تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس رحم نكند به او رحم نشود، هر كس نبخشد بخشيده نشود و هر كس پوزش را نپذيرد، خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832707801




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پيشنهاد تأسيس جايزه كتاب ديني براي نوجوانان از سوي حجت‌الاسلام زائري


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پيشنهاد تأسيس جايزه كتاب ديني براي نوجوانان از سوي حجت‌الاسلام زائري
حجت‌الاسلام زائري در مراسم رونمايي از مجموعه «قصه عاشورا»، با اشاره به اهميت آزمون و خطا در زمينه ادبيات مذهبي براي نوجوانان گفت:‌ درخواست مي‌كنم يك جايزه ادبي براي كتاب‌هاي ديني در حوزه مخاطبان نوجوان تشكيل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمايي از مجموعه 15 جلدي «قصه عاشورا» به روايت پرويز اميني به عنوان دفتر اول اين مجموعه، پيش از ظهر امروز دوشنبه 15 آذر در موزه هنري امام علي (ع) برگزار شد.

سيدعلي كاشفي خوانساري در اين برنامه با اشاره به سخنان حكيمي درباره سانسور پيش از انقلاب گفت:‌ ما شرايط قبل و بعد از انقلاب را فراموش نمي‌كنيم. در آن زمان من كودك بودم و نوشته‌هاي آقاي حكيمي كه در مجلات و كتاب‌ها به دستمان مي‌رسيد، برايمان بسيار ارزشمند بود. ما و افرادي كه دغدغه معارف ديني و معنوي را براي مخاطبان نوجوان داريم، هميشه با اين ترديد و پرسش روبرو هستيم كه چگونه با مخاطب صحبت كنيم كه صحبتمان شنيده شود. اين موضوع يك ارتباط دو سويه است و تا موقعي كه پاسخ نگيريم، اين مسير ناتمام مانده است.

وي افزود: در زمينه متون ديني، امروز در شرايط دشوار و متفاوتي قرار داريم. چون پيش‌تر بايد اين سئوال را از خودمان بپرسيم كه مخاطب ما كيست؟ هرچند كه تمام كودكان عالم به واسطه فطرت پاكشان، مي‌توانند مخاطب اين حوزه باشند، اما تفاوت سلايق مخاطبان را نمي‌توان ناديده گرفت. اين مفاهيم و داستان‌ها براي مخاطبي كه به دليل رشد در فضاي مربوط به تربيت اسلامي، باورمندي لازم را دارد و با اين مسائل آشناست، ممكن و شيرين است، اما براي مخاطبان عام كه پيشينه لازم را ندارند، ممكن است اين قصه‌ها تكراري باشند. به هر حال در ادبيات ديني، اين تداعي و تكرار بيشتر است. همه بارها ديده‌ايم كه وقتي مداحان اشاره كوچكي مي‌كنند، صداي فرياد و گريه جمعيت مستمع به آسمان مي‌رود. اما كسي كه در اين فضا زندگي نكرده باشد، اشارات برايش نامفهوم خواهد بود. بنابراين بايد براي مخاطب عام حوزه ادبيات ديني، مسير جديدي پيدا كنيم.

اين نويسنده در ادامه گفت: احساس بي‌نيازي و اشباع در مقابل اخبار و معلومات ديني كه احساس كاذبي هم هست، باعث شده تا ادبيات ديني مظلوم باشد. بسياري از مخاطبان ادبيات كودك و نوجوان مي‌گويند ما همه اين داستان را مي‌دانيم، چند بار خواهي آن را تعريف كني؟ من بلدم. نوجوانان ما به اين باور رسيده‌اند كه مي‌دانند و در مقابل اين نوع ادبي مقاومت مي‌كنند چون احساس مي‌كنند پاي يك پيام تكراري در ميان است. گفته مي‌شود كه مخاطب ايراني در مقابل ادبيات ديني واكسينه شده است. ما كه با اين حوزه سر و كار داريم، مي‌دانيم كه اين حس اشباع، كاذب است و اگر اين نوجوانان را صدا كرده و از آن‌ها بخواهيم تا نكته اخلاقي و معرفتي از امامان و معصومين بگويند، نمي‌توانند.

كاشفي خوانساري گفت: سال تولد، يا سال هجرت و شهادت، اطلاعات و ديتا هستند كه شايد به كار آخرت بچه‌ها و نوجوانان نيايد. آن‌چيزي كه به كار آن‌ها مي‌آيد، معارف اهل بيت است. اين جاست كه كار نويسنده ديني مشكل مي‌شود. يعني بايد طوري كار كند كه مخاطب حس كند دارد حرف جديدي مي‌شنود و بگويد من قبلا اين را نشنيده بودم. يعني نويسنده ديني بايد با اولين جمله از كارش، مخاطب را به قلاب بيندازد. اين‌جاست كه مجموعه‌هايي مانند «قصه عاشورا» مصداق پيدا مي‌كنند. آن‌چه در متن كتاب روايت شده، در تصاوير روايت نشده و آن‌چه در تصاوير روايت شده، در متن روايت نشده است. استفاده از اين ويژگي‌ها و نوآوري‌ها از امتيازات اين اثر است كه البته تيمي كه براي تهيه آن گرد هم آمده‌اند،‌ موجب رقم خوردن اين اتفاق خوب شده‌اند. كتاب‌هاي اين‌چنيني نشان مي‌دهند كه داريم در عرصه نشر به اين باور مي‌رسيمكه كتاب يك محصول فرهنگي است. اين ديدگاه به بازار كتاب كمك مي‌كند تا از بن‌بست خارج شود. بنابراين اين اتفاقي خجسته و البته ضروري است.

در ادامه اين برنامه حجت‌الاسلام محمدرضا زائري گفت: مجموعه «قصه عاشورا» كاري ارزشمند است و حتما اثرگذار خواهد بود. البته اين اثر در سال‌هاي آينده اثراتش را نشان خواهد داد. ما هم روزگاري كودك بوديم و آثار افرادي چون آقاي احسان برآبادي يا صندوقي را در زمينه داستان و تصويرگري فراموش نمي‌كنيم. «قصه عاشورا» هم از آن جنس كارهايي است كه با مخاطب ارتباط برقرار خواهد كرد. همين واقعيت است كه ما را مجبور مي‌كند تا سعي كنيم در كارهايمان با مخاطب ارتباط برقرار كرده و او را دست كم نگيريم.

مديرمسئول نشريه خيمه گفت: نگراني من درباره مجموعه «قصه عاشورا» در اين است كه نكند زيبايي تصاوير بر محتواي متن غلبه كند. البته مقصود از اين حرف، اين نيست كه تصويرگر كارش را كامل انجام ندهد يا سعي كند كارش در سايه متن قرار بگيرد. بلكه منظور اين است كه ما نيازمند كارگاه‌هايي هستيم تا با پرينت گرفتن از متن و مقايسه‌اش با متن، به آزمون و خطا و تجربه كردن بپردازيم. بالاخره بايد به سئوالاتي از اين دست كه «چرا روي تصوير صورت معصومين پرده كشيده مي‌شود؟» پاسخ بدهيم. بايد براي اين كار دليل و پاسخ ارائه كرد. چون برخي از بچه‌ها در مدارس روي پرده روي چهره معصوم، چشم و ابرو مي‌كشند و اين وهن است. خب چنين بچه‌اي يا از بودن پرده روي صورت معصوم عصبي شده و يا چون برايش قابل درك نيست، با خود فكر مي‌كند رسم بوده در آن روزگار روي صورتشان را با پرده بپوشانند. ما بايد براي تجربه و آزمون و خطا در اين زمينه، كارگاه‌‌هاي مناسب داشته باشيم. اميدوارم اين جلسه موجب شكل‌گيري فضاي مناسب براي اين موضوع بشود. اما متاسفم كه بايد بگويم حركت‌هاي مشابه، هميشه ابتر مي‌مانند.

وي ادامه داد: اگر جلساتي مانند جلسات بررسي ادبيات ديني در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان ادامه داشت، شايد امروز به بار نشسته و ثمر مي‌داد. درخواست مي‌كنم يك جايزه ادبي براي كتاب‌هاي ديني در حوزه مخاطبان نوجوان تشكيل شود و اميداورم چنين جلسات و برنامه‌هايي استمرار داشته باشند.

در پايان، مجموعه «قصه عاشورا» توسط ميثم نيلي، مديرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامي، حجت‌الاسلام زائري، محمدعلي قندهاري‌نيا، معاون فرهنگي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران و ياسر احمدوند مديرعامل شركت ترنج رونمايي شد.

كد خبر: 2196729

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۱۴:۱۳

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن