واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: بروجردي در پاسخ به آشتون: مذاكره ايران با غرب، پايان راه تحريمهاي غيرقانوني را ميطلبد
رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس كليه برنامههاي هستهاي ايران را در قالب NPT و مقررات آژانس بين المللي انرژي اتمي خواند و گفت: غرب براي مذاكرات سازنده با ايران، به اعمال تحريمهاي غير قانوني خاتمه دهد.
علاءالدين بروجردي در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري خانه ملت، درباره مواضع دوگانه كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در قبال از سرگيري مذاكرات هستهاي با جمهوري اسلامي، گفت: ايران از اصل رايزني هستهاي در چارچوب بسته پيشنهادي خود هميشه استقبال كرده و اشتون نيز از سوي گروه ۱+۵ هم پيوسته پيگير آغاز دوباره مذاكرات بود.
نماينده مردم بروجرد در مجلس شوراي اسلامي، موضوع به رسميت شناختن فعاليتهاي صلح آميز هسته ايران، خلع سلاح هستهاي جهان، بحث انرژي، مبارزه با تروريسم و مواد مخدر و حل مناقشات منطقهاي را از جمله محورهاي بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي به ۱+۵ اعلام كرد و افزود: تعيين چارچوب مشخص براي مذاكره يك اقدام منطقي و روشن است كه به هيچ وجه پيش شرط محسوب نميشود.
وي جمهوري اسلامي را عضو باشگاه هستهاي جهان خواند و افزود: كليه برنامههاي هستهاي ايران در قالب معاهده منع گسترش سلاحهاي اتمي (NPT) و مقررات آژانس بين المللي انرژي اتمي انجام ميشود و همه دستاوردهاي تهران در اين مسير با وجود تحريمها و فشارهاي غيرمنطقي و غيرقانوني بدست آمد كه هم اكنون در صحنه عمل تثبيت شدند و غير قابل برگشتند.
عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس مقاومت ۱+۵ در به رسميت شناختن ايران هستهاي را غير منطقي خواند و تصريح كرد: شوراي امنيت سازمان ملل متحد با پيش فرضهاي غير قانوني عليه جمهوري اسلامي قطعنامه صادر كرد، بنابراين براي تحقق مذاكرات دوطرفه و سازنده انتظار ميرود غرب بر اعمال اين تحريمها نقطه پاياني بگذارد.
وي با بيان اينكه ايران در چارچوب پادمان آژانس بين المللي انرژي اتمي به كليه تعهدات خود پايبند است، افزود: وقتي جمهوري اسلامي در چارچوب معاهده منع گسترش سلاحهاي اتمي (NPT) عمل ميكند، غرب نيز بايد فضاي همكاريهاي دوجانبه را فراهم كند.
عضو مجمع نمايندگان استان لرستان درباره محتواي مذاكرات ايران با ۱+۵ را بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي خواند و تأكيد كرد: يكي از حلقههاي بحث مربوط به موضوع هستهاي است و رايزنيها ميتواند در يك قالب وسيع و گستردهاي پيگيري شود و به جمع بندي نهايي برسد.
وي درباره محل مذاكرات هستهاي، افزود: فرقي نميكند اين مباحثات در كجا انجام شود، البته تركيه به عنوان يك كشور اسلامي و همسايه ايران پيشنهاد ميزباني گفتوگوها را مطرح كرد كه از سوي تهران قبول شد اما با اين وجود معتقد محل در اولويت دوم نسبت به اصل مذاكرات هستهاي قرار دارد.
برورجردي دربار مطرح شدن بحث ترور دانشمندان هستهاي ايران در مذاكرات هستهاي با ايران، يادآور شد: كشورهاي غربي و شوراي امنيت سازمان ملل متحد در اين باره به وظيفه خود عمل نكردند، در حاليكه مدعي مبارزه با تروريسم هستند، بر همين اساس بايد در مذاكرات حتما اين بحث مطرح شود.
وي درباره ورود بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي به ايران، ادامه داد: هميشه در قالب پادمان دربهاي مراكز هستهاي كشور به روي بازرسان اين نهاد بين المللي باز بود، منتها جمهوري اسلامي به هيچ وجه تحمل تخلف از آنها را ندارد.
آژانس بايد مسئوليت افشاي اطلاعات سري ايران به سرويسهاي اطلاعاتي خارجي را بر عهده بگيرد
رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، تصريح كرد: برخي از بازرسان آژانس در گذشته اطلاعات بدست آمده را در اختيار رسانهها و سرويسهاي اطلاعاتي كشورهاي خارجي قرار ميدادند بنابراين علاوه بر آنكه تهران ميتواند آنها را قبول نكند، آژانس نيز بايد در قبال چنين سياستي پاسخ بدهد و مسئوليت آن را برعهده بگيرد.
در آخرين دور گفتگوهاي ايران و گروه ۱+۵ در استانبول ظاهرا ايران اعلام ميكند كه براي بحث درباره برنامه هستهاي ايران، كشورهاي غربي لازم است كه تحريمهايي اعمال شده عليه ايران را لغو كنند و حق ايران در داشتن برنامه هستهاي صلح آميز را به رسميت بشناسند؛ موضوعي كه كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا آن را پيش شرط ايران مينامد و خواهان صرف نظر كردن ايران از اين دو خواسته براي از سرگيري مذاكرات طرفين است.
كاترين اشتون كه از ايران ميخواهد پيش شرطي را براي مذاكرات نگذارند، براي آغاز گفتگوها، پاسخ ايران به نامه خود را به عنوان پيش شرط اعلام ميكند. /
پايان پيام
شنبه|ا|1|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]