واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: تشكر امامخميني از رئيسجمهور فرانسه به روايت صادق طباطبايي
صادق طباطبايي، از حضور امام (ره) در فرانسه به عنوان مولفهاي ياد كرد كه در نگرش فقهي ايشان اثرگذار بود.
آفتاب: صادق طباطبايي، از حضور امام (ره) در فرانسه به عنوان مولفهاي ياد كرد كه در نگرش فقهي ايشان اثرگذار بود.
سيدصادق طباطبايي، خواهرزاده امام موسي صدر كه در اوايل پيروزي انقلاب معاونت وزارت كشور دولت موقت را برعهده داشت، در سخناني با موضوع «ناگفتههايي از انقلاب اسلامي» در شهر كتاب به بيان خاطراتي از دوران قبل از انقلاب پرداخت.
وي كه قبل از انقلاب عضو اتحاديه انجمنهاي اسلامي بود، به اولين ديدار خود با امام خميني (ره) اشاره كرد و گفت: در زمان ورود امام به فرانسه، ما در آلمان در حال برگزاري كنگره اتحاديه انجمنهاي اسلامي بوديم كه پس از شنيدن خبر ورود امام، كنگره تعطيل شد و من تمام تلاشم را كردم كه قبل از ورود امام به فرودگاه پاريس به آنجا برسم كه موفق نشدم. امام (ره) همراه حاج احمد آقا بودند، زماني كه وارد محل اقامت ايشان شدم، امام با قيافهاي شادمان و با تبسمي سلام كردند و فرمودند كه كنار من بنشين. وقتي من از ايشان سوال كردم كه شما كجا، اينجا كجا گفتند كه اگر دايي شما (امام موسي صدر) بود، ما اينجا نبوديم.
وي در بخشي از خاطرات خود با اشاره به نحوه حضور امام (ره) در فرانسه گفت: امام (ره) از همان روزهاي اولي كه در پاريس مستقر شده بودند، همواره تاكيد داشتند با سه شخصيت از ايران، شهيد مرتضي مطهري، آيتالله بهشتي و مرحوم بازرگان ديدار كنند.
صادق طباطبايي كه برادر همسر مرحوم سيداحمد خميني است، در ادامه گفت: خواهرم تعريف ميكرد كه ورود و اقامت امام (ره) در پاريس دگرگوني عجيبي در ايشان ايجاد كرده بود. امام (ره) زماني كه در نجف حضور داشتند با حالات پريشاني مواجه بودند، اما در پاريس اين حالات به حالت شادماني تبديل شده بود و من خود معتقدم كه حضورشان در نگرش فقهي ايشان نيز اثر گذاشت.
وي افزود: دولت فرانسه به ما اعلام كرد كه شما اجازه انجام مصاحبه و انتشار اعلاميه نداريد و براي ما تعجبانگيز بود كه دولت فرانسه كه ادعاي آزادي و دموكراسي ميكرد، چرا اجازه نميداد، اما در روز سوم اقامت امام (ره) در پاريس بود كه فيگارو به صورت محرمانه يك مصاحبه با امام (ره) انجام داد و روز بعد آن را منتشر كرد. پس از آن لوموند هم آمد و با اين دو مصاحبه طلسم شكسته شد و از روزهاي بعد براي گفتوگو و مصاحبه با امام (ره) از رسانههاي مختلف سرازير شدند.
طباطبايي در بخش ديگري از خاطرات خود گفت: زماني كه امام (ره) در نوفل لوشاتو بودند، دو نفر به دستور رييسجمهور فرانسه پيامي را از سوي آقاي كارتر رييسجمهور وقت آمريكا براي امام (ره) آورده بودند و پس از رساندن پيام، امام (ره) با هوشياري پاسخ آنها را دادند و در بخشي از صحبت خود به اين دو نماينده گفتند كه از طرف من از رييسجمهور فرانسه تشكر كنيد، بابت مناقشهاي كه با آقاي كارتر در مورد موضوع ايران در نشست گوادلوپ داشتهاند. اين صحبت امام در حالي بود كه آن دو نفر به هيچ وجه به اين مناقشه كه در كنفرانس گوادلوپ ميان كارتر و ژيسكاردستن رخ داده بود اشاره نكرده بودند.
وي ادامه داد: يكي از معتبرترين خاطرهنويسان در مورد اينكه امام (ره) از كجا اين موضوع را متوجه شده بودند، نقل ميكند كه «گمان ميكنم امام (ره) شب قبل از اين با امام زمان (عج) ديدار كردند و از اين طريق باخبر شدند» و من اين را در كتاب خاطراتم نيز آوردهام.
وي با اشاره به تلاشهاي صورت گرفته براي باقي ماندن شاه در ايران نيز گفت: تا آخرين روزها حتي تا غروب ۲۲ بهمن قدرتهاي بزرگ سعي ميكردند تا نظام سلطنتي را در كشور حفظ كنند و در بخشي از خاطرات شخصي به نام هايزر نيز آمده است كه عليرغم اينكه عمليات بانكي متوقف شده بود و حقوق افسران قابل پرداخت نبود، اما در مركز ناتو اسكناسهاي ايراني چاپ ميكردند تا حقوق اين افسران را به طور نقدي پرداخت كنند و از اين طريق تلاش ميكردند تا نظام سلطنتي را حفظ كنند.
طباطبايي با اشاره به ارتباط نزديك ايران با اسرائيل در زمان شاه گفت: زماني كه بحران در مصر از سال گذشته شروع شد، اعلام حمايت آمريكا از مردم اين كشور شكبرانگيز بود؛ چرا كه آمريكا بهتر از هر كس ديگري ميداند كه مردم مصر اگر آزاد شوند، اولين خواستهشان قطعا ضداسرائيلي خواهد بود. چطور آمريكا ميتوانست از اين حركتها حمايت كند.
طباطبايي كه برگزاري رفراندوم در ابتداي انقلاب را نيز برعهده داشت، ضمن اشاره به تهيه پيشنويس قانون اساسي و برگزاري رفراندوم اظهار داشت: زماني كه از امام (ره) پرسيدم، چرا جمهوري اسلامي؟ پاسخ دادند كه چون خواسته اكثريت مردم است. من سوال كردم اگر روزي مردم جمهوري اسلامي را نخواهند، چه؟ كه امام (ره) جواب داد، كسي حق ندارد چيزي را به مردم تحميل كند.
صادق طباطبايي كه در قسمتي از صحبتهاي در مورد موضوع مصر از عنوان بهار عربي استفاده كرده بود، در پاسخ به اين سوال كه شما به بهار عربي معتقديد يا بيداري اسلامي، گفت: من به هر دو معتقدم.
به گزارش ايسنا،وي در مورد آخرين اخبار در مورد امام موسي صدر نيز گفت: اطلاعات جديدي نداريم، اما اميدواريهايي ايجاد شده است و با اين اميد و آرزوها همچنان به بازگشت امام موسي صدر خوشبين هستيم.
كد مطلب : 144304
دوشنبه|ا|10|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]