واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: برگزاري جشنواره منطقهاي تئاتر تاك
ملاير از ديرباز نامي پر آوازه در تئاتر كشور داشته و هنرمندان بزرگي به عرصه سينما و تئاتر كشور معرفي كرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه همدان، برگزاري جشنوارههاي تئاتر منطقهاي، ملي و بين المللي در شهرهاي صاحب هنر به امري معمول تبديل شده به گونهاي كه سالانه جشنوارههاي مختلفي در شهرستانهاي سراسر كشور برگزار شده و دستاوردهايي براي شهرها و استانهاي برگزار كننده به همراه دارد.
استان و شهرستان همدان نيز با برگزاري جشنواره بين المللي تئاتر كودك و نوجوان نام خوبي در اين عرصه براي خود دست و پا كرده اما به گفته بسياري از هنرمندان ملايري، هميشه جاي خالي برگزاري جشنواره در ملاير خالي بوده است.
از طرفي شهردار ملاير در آخرين نشست خبري خود از نگاه ويژه به فرهنگ و هنر در دوره جديد شهرداري و شوراي شهر ملاير خبر داده و اين امر موجب خرسندي اهالي هنر و اميدواري براي برگزاري جشنواره تئاتر در شهرستان شده است.
رييس انجمن هنرهاي نمايشي ملاير از رايزني و انجام هماهنگيهاي لازم با شهرداري و شوراي شهر براي برگزاري جشنواره منطقهاي تئاتر با عنوان "تاك" در اين شهرستان خبرداد.
"محمد قاسمي" در گفتوگو با ايسنا، منطقه همدان، گفت: طبق طرحي كه با همكاري و مشاركت وزارت ارشاد و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان ارائه كرديم، جشنواره تئاتر منطقهاي در قالب طنز و با موضوع شهروندي به عنوان جشنواره تئاتر تاك در ملاير برگزار خواهد شد.
وي اضافه كرد: بر اساس اين طرح، آغاز كار جشنواره با حضور 10 استان از منطقه غرب كشور به ميزباني ملاير و با حمايت شهرداري و شوراي شهر خواهد بود و ملاير پايلوت جشنواره تئاتر تاك ميشود.
وي با اشاره به برگزاري جشنوارههاي تئاتر منطقهاي در شهرهاي مختلف كشور، گفت: از آغاز به كار جشنواره تئاتر خياباني مريوان بيش از هشت سال گذشته و اكنون اين جشنواره به ميزباني مريوان و با حمايت شهرداري اين شهر به صورت بين المللي در آمده است.
مدير گروه هنري باران ملاير خاطرنشان كرد: شهرهاي سقز، كاشان و لاهيجان نيز از جمله شهرهايي است كه با همكاري و حمايت شهرداري و شوراي اسلامي برگزار كننده جشنوارههاي مختلف تئاتر هستند و شهرداري و شوراي ملاير نيز پتانسيل رقابت با ساير شهرها را دارند.
وي ادامه داد: جشنوارههاي منطقهاي پس از گذشت چند سال، در صورت برخورداري كيفيت مناسب و كافي به جشنوارههاي ملي و سپس بين المللي تبديل ميشوند و به عنوان جشنواره اي ماندگار در سطح كشور مطرح مي شود.
معرفي هر چه بيشتر و بهتر شهر در سطح كشور
قاسمي با بيان اينكه برگزاري چنين جشنوارههايي گامي بسير مهم و بزرگ در راستاي معرفي هرچه بيشتر و بهتر شهر خواهد بود، توضيح داد: خوشبختانه رويكرد جديد شهرداري و اعضاي شوراي شهر ملاير با كارهاي فرهنگي و توسعه اين امر است و هر چه حمايت در اين زمينه هدفمندتر باشد، كارهاي تخصصي و بنيادي تري انجام مي شود.
وي هدف از برگزاري چنين جشنوارهاي را آموزش شهروندي در قالب نمايش و با زبان طنز خواند و گفت: برگزاري چنين جشنواره حرفه اي در سطح شهرستان شرايط را براي حضور و تماشاي نمايشهايي با كيفيت بالا براي مردم فراهم مي كند.
رييس انجمن هنرهاي نمايشي ملاير با بيان اينكه شوراي اسلامي شهر تاكنون نظر مثبت خود را به صورت شفاهي بيان كرده، اظهار كرد: در صورت اعلام 100 درصدي موافقت با اين طرح، يكي از بزرگترين اتفاقات تئاتر شهر ملاير در سه دهه اخير رقم مي خورد.
وي خاطرنشان كرد: اينكه ملاير با چنين پتانسيل هنري و شهري هنوز جشنواره تئاتري ندارد، تاسف بار است چرا كه اين شهرستان سبقه خوبي در تئاتر داشته و هم اكنون نيز داراي جايگاه خوبي در اين زمينه در كشور است.
امكان تماشاي تئاتر براي 11 هزار نفر در چهار روز
مدير گروه هنري باران ملاير ميزان اعتبار و هزينه مورد نياز براي برگزاري جشنواره منطقهاي تاك را 55 تا 60 ميليون تومان اعلام و تصريح كرد: با اين ميزان اعتبار ميتوان جشنواره منطقهاي برگزار كرده و شاهد اجراي 14 نمايش از 10 استان برتر بود.
وي يكي از مزاياي برگزاري جشنواره در ملاير را امكان تماشاي نمايش براي 11 هزار نفر خواند و افزود: با برگزاري جشنواره منطقهاي تئاتر تاك، اسم شهر ملاير در يك هفته بر روي تمامي سايتهاي خبري و روزنامه ها آورده مي شود.
حضور چهرههاي سرشناس تئاتر
قاسمي حضور چهرههاي سرشناس تئاتر و نمايش به عنوان داور در جشنواره و ترويج فرهنگ شهروندي در كنار ايجاد شور و نشاط در ميان مردم را از ديگر دستاوردهاي برگزاري جشنواره دانست.
وي درباره پتانسيلهاي ملاير براي برگزاري چنين جشنوارهاي گفت: وجود خوابگاه تربيت بدني، خانه معلم و خوابگاههاي دانشگاهها در كنار دو سالن تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي و سالن نمايش آموزش و پرورش شرايط را براي برگزاري جشنواره فراهم مي كند.
رييس انجمن هنرهاي نمايشي ملاير با تاكيد بر لزوم همكاري و حمايت فرمانداري و ساير ارگانها از شهرداري، تاكيد كرد: با پايلوت شدن ملاير براي برگزاري جشنواره منطقهاي و تبديل آن به جشنوارهاي بين المللي، اين شهر و شهرستان ظرف دو سال در تمام ايران شناخته ميشود.
وي از همدان، خوزستان، ايلام، كردستان، كرمانشاه، لرستان، مركزي، آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي و زنجان به عنوان 10 استان پيش بيني شده براي حضور در جشنواره تئاتر تاك نام برد.
قاسمي اضافه كرد: براي آغاز كار، استانهاي قدرتمند تئاتر را دعوت خواهيم كرد و 14 گروهي كه انتخاب ميشوند نبايد بيش از شش عضو در نمايش داشته باشند و طبق برنامه ريزيها حداكثر مدت زمان هر نمايش 30 دقيقه خواهد بود.
گزارش از زهرا صفدري؛ خبرنگار ايسناي منطقه همدان
انتهاي پيام
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]