تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835747712




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نكوداشت سيد حسام‌الدين سراج در فرهنگسراي ابن‌سينا


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نكوداشت سيد حسام‌الدين سراج در فرهنگسراي ابن‌سينا


سرويس فرهنگي، هنري: مراسم بزرگداشت سيدحسام‌الدين سراج ديروز در فرهنگسراي ابن‌سينا برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما، سهيل محمودي شاعر، در اين مراسم با اشاره به آخرين اثر منتشر شده از سراج با نام «وداع» گفت: ويژگي اين آلبوم در آن است كه ما معمولاً فكر مي‌كرديم آثاري كه در حوزه اعتقادي باشند بايد در سطح محافل سنتي و مذهبي برگزار شوند. ولي مخاطب‌هاي ديگري در حوزه‌هاي معرفتي و اعتقادي هستند كه آثار ويژه‌تري مي‌خواهند.

وي افزود: وداع براي مخاطباني بود كه گوش‌ حساس‌تر و جدي‌تري دارند وقتي هنر تكراري باشد و از عنصر نوآوري تُهي، بي‌تأثير مي‌شود. واقعه بزرگي مثل محرّم و عاشورا بايد مستمر باقي بماند. چه در سنّت و چه فراتر از سنّت مي‌توان نوآوري كرد. تكرار، اثر را از بين مي‌برد.

محمودي در ادامه گفت: فكر مي‌كنم هم در سنت به طراوت نياز داريم و هم در حوزه ادبيات به نوآوري‌هاي متفاوت. ما نسلي بوديم كه با افتخار بزرگ شديم با پول نفت و پروار كردن افراد بي‌استعداد، نمي‌توان اثرگذار بود.

اگر صداي اين نسل كه يكي از آنها سراج است، در جامعه پذيرفته مي‌شود به دليل تربيت درست نسل اوست.

در ادامه اين مراسم، استاد ايرج نعيمايي با اشاره به جايگاه موسيقي ايراني گفت: در علوم قديمه علم را به 3 قسمت اعلي، متوسط و پايين تقسيم مي‌كردند. علوم اعلي موضوعات كلي دارند و فراگير هستند مثل پرسش از وجود، حقيقت و خلقت. علوم متوسط، علومي هستند كه در معادلات، كلّي اما در مصاديق جزئي هستند، همچون رياضيات علوم پايين هم همگي به جزئيات مي‌پردازند. جايگاه موسيقي در گذشته، بين اهل علم داراي اختلاف بود. اما هيچ يك از دانشمندان اعتقاد ندارند كه موسيقي جزو علوم پايين است. عده‌اي مي‌گويند موسيقي متوسط و عده‌اي ديگر مي‌گويند موسيقي اعلي است. اما عُرفا عموماً اعتقاد دارند موسيقي جزو علوم اعلي است به اين دليل كه اگر كم است، نبايد بر كيفيت تأثير بگذارد اگر نغمه‌اي خوانده مي‌شود، و باعث حُزن مي‌گردد، اين از كيفيت اثر است.

وي افزود: شخصيتي مثل سراج، بيش از آنچه كه مديون زحمات خود در حوزه معرفتي باشد، مديون حالت‌هاي دروني، سلوكي و رياضت‌هايي است كه كشيده. دكتر ارجمند رئيس مركز موسيقي حوزه هنري در اين مراسم گفت: اگر سراج پايه‌گذار بخش موسيقي در حوزه هنري است، من امروز افتخار مي‌كنم در جايگاهي قرار دارم كه ايشان پايه‌گذار آن بوده‌اند. اگر ما امروز اينجا جمع شده‌ايم هنر ما نيست، توانايي سراج است كه ما را در اينجا دور هم جمع كرده.

ما آلبوم جديدي را به زودي به نام «مسيحا» رونمايي خواهيم كرد كه با صداي سراج در مورد مادر گرامي امام زمان(عج) است. وي افزود: سراج از افراط و تفريط به دور بوده است. اين حلقه گم شده، برخي هنرمندان امروز ماست. ايشان انسان جستجوگر و پويايي است. او، آزاد انديش است و هيچ وقت هنر خود را نفروخت. سراج نوع جديدي از توجه به موسيقي مذهبي را پايه‌گذاري كرده است كه مخاطبان خاص‌تري را جذب مي‌كند.

احمد مسجدجامعي رئيس شوراي شهر تهران نيز در اين مراسم گفت: زماني كه چكناواريان سمفوني خوف را ساخت در بيمارستان بستري شده بود، من كه براي عيادت نزد او رفتم گفت: من براي اين سمفوني خيلي تلاش كردم تا بگويند امام حسين(ع) فقط براي مسلمانان است. براي اين كار تعزيه‌هاي مختلف زيادي را بررسي كرده‌ام. زماني كه اين سمفوني در خارج از كشور اجرا شد اين حس معنا و معنويت در شرايطي كه آنها با معنا ارتباط برقرار نمي‌كردند، عجيب بود. اما گوشه‌اي از اين حس روي مخاطب خارجي هم اثرگذاشت. اين جاذبه حضرت سيدالشهدا به هر شكل و صورتي تأثيرگذار است كار مهمي كه آقاي سراج انجام دادند كاري ماندگار است و در پيوند با امام حسين(ع) است اين كار با ويژگي‌هاي شخصيتي آقاي سراج هم انطباق دارد چرا كه از آغاز تا اوج با نام سيدالشهدا مزين است.

در پايان مراسم حجت‌الاسلام شهاب مرادي گفت: ما آقاي سراج را از زمان كودكي دوست داشتيم. ايشان الگوي بسيار مناسبي براي كساني هستند كه هنر را براي هنر نمي‌خواهند. حُزن بي‌نظيري كه در صداي فاخر و ارجمند ايشان وجود دارد حقيقتاً تأثيرگذار است. در پايان اين مراسم آيين تجليل از سيد حسام‌الدين سراج برگزار شد.



سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن