واضح آرشیو وب فارسی:مهر: انديشههاي ديني امام راحل-8تدوين منظومهوار انديشههاي امام ضروري است
مدير گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي گفت: خلأهاي موجود در عرصه پژوهش براي زنده نگاه داشتن انديشههاي امام را ميتوان با تدوين منظومهوار اين انديشهها و تفكيك تفكرات پركرد.
حجت الاسلام عبدالحسين خسروپناه استاد حوزه و دانشگاه و مدير گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با زنده و پويا نگاه داشتن انديشه هاي ديني امام (ره) با اشاره به اينكه مجموعه اي از فرمايشات حضرت امام در كتابهايي تحت عنوان "تبيان" جمع آوري و برخي از دانشگاهيان براي تدوين پايان نامه و رساله علمي خود از انديشههاي سياسي اجتماعي امام استفاده ميكنند، اظهار داشت: اين نوع كارها قابل عرضه و استفاده است اما در حال حاضر 2 خلأ وجود دارد كه بايد در عرصه پژوهش آن را مرتفع كرد.
وي افزود: كار اول تدوين منظومه وار انديشه هاي امام است، اين انديشه ها تاكنون به طور پراكنده كار شده اما نظام گفتماني و منظومه اي از فرمايشات حضرت امام در باب انديشه هاي ديني- اجتماعي و سياسي وي تدوين نشده است. اين منظومه فكري بايد فرمايشات بنيانگذار انقلاب اسلامي را به لحاظ اهداف، سياستها، الزامات و برنامه ها دسته بندي كند.
وي با اشاره به اينكه برخي فرمايشات امام در رابطه با اهداف و برخي ديگر در رابطه با برنامه ها است يادآور شد كه اين نوع فرمايشات بايد تفكيك شده و به يك نظام تبديل شوند.
حجت الاسلام خسروپناه تأكيد كرد: تدوين نظام سياسي و اجتماعي امام بسيار اولويت دارد.
مدير گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي گفت: كار دومي كه بايد انجام شود اين است كه فرمايشات امام به دو دسته ثابت و متغير تقسيم و در كنار آن تمايز و معيار تمايز ميان آنها نيز مشخص شود تا همه مباحث سياسي اجتماعي امام را جزو دسته ثابت و يا همه آنها را جزو دسته متغير حساب نكنيم.
اين استاد حوزه اظهار داشت: امام از يك طرف به ولايت مطلقه فقيه قائل است از طرفي جايگاه وسيعي براي اختيارات مردم در انديشه اجتماعي سياسي امام وجود دارد اين انديشه ها بايد جمع شده و تمايز ميان آنها مشخص شود.
وي همچنين در رابطه با نقش دستگاه هاي فرهنگي به منظور زنده و پويا نگاه داشتن انديشه هاي ديني امام راحل گفت: دستگاه هاي فرهنگي چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان تبليغات اسلامي و دفتر تبليغات اسلام و همچنين به يك معنا آموزش و پرورش و آموزش عالي نيز يك دستگاه فرهنگي محسوب مي شوند، بايد هر بخشي از اين منظومه ها را پس از تدوين در اخيتار داشته باشند.
خسروپناه اضافه كرد كه اين سازمانها، دستگاه ها و نهادها بايد از سياستهاي مربوط به خود در اين منظومه تدوين شده در عرصه تبليغ و آموزش استفاده كنند. اين منظومه ها بايد به نوعي ابلاغي باشد و زماني كه يك دستگاه برنامه 5 ساله خود را تدوين مي كند براساس اين سياستها و انديشه هاي حضرت امام، برنامه خود را تعيين كنند.
دوشنبه|ا|14|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]