واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پنج شرط براي ورود بانكها به تابلو بورس
درج نام سه بانك ملت، تجارت و صادرات در بورس به 5 اقدام اساسي نياز دارد.
به گزارش فارس، در حالي براساس اصل 44 قانون اساسي بانكهاي دولتي ملت، تجارت، صادرات، رفاه و پست بانك مشمول واگذاري شدهاند كه درج نام اين بانكها در فهرست نرخهاي بورس اوراق بهادار تهران به 5 اقدام اساسي نياز دارد.
بدين ترتيب ابتدا، برپايه بند 12 ماده 6 و بند 15 ماده 25 دستورالعمل پذيرش اوراق بهادار، بايد اظهارنظر حسابرس مستقل بانكها (سازمان حسابرسي) در خصوص مطلوب بودن سيستم اطلاعات حسابداري و كفايت سيستم كنترلهاي داخلي بانك ارائه شود.
از سوي ديگر، بر اساس دستورالعمل اجرايي افشاي اطلاعات شركتهاي پذيرفته شده در بورس اطلاعاتي از جمله صورتهاي مالي حسابرسي شده مياندورهاي 6 ماهه منتهي به 31 شهريور87 و گزارش حسابرسي شده پيشبيني عملكرد سال مالي آتي ارائه شود.
اين در حالي است كه ثبت تبديل نوع بانكها به بههمراه اساسنامه جديد مطابق اساسنامه نمونه شركتهاي پذيرفته شده در بورس نزد مرجع ثبت شركتها بايد انجام شود تا براساس ماده 30 قانون بازار اوراق بهادار و در چهارمين اقدام، امور مربوط به ثبت سهام نزد سازمان بورس و اوراق بهادار طي شود.
در مرحله پنجم نيز بايد اميدنامه بهروز رساني شده بانكها به بورس ارائه شود.
اين در حالي است كه بانكهاي ملت، تجارت و صادرات ايران در خصوص اقدام اول با سازمان حسابرسي مكاتبه كرده و پيگير دريافت اظهارنظر حسابرس مستقل هستند.
همچنين بهمنظور عرضه سهام بانكهاي مزبور در بورس، انجام برخي اقدامات از جمله انعقاد قرارداد با شركت سپردهگذاري مركزي اوراق بهادار و تسويه وجوه (موضوع ماده 37 دستورالعمل پذيرش) ضروري است.
هيات پذيرش اوراق بهادار، روز سه شنبه درباره پذيرش سهام حفاري شمال، تمديد مهلت درج بانكهاي ملت و تجارت و صادرات و همچنين تمديد عرضه سهام شركت پالايشگاه نفت تبريز تصميمگيري خواهد كرد.
واگذاري 2 نيروگاه
مديرعامل سازمان خصوصيسازي از واگذاري دو نيروگاه در بهمن ماه جاري به روش مزايده خبر داد و گفت: بخشي از منابع حاصل از واگذاريهاي مشمول اصل 44 در سال آينده به طرحهاي نيمه تمام، حمايت از طرح تعاون كشور و اصلاح ساختار شركتها اختصاص مييابد.
غلامرضا حيدري كردزنگنه در گفتگو با مهر با اشاره به اينكه ارقامي را در لايحه بودجه سال آينده به عنوان درآمدهاي حاصل از واگذاري سهام شركتهاي دولتي پيشبيني كرده ايم، افزود: اين منابع عينا به مصارفي كه در ماده 29 قانون اصل 44 آمده تخصيص خواهد يافت.
مديرعامل سازمان خصوصيسازي اجراي طرحهاي نيمه تمام، حمايت از طرح تعاون كشور، اصلاح ساختار شركتهاي دولتي و غيره را از جمله اين مصارف ذكر كرد و افزود: از اين محل تسهيلاتي براي 49 درصد مشاركت دولت در مناطق محروم وطرحهاي پرخطر پيشبيني شده است.
به گزارش مهر، دولت در لايحه پيشنهادي خود به مجلس براي سال 88 درآمد 5 هزار ميليارد توماني از محل فروش شركتهاي دولتي پيشبيني كرده است. اين رقم در بودجه سالجاري 4600 ميليارد تومان پيشبيني شده بود.
در بودجه سال 88 كل كشور براي اولين بار چگونگي مصارف درآمد5 هزار ميليارد توماني از محل فروش سهام شركتهاي دولتي در راستاي اجراي ماده 29 قانون اصل 44 درج شده است.
وي همچنين از واگذاري سهام دو نيروگاه در بهمن ماه جاري خبرداد و افزود: اين دو نيروگاه براي واگذاري از طريق مزايده آماده است و 8 نيروگاه ديگر نيز به تدريج و بر اساس برنامه ريزيهاي صورت گرفته واگذار خواهند شد.
توجه به پذيرش شركتها
وضعيت اقتصادي جهان و تورم منفي حاصل از ركود اقتصادي هشداري به مسئولان و مديران اقتصادي است كه با اتخاذ سياستهاي مناسب و حمايت از صنايع مانع سرايت ركود اقتصادي به كشور شدند.
ابوالفضل متين - دبيركانون سهامداران حقيقي، در گفتگو با ايسنا، حمايت دولت و مجلس از بخش اصلي اقتصاد را مورد توجه قرار داد و گفت: پيشبيني ركود اقتصادي در دنيا و آثار آن در آمارهاي رشد بيكاري، كاهش رشد اقتصادي و سقوط قيمت نفت و مواد اوليه و پايهاي صنايع در تمام بورسهاي دنيا كاملا قابل رويت است. هشداري به مسئولان و مديران اقتصادي كشور است كه چتر حمايت دولت از صنايع كشور را هر چه سريعتر با سياستهاي آنتي دامپينگ گسترش داده و مانع سرايت ركود اقتصادي به كشور شدند.
وي افزود: طبيعي است كه موج ارزاني و تورم منفي حاصل از ركود اقتصادي در دنيا با تاخير چند ماهه به اقتصاد كشور ما نيز سرايت خواهد كرد بنابراين اگر دولت و مجلس هر چه سريعتر از صنايع كه در معرض اينگونه فشارها و خطرات هستند حمايت جدي نكند آسيبهاي جدي به صنايع كشور وارد خواهد شد.
متين نحوه حمايت دولت را مورد توجه قرار داد و اظهار كرد: حمايت دولت با سياستگذاريهاي صحيح در تعرفه واردات كالا، تامين سرمايهدر گردش بنگاههاي اقتصادي و استمهال وامهاي دريافتي، اجراي دقيق و بدون ملاحظهكاري قانون، حداكثر استفاده از توان مهندسي كشور، رونق مسكن و اتخاذ سياستهاي ضد دامپينگ و گسترش سياست هجوم صادرات صنايع امكانپذير است.
وي تاكيد كرد: نبايد اجازه داد كه اقتصاد كشور حيات خلوت صنايع و بنگاههاي اقتصادي كشورهايي مانند هند، چين و امثال آن شود.
دبير كانون سهامداران حقيقي حمايت دولت از بخش اصلي اقتصاد را خواستار شد و خاطرنشان كرد: حمايت دولت از بخش اصلي اقتصاد ميتواند بورس اوراق بهادار را كه متشكل از بنگاههاي بزرگ اقتصاد كشور است نجات داده و از وضعيت فعلي و سقوط 35 درصدي شاخص و كاهش شديد حجم معاملات رها كند.
وي به پذيرش شركتهاي جديد در بورس اشاره و عنوان كرد: البته بايد مديران بورس با وسواس بيشتري نسبت به پذيرش شركتها و بنگاههاي جديد اقدام كنند و علي رغم فشارهايي كه ممكن است در پذيرش شركتها وجود داشته باشد، از پذيرش شركتهايي كه هنوز آمادگي حضور در بورس را ندارند خودداري كند.
متين در ادامه با بيان اينكه تجارب سهامداران از پذيرش اينگونه شركتها در بورس مناسب نيست اعلام كرد: اساسا پذيرش شركتها با سهام شناور پايين و شركتهايي كه هنوز مديران آن با مفاهيم اوليه بورسي شدن، قانون تجارت، نحوه تشكيل مجمع و تقسيم سود آشنا نيستند صحيح نيست و مطمئنا بيشترين آسيب و لطمه را در صورت پذيرش اينگونه شركتها سهامداران و بورس خواهند ديد.
وي تصريح كرد: بنابراين مديران اينگونه شركتها بايد آموزش كافي ديده و حداقل از مشاوران آشنا به بورس استفاده كنند تا تجربه پذيرش شركت مخابرات در بورس تكرار نشود. به طوري كه رئيس مجمع در ميان برگزاري مجمع آن را ترك كرده و يا سود مشروط توسط مجمع كه عاليترين ركن هر شركتي است تقسيم شود و يا آنكه اعلام شود سود ساير سهامداران از سهامدار عمده پس گرفته شده و مجمع شركت چند ماه پس از موعد قانوني تشكيل مجامع برگزار شود و نيز صورتهاي مالي و تلفيقي شركت آماده نباشد و در نهايت اينكه در صورت جلسه مجمع امضاي افرادي باشد كه در مجمع حضور نداشتند.
دبير كانون سهامداران حقيقي اضافه كرد: مديران بورس توجه داشته باشند كه قرار نيست سهامداران و معاملهگران هزينه نظارت بر عملكرد و پذيرش اينگونه شركتها را پرداخت كرده ولي اينگونه اتفاقات هم در بورس رخ دهد زيرا تعجيل در پذيرش شركتهايي كه هنوز آمادهسازي نشدهاند هزينه بيشتري را براي بورس و سهامداران خواهد داشت.
وي اعلام كرد: بايد اجراي اصل 44 به عنوان يك راهكار جدي رشد اقتصادي كشور و خصوصيسازي با توجه به لوازم و پيشنيازهاي آن عملي شود.
نگاهي به يك بازار مهم
مدير قراردادهاي آتي يك روز كاري در بورس LME را تشريح كرد.
دكتر احمد رضايي، اظهار كرد: رينگ LME به شكل دايرهاي با قطر 6 متر است كه 98 درصد معاملات فلزات غيرآهني جهان در آن انجام ميشود و بيش از 9 هزار ميليارد دلار معامله سالانه دارد و حجم معاملات سال قبل آن بالغ بر دو ميليارد تن شد.
وي افزود: معاملات آتي كه به صورت چهره به چهره معاملهگران را در رينگ مقابل يكديگر قرار ميدهد، ميراثي از گذشتگان LME است و بيشتر معاملهگران LME بين ساعت 7 تا 8 صبح وارد LME شده و در ابتدا سيستم رايانهاي خود را كه سفارشات وارد شده از ثبت قبل (از خاور دور) در سيستم آنها موجود است را بررسي كرده و سپس خود را براي معاملات رينگ آماده ميكنند.
ساعات معاملات رينگ به دقت تنظيم شده است و فقط اعضاي لايه ( دسته ) اول حق نشستن دور رينگ را دارند كه تعداد لايههاي كارگزاري درLME ، پنج لايه است.
وي خاطرنشان كرد: آغاز معاملات رسمي اين گروه از كارگزاران از ساعت 11 و 40 دقيقه صبح (به وقت لندن) شروع و تمامي معاملات فلزات غيرآهني، فولاد و پلاستيك را به مدت هر پنج دقيقه پوشش ميدهند.
چهارشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]