واضح آرشیو وب فارسی:مهر: توصيه هايي براي كنترل آسيب هاي تلفن همراه/ موبايل ساعت زنگ دار نيست
آسيب هاي استفاده از تلفن همراه بر سلامت فردي انسان تاكنون به صورت 100 درصد ثابت نشده است اما با اين وجود محققان معتقدند كه اين وسيله ارتباطي مي تواند در دراز مدت و كوتاه مدت اثراتي را بر سيستم حياتي بدن انسان بگذارد كه بر اين اساس رعايت نكاتي براي كنترل اين آسيب ها الزامي به نظر مي رسد.
به گزارش خبرنگار مهر، توصيه هايي براي كنترل آسيب هاي تلفن همراه بر سلامت فردي انسان در نشست تخصصي آسيب هاي موبايل به عنوان يكي از پنل هاي آموزشي "دومين همايش تخصصي دشمن شناسي دين زاو" اعلام و مورد بررسي قرار گرفت.
در اين نشست آموزشي كه امروز جمعه در فرهنگسراي خاوران برگزار شد، بخشي زاده با اشاره به نقش موبايل در ابعاد مختلف سلامت فردي، اطلاعاتي و ارتباطي، خانواده و ارتباط جمعي و نقش اقتصادي آن بر لزوم پرداختن به سبك زندگي درست با اين كالا تاكيد كرد و گفت: يافته هاي محققان نشان مي دهد كه تلفن همراه نوعي تهديد عمومي محسوب مي شود اما از آنجايي كه آستانه تحريك پذيري مان نسبت به آن حساس نيست توجه خاصي به اين تهديدات نداريم.
وي با بيان اينكه نبايد به فرهنگ خودساخته استفاده از موبايل اطمينان كنيم ادامه داد: 5.5 ميليارد نفر در دنيا از موبايل استفاده مي كنند و پژوهشگران در مورد آثار كوتاه مدت و بلندمدت ناشي از كاربردهاي اين وسيله هشدار داده اند با اين وجود هنوز هيچ اظهار نظر قطعي و ثبت شده اي در مورد آثار منفي ناشي از امواج الكترومغناطيس موبايل وجود ندارد.
بخشي زاده با اشاره به برخي موارد درباره آسيب هاي بلند مدت استفاده از موبايل كه از سوي برخي كشورها مطرح شده گفت: آسيب هاي مغزي، كاهش تراكم استخوان، كاهش قدرت باروري و مشكلات نازايي، همچنين مشكلات بينايي مانند آب مرواريد و پرخاشگري از جمله آسيبهايي است كه توسط محققان به دليل استفاده طولاني مدت از تلفن همراه اعلام شده است.
اين كارشناس بر لزوم تغيير الگوي رفتاري در استفاده از موبايل تاكيد كرد و ادامه داد: براين اساس چندين توصيه براي كنترل آسيب هاي موبايل مدنظر قرار دارد كه به آن اشاره مي شود.
1. كاربران بايد حداكثر زمان مكالمه با موبايل را به يك تا 2 دقيقه كاهش دهند.
2. كاربران در طول مكالمه از هندزفري هاي سيمي استاندارد استفاده كنند.
3. كاربران در زمان مكالمه با گوشي از هر دو طرف سر براي نگهداشتن گوشي استفاده كنند.
4. كاربران در زمانهايي كه ميزان تشعشع بيشتر است گوشي را از سر دور نگه دارند.
5. مادران باردار به طور جدي از موبايل پرهيز كنند.
6. كودكان زير 12 سال حداقل يك متر با گوشي موبايل فاصله داشته باشند.
7. با توجه به اينكه موبايل در صدر آلودگي هاي روزانه قرار دارد كاربران بايد از آلودگي هاي اين وسيله اجتناب كرده و آن را ضدعفوني كنند.
8. كاربران بايد از حمل موبايل در كيف هاي معمولي كنار پهلو خودداري كنند.
9. كاربران بايد دورنگهداشتن موبايل از بدن و با هم نبودن با موبايل را تمرين كنند.
10. توجه داشته باشيد كه موبايل ساعت زنگدار نيست و كاربران نبايد از اين وسيله به عنوان ساعت براي بيدار شدن به موقع استفاده كنند.
11. كاربران در هنگام شارژ شدن گوشي نبايد با گوشي مكالمه كرده و به جد از اين موضوع پرهيز كنند.
12. تهيه گوشي مناسب با ضريب جذب ويژه - SAR - پايين به كاربران موبايل پيشنهاد مي شود.
كد خبر: 2194562
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۲ - ۱۵:۰۰
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]