تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819109376




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

60 هزار مفقودي در جنگ ايران و عراق


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: 60 هزار مفقودي در جنگ ايران و عراق
رييس نمايندگي كميته بين‌المللي صليب سرخ در ايران با تشريح اقدامات اين دفتر در تهران، گفت: پيگيري وضعيت مفقودين جنگ ايران و عراق و افزايش آگاهي‌هاي مردم غرب ايران در مورد خطرات مين دو اولويت كاري دفتر صليب سرخ در ايران است.

به گزارش خبرنگار «حوادث» ‌خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اليوير مارتين در يك نشست خبري با تشريح برنامه و اقدامات اين كميته در تهران، گفت: كميته صليب سرخ بين‌المللي با توجه به اينكه كشور ايران در مقايسه با كشورهاي همسايه‌اش از جمله افغانستان و عراق، كشور با ثباتي محسوب مي‌شود، ميزان 4.5 ميليون فرانك سوئيس به عنوان بودجه فعاليت‌هايش در ايران در نظر گرفته است.

وي در تشريح اولويت‌هاي كاري‌اش پس از چهار ماه از زمان رياستش در دفتر كميته صليب‌ سرخ در تهران، گفت: همكاري و ادامه فعاليت با دولت ايران و عراق در مورد پيگيري پرونده مفقودين جنگ، يكي از اولويت‌ها و برنامه‌هاي مهم اين كميته است.

رييس نمايندگي كميته بين‌المللي صليب سرخ در ايران با بيان اينكه شريك اصلي دفتر كميته در تهران، جمعيت هلال‌احمر ايران است، گفت: در اين زمينه در سال 2014 آگاهي رساندن در مورد خطرات مين و ادامه فعاليت‌ها براي جست‌وجوي افراد مفقود شده و برقراري ارتباط بين خانواده‌هاي زندانيان و مهاجرين در دستور كار قرار دارد.

مارتين با بيان اينكه ترويج حقوق بشردوستانه با همكاري كميته ملي بشردوستانه و جمعيت هلال‌احمر ايران به عنوان يكي از اولويت‌هاي كاري اين دفتر مورد پيگيري قرار مي‌گيرد، گفت: همچنين تقويت همكاري‌ها با محافل علمي و همكاري نزديك با مركز مطالعات تطبيق اسلام و حقوق بشردوستانه در قم، از ديگر اقدامات اين دفتر در طي سال 2014 خواهد بود.

وي در مورد ارتباط اين دفتر با جمعيت هلال‌احمر ايران، گفت: جمعيت هلال‌احمر ايران آمادگي خوبي براي پاسخگويي در زمان وقوع حوادث اضطراري دارد كه اين تخصص جمعيت ايران بسيار شناخته شده است. همچنين جمعيت ايران فعاليت‌هاي بسيار مناسبي در زمينه توانبخشي جسماني و ارتوپد دارد كه مي‌توان از اين ظرفيت براي كمك به تمام افراد آسيب‌ديده استفاده كرد.

رييس نمايندگي كميته بين‌المللي صليب سرخ با بيان اينكه كميته بين‌المللي صليب سرخ به خوبي به ظرفيت و تخصص‌هاي جمعيت هلال‌احمر واقف است، گفت: بر همين اساس هلال‌احمر ايران مي‌تواند با استفاده از تخصص خود در زمينه ارتوپد، توانبخشي و امداد، كميته صليب سرخ را در پيشبرد اهداف خود ياري دهد.

وضعيت اجراي حقوق بشردوستانه در ايران

وي در مورد وضعيت اجراي حقوق بين‌المللي بشردوستانه در ايران، گفت: مجموعه مقررات حقوق بين‌المللي بشردوستانه در زمان مخاصمه و درگيري مسلحانه در داخل مرزهاي يك كشور بكار گرفته مي‌شود و از آنجايي كه خوشبختانه در ايران مخاصمه مسلحانه‌اي وجود ندارد، به معناي اخص، پيگيري اجراي اين حقوق بين‌المللي در ايران مصداق پيدا نمي‌كند. اما كميته بين‌المللي صليب سرخ به عنوان يك سازمان گسترش‌دهنده اين حقوق در زمان صلح علاوه بر برگزاري دوره‌هاي آموزشي و ارتباط با نهادهاي دولتي و تقنيني در راستاي تقويت عناصر قانوني اجراي اين حقوق را در دستور كار خود قرار داده است.

مارتين با بيان اينكه در حوزه ترويج حقوق بشردوستانه و آموزش مباحث اين حق، پيشرفت‌هاي زيادي داشته‌ايم، گفت: اما در مباحث جرم‌انگاري نقض حقوق بشردوستانه بايد ارتباط بيشتري با نهادهاي دولتي و تقنيني داشته باشيم.

60 هزار نفر از كشته‌شدگان جنگ ايران و عراق همچنان مفقود هستند

وي در مورد آخرين وضعيت مفقودين جنگ ايران و عراق، گفت: تعداد 60 هزار نفر از كشته‌شدگان جنگ ايران و عراق همچنان مفقود هستند و كميته صليب‌ سرخ بين‌المللي به عنوان واسطه بي‌طرف، پيگيري اين وضعيت را بر عهده دارد. اما لازم به ذكر است كه با اينكه در ايران كميته‌ تحقيق و تفحص مفقودين جنگ، پيگيري اين مسئله را بر عهده دارد. اما كميته صليب‌ سرخ از طريق وزارت امور خارجه نسبت به پيگيري وضعيت مفقودين اقدام مي‌كند.

رييس نمايندگي كميته بين‌المللي صليب سرخ با بيان اينكه حدود 10 هزار نفر از مفقودين جنگ متعلق به ايران هستند، گفت: دولت‌هاي ايران و عراق نقش اصلي را در مورد پيدا كردن اين مفقودين اجرا مي‌كنند و دفتر كميته در تهران تنها به عنوان يك واسط بي‌طرف پيگيري و هماهنگي را انجام مي‌دهد.

وي با بيان اينكه با وجود جنگ شديد و طولاني ميان دو كشور ايران و عراق، شاهد گفتمان خوبي از سوي اين دو كشور در بحث پيگيري وضعيت مفقودين هستيم، گفت: كميته تحقيق و تفحص ايران پيشرفت بسيار خوبي داشته است و اگر اقدامات اين كميته نبود، تعداد بيشتري مفقود داشتيم.

شمار مين‌هاي پاكسازي نشده در كشور بالاست

مارتين با بيان اينكه اجساد يافته شده در مرز شلمچه تبادل مي‌شود، گفت: از اواخر سال 2011 ميلادي تاكنون 800 جسد فيمابين دو كشور مبادله شده است كه از اين ميان 530 جسد متعلق به ايران و 225 جسد نيز متعلق به عراق بوده است.

رييس نمايندگي كميته بين‌المللي صليب سرخ همچنين در مورد فعاليت‌هاي آگاهي‌رساني در مورد مخاطرات مين به ايسنا گفت: هنگامي كه صحبت از مين مي‌شود، منظورمان مهمات خنثي نشده‌ايست كه سبب آلودگي مناطق شده است و لازم به ذكر است كه مهمات بسيار زيادي هستند كه بايد پاكسازي شود و حرف از ميليون‌ها مهمات منفجر نشده و باقي مانده‌ايست كه مناطق را آلوده كرده و برخي عنوان مي‌كنند كه 15 ميليون مهمات در مناطق مرزي بين دو كشور ايران و عراق وجود دارد كه البته من اين آمار را تاييد نمي‌كنم. اما آن چيزي كه مسلم است، اينكه تعداد مهمات منفجر نشده در خاك ايران بالاست.

مارتين با اشاره به اقدامات موثر ايران در طي سال‌هاي اخير براي پاكسازي مناطق، گفت: پاكسازي مناطق‌آلوده بزودي تمام نمي‌شود و به همين دليل دفتر كميته بين‌المللي صليب سرخ در تهران نسبت به آگاهي‌رساني در مورد خطرات مين و مهمات خنثي نشده اقدامات فرهنگي انجام مي‌دهد.

وي با بيان اينكه تعداد مين‌هاي پاكسازي نشده در كشور بالاست، گفت: با اين حال نسبت افراد قرباني به مين‌هاي خنثي نشده كم است، اما ما معتقديم كه يك قرباني مين نيز زياد است كه بايد با هماهنگي‌هاي انجام شده نسبت به بهبود ارتقاي وضعيت آگاهي مردم اقداماتي صورت بگيرد.

رييس نمايندگي كميته بين‌المللي صليب سرخ ضمن تقدير از مركز مين‌زدايي كشور براي اقدامات موثرش در حوزه حفاظت از مردم در مناطق مرزي، گفت: هنگامي كه صحبت از مين مي‌شود، همگان به ياد مرزهاي غربي ايران مي‌افتند اما نكته مهم اين است كه اقدامات زيادي در مورد مهاجران افغاني كه قصد برگشت به كشور خود را دارند، در شرق كشور نيز انجام شده است؛ به گونه‌اي كه در شش ماهه اول 100 هزار نفر از افاغنه كه قصد برگشت به كشورشان را داشتند، مورد آموزش قرار گرفته‌اند.

عمق فاجعه و درگيري در سوريه بالاست

رييس نمايندگي كميته بين‌المللي صليب سرخ در مورد آخرين وضعيت سوريه و نقش كميته بين‌المللي صليب سرخ، گفت: در مورد سوريه آمار و ارقام كشته و مصدوم شدن بسيار زياد است اما آمار دقيقي اعلام نشده و آن چيزي كه مسلم است اينكه تعداد زيادي از مردم جان خود را از دست داده‌اند.

وي افزود: نگراني من درمورد ميزان تخريب در سوريه، افراد معلول و مهاجراني است كه مجبور به ترك كشور خود شده‌اند و از آنجايي كه اين تخريب و معلوليت تا سال‌ها بعد از جنگ گريبان افراد را مي‌گيرد، بايد در اين مورد چاره‌اي انديشيده شود.

مارتين با بيان اينكه در سوريه درگيري به جنگ قومي بدل شده و هر روز شدت آن بيشتر مي‌شود، گفت: بازسازي اين كشور قطعا دچار مشكل خواهد شد و هر چقدر ميزان خشونت افزايش يابد، رسيدن به تفاهم و صلح مشكل‌تر خواهد شد و راه‌حلي نيز براي پايان دادن به اين جنگ ديده نمي‌شود.

رييس نمايندگي كميته بين‌المللي صليب سرخ با بيان اينكه براي پايان دادن به بحران سوريه، ‌راه‌حل سياسي ديده نمي‌شود،‌ گفت: تا زماني كه راه‌حل سياسي نباشد، راه‌حل بشردوستانه هم براي اين مسئله نمي‌توان پيدا كرد.

وي يكي از مشكلات جدي سوريه را دسترسي امن به قربانيان عنوان كرد و گفت: از نظر دسترسي بشردوستانه به قربانيان، سوريه در شرايط خوبي قرار ندارد و براي حل اين مشكل، صليب سرخ گفت‌وگوهايي را با سران كشورهاي منطقه داشته و در همين راستا گفت‌وگويي را با ظريف، وزير امور خارجه ايران داشته‌ايم.

مارتين همچنين با بيان اينكه ارقام تاييد نشده نشان مي‌دهد كه عمق فاجعه و درگيري زياد است، گفت: صليب سرخ در سوريه 101 ميليون فرانك سوئيس بودجه در نظر گرفته است و اين نشان مي‌دهد بزرگترين عمليات صليب سرخ در سوريه در حال پيگيري است.

وي در مورد بحرين نيز گفت: وضعيت در سوريه مسلحانه و جنگ تمام عيار است، چرا كه فعاليت‌هاي نظامي زيادي در آن صورت مي‌گيرد، اما در بحرين اين قضيه متفاوت است.

رييس نمايندگي كميته بين‌المللي صليب سرخ در ايران با بيان اينكه پس از جنگ در افغانستان، بيشتر از 100 هزار نفر براي دريافت خدمات ارتوپد به دفاتر كميته مراجعه كرده‌اند، گفت: به نظر مي‌رسد افرادي كه در جنگ سوريه دچار معلوليت شده باشند، بيش از اينها باشد و قطعا اگر روزي صلح به سوريه برگردد، موضوعات زيادي همچون آزادي زندانيان، يافتن مفقودين و پيدا كردن خانواده‌هاي قربانيان و مهاجرين كه از يكديگر دور افتاده‌اند، بسيار حائز اهميت است.

انتهاي پيام

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن