واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ابراز خرسندي يونيسف ايران از اصلاحات مثبت لايحه مجازات اسلامي در حوزه كودكان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - خانواده
دفتر صندوق كودكان سازمان ملل متحد (يونيسف) در جمهوري اسلامي ايران با صدور پيامي مشترك از سوي نماينده اين سازمان، محمد المنير صفيالدين و سفير حسن نيت آن مهتاب كرامتي از اعمال اصلاحات مثبت مربوط به كودكان در قانون مجازات اسلامي كه اخيرا به تصويب مجلس شوراي اسلامي و شوراي نگهبان رسيده است، ابراز خرسندي كرد.
به گزارش سرويس«اجتماعي» ايسنا، يونيسف ايران از اينكه در لايحه مجازات اسلامي «مصالح عاليه كودك» مطابق با پيماننامه حقوق كودك، هماكنون به عنوان يكي از اصول راهنما در كليه تصميمات دادگاهها براي كودكان پذيرفته شده است، ابراز رضايت كرد.
از جمله اصلاحات مورد استقبال يونيسف ميتوان به لغو تنبيه بدني كودكان در مجازاتهاي تعزيري، معرفي جايگزينهاي مجازات حبس مانند خدمات اجتماعي به منظور به حداقل رساندن موارد محروميت كودكان از آزادي، توجه به سن مجرم و شدت جرم براي تعيين مجازات، واگذاري اختيارات جديد به قضات براي تجديدنظر در مجازات كودكان بزهكار بر حسب ميزان پيشرفت در زمينه اصلاح رفتار آنان و بالاخره تعليق مجازات، به خصوص در مورد محروميت از آزادي اشاره كرد.
يونيسف اميدوار است اين اصلاحات راه را براي كاربرد اصول اساسي دادرسي نوجوانان از جمله اصل قضازدايي و استفاده از جايگزينهاي حبس هموار ساخته و در نهايت يك اصول در نظام حقوقي جمهوري اسلامي ايران كاملا منعكس شوند.
در جرايم مربوط به حدود و قصاص، اين لايحه علاوه بر سن كودك و نوجوان، بلوغ عقلي وتوانايي وي را در تشخيص ماهيت جرم به عنوان عواملي اساسي در تعيين استناد به مدارك پزشكي قانوني و استفاده از نظرات كارشناسان و متخصصان، بلوغ عقلي وتوانايي درك ماهيت جرم را در كودك و نوجوان تعيين كند. يونيسف اميدوار است اين الحاقات در نهايت تا زمان لغو كامل مجازاتهاي اعدام براي كودكان و نوجوانان و افزايش سن مسئوليت كيفري، منجر به كاهش موارد اعدام كودكان ميشود.
نماينده يونيسف در ايران، محمد المنير صفيالدين در اين زمينه گفت: اميدوارم با اجرا شدن قانون مجازات اسلامي جديد شاهد تقويت حمايت از كودكان معارض قانون باشيم. در همين راستا مايلم بار ديگر تاكيد كنم، حقوق كودك از ديدگاه اسلام وجه اشتراك زيادي با حقوق كودك مندرج در پيماننامه جهاني حقوق كودك دارد و اين دو ديدگاه در كنار هم ميتوانند حمايت از كودكان را تقويت كنند.
يونيسف اميدوار است لوايح ديگري كه هماكنون تحت بررسياند به حمايت هرچه بيشتر از حقوق كودكان منجر شوند.
يونيسف در بيش از 190 كشور و منطقه از جهان براي كمك به رشد و بقاي كودكان از اوان خردسالي تا نوجواني فعاليت ميكند و اين مجموعه بزرگترين ارائه كننده واكسن در كشورهاي در حال توسعه است، براي سلامت، تغذيه، آب سالم، بهداشت و آموزش پايه با كيفيت براي دختران و پسران و حمايت از كودكان در برابر خشونت، بهرهكشي و همچنين ايدز برنامههايي دارد. هزينه برنامههاي يونيسف كاملا از طريق مشاركت داوطلبانه افراد، شركتها، سازمانها و دولتها تامين ميشود.
يکشنبه|ا|14|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]