آلبوم جديدي را به زودي به نام «مسيحا» رونمايي خواهيم كرد كه با صداي سراج در مورد مادر گرامي امام زمان(عج) است. وي افزود: سراج از افراط و تفريط به دور بوده است. اين حلقه گم شده، برخي هنرمندان امروز ماست. ايشان انسان جستجوگر و پويايي است. او، آزاد انديش است و هيچ وقت هنر خود را نفروخت. سراج نوع جديدي از توجه به موسيقي مذهبي را پايهگذاري كرده است كه مخاطبان خاصتري را جذب ميكند.
احمد مسجدجامعي رئيس شوراي شهر تهران نيز در اين مراسم گفت: زماني كه چكناواريان سمفوني خوف را ساخت در بيمارستان بستري شده بود، من كه براي عيادت نزد او رفتم گفت: من براي اين سمفوني خيلي تلاش كردم تا بگويند امام حسين(ع) فقط براي مسلمانان است. براي اين كار تعزيههاي مختلف زيادي را بررسي كردهام. زماني كه اين سمفوني در خارج از كشور اجرا شد اين حس معنا و معنويت در شرايطي كه آنها با معنا ارتباط برقرار نميكردند، عجيب بود. اما گوشهاي از اين حس روي مخاطب خارجي هم اثرگذاشت. اين جاذبه حضرت سيدالشهدا به هر شكل و صورتي تأثيرگذار است كار مهمي كه آقاي سراج انجام دادند كاري ماندگار است و در پيوند با امام حسين(ع) است اين كار با ويژگيهاي شخصيتي آقاي سراج هم انطباق دارد چرا كه از آغاز تا اوج با نام سيدالشهدا مزين است.
در پايان مراسم حجتالاسلام شهاب مرادي گفت: ما آقاي سراج را از زمان كودكي دوست داشتيم. ايشان الگوي بسيار مناسبي براي كساني هستند كه هنر را براي هنر نميخواهند. حُزن بينظيري كه در صداي فاخر و ارجمند ايشان وجود دارد حقيقتاً تأثيرگذار است. در پايان اين مراسم آيين تجليل از سيد حسامالدين سراج برگزار شد.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]