واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: رفع نفوذناپذيري از 2100 هكتار بافت فرسوده يزد
به دنبال سياستهاي كلي وزارت راه و شهرسازي مبني بر ساماندهي بافتهاي مسئلهدار در شهرهاي كشور، در شهر يزد نيز از سال 1386 ساماندهي بافتهاي فرسرده آغاز شد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مركز يزد
محدوده اين بافت در شهر يزد توسط مشاور طرح جامع يزد و با نظارت اداره كل راه و شهرسازي استان يزد تهيه شده و پس از كنترل از سوي شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران به تصويب كميسيون ماده پنج استان رسيده است.
محدوده شناسايي شده شامل دو هزار و 166 هكتار از محدودهي شهر يزد است كه دو هزار و 100 هكتار آن را بافت فرسوده تشكيل ميدهد.
"اميد فتاحي" مدير بافت فرسوده شهر يزد گفت: شهرداري مصمم به ايجاد يك شكوفايي خاص در ابعاد اجتماعي، اقتصادي و شهرسازي در بافت فرسوده شهر يزد است و اين اهداف را با استقرار واحدهاي فعال در زمينه امور شهرسازي و شهرداري، ايجاد كاربريهاي خدماتي و گذرهاي موثر در بافت دنبال ميكند.
وي افزود: با اجراي طرحهاي مصوب بر اساس طرح تفضيلي بافت فرسوده شهر يزد، نفوذناپذيري در اين بافت كاهش يافته و زمينه احيا و نوسازي آن بيش از پيش فراهم خواهد شد.
فتاحي ادامه داد: معيار كالبدي براي شناسايي و تشخيص بافت فرسوده شهر يزد بر اساس شاخصهايي از جمله بلوكهايي كه بيش از 50 درصد قطعات آن كمتر از 200 مترمربع باشد، بلوكهايي كه بيش از 50 درصد بناهاي آن فرسوده فاقد سيستم سازهاي و به عبارتي ناپايدار و غير استاندار باشد و بلوكهايي كه بيش از 50 درصد آن عرض كمتر از شش متر داشته باشد، بوده است.
اين مسئول با اشاره به تصويب طرح تفصيلي بافت فرسوده يزد گفت: با تدقيق محدوده بافت فرسوده و پس از انجام مراحل شناخت و تجزيه و تحليل، اهداف مشخصي در جهت بهبود وضعيت بافت فرسوده و تسريع در روند نوسازي مدنظر قرار گرفت.
فتاحي از مهمترين اين اهداف به تمركز بر توسعه دروني شهر، افزايش جمعيتپذيري بافت به منظور سر زندگي بيشتر در بافت، توزيع متوازن جمعيت در بافت فرسوده، ايجاد انگيزش در جامعه براي سكونت و اشتغال در بافت فرسوده، پيوستگي و تداوم استخوانبندي شهر كهن با شهر جديد و ايجاد يكپارچگي و انسجام در ساختار عملكردي بافت و برقراري پيوندهاي گسسته، افزايش ايمني سكونت در بافت و مديريت بحران در آن و جلب مشاركت و سرمايهگذاري مردم اشاره كرد.
وي افزود: طرح تفصيلي بافت فرسوده شهر يزد با در نظر گرفتن اهداف مذكور و به منظور افزايش ميزان تحققپذيري، در ابتدا با بررسي ويژگيهاي مختلف بافت و ارزيابي مفهومي طرح تفصيلي مصوب، موانع و مشكلات پيش روي اين طرح و همچنين علل فرسودگي بافت در طول سالهاي اخير مشخص شد و در نهايت در راستاي احيا و ارتقاء كيفيتهاي سكونتي در محلات بافت فرسوده و به ارائه راهحلها و پيشنهادات پرداخته است.
به گفته اين مسئول، پيشنهادات طرح در محدوده بافت فرسوده در قالب نقشه كاربري اراضي و شبكه معابر پيشنهادي و تعيين ضوابط و مقررات ساخت و ساز تدوين شده است كه در اين طرح تكليف كاربريهاي مسكوني، تجاري و خدماتي، آموزشي، تحقيقات و فناوري، مذهبي، فرهنگي، تفريحي، گردشگري و درماني ديده شده است.
وي ادامه داد: اين طرح همچنين به تدوين ضوابطي براي كاربريهاي ورزشي، پارك و فضاي سبز، اداري، حمل و نقل و انبارداري، صنعتي و كارگاهي، تجهيزات شهري، تاسيسات شهري، كاربري انتظامي، حريم، شبكه معابر و محورهاي پياده هم پرداخته است.
فتاحي گفت: در تدوين ضوابط و مقررات اين طرح، محلات براساس شاخصهاي فرسودگي كه شامل فرسودگي كالبدي، عملكردي، اجتماعي و اقتصادي است، به سه حوزه تقسيم شده است كه محلاتي كه سهم سطوحي كه شاخص فرسودگي در آن كمتر از 50 درصد است، در حوزه يك، محلاتي كه سهم سطوحي كه شاخص فرسودگي در آن بين 50 تا 70 درصد است در حوزه دو و محلاتي كه سهم سطوحي كه شاخص فرسودگي در آن بيش از 70 درصد است، در حوزه سه قرار گرفتهاند.
وي اعلام كرد: براين اساس محلات مهدي آباد، خرمشاه، اهرستان، سيدصحرا، زرتستيها، بيوك، سردوراه و پشت باغ با 582 هكتار وسعت، محلات قاسمآباد، محمودآبادي، خرمشاه، كوي امام حسين، كوي سعدي، گنبدسبز، گازرگاه، شيخداد، دولت آباد، كوي ملكي، سيدنصرالدين، جنت آباد، ملافرج الله، عيش آباد و خيرآباد، مريم آباد و كسنويه با يكهزار و 413 هكتار وسعت و محلات كشتارگاه و نعيمآباد با 104 هكتار وسعت به ترتيب در حوزهاي تقسيماتي اول تا سوم در بافت فروسوده يزد قرار گرفتهاند.
به گفته اين مسئول همچنين بر اساس مطالعات انجام شده در درون بافت فرسوده محدودهاي به وسعت 421 هكتار به عنوان محدوده واجد ارزش شناخته شده است به طوري كه ضوابط ساخت و ساز در آن با ضوابط مربوط به محدوده بافت فرسوده متفاوت است، البته اين محدوده به صورت پراكنده در تمام محلات تقسيمبندي شده وجود دارد و شامل 126 هكتار در محلات حوزه يك، 261 هكتار در محلات حوزه دو و 33 هكتار در محلات حوزه سه است. /س
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]