واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: گزارشگزارش جديد بانك مركزي از ادامه افزايش قيمت خرده فروشي مواد غذايي در تهران
بانك مركزي در گزارشي از خرده فروشي موادغذايي در تهران ميزان افزايش قيمت هريك از گروه هاي كالايي موادغذايي را اعلام كرد كه نشان دهنده ادامه روند رو به رشد قيمت موادغذايي و كالاهاي اساسي در شهر تهران است. ادامه روند افزايش قيمت ها درحالي است كه مسئولان دولتي با تكرار وعده هاي خود درباره كاهش قيمت ها و تنظيم بازار از مصوبه واردات ۲۴ ميليارد دلاري مواد اوليه و كالاهاي اساسي حمايت كردند. در همين حال برخي مقامات دولتي و مسئولان اتحاديه هاي صنفي از برنامه هاي جديد براي تنظيم بازار و كاهش قيمت موادغذايي خبر دادند. اين در حالي است كه يك مقام مسئول در وزارت جهاد كشاورزي با تاكيد بر اين كه هيچ گونه كمبودي در كشور در زمينه توليد مواد پروتئيني وجود ندارد مصوبه واردات گسترده براي تنظيم بازار كالاهاي اساسي را مورد انتقاد قرار داد. مشروح اخبار مربوط به افزايش قيمت موادغذايي و وعده هاي تنظيم بازار را در ادامه بخوانيد.
جزئيات گزارش بانك مركزي از قيمت خرده فروشي برخي مواد خوراكي در تهران
براساس تازه ترين گزارش بانك مركزي از قيمت خرده فروشي برخي مواد خوراكي در تهران قيمت لبنيات، ميوه هاي تازه، برنج و گوشت قرمز به ترتيب با افزايش 6.9، 3.6، ۲ و 1.7 درصدي بيشترين افزايش قيمت را در بين گروه هاي كالايي موادغذايي طي يك هفته اخير داشته اند. براساس گزارش ثبت شده در سايت بانك مركزي تخم مرغ با 11.5درصد كاهش بيشترين كاهش قيمت را طي يك هفته اخير داشته است. براساس اين گزارش قيمت لبنيات، برنج،حبوبات، ميوه هاي تازه، سبزي هاي تازه، گوشت قرمز، گوشت مرغ، قند و شكر، چاي و روغن نباتي طي يك سال اخير به ترتيب 51.6، 1/27، 4/50، 7/36، 1/91، 4/45، 8/41، 8/22، 4/33 و 42درصد افزايش يافته است و تخم مرغ طي همين مدت 10.9 درصد كاهش قيمت داشته است.
معاون اول رئيس جمهور: دولت براي تامين كالاهاي مورد نياز مردم در سال جاري تدارك گسترده اي ديده است
در همين ارتباط معاون اول رئيس جمهوري اسلامي ايران با تاكيد بر تدارك گسترده دولت در زمينه تامين كالاهاي مورد نياز مردم ، به شهروندان اطمينان داد كه همه نيازمندي هاي آنان تا پايان سال به مرور وارد بازار خواهد شد تا هيچگونه كمبودي در زمينه مايحتاج ضروري مردم در بازار ايجاد نشود. به گزارش ايرنا، محمدرضا رحيمي ديروز در حاشيه مراسم اهداي شاخه هاي گل از سوي پيشتازان سازمان دانش آموزي به اعضاي هيئت دولت در جمع خبرنگاران افزود: امسال همه نيازمندي هاي مردم را به طور يكجا فهرست كرده ايم و اقلامي را كه كمبود داريم در فهرست مشخص كرده ايم و براي آن بودجه لازم را در نظر گرفتهايم. معاون اول رييس جمهوري گفت: اين كار را كرده ايم تا خاطر مسئولان راحت شود و با خيالي آسوده نسبت به تامين كالاهاي مورد نياز مردم از بازارهاي داخلي يا خارجي اقدام و به ميزان كافي ذخيره كنند. رحيمي با بيان اين كه هفته اي يك بار جلسه كارگروه تنظيم بازار تشكيل مي شود تا نسبت به مايحتاج و نيازمندي هاي ضروري مردم در آن بحث و گفتگو شود، اظهار داشت: اخيرا به خاطر اختلالاتي كه در قيمت ارز به وجود آمد، در قيمت هاي برخي كالاها نيز مشكل پيش آمد، از اين رو براي تنظيم بازار بايد بيشتر تلاش كنيم.
كمبود 220هزارتني گوشت قرمز
وي اظهار داشت: براي اين كه خاطر مردم را راحت كنيم تصميم گرفتيم با تنظيم فهرستي از همه نيازهاي اساسي، مسئولان ذي ربط را مامور به تهيه كالاهاي مورد نياز كنيم. وي بهطور مثال به وضعيت گوشت قرمز در كشور اشاره كرد و با يادآوري نياز كشور به 220 هزار تن گوشت قرمز در سال جاري و كمبود آن گفت: از اكنون بايد تصميم گيري كنيم تا اجازه ندهيم قيمت اين كالا در بازار افزايش يابد.
وزير اقتصاد: مصوبه واردات 24 ميليارد دلاري تاثيري بر توليد داخل ندارد
همچنين وزير اقتصاد با دفاع از مصوبه واردات 24ميليارد دلاري گفت: تصميم ستاد تنظيم بازار به منظور واردات 24 ميليارد دلار كالاهاي اساسي تأثير منفي بر توليد داخل ندارد. به گزارش مهر، سيد شمس الدين حسيني پس از جلسه هيئت دولت در جمع خبرنگاران افزود: ما در سالهاي گذشته نيز براي تنظيم بازار اقدامات اين چنيني صورت داده بوديم و اينكه عده اي مي گويند اين ميزان بيشتر از سالهاي گذشته است، نادرست است. وي افزود: به منظور تأمين كالاهاي اساسي و نهاده هاي كشاورزي و تنظيم بازار اين اقدام صورت گرفته است كه در آينده تأثير آن را بر تعديل قيمتها در بازار شاهد خواهيم بود. حسيني در ادامه با تأكيد بر اينكه اين ميزان واردات تأثير منفي بر توليدات داخلي نخواهد گذاشت، خاطر نشان كرد: بر اساس تصميمات صورت گرفته، تعرفه هاي واردات فصلي خواهد بود به گونه اي كه مثلاً در موضوع كشاورزي و در فصل برداشت تعرفه ها افزايش مي يابد، اين در حالي است كه در فصل غيربرداشت براي تنظيم بازار و تأمين مايحتاج تعرفه ها كاهش خواهد يافت.
وزير جهاد كشاورزي: واردات 24 ميليارد دلاري با وسواس صورت مي گيرد تا تاثيرمنفي بر توليدات كشاورزي نگذارد
همچنين وزيرجهادكشاورزي نيز در حاشيه جلسه هيئت دولت با اشاره به تصميم ستاد تنظيم بازار براي واردات 24 ميليارد دلاري كالاهاي اساسي گفت: از اين ميزان شش ميليارد دلار به منظور تأمين كالاها و نهاده هاي بخش كشاورزي است و 18 ميليارد دلار ديگر نيز به مواد اوليه صنعت همچون مواد پتروشيمي و شيميايي مرتبط است. به گزارش واحدمركزي خبر صادق خليليان افزود: اين ميزان واردات با وسواس خاصي انجام خواهد شد تا تأثير منفي بر توليدات بخش كشاورزي داخلي نگذارد. وي گفت: البته تصميم اين ستاد در واردات 24 ميليارد دلاري كالاهاي اساسي بخشهاي گوناگون موضوع جديدي نيست چرا كه در سال گذشته حدود 60 ميليارد دلار واردات داشتيم از طرفي اين تصميم به منظور تأمين و تنظيم بازار و كاهش قيمت ها گرفته شده است.
رئيس اتحاديه گوشت گاوي: ثبت سفارش واردات گوشت آزاد شد
همچنين رئيس اتحاديه گوشت گاوي گفت: در جلسه ديروز با استانداري ثبت سفارش گوشت آزاد شد و از امروز گوشت گوسفند با قيمت 15 هزار و 400 تومان و گوشت گاو با قيمت 14 هزار و 500 تومان به مصرف كننده تحويل داده مي شود. علي خندان روي جوان در گفت و گو با پانا با اشاره به اينكه ثبت سفارش گوشت آزاد شد اظهار داشت: با برداشته شدن محدوديت ها بهزودي شاهد كاهش شديد قيمت ها خواهيم بود.
انتقاد يك مقام مسئول در وزارت جهادكشاورزي از مصوبه واردات گسترده كالاهاي اساسي
هرچند مسئولان دولتي از مصوبه واردات مواد اوليه و كالاهاي اساسي دفاع كرده اند اما يك مقام مسئول در وزارت جهادكشاورزي گفت: به هيچ وجه كمبود مواد پروتئيني در كشور نداريم و حتي مازاد توليد هم در اين زمينه داريم. اسماعيل عباسپور در گفتگو با مهر، درخصوص اظهارنظر مسئولان دولتي مبني بر كمبود كالاهاي اساسي در كشور گفت: متاسفانه مدتي است كه برخي از افراد در مصاحبه هاي خود اعلام مي كنند كه در كشور دچار كمبود برخي از كالاها از جمله مرغ و گوشت هستيم و بايد آنها را وارد كنيم درحالي كه به هيچ وجه كمبود مواد پروتئيني در كشور نداريم و حتي مازاد توليد هم در اين زمينه داريم. وي اضافه كرد: اگر الان كمبود گوشت و مرغ داشتيم، مي بايست ويترين مرغ فروشيها و قصابيها خالي از مرغ و گوشت بود يا حداقل جلوي قصابيها و مرغ فروشيها مردم در صفهاي طولاني مي ايستادند، درحالي كه واقعا چنين نيست! مديركل دفترحمايت از سرمايه گذاري، كارآفريني و توسعه تجارت وزارت جهادكشاورزي تصريح كرد: طرح چنين موضوعاتي تبديل به ايجاد فضا و حياط خلوتي براي برخي دلالان و توزيع كنندگان مواد غذايي در كشور شده است. وي اضافه كرد: به جاي اينكه دستگاه هاي نظارتي و بازرگاني سيستم عرضه محصولات كشاورزي را در بازارداخلي درست كنند، دائما مي گويند بايد واردات بيشتر شود درحالي كه اين كار آنها برخلاف سياست هاي كلان كشور است.
پنجشنبه|ا|14|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 345]