واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: استاندار خراسان رضوي خبر داد: انجام 50 درصد از عمليات احداث راه آهن مشهد - هرات طراحي يك شبكه حملونقل ريلي توسط ايران با كشورهاي تركمنستان و قزاقستان
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: شهرستانها
استاندار خراسان رضوي از طراحي يك شبكه حمل و نقل ريلي توسط ايران با كشورهاي تركمنستان و قزاقستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان، محمدجواد محمديزاده در همايش يك روزه همكاريهاي اقتصادي خراسان رضوي و تركيه در محل هتل هماي شماره دو مشهد، اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران در حوزه حملونقل به ويژه حملونقل ريلي چند كار بزرگ را در دستور كار خود قرار داده است.
وي با اشاره به اينكه راه آهن سرخس - بندر عباس نقش مهمي در ترانزيت كالاهاي آسيايي ميانه به حوزه خليج فارس و از طريق تركيه به طرف اروپا دارد، تصريح كرد: با طراحي اين شبكه حملونقل ريلي، راه آهن جمهوري اسلامي ايران از نقطه ديگري به غير از سرخس به تركمنستان و قزاقستان متصل خواهد شد.
نماينده عالي دولت در خراسان رضوي يادآور شد: مطالعات احداث اين شبكه حملونقل ريلي در حال انجام است و كنسرسيومي نيز متشكل از شركتهاي ايراني تركمني و قزاقي به فوريت براي احداث اين شبكه تشكيل شده است.
محمديزاده در ادامه افزود: بيش از 50 درصد از عمليات احداث راه آهن مشهد - هرات به پايان رسيده است و مابقي آن تا دو سال آينده به بهرهبرداري خواهد رسيد.
استاندار خراسان رضوي با بيان اين كه با احداث راه آهن مشهد - چابهار، امكان ارتباط ريلي كشورهاي CIS با آبهاي آزاد فراهم ميشود، خاطرنشان كرد: در مقاطعي همانند جنگ كويت و عراق، خليج فارس و تنگه هرمز با مخاطراتي مواجه شد كه بندر چابهار به دليل قرار گرفتن در آبهاي آزاد، مشكل امنيتي پيدا نميكند.
وي گفت: در حال حاضر پيشنهادهايي براي احداث راه آهن مشهد - چابهار از طرف چين، هندوستان و كشورهاي اروپايي رسيده است و اين آمادگي را داريم تا تركيه براي احداث اين راه آهن سرمايهگذاري كند.
وي با اشاره به اين كه فرودگاههاي خراسان رضوي به لحاظ ظرفيت ناوبري امكانات حملونقل و توان باربري در حال ارتقا و افزايش است، تصريح كرد: در حال حاضر در خراسان رضوي سه فرودگاه بينالمللي فعال مشهد، سبزوار و سرخس وجود دارد كه علاوه بر اين، دو فرودگاه جديد هم در حال ساخت داريم.
وي با اشاره به اينكه سرمايهگذاريهاي بسياري در نقاط مرزي استان با كشورهاي همسايه در قالب مناطق آزاد تجاري انجام شده است، تصريح كرد: منطقه آزاد تجاري را در يكي از در نقاط مرزي استان با افغانستان مصوب كردهايم كه تا چند ماه آينده به بهرهبرداري خواهد رسيد.
محمديزاده با اشاره به اين كه در روز 400 كاميون از مرز لطف آباد براي حمل كالا به كشورهاي CIS عبور ميكند، گفت: بيشترين تردد كاميونها از دو مرز لطف آباد و باجگيران مربوط به كشور تركيه است.
وي از ظرفيتهاي خوب خراسان رضوي در حوزههاي كشاورزي، دامپروري، صنعت و معدن و گردشگري خبر داد و اظهار داشت: به دليل قرار گرفتن خراسان رضوي در كريدور شمال - جنوب و شرق - غرب اين استان نقطه اتصال مطمئن براي فعالان اقتصادي به شمار ميرود.
استاندار خراسان رضوي خواستار سرمايهگذاري تركيه براي سرمايهگذاري در اجراي طرحهاي زيربنايي، زيرساختي، ارتباطات و اماكن اقامتي دراستان شد و عنوان داشت: براي حضور شايسته فعالان اقتصادي از كشور تركيه در خراسان رضوي اين آمادگي را داريم تا قوانين را براي آن ها تسهيل كنيم.
نماينده عالي دولت در خراسان رضوي با اشاره به وجود ذخاير ارزشمند نفت و گاز در پهنه تركمنستان تا قزاقستان و بخشي از ايران، افزود: دو كشور ايران و تركيه ميتوانند براي بهرهبرداري از اين ذخاير، سرمايهگذاريهاي مشتركي داشته باشند.
وي از آمادگي خراسان رضوي براي سرمايهگذاري مشترك ايران و تركيه در مناطق آزاد تجاري استان خبر داد و خاطر نشان كرد: تركيه و ايران پيشگام اقتصادي هستند.
وي يادآور شد: بايد تشكلهاي مشترك و مطمئن بين دو كشور ايران و تركيه در حوزههاي بانكي، سرمايهگذاري، بيمهاي بورسي، حملونقل و ترابري و اجراي طرحهاي زيرساختي ايجاد شود.
وي تاكيد كرد: ظرفيت و مزيتهاي اقتصادي فراواني بين دو كشور ايران و تركيه وجود دارد كه شناخت فعالان اقتصادي از اين ظرفيتها بسياري ضروري است.
وي با اشاره به اينكه خراسان رضوي در نقطه استراتژيك ارتباطي با كشورهاي آسياي ميانه، شبه قاره هند تا حوزه خليج فارس قرار دارد، اظهار داشت: در حال حاضر بيش از 99 واحد صنعتي استان، مواد اوليهشان را از تركيه وارد ميكنند.
استاندار خراسان رضوي اظهار داشت: در حال حاضر 4 هزار و 600 واحد صنعتي در حوزههاي مختلف صنايع غذايي، صنايع شيميايي، صنايع مربوطه به توليد خودرو صنايع معدني و ... فعاليت ميكنند.
محمديزاده خاطرنشان كرد: بالاترين جاذبه توريست ديني در تمام كشورهاي اسلامي در شهر مشهد است به طوري كه سالانه بيش از 20 ميليون توريست براي استفاده از فضاي تفريحي گردشگري مرقد امام رضا(ع) وارد مشهد ميشوند.
انتهاي پيام
جمعه|ا|11|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]