واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: در گفتگوي دكتر غلامعباس اكبري،رئيس كلينيك صنعت و معدن دانشگاه تهران با رسالت مطرح شد؛ ارتقاي دانش فني و مديريت صنايع در« كلينيك صنعت»
حامد احساني
«كلينيك صنعت و معدن» با هدف شناسايي و رفع مشكلات واحدهاي صنعتي در مراحل پژوهش، تهيه مواد اوليه، توليد، فروش و خدمات شبكه صنعت ايجاد شده است. ارائه مشاوره تخصصي و فني به واحدهاي صنعتي و معدني براي حل مشكلات فني با هدف ارتقاي كمي و كيفي محصولات توليدي، ايجاد بستري مناسب براي ارتباط صنعت و دانشگاه و ايجاد شبكهاي گسترده از متخصصان صنعتي، استادان و مراكز آزمايشگاهي از اهداف اين كلينيك است. كلينيك صنعت و معدن پارك علم و فناوري دانشگاه تهران نيز بهعنوان يكي از نهادهاي پيشرو در اين زمينه، از سال 1387 با حمايت رئيسجمهوري، نظارت وزارت صنايع و معادن و همكاري مشاوران متخصص شروع به كار كرد و اين روزها ارائه و استفاده از خدمات آن روند روبه رشدي دارد. جمعآوري اطلاعات مربوط به صنايع كشور و انتقال صحيح آن و استفاده از تجربه ديگر كشورهاي موفق و پيشرو با به روزكردن دانش(براي نمونه ايجاد كلينيك فناوري)، دستيابي به فناوريهاي برتر و در نهايت پيوستن به كلينيكهاي منطقهاي و جهاني از برنامههاي اين كلينيك به شمار ميرود. جذب حدود
300 مشاور و ارائه حدود 470 مورد مشاوره به واحدهاي صنعتي و معدني كشور از سوي كلينيك صنعت و معدن بهعنوان متولي تشخيص مشكل و ارائه راهكار به واحدهاي مذكور نيز نشان دهنده درك جايگاه مهم كلينيك براي افزايش بهره وري در بخش هاي مختلف صنايع است.
به ديگر سخن،مي توان گفت چشمانداز كلينيك صنعت و معدن، استفاده از مرجع تخصصي و فني براي نهادينه كردن فرهنگ استفاده از خدمات كلينيكي مي باشد.به اين ترتيب كه در گام نخست، كميتههاي تخصصي مشاوره با شناسايي متخصصان و استادان كارآزموده تشكيل
مي شود. گام دوم، دريافت و دستهبندي اطلاعات مربوط به صنايع كشور(براي نمونه مكان، تعداد و نوع صنعت موردنظر) از سوي كارگروههاي آمار مستقر در تمامي استانهاي كشور است. در گام سوم، اطلاعات دستهبندي شده براي افزايش آگاهي و دسترسي آسان مسئولان و متقاضيان به متخصصان و صنايع وارد شبكه ملي كلينيك صنعت و معدن ميشود. گام چهارم، شناسايي مشكلات صنايع و رفع آن از راه مشاوره حضوري يا مجازي كارشناسان كلينيك است. بر اين اساس بستري مناسب براي استفاده از تمامي قابليتهاي صنعتي كشور و ارتقاي سطح استاندارد فراهم ميشود.در اين چارچوب گفتگويي با رئيس كلينيك صنعت و معدن پارك علم و فناوري دانشگاه تهران انجام داده ايم كه در ادامه از نظرتان مي گذرد:
رئيس كلينيك صنعت و معدن پارك علم و فناوري دانشگاه تهران با ابراز خرسندي از نامگذاري امسال به
« توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني» گفت : مسير كاري كلينيك از زمان آغاز تا كنون با توجه به تعريف اهداف و چشم اندازهاي آن، مبتني بر دستيابي به بخش مهمي از اهداف رهنمود امسال مقام معظم رهبري
(مدظله العالي) بوده است.
غلامعباس اكبري با اشاره به تاسيس كلينيك مذكور در سال نوآوري و شكوفايي ، اين اتفاق را خوشايند خواند و افزود : راه اندازي و استقرار نسبي كلينيك در سال اصلاح الگوي مصرف نيز لزوم وجود ماهوي و فيزيكي چنين مركزي براي مشاوره تخصصي به صنعتگران و
معدن كاران كشور را تاييد و البته تاكيد مي كرد.
اكبري با بيان اينكه سال همت مضاعف و كار مضاعف بستر ساز تلاشهاي بيشتري براي گسترش فعاليت هاي كلينيك و افزايش شمار اعضاي مشاور و مشورت گيرنده بوده است تصريح كرد : ادامه روند اين تلاشها در سال جهاد اقتصادي به تعريف الگوهاي مناسب تر در راستاي بهره وري بالاتر در كنار استفاده حداكثري از توان و منابع داخلي انجاميده است.
به گفته وي،مي توان با ارائه كمك و مشاوره هاي تخصصي به سيستم مديريتي و فني واحدهاي توليدي و صنعتي كشور ،بهره وري و توليد كمي و كيفي را ارتقا داد و گام بلندي در مسير استقلال اقتصادي كشور برداشت.وي افزود : رويكرد كلينيك صنعت و معدن در سال 1391 موسوم به سال«توليد ملي،حمايت از كار و سرمايه ايراني » در راستاي رفع ابهامات ،مشكلات و معضلات فني،مالي،حقوقي،تجاري سازي و ... واحدهاي صنعتي به كمك مشاوران عضو كلينيك خواهد بود.
اين استاد دانشگاه با اشاره به جايگاه درخور توجه ، مهم و تعيين كننده كلينيك در بخش هاي مختلف پزشكي،فرهنگي،اجتماعي،علمي،صنعتي و... اظهار كرد : شناخت صحيح مشكلات با معاينه تخصصي و كارشناسانه صنعت مي تواند منتج به تجويز راهكارهاي اساسي و اصولي براي رفع آن و ايجاد روند پرشتاب سلامت و افزايش
بهره وري براي صنايع كشور شود.
اكبري محدوده اقدامات امسال كلينيك صنعت را فراتر از سالهاي گذشته خواند و افزود : با عضويت شركتهاي تخصصي و مشاوران تحصيلكرده و متخصص و افزايش توان انتقال بهينه و حداكثري دانش ، امكان مراجعه حضوري كارشناسان به صنايع بيش از گذشته صورت خواهد گرفت.
وي در ادامه با بيان اينكه از حدود سه سال گذشته تا كنون شمار و ميزان كمك حاميان خصوصي و دولتي(بويژه رياست محترم جمهوري) بيشتر شده است، اضافه كرد : افتتاح دانشكده علوم و فنون نوين دانشگاه تهران با حضور مقام عالي رئيس جمهوري جناب آقاي دكتر محمود احمدي نژاد و مقامات عالي رتبه ديگر در كنار افتتاح 2 طرح ملي ديگر از سوي مركز مشاوره تخصصي و كارآفريني با عنوان « شبكه ملي كلينيك صنعت و معدن ايران » و ايجاد مركز آمار صنعتي ايران از جمله اقدامات درخور ذكر طي مدت مذكور است.
به گفته وي،طرح شبكه ملي كلينيك صنعت و معدن با رويكرد توسعه طرح اجرا شده در 3 سال گذشته كلينيك صنعت، قرار است در استان ها و شهرهاي بزرگ در محل پارك هاي علم و فناوري اجرا گردد. اين طرح با مشاركت معاونت پژهش و فناوري وزارت علوم ،تحقيقات و فناوري – معاونت برنامه ريزي توسعه و فناوري وزارت صنعت،معدن و تجارت– مركز پژهش توسعه و فناوري و صنايع نوين و پارك علم و فناوري دانشگاه تهران به اجرا در خواهد آمد.
«طرح مركز آمار صنعتي ايران »نيز كه در اين مراسم افتتاح گرديد با همكاري دفتر آمار و فرآوري داده هاي وزارت صنايع و معادن و پارك علم و فناوري دانشگاه تهران اجرا خواهد شد.لذا انتظار مي رود تا مسئولان با حمايت همه جانبه از شبكه ملي اطلاعات با توجه به فراهم بودن زيرساخت ها،برنامه ها،نظامنامه(تعيين كننده نحوه تعامل بين كلينيك هاي مختلف كشور ، مشاوران و... با يكديگر) و نمونه هاي مشابه ديگر،زمينه را براي
مشاوره هاي سريع و تخصصي تر از طريق مجازي نيز بهتر از گذشته فراهم آورند.
رئيس كلينيك صنعت و معدن پارك علم و فناوري دانشگاه تهران با اشاره به مشكلات موجود در حوزه صنعت كشور ، گفت : يكي از مهمترين مسائل و مشكلات كنوني صنعت كشور همانا عدم انتقال مناسب دانش روز اعم از تجربيات علمي و علوم كاربردي به روز به صنايع مياني و كوچك در كشور است.
اكبري با بيان اينكه شهركها و واحدهاي صنعتي پرشماري در رده هاي كوچك و متوسط در كشور وجود دارد و
مي تواند بستر مناسبي براي اقدامات اصولي و پايه اي براي بهبود كيفيت ،كميت و همچنين كاهش قيمت تمام شده محصولات داخلي باشد، افزود : ايجاد واحدهاي تحقيق و توسعه يكي از اقدامات درخور توجه و اساسي كلينيك صنعت و معدن براي ارائه جديدترين تحقيقات علمي و عملي به اين واحدهاي پرشمار صنعتي كه زمينه ساز رونق و ترقي و همچنين قاعده هرم توليد و اقتصاد صنعتي كشور است،مي باشد.
به گفته وي از ساير مشكلات موجود در بخش هاي مختلف صنعت نظير قوانين و مقررات يا نوسانات ارزي
و ... مي توان به دونكته مهم اشاره كرد :نخست آنكه بسياري از صاحبان صنايع ، اشراف لازم و كافي به مسائل حقوقي خود نظير بيمه،ماليات و ... ندارند و دوم آنكه ضمن نبود مديريت مناسب منابع مالي از سوي آنها،كمبود
حمايت هاي مالي و حقوقي از گله هاي هميشگي آنها از مسئولان ذيربط و ذينفع است.
اين استاد دانشگاه از وجود طرح «سام» (سيستم ارتقاي مديريت) كه از سوي وزارت صنعت،معدن و تجارت ارائه شد،اشاره كرد و افزود : طرح مذكور براي بهينه سازي سيستم مديريتي و افزايش بهره وري بيشتر واحدهاي صنعتي ايجاد شده است و كلينيك صنعت و معدن نيز بهعنوان پيمانكار عمومي با قابليت هاي بالا ( نظير ارتباط با شركتها و واحدهاي صنعتي پرشمار و برخورداري از كارشناسان و متخصصان كارآزموده و تحصيلكرده) محسوب مي شود .
در اين راستا فرصتي را براي ارتقاي مديريت در بخش صنعت كشور فراهم آورده است مبني بر اينكه واحدهاي داوطلب تنها 50 درصد هزينه حدود 60 ميليوني طرح را پرداخت مي كنند و 50 درصد باقيمانده از سوي وزارت صنعت،معدن و تجارت پرداخت خواهد شد.
وي با بيان اينكه برداشتهاي مختلف از دادههاي متنوع اطلاعاتي بهعنوان چالش بزرگ در بسياري از بخشها بخصوص صنعت و معدن بوده است،افزود:.
بهترين راهكار براي از بين بردن اين چالش، فناوري اطلاعات دادههاي صنايع و معادن كشور، براي تصميمگيري بهتر است. فناوري اطلاعات با شناخت صنايع و تمامي امكانات صنعتي، دستيابي و انتقال دانش و تجربههاي روز و جذب مشاوران، به خودكفايي و شكوفايي اقتصاد و صنعت كشور منتهي ميشود. بر اين اساس با افزايش دسترسي و بهروزرساني اطلاعات جامع صنايع ميتوان به دستاوردهايي مانند تصميمگيري، ارائه خدمات و پشتيباني بهتر پرداخت.
اكبري با تاكيد بر سودآور بودن فعاليت هاي كلينيك صنعت و معدن ، اظهار كرد : تا كنون حدود 460 ميليون تومان براي فعاليت هاي كلينيك صنعت و معدن دانشگاه تهران هزينه شده است كه برآورد اثربخشي آن از سوي كارشناسان،حدود 59 ميليارد تومان گزارش شده است.بر اين اساس، تمركز متخصصان و رقابت بهتر توليدكنندگان به بهرهوري بالاتر و كسب سود ملي منجر ميشود (براي نمونه ايجاد «هلدينگ»هاي صنعتي كمك درخور توجهي به توليد، واردات و صادرات محصولات صنعتي و معدني ميكند).
وي همچنين با اشاره به الزام ايجاد 50 پارك علم و فناوري تا پايان برنامه پنجم توسعه افزود: شناخت اهميت و كاربردهاي تخصصي فناوري اطلاعات بهعنوان منبع مهم شناخت و چارهجويي براي چالش و نيازها از سوي مسئولان، نويدبخش روزهاي طلايي براي اقتصاد و صنعت كشور است.وي با بيان اينكه اشتغالزايي جزء برنامههاي اين كلينيك نيست اظهار كرد: برنامه كنوني كلينيك استفاده از متخصصان و مشاوران بازنشسته تمامي صنايع و فناوران اطلاعات است به شرط آنكه توانايي ارائه دقيق و نوآورانه دانش و تجربه را داشته باشند. متقاضيان ميتوانند براي كسب اطلاعات بيشتر به آدرس اينترنتي
www.industryclinic.com مراجعه يا با پست الكترونيكي [email protected]
مكاتبه كنند.
دوشنبه|ا|11|ا|ارديبهشت|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 594]