واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: هفتمين جشنواره تئاتر فجر و شكل گيري شعار "تئاتر براي همه"
تهران - هفتمين جشنواره تئاتر فجر از 12 تا 22 بهمن ماه 1367 علاوه بر تهران در چهار شهر مشهد، اصفهان، كرمان و شاهرود برگزار شد تا اين رويداد نخستين گام را براي تحقق شعار "تئاتر براي همه" برداشته باشد.
هفتمين جشنواره تئاتر فجر به دبيري "علي منتظري" همانند دوره پيشين از حيث توجه به تمامي گونه هاي نمايشي رخدادي متمايز بود به طوري كه اين جشنواره در طي مدت برگزاري ميزبان 55 گروه نمايشي در 9 بخش "مسابقه صحنه"، "ويژه"، نمايش "آييني و سنتي"، "جنبي"، نمايش "كودك و نوجوان"، نمايش "عروسكي"، "پوستر"، "پردهخواني" و "فيلم تئاتر" بود.
تئاتر فجر در گام هفتم براي نخستبن بار از زمان شكل گيري به صورت كاملا رسمي به نمايش "خياباني" توجه كرده بود و در اين دوره، نمايش هاي حاضر در اين بخش، در ترمينال هاي اتوبوسراني بين شهري تهران، 22 كارخانه و 10 ميدان اصلي و پر رفت و آمد شهر براي مخاطبان به اجرا عمومي رفتند.
از ديگر ويژگي هاي متمايز اين دوره از جشنواره اضافه شدن بخش مسابقه طراحي پوسترهاي نمايشي و مسابقه ساخت تنديس و آثار حجمي بود كه زنده ياد مرتضي مميز به عنوان نخستين هنرمند طراح گرافيست داوري بخش انتخاب بهترين پوستر اين رويداد را بر عهده داشت.
همچنين با هدف آشنايي هر چه بيشتر هنرمندان ايراني و مخاطبان تئاتر با اجراهاي تئاتري توسط هنرمندان نمايش سراسر جهان 9 "فيلم تئاتر" از نمايش هاي كارگردانان بزرگ و صاحب نام جهان مانند "لئونيدا تراوبگا"، "يولي كاراسيك" و "يورگي كوزينتسف" و تني ديگر از هنرمندان جهاني نمايش در طي اين جشنواره پخش شد كه بسيار مورد استقبال قرار گرفت.
از ميان 55 گروه حاضر در اين رخداد 17 اثر در بخش "مسابقه"، هشت نمايش در بخش "ويژه"، چهار نمايش در بخش "جنبي"، شش اثر در بخش "كودك و نوجوان"، هفت نمايش در بخش نمايش هاي "آييني و سنتي" و سرانجام پنج نمايش در بخش "عروسكي"، به صحنه رفتند.
**برگزيدگان هفتمين دوره جشنواره تئاتر فجر
با توجه و تمركز هيات داوران بر اصل كيفي گرايي در نگارش نمايشنامه و توليد آثار با كيفيت صحنه اي، جشنواره هفتم تئاتر فجر در بخش نمايشنامه نويسي هيچ برگزيده و شايسته تقديري نداشت.
در بخش كارگرداني هيچ اثري شايسته دريافت جايزه اول اين بخش شناخته نشد اما احمد سپاسدار براي كارگرداني نمايش "قوهاي وحشي" جايزه نفر دوم و ابوالقاسم جلالي براي كارگرداني نمايش "عصر چهارشنبه"، محمد احمدي براي نمايش "پرده جديد" و مجيد افشاريان براي طراحي و كارگرداني نمايش "آرمون" به صورت مشترك جايزه نفر سوم بخش كارگرداني را از آن خود كردند.
جشنواره هفتم، در بخش بازيگري مرد شاهد درخشش بازيگران متعددي بود به طوري كه محمود پاكنيت، علي يزداني و رحيم هودي به عنوان نفرات اول اين بخش انتخاب شدند و جهانبخش سلطاني، حسن چودن وعباس افشاريان جوايز دوم را از آن خود كردند؛ جايزه نفر سوم نبر به صورت مشترك به مهدي بحري، بيژن گنجعلي و عطاالله صفرپور تعلق گرفت.
همچنيني در بخش بازيگري زن، براي نخستين بار، بازيگراني به عنوان نفرات برگزيده انتخاب شدند و اين بخش مانند دوره هاي گذشته تنها با تقدير از يك يا دو بازيگر زن به كار خود خاتمه نداد. در اين بخش برگزيده نفر اول انتخاب نشد اما مهوش صبركن و سوسن آقارجبي به عنوان نفرات دوم اين بخش جوايز را از آن خود كردند و همچنين جايزه نفر سوم بازيگري زن به صورت مشترك به مينا تاج الديني، ناهيد كندوله و مينو كياني اهدا شد. در بخش بازيگري نمايش هاي "كودك و نوجوان" نيز مرجان موسوي جايزه ويژه اين بخش را به خود اختصاص داد.
در بخش طراحي صحنه جايزه اول براي طراحي صحنه نمايش "آرمون" به مهدي فقيه اهدا شدو حسن حامد براي طراحي نمايش "افسانه زميني" جايزه نفر دوم را به خود اختصاص داد و همچنين حسن متقي به عنوان نفر برگزيده مسابقه "پوستر" تئاتر انتخاب شد.
فراهنگ**ا.خ**1588
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30775661
شنبه|ا|1|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]