محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840242295
جمهوري اسلامي ايران ، مقتدر در تمامي عرصه ها / صعود 72 پلهاي ايران در رده بندي كشورهاي جهان
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: جمهوري اسلامي ايران ، مقتدر در تمامي عرصه ها / صعود 72 پلهاي ايران در رده بندي كشورهاي جهان
نقش انقلاب اسلامي در گشودن راه رهايي از عقبماندگي در سطوح مختلف اقتصادي، سياسي و فرهنگي، عليرغم وجود تمام مشكلات فراروي انقلاب، واقعيت انكارناپذيري است كه كتابها و تحليلهاي بسياري به آن اختصاص يافته است .
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ؛ اما براي تبيين اين دستاوردها ابتدا بايد آرمانهاي اصيل انقلاب مورد بررسي قرار گرفته تا موفقيت انقلاب در نيل به اهدافش بهتر و ملموس تر باشند .
بيش از سه دهه از پيروزي انقلاب اسلامي مي گذرد و جمهوري اسلامي در طول اين مدت مراحل دشوار و موانع بسياري را پشت سر گذاشته است كه بي شك نهال انقلاب را تنومند و مستحكم تر از گذشته كرده است اما با ورود به دهه چهارم از عمر انقلاب كه مقام معظم رهبري به خوبي آنرا "دهه پيشرفت و عدالت" ناميدند لزوم تبيين دستاوردهاي اين انقلاب عظيم اسلامي خصوصاً براي نسلهاي بعدي انقلاب بيش از پيش احساس مي شود.
در اين راستا؛ نقش انقلاب اسلامي در گشودن راه رهايي از عقبماندگي در سطوح مختلف اقتصادي، سياسي و فرهنگي، عليرغم وجود تمام مشكلات فراروي انقلاب، واقعيت انكارناپذيري است كه كتابها و تحليلهاي بسياري به آن اختصاص يافته است .
اما براي تبيين اين دستاوردها ابتدا بايد آرمانهاي اصيل انقلاب مورد بررسي قرار گرفته تا موفقيت انقلاب در نيل به اهدافش بهتر و ملموس تر باشند .
آنچه مبرهن است ؛ آرمانهاي انقلاب اسلامي را از خلال شعارهاي مردم در دوران پيروزي و پيامهاي رهبران سياسي و فكري به خصوص رهبري منحصر به فرد امام خميني (ره) با استفاده از روش تحليل محتوا مي توان شناخت و نكته مهم آنجاست كه اين هدفها در روند نهضت اسلامي به صورت كلي و غيرشفاف بيان مي گرديدند كه پس از پيروزي انقلاب در كشاكش حوادث و رويدادها و نيز در قانون اساسي 1358 به مقدار زيادي شفافتر و جزئيتر شده اند.
در واقع آرمانهاي برون مرزي و مسؤوليتهاي فراملي انقلاب اسلامي، ميل به صدور پيام انقلاب و حمايت همه جانبه از ملل مستضعف و مسلمانان جهان و درانداختن طرحي نو در نظام بين الملل داشت.
در اين رابطه بنيانگذار جمهوري اسلامي در نخستين سال پيروزي انقلاب در تعيين راهبرد سياست خارجي اعلام داشت: ملت آزاده ايران اكنون از ملتهاي مستضعف جهان در مقابل آنهايي كه منطقشان توپ و تانك و شعارشان سرنيزه است، كاملا پشتيباني مينمايد.
ما از تمام نهضتهاي آزاديبخش در سرتاسر جهان كه در راه خدا و حق و حقيقت و آزادي مبارزه ميكنند، پشتيباني مي كنيم.
البته ايشان در وصيتنامه سياسي ، الهي خود نظريه يك دولت اسلامي با جمهوري هاي آزاد و مستقل را طرح كردند.
از جمله مهمترين دستاوردهاي سياسي انقلاب اسلامي ميتوان سرنگوني حكومت استبدادي شاهنشاهي و برقراري نظام مردمي جمهوري اسلامي و همچنين رهايي از سلطة استعماري بيگانگان و كسب استقلال و تحول در اصول و رفتارهاي سياست خارجي كشور اشاره كرد كه از نمودهاي عيني آن قطع سريع رابطه با رژيم اشغالگر قدس و رژيم آپارتايد در آفريقاي جنوبي بود كه رژيم شاه به دليل تأمين منافع قدرتهاي استعماري، روابط سياسي و اقتصادي گستردهاي با اين دو رژيم برقرار كرده بود.
تا قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، حاكميت كشور چه در داخل و چه خارج از آن به معناي واقعي كلمه به رسميت شناخته نميشد؛ چرا كه برنامهها توسط اربابان خارجي رژيم ستم شاهي طراحي و تدوين شده و براي اجرا دراختيار رژيم قرار ميگرفت، بدون آنكه رژيم پهلوي خود دخالتي در تشخيص و تبيين آنها بر اساس مصالح و منافع ملي داشته باشد.
به عبارت ديگر اين حاكميت بيگانگان بود كه در ايران رسميت داشت، نه حاكميت ايراني بر ايران. انقلاب اسلامي با پايان بخشيدن به حاكميت بيگانگان در امور داخلي كشور، استقلال در تصميمگيري و اجرا را در عرصههاي مختلف سياسي، اقتصادي، فرهنگي و… به ارمغان آورده و دست اجانب و بيگانگان را براي هميشه از دخالت درامور داخلي ايران كوتاه كرد.
بدون ترديد انقلاب اسلامي در درجة اول يك انقلاب فرهنگي بود كه در مقابل فرهنگ وارداتي غرب ايستاد و چهرة نامأنوس اين فرهنگ را كه نتيجهاي جز استثمار و عقبماندگي جهان سوم نداشته است آشكار ساخت.
عمومي شدن آموزش در سطح جامعه و ارتقاي سطح علمي دانش آموختگان در كشور، تنها بخشي از دستاوردهاي انقلاب در بخش فرهنگي است. تا پيش از انقلاب بيش از 75% مردم ايران بي سواد بودند.
اما پس از پيروزي انقلاب با تشكيل نهضت سوادآموزي و جهاد سازندگي و با تحت پوشش قرار گرفتن بسياري از روستاها و مناطق محروم از امكانات آموزشي و علمي، اين وضعيت با ارتقاء كمي و كيفي چشم گيري مواجه گرديد. همچنين از ديگر دستاوردهاي اين بخش ميتوان به بازيابي جايگاه و نقش واقعي زنان ايراني اشاره كرد كه رژيم گذشته با رواج ارزش هاي غربي، زنان مسلمان ايران را در معرض خودباختگي فرهنگي و از دست دادن هويت مذهبي قرار داده بود.
بي شك اضمحلال اقتصادي كشور در نظام سرمايهداري جهاني، تك محصولي بودن و وابستگي گسترده و انحصاري به نفت، واردات مواد غذايي و كالاهاي مصرفي، صنايع مونتاژ و وابسته، شكاف شديد طبقاتي و بيتوجهي به تهيه زيرساختهاي اقتصادي، بخشي از ويژگيهاي اقتصاد ايران در رژم پهلوي به شمار ميآمد.
پس از پيروزي انقلاب عليرغم تحميل جنگ هشت ساله كه به شهرها و صنايع كشور زيانهاي مالي عظيمي وارد ساخت و نيز افزايش بيرويه جمعيت، گامهاي بزرگي در راه دستيابي به اهداف اقتصادي مطلوب برداشته شد كه از جمله آنها ميتوان به ايجاد سدها و مهار آبها، گسترش صنايع مادر، حركت در جهت خودكفايي در محصولات كشاورزي و كالاهاي ضروري، صنايع دفاعي و نيز تعديل ثروت و خروج از اقتصاد تك محصولي اشاره كرد.
تلاش براي خودكفايي در قانون اساسي نيز كه منشور نظام اسلامي ميباشد مورد تأكيد جدّي قرار گرفت. بند 13 اصل سوم قانون اساسي يكي از وظائف دولت جمهوري اسلامي ايران را " تأمين خودكفايي در علوم و فنون و صنعت و كشاورزي و امور نظامي و مانند اينها " دانسته و در بند 9 اصل 43 نيز در بيان ضوابطي كه اقتصاد كشور بر اساس آن استوار ميباشد، مقرر مي دارد : " تأكيد بر افزايش توليدات كشاورزي، دامي و صنعتي كه نيازهاي عمومي را تأمين كند و كشور ر به مرحله خودكفايي برساند و از وابستگي برهاند. "
بديهي است در اين جا مدعي نيستيم كه ما به استقلال و خودكفايي اقتصادي رسيده ايم، بلكه نظام اسلامي واقعاً از نظر فكري و جهتگيري و سياستگذاري، به دنبال استقلال و خودكفايي اقتصادي است و در اين راه نيز گامهاي زيادي برداشته شده است.
و در نهايت مهمترين دستاورد اقتصادي پس از انقلاب اسلامي كالبد شكافي و جراحي اقتصادي ، طرح هدفمند كردن يارانه ها بود كه به دست تواناي دولت نهم و دهم به اجرا در آمد .اين طرح پيامدهايي چون عدالت اجتماعي و عدالت در توزيع منابع را دربر داشت.
طرحي كه در طي 25 سال پس از پيروزي انقلاب اسلامي هيچ يك از دولت هاي گذشته جرعت اجراء آن را نداشتند و اين دولت با شجاعت طبق قولي كه در شعارهاي انتخاباتي خود به مردم جهت توزيع عادلانه ثروت ملي و اشاعه عدالت اجتماعي داده بود ، آن را به اجراء گذاشت.
به لحاظ علمي ايران بعد از انقلاب رشد چشمگيري در بسياري از زمينه ها داشته است و اين ارتقا خشم بسياري از دول غربي را بر انگيخت و منجر به صدور تحريم هاي بسياري از سوي آنها بر عليه ايران گرديد اما تمامي اين ترفندها به كمك درايت دولت مقتدر ايران و تدبير در رهنمودهاي رهبرفرزانه ملت نتوانست جلوي موج عظيم پيشرفت دانشمندان ايراني را بگيرد.
در پي اين رشد علمي از ديگر دستاورد هاي دانشمندان ايراني استفاده از فناوري نانو تكنولوژي و تكنولوژي ليزر در پزشكي است .
همچنين جمهوري اسلامي در زمينه هاي الكترونيكي و مخابراتي نيز پيشرفتهاي چشمگيري داشته است .
امروزه ايران با تلاش متخصصان خلاق در حوزه هاي الكترونيك ، اپتيك ، ليزر و سيستم هاي جنگ الكترونيك و نصب و راه اندازي سيستم هاي مخابراتي ، به پيشرفتهاي قابل ملاحظه اي دست يافته است .
علاوه بر اين ، ايران در زمينه فيبر نوري نيز از رشد سريعي برخوردار بوده است . بنا به نظر كارشناسان ، در آينده نزديك ، منازل ايراني به فيبر نوري متصل مي شوند و اين مي تواند تحول مهمي باشد .
با وجود تحريمها ، موفقيتهاي بزرگ ايران در زمينه هاي مختلف علمي ، نشان مي دهد كه هرگاه ملتي با جديت در راه انكشاف و پيشرفت گام بردارد و به استعداد و توان خود اطمينان داشته باشد ، مي تواند به قله هاي رفيع علم و تكنولوژي دست يابد .
انقلاب اسلامي ، درزمينه علوم طبي نيز دستاوردهاي مهمي داشته است . كارشناسان طبي بين المللي بر اين باورند كه پس از گذشت سي سال از عمر انقلاب ، ايران با يك جهش علمي در طب روبرو بوده است .
پس از پيروزي انقلاب ايران ، حركت بزرگي در بخش صحت و سلامت ايجاد شد از جمله اين حركتها ، ارتقاي شاخصهاي صحت مادران و اطفال و افزايش اميد به زندگي است .
دكتر باقري لنكراني وزير صحت و درمان ايران مي گويد : بعد از انقلاب اسلامي ، اميد به زندگي در ايران 13 سال افزايش يافته است . هم اكنون اين شاخص در مردم كشور ما 73 سال است . در حال حاضر بيش از 95 فيصد جمعيت روستايي و حدود 100 فيصد جمعيت شهري ايران ، به مراقبتهاي صحي دسترسي دارند و شاخصهاي سلامت ، بهبود چشمگيري يافته است .
امروزه نرخ مرگ و مير اطفال زير 5 سال از 200 مورد در هر هزار تولد در قبل از انقلاب ، به حدود 32 مورد در هر هزار تولد رسيده است .
كاهش چشمگير مرگ و مير اطفال طي سالهاي اخير ، ناشي از عواملي چون گسترش شبكه صحي درماني كشور ، افزايش دسترسي به خدمات و مراقبتهاي اوليه صحي است .
در دنياي امروز ، طب ترميمي با استفاده از روش سلول درماني به مدد داكتران طب آمده تا بافت از بين رفته بدن ، جايگزين شود .
اينك در ايران اسلامي 100 مركز تحقيقاتي در توليد سلولهاي بنيادي ، سلولهاي كبدي ، توليد غضروف ، تداوي سرطان و درمان ناهنجاريهاي استخوان فعال هستند . پژوهشكده رويان نيز به عنوان مركزي علمي و شناخته شده در جهان ، در توليد علم و تكنولوژي هاي كمك كننده باروري ، سلولهاي بنيادي جنيني ، ترميم چشم ، توليد ناي مصنوعي و ... دستاوردهاي مهمي را به دست آورده است .
تلاشهاي خستگي ناپذير محققان رويان ، ايران را در رديف 10 كشور برتر دنيا در زمينه سلولهاي بنيادي قرار داده است .
سالانه هزاران بيمار خارجي براي تداوي بيماريهايي نظير ناباروري ، جراحي پلاستيك و زيبايي ، بيماريهاي دهان و دندان و انواع جراحي ها به ايران سفر مي كنند .
دستاوردهاي بين المللي جمهوري اسلامي خصوصاٌ در منطقه خاورميانه
در طول دو دهه گذشته، شرايط منطقه پيرامون ايران و نيز تحولات جهان ، پيچيده و حساس بوده است ، با حمله رژيم صدام به كويت و اشغال اين كشور ، ائتلاف جهاني به رهبري امريكا براي حمله به عراق شكل گرفت و نيروهاي اشغالگر غربي در منطقه حضور يافتند .
در آن شرايط دشوار ، رهبري انقلاب اسلامي با هوشياري ، ضمن حمايت از مردم مظلوم عراق ، جمهوري اسلامي ايران را از گرفتار شدن در دام جنگي ويرانگر رهانيد .
براين اساس وقايع اخير در كشورهايي چون يمن ، مصر و تونس و لبنان و در خواست آنها مبني بر ايجاد تغييرات و تشكيل حكومت جمهوري اسلامي مبين تاثير انقلاب اسلامي ايران و رهبري آن در جهان اسلام به ويژه دول عربي است.
برهمين اساس انقلاب اسلامي ايران، روند رستاخيز اسلامي را در مصر تسريع كرده و اين در حالي است كه ايران به هيچ وجه دخالت مستقيم و حتّي غير مستقيم در مصر نداشته است. در مصر، گروه هاي انقلابي همچون اخوان المسلمين، تحت تأثير انقلاب ايران بودند.
جالب آنكه دانشجويان سنّي «الجماعة الاسلاميه» در دانشگاه قاهره اعلام كردند كه انقلاب ايران، شايستة بررسي عميق است تا از آن درس بگيريم، انگيزه كسب كنيم و از اين سرمشق، بهره مند شويم.اعتراضات اخير مصر همه رسانه ها و سياستمداران را به اين ديدگاه سوق داده است كه انقلاب اسلامي تاثير گذاري فوق العاده اي روي اين جنبشها داشته است كه انشاء الله به پيروزي و رهايي كامل ملت مسلمان مصر نيز بيانجامد.
همچنين آمار منتشر شده از سوي سازمان ملل نشان ميدهد ايران از زمان پيروزي انقلاب با صعود 72 پلهاي در رده بندي كشورهاي جهان از نظر توسعه انساني در بين كشورهاي داراي توسعه بالا قرار گرفته است.
گزارش توسعه انساني سازمان ملل سال 2011 ميلادي نشان ميدهد شاخص توسعه انساني ايران در سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي با رشد 61 درصدي مواجه شده كه بدين ترتيب ايران يكي از بالاترين سرعتها در مسير توسعه انساني طي 33 سال گذشته را داشته است.
بر اساس اين گزارش، شاخص توسعه انساني ايران يك سال قبل از انقلاب اسلامي 0.437 اعلام شده است و اين رقم در سالهاي بعد از انقلاب افزايش يافته، در سال 1990 به 0.534، در سال 2000 به 0.636، در سال 2005 به 0.671، در سال 2009 به 0.703 و در سال 2010 به 0.707 رسيده است. شاخص توسعه انساني ايران براي سال 2011 نيز 0.707 اعلام شده است.
به دنبال افزايش شاخص توسعه انساني ايران جايگاه ايران در رده بندي جهاني از اين نظر نيز ارتقاء يافته است ايران در سال 1979 از نظر توسعه انساني در ميان 182 كشور جهان رتبه 160 را به خود اختصاص داده بود اما در سال 2011 به رتبه 88 ارتقاء يافته است كه بدين ترتيب صعود 72 پلهاي داشته است.
بر اساس تقسيم بندي سازمان ملل ايران 33 سال پيش در ميان كشورهايي قرار داشت كه داراي توسعه انساني پايين بودند اما در حال حاضر بين كشورهاي داراي توسعه انساني بالا قرار گرفته است.
عدالت و برابري درآمدي يكي از شاخصههاي مهم توسعه انساني در هر كشوري است و بر اساس گزارش توسعه انساني سازمان ملل نابرابري درآمدي در ايران طي سه دهه گذشته كاهش قابل توجهي داشته است.
ضريب جيني از شاخصهاي مهم اندازه گيري نابرابري توزيع درآمد در كشورها ميباشد. اندازه اين شاخص بين صفر (معرف جامعهاي با برابري كامل توزيع درآمد) و يك (نمايانگر عدم برابري توزيع درآمد در جامعه) تغيير ميكند.
بر اساس آمارهاي موجود ضريب جيني در سالهاي قبل از انقلاب بين 0.4584 در سال 56 تا 0.502 در سال 54 در نوسان بوده است كه نشان دهنده شكاف بالاي طبقاتي و نابرابري شديد در توزيع درآمد است.
اين در حالي است كه در سال 54 كه يكي از بدترين سالهاي كشور در خصوص توزيع درآمد و شكاف طبقاتي بوده است، سهم درآمد 10 درصد از ثروتمندان كشور بيش از 33.8 برابر سهم 10درصد فقيرترين بوده است.
در سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي كه يكي از شعارهاي اساسي و محوري آن محروميت زدايي و كاهش فقر و نابرابري بوده است، تلاش زيادي در جهت توزيع عادلانه درآمد و ثروت ملي كشور و حمايت از اقشار محروم و كمدرآمد جامعه صورت گرفته است كه نتيجه آن كاهش قابل توجه عدد ضريب جيني از رقم بالاي 0.5 به حدود 0.383 و كاهش شكاف طبقاتي بوده است.
بر اساس آمارهاي سازمان ملل ضريب جيني در كشور در سال جاري به حدود 0.383 رسيده است كه پايينترين رقم طي سالهاي قبل و پس از پيروزي انقلاب اسلامي است.
توزيع درآمد عمدتا تحت تاثير عوامل به وجود آورنده درآمد خانوار، شرايط اقتصادي و اجتماعي و ميزان دخالت دولت در اتخاذ سياستهاي معطوف به توزيع برابر درآمد قرار دارد.
آمار شاخص ضريب جيني بيانگر نتيجهبخش بودن رويكرد عدالتمحورانه نظام اسلامي در عرصه اقتصادي كشور بوده است.
سازمان ملل در گزارش خود شاخص توسعه انساني خود اعلام كرده ايران با كسب رتبه 76 از نظر ضريب جيني در جهان داراي شكاف و نابرابري درآمدي كمتري نسبت به آمريكا،پرتغال، تركيه، روسيه و قطر است./س
دوشنبه|ا|17|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]
-
گوناگون
پربازدیدترینها